Direktlänk till inlägg 14 juni 2019

Grus i hörnen!!!!

Av maria tafvelin - 14 juni 2019 05:36

Fredag morgon. 12 grader och molnigt. Appen säger att det ska klarna upp och bli strålande sol, som sedan ska fortsätta stråla och värma hela helgen. 


Igår var jag sådär oresonligt trött redan till lunch. Åkte hem och åt, tog ut hundarna ... och när jag kom tillbaka för att sätta igång efter det, då tog det emot ska jag säga. Jag har ju jobbat med Hassan, storstädning i trapphus, vilket innebär kliniskt rent, både väggar, fönster, trappräcken, trappor och golv. Igår jobbade jag med en annan, ny över sommaren. När vi började igår på morgonen, frågade jag om han gjort det tidigare. Jo, han hade varit där dagen innan med Hassan, då jag var på hemstäd hos den här supergulliga tanten. Jamen va bra, sa jag, då vet du att det absolut inte får finnas något grus i hörnen, vare sig i trappen eller på platåerna. Jo, det visste han. 


Jag torkade väggar, räcken och lister, samt städade tvättstugan, medans han tog trapp och golv. Ett trapphus tar ca 2 timmar på 2 personer. När vi skulle packa ihop för dagen kom en kvinna ut från trappuppgången vi just var klara med. Hon kom fram till mig och frågade ifall vi gjort golven. Jo .. det har vi. Hon ville att jag skulle följa med och kolla på en sak. I trappen var det grus i varje hörn, likaså nere i källargången, där var det åxå GRUS I HÖRNEN!!!  Jag kunde ju inte ställa mig och säga - Det är inte JAG som tagit golven, utan jag var ju tvungen ta emot klagomålet och säga: Absolut, du har rätt, det där ska INTE vara där, det ska vi ordna. 


Jag blev så förbannat trött. Så förbannat trött. Det hade varit bättre om hon gnällt över nån fläck på väggen, som var Mitt ansvarsområde, men att stå och ta klagomål på något som jag framför till min kollega för dagen som oerhört viktigt ... det kändes bara förjävligt. Jo, jag var trött .... överreagerade väl rent känslomässigt just därför. Kollegan kom släntrande för att kolla vad som stod på, jag sa

- Bakläxa, grus i hörnen. Lite sådär kort och irriterat

- Vardå?

Gick med honom och pekade ...

-i princip varje trappsteg, nere i källargången i varje hörn. 

-Men där har jag ju varit, sa han. 


Kunde där och då drämt till honom i skallen med moppskaftet. Sååå jävla less. Då fick han för sig att hämta en trasa och medel för att gå över trappen igen, klockan var 15.45 och vi skulle tillbaka på jobbet för att tömma bilen. 

- Det där får du göra i morgon, jag har inte tid att jobba över idag, sa jag och stegade iväg mot bilen. 


När vi kommit ungefär halvvägs till jobbet sa han:

- Vad ska DU göra idag som inte hinner jobba över?


Jag övervägde att stanna, öppna passagerardörren och sparka ut honom. Allvarligt. 


Framme på jobbet mötte vi Hassan och medans vi lastade ur bilen pratade Hassan. Hassan är jättetrevlig, en jäkel på att städa, skrattar ofta, men pratar så dålig svenska att jag förstår inte ens hälften av vad han säger. Han säger ofta: 

- Förstår du?  Jag svarar nästan lika ofta:

- Nej. 


Nu stod han och pratade med mig, jag fattade i princip inte ett ord, sneglade på klockan. 16.00. 

- Nu måste jag sticka, sa jag och satte mig i bilen. Stängde dörren, startade motorn, petade in D och gasade. Det var så otroligt skönt att veta att jag snart är hemma. Eller .. snart och snart .... kön vid rondellen är alltid lång sådär 4 minuter över 16 ... men bara vetskapen om att arbetsdagen var slut. 


Hemma, tog ut hundarna ... bara att öppna ytterdörren och mötas av hundarna gör ju att humöret ändras och man piggnar faktiskt på sig lite. Städade bort lite i köket, åt lite, sen landade jag i soffan. Alice höll mig nära sällskap. 


 

20.30 Kände jag att jag inte orkade längre. Tog ut hundarna en sväng, borstade tänderna och körde kvällsrutinen ... sen kröp jag isäng. Sms:ade med Pernilla en stund, sedan somnade jag. 


Kl 5 drog alarmet igång och jag klev upp en kvart senare. Nu sitter jag med typ en klunk kaffe kvar, sedan är det dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Molnen har skingrats och solen lyser från en klarblå himmel. Det är ett tecken. Ett tecken på att det kommer att bli svettigt .... fniss. 


Hörrni, nu kör vi fredag. Hoppas verkligen att det stämmer det chefen lagt in på mitt schema för idag - repstäd. Då får jag förhoppningsvis städa själv, och det kan jag garantera - det kommer INTE att lämnas något Grus i hörnen!


Vad slags värda grejer ska du fylla dagen med idag?


Gomorron

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Söndag 21 april 09:01

Söndag morgon. 4 minusgrader och ... tror jag kan kalla det halvklart. Sol upp 4.35 och ner 20.32. Rejält långa, ljusa dagar nu. Det har dock varit så kallt på nätterna att snön envist ligger kvar, men det ska väl ge sig så småningom :)   I onsda...

Av maria tafvelin - Tisdag 16 april 20:16

Tisdagkväll. 1 plusgrad och mulet. Sol upp 04.53 och ner typ nu, 20.17 . Det är periodpaus i hockeyn, så jag passar på at blogga :)   Oj .... hade tänkt blogga under helgen, men helgen kutade förbi ... fniss. Men, nu tänkte jag hamra ner några me...

Av maria tafvelin - Söndag 7 april 19:28

Söndag kväll. Temperaturen på nollan och disigt. Det ska börja snöa igen kl 20. Fy fan rent ut sagt vad det snöade i morse!! Det slutade snöa typ mitt på dagen... och nu ska det dra igång igen. Sol upp 5.26 och ner 19.48   Det har varit kortvecka...

Av maria tafvelin - Måndag 1 april 11:32

Måndag. Annandag påsk. 1 minusgrad och dis... det småsnöar, har snöat hela helgen. Sol upp 5.47 och ner 19.29   Tänker på det här med tidsomställningen... när man ställer Fram klockan, som vi gjort nu, då märker jag inget, påverkas inte. MEN, när...

Av maria tafvelin - Fredag 29 mars 11:16

Långfredag mitt på dagen. 2 minusgrader... disigt, lät snöfall, blåst... verkar ska vara sånt här väder fram tills torsdag nästa vecka. Bara att gilla läget :)  Sol upp 4.58 och ner 18.20   I onsdags klev jag upp tidigt ... 3.45 närmare bestämt, ...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards