Direktlänk till inlägg 24 september 2019

Hur förbannat korkad får man bli?

Av maria tafvelin - 24 september 2019 05:24

Tisdag morgon. 1 minusgrad och appen säger att det är mest molnigt. Kolsvart är det i alla fall ... fniss. Jag vaknade en stund före alarmet drog igång, och riktigt KÄNDE att klockan är nog 5 när som helst, det lixom kändes i kroppen att det var dags att kliva upp. Några minuter senare visade det sig att jag hade helt rätt, alarmet drog igång, Alice kom och kramades, det var bara att svinga benen över sängkanten och göra morgon :)


Igår på jobbet lagade jag köttgrytan med vitkål, paprika och färsk ingefära. Till det blev det ris, och barnen åt med god aptit. 

 

Jag dekorerade smörgåstårtan som cheferna beställt, stommen gjorde jag i söndags

 

Efter det gav jag mig i kast med att rensa lingon som de äldre barnen plockat, och kokade lite lingonsylt

 


Svängde förbi IcaKvantum och kompletteringshandlade inför dagens lunch, åkte sedan på Jula och köpte mer färg till hundkojan, hem, ut med hundarna, sedan målade jag andra varvet på kojan. Tror att jag ska kosta på framsidan ytterligare ett varv faktiskt. In, fixa nåt snabbt att äta - korv och makaroner. När jag nästan ätit klart, ringde Hannah. 

- Kan du hämta mig på KågeSåg.  Hon åker buss vissa dagar till jobbet, och bussen anländer strax efter 18 bara härborta på E4. MEN .... just den här chauffören har väldigt svårt att fatta att han ska stanna på busshållplatsen om man trycker på stoppknappen i bussen. Det är inte första gången han kör förbi trots att det är tryckt, och hon hamnar på nästa hållplats, en bra bit bort. Jag tryckte i mig de sista tuggorna och åkte iväg för att hämta henne. 


När jag kommit hem sjönk jag ner i soffan och satt där tills det var dags att kvällspinka hundarna. I afton blir det att få umgås med Otto en stund medans Pernilla tränar, sedan  lyfta in hundkojan i hundgården, lägga ner sista stolpen och sätta upp de sista sektionerna. Sen är det bara att hoppas att hundarna gillar att vara där, men det tror jag. Alice, hon kommer nog att ligga i kojan mest, Theo, han kommer att gilla att sitta ute och spana. Det ska ställas dit ett bord åxå, som han kan hoppa upp på. 


Hörrni, läste det senaste från Greta Thunberg igår. Eller rättare sagt - blev förbannad över hur vuxet (?) folk beter sig och kommenterar det hon gör. "Varför strejkar du inte för svältande barn" tex. Hur förbannat korkad får man bli? Hon kan väl inte strejka för ALLA tänkbara motiv, DU, din missunsamma idiot kan ju faktiskt ta DITT ansvar och göra något själv? Vad gör DU för andra? Vad gör DU för samhället och omvärlden? Vad är det i det här landet som blivit så vanvettigt galet, att man försöker i största möjliga mån trycka ner andra? INGEN får sticka ut, vara stark, duktig eller göra sig hörd .... framför allt som kvinna/tjej. Nä, jag blir så förbannad. 


Nu är det hög tid att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Tisdagen har rullat igång och jag vill hänga med :)   Gör nåt värt av dagen!


Gomorron



 
 
Ingen bild

Anne

24 september 2019 06:38

Vilken vacker smörgåstårta du har gjort!

maria tafvelin

24 september 2019 10:09

Tack! :)

 
Ingen bild

jammar

24 september 2019 07:03

Ja vi står upp för en renare och rättvisare värd i dag! Ha en bra dag i dag!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Söndag 21 april 09:01

Söndag morgon. 4 minusgrader och ... tror jag kan kalla det halvklart. Sol upp 4.35 och ner 20.32. Rejält långa, ljusa dagar nu. Det har dock varit så kallt på nätterna att snön envist ligger kvar, men det ska väl ge sig så småningom :)   I onsda...

Av maria tafvelin - Tisdag 16 april 20:16

Tisdagkväll. 1 plusgrad och mulet. Sol upp 04.53 och ner typ nu, 20.17 . Det är periodpaus i hockeyn, så jag passar på at blogga :)   Oj .... hade tänkt blogga under helgen, men helgen kutade förbi ... fniss. Men, nu tänkte jag hamra ner några me...

Av maria tafvelin - Söndag 7 april 19:28

Söndag kväll. Temperaturen på nollan och disigt. Det ska börja snöa igen kl 20. Fy fan rent ut sagt vad det snöade i morse!! Det slutade snöa typ mitt på dagen... och nu ska det dra igång igen. Sol upp 5.26 och ner 19.48   Det har varit kortvecka...

Av maria tafvelin - Måndag 1 april 11:32

Måndag. Annandag påsk. 1 minusgrad och dis... det småsnöar, har snöat hela helgen. Sol upp 5.47 och ner 19.29   Tänker på det här med tidsomställningen... när man ställer Fram klockan, som vi gjort nu, då märker jag inget, påverkas inte. MEN, när...

Av maria tafvelin - Fredag 29 mars 11:16

Långfredag mitt på dagen. 2 minusgrader... disigt, lät snöfall, blåst... verkar ska vara sånt här väder fram tills torsdag nästa vecka. Bara att gilla läget :)  Sol upp 4.58 och ner 18.20   I onsdags klev jag upp tidigt ... 3.45 närmare bestämt, ...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards