Alla inlägg under april 2018

Av maria tafvelin - 29 april 2018 20:14

Söndag kväll. Underbart väder, 4 plusgrader och sol. Tänk .... klockan är 20.15 och det är fortfarande ljust :)


I morse blev det en timmes morgonpromenad i solskenet. Hem, fipplade lite, tog sedan ut Molly på ett noseworkpass. Alltså, när jag börjar ta fram noseworkgrejerna, godisväskan och nw-selen ... då kan varken Molly eller Theo hålla tyst. De blir så oerhört peppade. Jag tror att Theo bröt ihop en smula när jag tog ut Molly först. 

 

Jag gömde en doft härute på gården vid grovsoporna medans Molly satt uppbunden vid en stolpe. Alltså, jädrar när jag tog på henne selen och började gå mot området där doften fanns, hon drog i kopplet så det nästan sprutade grus. Hittade gömman på några sekunder. Gick vidare till parkeringen på coop och körde både höga och låga gömmor. Hon plockade samtliga. Gömman i busskuren hittade hon dock inte. Det var alldeles för många tuggummin osv annat på marken som blev alldeles för stor utmaning. För Molly är ett utspottat, urtuggat tuggummi nästan lika mycket värt som en korvbit. Avslutade med en två-gömmorssök vid lusthuset på gården. Klockrent!  


In med Molly, tog ut Theo. Körde på coop, både högt och lågt. Busskuren och kring lusthuset. Mycket bra jobb av honom, och mer strukturerat den här gången. Jag har börjat lära mig att visa honom var jag vill att han söker av, istället för att bara släppa iväg honom. Han behöver lite struktur så att han inte bara flamsar iväg. 


Jag var SÅÅÅÅÅ nöjd när jag kom upp igen. Satte mig ner i soffan med hundarna och bara njöt. Slog på tvn och slötittade. Ringde Hannah för att höra hur det var, Robban fick ju magsjuka på Arlanda för några kvällar sedan när han skulle flyga hem, så det har varit lite småspännande för dem, skulle Hannah åxå åka dit? Nä, hon har klarat sig tack och lov. När vi pratat klart ringde Pernilla. Klockan var då typ 13.30. 

- Hej, vad gör du?

- Inte så mycket, har varit ute och tränat nosework, så nu tar vi det lugnt.

- Är du inte på jobbet?

- ?  Är jag inte ledig idag?


Oj ... hoppsan ... jag hade fel när jag i torsdags skrev att jag var så nöjd över att jag var ledig i 4 dagar .... fniss ... det var jag visst inte. Jag var ledig fredag och lördag, jobbdag idag, ledig i morgon, jobbdag på tisdag ... 


Snabbt som ögat iväg på jobbet alltså ... fniss.   Söndagar jobbar jag ju alltid ensam, och brukar jobba 10-16. Nu blev det inte så riktigt. Nåja, nu är jag hemma igen, har varit ute med hundarna en kort sväng ....  och tänker: Ska man äta middag NU?  Låter ju helt befängt, men NÅT måste jag nog peta i mig, annars blir det väl heltokigt. 


Nåja. Ibland har man fel helt enkelt, och det var en jädra tur att Pernilla ringde, annars hade vi inte haft något bröd att leverera ut till butikerna i morgon .... det hade varit ... mindre bra om man säger så . 


Det värda idag, var noseworkpassen . I morgon är jag ju ledig, så det kan ju bli Mer nosework då :) :) :) 


Hoppas du kunnat fylla din dag med värda grejer du åxå :)


Tjing

Av maria tafvelin - 28 april 2018 08:25

Lördag morgon. 6 plusgrader och sådär halvklart. Idag blir det nog något noseworkpass är tanken. Igår hade jag inte tänkt göra ett smack, utan bara vila. Det blev väl i sanningens namn inte alltför mycket gjort, men när jag tänker efter så blev det ju ändå:

En timmes morgonpromenad i härlig sol, sedan gick jag och handlade, städade lite, gick ner till tvättstugan och startade två tvättar, tog Theo på en halvtimmes solorunda ... ja ... sen blev det visst inte så mycket mer tills det var dags att hämta upp tvätten, och laga mat. Det blev pestofylld kyckling med pommes

 

Jag skulle ha kommit mig för att städa på balkongen åxå, men det har inte blivit av än. Kanske tar jag itu med det idag, eller i morgon ... eller nästa dag :)   Vi får se när andan dyker på helt enkelt :)


Lördag. Lördag är en bra dag. Varför?  - jo, för att då jobbar inte byggarna som är och arbetar på Coop, så man kan vara där och köra nosework. De jobbar inte heller på mekaniska, så då kan man vara där åxå :)  Nu blir det ju flera dagar i rad som man kan hålla till där, det är bara att hoppas att det inte ska smälla så mycket de här dagarna. 


Nä om jag skulle ta och hänga bort morgonrocken och väcka hundarna då. Dagen har ju börjat så det är bara att hänga med. Fyll dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 25 april 2018 08:09


Onsdag morgon. 5 plusgrader och i det närmaste en helt klarblå himmel. Helt underbart vill säga :)   Jag har snart druckit två av mina tre koppar, sen blir det en längre promenad med hundarna. Igår var det snöblandat regn på morgonpromenaden, så det ska bli härligt med en solig sådan. 


Igårkväll när jag surfade runt på fejjan, hamnade jag i att titta på ett klipp där den här prästen sjöng. Lyssna på det här:



Jag har lyssnat flera gånger nu, och är lika imponerad varje gång. 


På tal om att bli imponerad. Vad blir DU imponerad av? Varje dag möts jag av saker som imponerar på mig, eller, inte saker, utan människor som gör eller säger saker som imponerar.  Det är rätt häftigt tycker jag. Då känner jag lite - det där ska jag åxå träna på. Det kan vara ett sätt att göra saker, men även ett sätt att tänka, som jag inte tränat på tidigare. 


Nä, nu är tredje koppen uppdrucken och jag vill ut i solen. Ha en härlig onsdag, gör nåt värt av den!


Gomorron


Av maria tafvelin - 24 april 2018 06:06

Tisdag morgon. 2 plusgrader, regn och snö. Jo, måttligt inspirerande, men fåglarna kvittrar för fullt här ute ändå :)  Jag är uppe tidigare än vanligt, då vi ska ha personalmöte kl 7.30 Sen stannar jag ju kvar och jobbar mina timmar direkt efter det. 


Igår hade vi årsmöte i brf och jag blev invald som vice ordförande.  Joserruatt ... man klättrar på karriärsstegen ... fniss.  Skämt åsido .. det är ju inget större åtagande så länge ordförande håller sig på benen. 


Hips vips är klockan 6.20, jag har zappat mellan norran.se och aftonbladet.se en stund, hunnit dricka mina 3 koppar, och nu är det hög tid att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Ha en superbra och värd Tisdag!


     

Gomorron

Av maria tafvelin - 23 april 2018 08:13

Måndag morgon. 3 plusgrader och halvklart ... eller ... kanske inte ens halv-. Det ska bli regn fram på dagen i alla fall, och i morrn ska det bli snö. Jo, vi är ju i april :)   Fortfarande mycket snö kvar, men kommer det bara lite regn så drar det ju iväg snabbare. 


Igår var det 2 plusgrader när jag åkte till jobbet, så det var både mössa och vantar på. När jag bytte om och skulle hem, tog jag ju på mig mössan..... å jädrar när jag kom ut från jobbet var det full sol. Inte så många plusgrader, men i solen kändes det ju varmt :)  Hem, ut med hundarna, äta lite framför tvn.... kolla på hockey. Blev sugen att köra nåt pass nosework med Theo och Molly, men orkade inte ens gå ner på gården, så jag körde 2 gömmor på balkongen. Alltså, Molly <3  Hon visar med bestämdhet att hon vill jobba mer än hon får göra. Jag kör ju mest med Theo. Molly fann båda gömmorna snabbt. Theo fann en av två. Riggade om på nya ställen. Molly fann båda snabbt. Theo fann en. 


Kanske ändå ..... att jag ska tävla med Molly i augusti. Hon blir ju 10 nu i maj. Theo är 5 år och har tiden för sig. Jo, så får det nog bli. 


Nä, nu är det nog dags att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna för morgonpromenad. Jobbar 10-16, sen är det årsmöte för brf. Idag har jag ett möte med en blivande brud som ska bestämma kring bröllopstårta. Sånt är ju alltid kul :)   


Ha en fin måndag, gör nåt värt av den!


Gomorron



Av maria tafvelin - 21 april 2018 18:20

Jag ska bli bättre på att tala om, och visa att jag uppskattar, tycker om, älskar, bryr mig. Jag ska bli bättre på det. Varför?  


Lillbabs, Jerry, Avicci .... de är bara en liten del av alla som försvinner .. och får egentligen mest kärlek när de försvunnit. Det är jättejättefint med alla hyllningar, tysta minuter, kärlekshälsningar ... men ... det kan inte hjälpas, jag tänker .... hur mycket av detta fick de verkligen ta del av medans de levde?


Det är helt fantastiskt med  all kärlek som delas efter någons död, helt fantastiskt. Men ... själv vill jag bli bättre på att faktiskt berätta, och visa min kärlek, medans de lever. 


Jag fortsätter göra matlådor till någon som behöver. Idag blev det lasagne, och mer fläskpannkaka :)   Hocken gick skit, men kvällen ska bli bra ändå :)


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 20 april 2018 12:42

Fredag, mitt på dagen. Hahahaha, jag kollade på väggklockan för nån timme sedan och blev förundrad över hur mycket jag hunnit sedan jag klev upp. Steg upp typ 8.30,drack kaffe,  gick en 45 minuters runda med hundarna, var på coop och handlade 3 aptunga kassar mat (samt en bukett tulpaner), lagade korvstroganoff på en hel korvring, kokade 1.5 kg ris, vispade ihop en stor pannkakssmet som ska bli fläskpannkaka, gick en 25 minuters solorunda med Theo, hämtade upp hundmat ur frysboxen .. kommer in och kollar på klockan som säger 10.05   Hann tänka: oj, har jag fått tillbaka den där tiden jag pratade om häromdagen .... alltså, tiden som verkar ha försvunnit? ...... fniss..... nä, bara batteriet som är slut i klockan :)


Nu ska jag dra igång och laga kebabgryta på två paket kebabkött, sen blir det att hoppas att ugnen är med mig så att fläskpannkakan blir bra.   Jag tror att jag lämnar sista rätten jag tänker laga - karrégryta med ingefära, tills i morgon. 


Varför jag lagar så mycket mat?  Jag ska ge bort matlådor till en fin ung människa som behöver lite stöttning just nu. Hoppas hen gillar maträtterna. 


Alltså, idag kan man nästan tro att det är sommar ute, ifall man blundar. Ja, blundar och har hyfsat med kläder på sig åxå. Men, 10 plusgrader och såndär riktig vårdoft. DET är härligt!!!! 2-3 grader varmare, sen är det helt perfekt temperatur, behöver för min del inte bli varmare än så :)    


Inatt vaknade jag en gång och blev orolig. Molly låg i böneställning och jag tänkte: nämän vafan, säg inte att det onda är tillbaka!!!!   Då såg jag att hon backat upp arslet på Theo, så hon låg i nerförsbacke typ. Phu. Skönt!


Igår åkte jag och köpte åksjuketabletter, då jag ju känt Meniére lite för nära. Tog en tablett idag innan jag gick morgonrundan. När jag lämnat hundarna och var på väg att handla, stod en granne ute på gården . 

- Du har en jädra gångfot, sa han. 

- Hahahaha, det har du säkert åxå haft en gång i tiden

jädrar va han skrattade. Jo, benet känns nästan helt bra, det är bara om jag tar för långa steg det lixom krampar. Det är väl därför det ser ut att jag går så fort ... jag tar kortare steg, men oftare .... fniss. 


Nä som sagt. Nu blir det en helvetiskt massa kebabgryta, sen blir det promenad med hundarna igen. Klockan går, även om väggklockan säger annat. Ha en fortsatt härlig Fredag. Hoppas att du åxå kan fylla dagen med nåt värt. Som ni alla förstår, så är de här matlådorna jag ska ge bort, det som är MEST värt för mig den här dagen. DESSUTOM har jag så himla mycket annat värt för mig, så min dag är fullproppad med positiva saker. Jag önskar detsamma för Dig. 


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 19 april 2018 08:11

Torsdag morgon. 7 plusgrader och sol. Helt underbart! Ser i appen att nästa vecka ska bli lite mindre underbar, med snö och regn .... typiskt aprilväder alltså, och det behövs  lite regn, så att snön försvinner. Snön som kommer ner då, är ju såpass blöt att den hjälper till att ta bort den snö som ligger åxå. 


Igår på jobbet kände jag att Meniére är och flåsar mig i nacken. Jag hade tur och hamnade aldrig på golvet kräkande, tog mig hem för egen maskin, ut med hundarna på gården, sen blev det en kväll i soffan. Ut med hundarna på gården redan vid 21.30, sedan isäng. Sovit som en stock till 05, vägrade stiga upp, somnade om till 7.30   Känner mig ändå hyfsad, så jag hoppas det fortsätter så. 


Tog en tripp längs memory lane nyss. Gick in på min gamla blogg "bygdsiljumsmaria"  då jag visste att vid den här tidpunkten för 5 år sedan, köpte jag den här supersöta lägenheten, fick nyckeln och började måla och tapetsera. 5 år har alltså gått. Så sjukt. Nu har jag bott här lika länge som jag bodde i Bygdsiljum. DET känns jättemärkligt. 


Skrattar gott åt hur det såg ut i lägenheten före jag började måla och tapetsera. Minns ni?

     

Fniss


Tänk som jag trivs i denna lägenhet! Skulle bara fått till det där med köksluckorna och nytt golv .... fast ... kanske det är smartare att ta ett lån och blåsa ut hela köket och sätta dit nytt? Jag menar, nu när man ser vad de fått för de ettor som sålts här i husen på slutet ... 350 000 och 380 000.  Jag betalade ju bara en liten bråkdel av den summan när jag köpte. 


Jag funderar vidare så länge. NU ska jag hänga bort morgonrocken och väcka hundarna så att vi kommer oss ut på morgonpromenad.  Ha en torsdag där ni gör nåt värt och fokuserar på alla positiva saker som faktiskt händer. 


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21
22
23 24 25
26
27
28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards