Direktlänk till inlägg 31 augusti 2019

Vi säger fel, men menar samma sak

Av maria tafvelin - 31 augusti 2019 07:28

Lördag morgon. 14 grader och tja ... disigt skulle jag säga. Inte grått, men inte heller klarblått. Är inne på andra koppen nu, radion bjuder sedvanliga "Ring så spelar vi", hundarna inser att det är helg, så de är vakna och busar. 


Igår tänkte jag när jag körde till jobbet - så härligt att få ha ett jobb dit man faktiskt ser fram emot att åka. När jag börjar, kl 7, startar jag med att koka ägg och havregrynsgröt och ser till att det finns smör och pålägg i sina olika byttor. På fredagar äter alla tre grupper frukost inne, övriga dagar är det alltid en grupp som äter ute, det gäller både frukost, lunch och mellis. Igår hade jag planerat att göra en ljummen kycklingsallad med kokt färskpotatis som barnen plockade in i onsdags. 


   


När jag dukat fram frukosten rörde jag ihop en vinbärskaka, för att ta tillvara på vinbär som barnen plockat in. De fick smaka varsin kaka vid mellis på eftermiddagen :)


 

Efter jobbet - ut med hundarna, sedan sjönk jag ner i soffan med hundarna. Hannah ringde, hon var på väg hem från jobbet efter att ha jobbat över 2 timmar ... hon är förkyld och var helt slut. 

- VAd ska du äta, frågade hon

- Jag vet inte ... känns knappt som att man orkar laga mat ens

- Har du grejer till att göra pizza?  Robban är borta ikväll på jobb

- jo, jag har pizzadeg i frysen, kan ta fram och tina i mikron, vad vill du ha på?

- Skinka och champinjoner

- tror jag har skinka, men inga champinjoner

- jag handlar det om du gör pizzan

- visst! Jag har ju stålet :)


Jag tinade 2 klumpar pizzadeg, var ju lika bra att äta en själv åxå :)  

 

Efter maten cyklade jag med hundarna runt lillbyn

 

När jag kom hem igen släppte jag in hundarna, sedan tog jag och cyklade med Lilly runt byn

 

Alltså ... jag tror att det bara är jag, Pernilla och Hannah som benämner rutterna så .... för det vi kallar "runt lillbyn" är det alla andra kallar "runt byn", och det är ju precis vad det är. Den längre rundan som vi kallar "runt byn" är inte alls runt byn .... fniss ... det är utanför ... men, huvudsaken man vet själv var man är och vart man är på väg, så spelar det ju mindre roll :)


Kl 9.30 ska jag vara hos Malin i Fällbäcken, då blir det ridtur igen, och direkt efter det ska jag lasta hundarna och åka iväg  för att klippa på RackArena. Så ... .dagen är rätt uppbokad om vi säger så. I morgon ska jag försöka hinna måla nåt varv på hundkojan, ser ut att bli regn på måndag. 


Kaffet är uppdrucket, läge att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken, fösa luggen ur ögonen och ta sig an dagen. Ha en riktigt härlig Lördag, fyll den med saker du finner värda!


Gomorron

 
 
Ingen bild

jammar

31 augusti 2019 08:12

Ja det blir kyckling sallad eller pizza i dag. Jösses vad det ser gott ut.. Ha en fin dag!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Tisdag 26 mars 17:28

Tisdag ... ja ... vad kallar man tiden när klockan är 17.30. Det är inte kväll .... afton typ? Det är 3 minusgrader och ... appen säger mest soligt ... men jag vet inte ... nog är det rätt så mycket moln enligt mig :)  Sol upp 5.09 och ner 18.11   ...

Av maria tafvelin - Lördag 16 mars 08:46

Lördag morgon. 3 minusgrader och halvklart. Sol upp 5.46 och ner 17.40 Har precis ätit en rostad macka med avocado och rödlök efter morgonpromenad med hundarna. "Ring så spelar vi" ljuder från högtalaren :)   Då var det helg igen, veckorna går fo...

Av maria tafvelin - Söndag 10 mars 15:11

Söndag eftermiddag. 3 plusgrader och strålande sol. Sol upp 6.07 och ner 17.22   Kom precis in från en längre promenad med hundarna. Men så helvetiskt härligt med sol och några plusgrader! Det gäler att passa på att njuta innan sommaren kommer me...

Av maria tafvelin - Torsdag 7 mars 15:21


HÖrrni. Det är väder, det är SOL, det är soluppgång, men flera timmar till solnedgång. Dagar har gått, mat har lagats och ätits, tårar har runnit (av glädje) skratt har bubblat....    Dag Sixten Ingemar Johansson. Född 2/3 kring 18-snåret. Lagom ...

Av maria tafvelin - Söndag 3 mars 11:44

Söndag mittppådagen. 2 plusgrader och molnigt.... solen Vill lysa igenom men orkar inte riktigt. Sol upp 6.33 och ner 17.00   Igår blev jag mormor igen, till en liten kille :) :) :)  Hannah och Robbans första barn <3 Man svävar som på moln kan...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards