Direktlänk till inlägg 14 juni 2018

Nästan för mycket att ta in!

Av maria tafvelin - 14 juni 2018 22:53

Ikväll, efter jobbet kom de. Pernilla, Hannah, Mattias och Robban. De hade med sig presenter till mig. Va? Presenter? VArför?


Jag har nog inte tagit in det riktigt än, det är nästan för mycket att ta in!  Jo ... jag har vetat (den ena) ett tag ... men nu blev det så oerhört mycket mer VERKLIGT!!! Åh ... jo .. ni vet att jag kan ha lätt till tårar, och nu rinner de. 

 

Jag ska bli Mormor. Förstår ni?  JAG SKA BLI MORMOR!!!!!!  ÅH!!!, lille lille vän, vi ses i november!!!!! Jag ska verkligen gå in för att vara en BRA mormor. En mormor som finns där, precis som MIN mormor fanns för mig. 


Min mormor var oerhört viktig för mig under uppväxten. Pga omständigheter så bodde jag och mina två bröder hos mormor och morfar en period, och det glömmer jag aldrig. Upp tidigt som skrutt, äta gröt, dricka kaffe (uppkokat x antal gånger ... smakade tjära) sen iväg till skolan. Tillbaka, hjälpa morfar i ladugården ... men tänk ... mormors knä var ALLTID ledigt att sitta i. Alltid. Mormor satte plåster på sår. Mormor och jag cyklade ... och nu när jag tänker på det så hade vi aldrig något mål .... vi bara cyklade. Sen vände vi och cyklade hem. Mormor gjorde kalvdans (äckligt)  bakade kubb (supergott)  ... skrattade så oerhört hjärtligt ... när hon skrattade sådär mycket, så slog hon båda händerna på knäna, och skrattade så hon fick ingen luft ... hahahahaha, NU kan jag se henne framför mig, skrattandes så att hon kiknade. Det finns så mycket med mormor som jag har i arkivet "värda grejer"


Min mamma var en fantastisk mormor till mina barn Pernilla och Hannah. Hon var fantastisk på de sätt HON kunde. Det glömmer jag aldrig. 


JAG vill bli en mormor som alltid finns där med knät ledigt att sitta på. Jag vill bli en mormor som lär knyttet saker. Kikar på jordgloben och pekar varifrån kaffet kommer ifrån. (just DET sitter i från min morbror Signar, som lärde sitt barnbarn Linnea såna saker, om jag inte minns helt fel... det imponerade på mig)   Jag tror att det kan vara så som många säger, att som mormor kan man göra så mycket mer än man gjorde som mamma, på många sätt. 


Hur ska jag kunna somna ikväll, med alla dessa tankar, fotot på mitt barnbarn .... det vet jag inte. Men ... skit samma. Jag somnar när jag somnar, och vaknar när jag vaknar. :)


Nu ska jag sjunka ner i soffan ... kanske till och med slå på tvn?  Eller ... nä ... det behövs inte. Jag ska bara sitta där en stund och försöka ta in allting. Hundarna har varit ute på kvällspink ... Allt är bara .... Bra. 





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Tisdag 16 april 20:16

Tisdagkväll. 1 plusgrad och mulet. Sol upp 04.53 och ner typ nu, 20.17 . Det är periodpaus i hockeyn, så jag passar på at blogga :)   Oj .... hade tänkt blogga under helgen, men helgen kutade förbi ... fniss. Men, nu tänkte jag hamra ner några me...

Av maria tafvelin - Söndag 7 april 19:28

Söndag kväll. Temperaturen på nollan och disigt. Det ska börja snöa igen kl 20. Fy fan rent ut sagt vad det snöade i morse!! Det slutade snöa typ mitt på dagen... och nu ska det dra igång igen. Sol upp 5.26 och ner 19.48   Det har varit kortvecka...

Av maria tafvelin - Måndag 1 april 11:32

Måndag. Annandag påsk. 1 minusgrad och dis... det småsnöar, har snöat hela helgen. Sol upp 5.47 och ner 19.29   Tänker på det här med tidsomställningen... när man ställer Fram klockan, som vi gjort nu, då märker jag inget, påverkas inte. MEN, när...

Av maria tafvelin - Fredag 29 mars 11:16

Långfredag mitt på dagen. 2 minusgrader... disigt, lät snöfall, blåst... verkar ska vara sånt här väder fram tills torsdag nästa vecka. Bara att gilla läget :)  Sol upp 4.58 och ner 18.20   I onsdags klev jag upp tidigt ... 3.45 närmare bestämt, ...

Av maria tafvelin - Tisdag 26 mars 17:28

Tisdag ... ja ... vad kallar man tiden när klockan är 17.30. Det är inte kväll .... afton typ? Det är 3 minusgrader och ... appen säger mest soligt ... men jag vet inte ... nog är det rätt så mycket moln enligt mig :)  Sol upp 5.09 och ner 18.11   ...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards