Alla inlägg den 4 januari 2018

Av maria tafvelin - 4 januari 2018 09:40

Torsdag förmiddag. 12 minusgrader. Appen säger molnigt, och vet ni, det är lika vitt på himlen, som på jorden. Det är som ett gigantiskt svart-vitt fotografi man tittar på, när man kollar ut genom fönstret. 


Igår var det kring 10 minus på morgonpromenaden, och ffa Molly tyckte att det  var helt vansinnigt att he sig ut. Det var lite handbroms på ända tills vi vände hemöver, då det ju givetvis går lite lättare. Återigen - lätt att få "köldkramp" när man går hemifrån, men den försvinner i samma stund man vänder hemåt. Molly <3


När jag skulle handla inför nyårsmiddagen, köpte jag spontant en fin blombukett. Jag tänkte ge den till en granne, som så tragiskt miste sin man för ett par veckor sedan. Det har hänt så mycket för det här paret, den här kvinnan ... De flyttade hit för ett par år sedan, mannen i huset (båda pensionärer) jobbade arslet av sig för att renovera lägenheten, hon var ofta ute med parets hund, som mannen använde i jakt. Hips vips fick mannen en stroke och hamnade i rullstol. Kort efteråt dog hunden. Det här året har varit minst sagt omtumlande för dem båda, livet blev helt plötsligt något helt annat. Han satt ofta ute på altanen och tittade när jag tränade hundarna. Ja, hon åxå för den delen. Så, för ett par veckor sedan hände något tragiskt, och mannen är död. 


Jag kände bara att jag ville ge henne en blomma, så jag köpte buketten. Tänkte - är hon inte hemma, så behåller jag buketten själv.  Hon var hemma. När hon öppnade dörren sa jag: 

- Jag vill ge dig en blomma. 

Jo, jag förstod att vi båda skulle gråta, och det gjorde vi. Jag kramade henne länge och sa:

- Så hemskt det blev för dig. 


Efter att ha pratat en stund, kom schyssta Sonja och fick chansen att byta några ord, samt krama om kvinnan. 


Igår pratade jag med en anhörig till kvinnan, och fick då veta så oerhört uppskattad den där blombuketten blev. Så oerhört uppskattat att jag ringde på dörren och pratade, vågade ta upp händelsen.  Att det blev uppskattat, det märkte jag ju redan när jag lämnade buketten, men att få höra det av någon annan, det kändes jättebra. Att ha gjort Gott för en människa. 


Nä, nu är det hög tid att jag hänger bort morgonrocken och väcker hundarna. Herregud jag ska ju snart iväg på jobbet ... fniss. Idag ska jag förhoppningsvis inte behöva jobba över. Jag har lagt om schemat för en av mina kollegor, så nu är jag inte ensam efter kl 14.45, nu är vi 2 som jobbar till 18. Ni anar inte hur skönt det känns!!!!!! 


Ha en Bra torsdag! Fyll den med nåt värt. Kanske en blomma till någon som behöver lite uppskattning och omtanke?


Gomorron

 

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards