Alla inlägg den 6 april 2018

Av maria tafvelin - 6 april 2018 15:35

Fredag eftermiddag. Idag är det verkligen April! Just nu är det 4 plusgrader och rätt så molnigt. I morse snöade det, sen blev det strålande sol. Väldigt slaskigt på vägarna 

 

Det droppar (läs forsar) från taket, fåglarna kvittrar och Molly springer inte och gömmer sig när det är dags för morgonpromenaden. DÅ är det VÅÅÅÅÅÅR !!!!  :)


Idag skulle nya kyl/frysen, spisen och mikron komma. Mellan 10 och 14, och chauffören skulle ringa 30 minuter före ankomst. Så .... jag klev ju upp i ottan för att fixa klart det sista ... jag menar ... det kan ju inte se ut HUR som helst när det kommer tjommar som ska kånka upp det nya, och kånka ner det gamla. Så .... fniss .... om vi säger såhär ... jag vet faktiskt inte var jag ska hitta en del grejer som jag "städat undan" ... återkommer senare i inlägget om detta. 


Timmarna kom och gick, inget telefonsamtal. 13.35 kände jag att jag blev lite less. Det är ju omöjligt att ringa 30 minuter innan leverans, om leveransen ska ske innan kl 14. Jag ringde upp transportbolaget i Umeå och frågade var leveransen höll hus. 

- Jag skulle fått leverans före kl 14, och ett telefonsamtal 30 minuter innan .... det känns som att något är fel

- oj ... hmm ... då ska vi se ... Ursviken säger du .... men ... då ska jag ringa chauffören och kolla var han håller hus, så får han ringa upp dig direkt. 

- jamen tack, det blir jättebra, tack för hjälpen.


Kl 14 kände jag en "viss irritation" när ingen chaufför ringt upp, och hundarna behövde komma ut. Jag lämnade ytterdörren olåst och gav mig ut på promenad. Jag tänkte - Chauffören ringer 30 minuter innan ankomst, så jag hinner den korta rundan på 20 minuter i vilket fall som helst. 


När jag kommit en bit ringer chauffören 

- Jag är där på 5 minuter. 

- jaha, jag gav upp och gick ut med hundarna, men dörren är öppen. 

- Har du någon där som hjälper mig att bära?

- Nej, det har jag inte fått information om att jag behöver ha

- jag är ju ensam

- Det är jag åxå, och jag orkar inte bära de där grejerna ens om vi är två

- då ska jag se om jag kan få tag på någon 

- tack, jag ska ringa transportbolaget och höra vad de säger. 


Ringde transportbolaget och berättade hela historian. Luftade även missnöjet om tiden (kanske lite petigt, men när man väntat sedan typ 9.30 .... )

- Men ... du borde fått information om att du måste vara behjälplig att bära

- Nån sån information har jag inte fått, tvärtom, när jag pratade med försäljaren så framgick det hur bra det var att slippa bära själv, utan betala för tjänsten. 

- Oj ... ja det var ju inte bra. 


När jag kom hem, förväntade jag mig de nya vitvarorna uppburna, men ... nää. Ok ... men de kommer nog vilket ögonblick som helst!


Ögonblicken, liksom minuterna, kom och gick. Inget telefonsamtal ... ingen chaufför ... ingen leverans. Vet ni ... fniss ... jag blev så arg så jag började skratta. Vilken jävla fars!   


Jag ringde upp Elgiganten och sa: 


-Jag ångrar köpet. Jag blir så förbannad så jag ångrar alltihop. Jag tar inte ens upp varorna i lägenheten, ni får tillbaka dem utan att jag ens tittat på dem. 


Hanna heter tjejen jag pratade med. Hon var så oerhört duktig och bra. Hon bad verkligen om ursäkt för allt strul, och makulerade alltihop. 


Ringde upp chauffören, då jag väntade honom vilken minut som helst. Nä .... han hade inte fått tag på någon bärhjälp, så han kunde komma först på Måndag. 

- Men ... hur hade du tänkt att jag skulle få veta det?

- ........ ja glömde ringa å säga det ..........



Ok ... Jag har en REN kyl/frys. Förvisso funkar den inte alltid som den ska ... men den står på plats. 

Jag har en REN spis .... förvisso funkar den inte alltid som den ska ... men den står på plats

Jag har en REN mikro ... förvisso lever den om som sju svåra år när man kör den ... men den står på plats. 


Alltså, ibland måste man bara skratta. Alltså, på allvar skratta!  Pratat med Hannah, och Skrattat! Å herregud så det kan bli, hahahahahahahahahaha


Nåja ... kanske var det bäst trots allt. Jag menar, med Mollys veterinärräkning i åtanke. 


Jo just ja ... det här med att hitta det jag "städat undan" . När jag baxat tillbaka kyl/frysen (jo jag hade styrt in den i "vardagsrummet" för att kunna städa där den stått) ... och skulle lyfta upp micron på kyl/frysen igen ... så kom jag åt att öppna luckan på micron. UT ramlade Mina mediciner, Mollys mediciner och Kellys mediciner. Nu var jag faktiskt tvungen att skratta högt. Ja alltså, jag la in alla mediciner i micron, för att inte transportpersonalen skulle tro att jag är "pillertrillare" ... jag menar ... det är ju en helvetiskt massa tabletter, hahahahahahahahahaha


Nu när jag tittar in i köket tänker jag dock - var fan har jag lagt allt annat som låg framme på bänken???? 


Nåja, nu blir det "kylskåpsrensning" till middag :)  Det kan sluta hur som helst, hahahahahaha


Solen skiner igen. Det är fredag. Jag ska hälla upp ett glas rött och skriva ihop en meny för kvällen. Ha en härlig fredagkväll fylld  med värda grejer!

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21
22
23 24 25
26
27
28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards