Direktlänk till inlägg 10 augusti 2019

Tur!

Av maria tafvelin - 10 augusti 2019 07:08

Lördag morgon. 11 grader och halvklart. Inte en krusning i löven på träden här utanför. Himlen ser bistert mörk ut bortöver .... hoppas det inte ska börja regna idag. Enligt appen ska det börja regna i morgon, sedan regna varje dag i minst en vecka. Men just idag vore jag glad över uppehåll. 


Måste berätta nåt gulligt som hände igår när jag kom på jobbet på morgonen. Lillchefen som varit ansvarig när chefen varit på semester, har ju varit hur bra som helst. Varje dag sagt- bra jobbat, önskat trevlig helg och trevlig kväll. Strax före kl 7 igår morse sa han på sin lite knaggliga svenska: Ha en trevlig helg om vi inte hinner ses mer idag, sen går jag på semester. Jaha, sa jag, ha en trevlig helg själv, och en härlig semester :) Jag har ju fått nytt jobb som börjar den 2:a september. 

- Men oj, du inte gilla här?

- Jodå, men anställningen går ju ut nu den sista augusti och jag måste ju söka nytt jobb, och har fått det.

- men jag tro de ville ha dig kvar, du är snäll ... och rolig ... en bra kvinna

kunde ju knappt hålla mig för fniss.

- ja visst är jag snäll, sa jag och gapskrattade

- joo, kom få en kram, var du ska jobba?

jag berättade och han blev glad för min skull, han har studerat foton på mitt matinstagram så han vet att jag gillar att laga mat. 

- Alla gilla dig, sa han sen. 


Nja, det är ju en sanning med modifikation om man säger så .... fniss. Men ... det var i alla fall otroligt kul att höra :)  


Igår kom jag mig hem lite tidigare från jobbet. Avslutade efter lunch med trappstädning i Kåge, tog tidig och kort lunch för att komma hem lite snabbare. Väl hemma hade leveransen med hundgårdssektionerna kommit, nu gäller det framöver att sätta upp den. Ska även hitta en isolerad hundkoja att köpa. Har hittat några på säljgrupper på facebook, och det verkar ju inte helt omöjligt att hitta faktiskt, så jag hyser gott hopp. 


Hundarnas aktivitet igår blev att söka korv på gården


 
  Alltså, mina vackra hundar! Dessutom lika vackra på insidan som på utsidan

     

senare mot kvällen tog vi en cykeltur på den här grusvägen jag hittat som går till Kåge. De får ju springa lösa efter den vägen. Cyklar inte runt, för då blir det asfalt på tillbakavägen, utan jag vänder och cyklar samma väg tillbaka. När vi på tillbakavägen nästan var framme vid byavägen där jag brukar koppla dem igen, upptäckte jag att Alice koppel hoppat ur korgen, så det var bara att cykla en sväng till för att plocka upp det ... fniss.

 

Det var nöjda hundar som knorrade ihop sig i soffan med mig för lite tvtittande sedan. 


Nu kanske ni undrar - skulle inte du iväg och tälta?  Jo, det skulle jag. Men .... faktum är att jag inte vågade. Inte för att jag är mörkrädd eller rädd för att tälta ensam. Nej .... Meniére, heter rädslan. Dock så kommer jag alldeles strax att packa ryggan för en dagstur. Det BLIR furuögrundsleden, men utan tältning. Leden är 1 mil lång, så jag har tänkt börja i Furuögrund, gå till Byske camping, sedan tillbaka igen. Det blir en bra dagstur :)  Så, ska ta med fika (självklart mjukkaka) :)  och mat, mat till hundarna ... ska bli kul :)  Därav att jag önskar uppehållsväder, och det mörka på himlen har dragit iväg, så i vanlig ordning får jag som jag vill :)


Klockan tickar på, dags att sparka av tofflorna och hänga upp  morgonrocken. Hundarna ska rastas och ryggan packas, en panna kaffe kokas och mattermosen fyllas. Ha en fin lördag, fyll dagen med nåt värt. Kanske en vandring eller bara en picknick på gården? 


Gomorron

 
 
Ingen bild

Liselotte

10 augusti 2019 08:21

Visst är det roligt med uppskattning, det borde alla få nångång. Ha en fin lördag.

 
Ingen bild

Marre&Ice

10 augusti 2019 11:26

Du gör mig nervös när du ger dig ut så långt på egen hand och du är så vågad och tuff. Va rädda om er och önskar er en underbar dag. Kramen o nospussar här från oss!

maria tafvelin

10 augusti 2019 17:05

Var noga med att berätta varifrån jag skulle starta och vilken led jag skulle gå. :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Tisdag 16 april 20:16

Tisdagkväll. 1 plusgrad och mulet. Sol upp 04.53 och ner typ nu, 20.17 . Det är periodpaus i hockeyn, så jag passar på at blogga :)   Oj .... hade tänkt blogga under helgen, men helgen kutade förbi ... fniss. Men, nu tänkte jag hamra ner några me...

Av maria tafvelin - Söndag 7 april 19:28

Söndag kväll. Temperaturen på nollan och disigt. Det ska börja snöa igen kl 20. Fy fan rent ut sagt vad det snöade i morse!! Det slutade snöa typ mitt på dagen... och nu ska det dra igång igen. Sol upp 5.26 och ner 19.48   Det har varit kortvecka...

Av maria tafvelin - Måndag 1 april 11:32

Måndag. Annandag påsk. 1 minusgrad och dis... det småsnöar, har snöat hela helgen. Sol upp 5.47 och ner 19.29   Tänker på det här med tidsomställningen... när man ställer Fram klockan, som vi gjort nu, då märker jag inget, påverkas inte. MEN, när...

Av maria tafvelin - Fredag 29 mars 11:16

Långfredag mitt på dagen. 2 minusgrader... disigt, lät snöfall, blåst... verkar ska vara sånt här väder fram tills torsdag nästa vecka. Bara att gilla läget :)  Sol upp 4.58 och ner 18.20   I onsdags klev jag upp tidigt ... 3.45 närmare bestämt, ...

Av maria tafvelin - Tisdag 26 mars 17:28

Tisdag ... ja ... vad kallar man tiden när klockan är 17.30. Det är inte kväll .... afton typ? Det är 3 minusgrader och ... appen säger mest soligt ... men jag vet inte ... nog är det rätt så mycket moln enligt mig :)  Sol upp 5.09 och ner 18.11   ...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards