Alla inlägg den 16 januari 2018

Av maria tafvelin - 16 januari 2018 07:57

Tisdag morgon. 6 minusgrader. Molnigt säger appen, och bakom det kolsvarta så är det säkert så :)


Tänker på nåt som många säger, ja jag har kastat ur mig frasen själv många gånger ... men det stämmer ju inte riktigt. Frasen lyder - Jag har inget val.   Det stämmer inte. Man har ALLTID val. 


Mötte två av mina grannar häromdagen, när jag varit på duorunda med Theo och Paddy. 

- Du är då minsann ute och promenerar i alla väder

- Javisst, sa jag och skrattade. Här kan det vara lätt att svänga sig med frasen. Typ, jag har ju hundar, så jag har inget val. Men ... jag har VISST val. Klarar jag tex inte att vara ute och gå med hundarna, så kan jag köpa tjänsten, om jag inte har familj och bekanta som kan gå ut med dem.  Jag väljer dock att göra det själv, förutom de gånger jag endera haft yrsel, eller då jag jobbat över. Jag har de gångerna VALT att be om hjälp. 


- Nu har jag inget val, nu måste jag kliva upp om jag ska hinna på jobbet i tid. 

Nej, om du väljer att inte koka kaffe och dricka det före du åker, så kan du ligga kvar en kvart till. Du kan ringa på jobbet och säga: jag blir något sen idag. Alternativt att du väljer att kliva upp, koka kaffe, dricka det i lugn och ro, och sen åka iväg, och komma i tid till jobbet. Säg dock inte att du inte har något val. 


Det är väl att se alternativen, att inse att man oftast har flera alternativ att välja mellan .... naturligtvis är en del alternativ inte så himla kul att tänka sig, men .... de finns där åtminstone. Man kan försöka tänka på det här, om man känner sig i situationer som känns tunga och jobbiga, som andas "MÅSTE". Kolla hur många alternativ du har, istället för att döpa det till "måste".  Vips så känner man att man styr sitt liv mer, och den känslan är fantastisk :)  Ofta handlar det om att helt enkelt släppa sargen. 


Börjar vara dags att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Inte för att jag Måste, utan för att jag Vill. Jag är redo att starta dagen, att börja fylla den med värda grejer. Istället för att jobba 12-18, ska jag idag börja kl 10. Förhoppningen är ju att kunna sluta kl 16, och det vore fantastiskt om det gick :)  Igår blev det en timmes övertid, så jag var hemma strax efter kl 19. Kvällen blir så oerhört kort, då jag ju väljer att gå isäng i hyfsad tid ... fniss.


Ha en fantastisk Tisdag. Fundera över det här med val och påhittade "måsten". Gör nåt värt av de tankarna. 


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards