Alla inlägg den 27 februari 2020

Av maria tafvelin - 27 februari 2020 05:12

Torsdag morgon.13 minusgrader och klart. Appen visar en strålande sol idag :) Vi har haft en hel bunt fantastiska dagar nu och de får gärna fortsätta hur länge som helst :)


Igår bjöd jag på sötpotatis/kikärtsbiffar med ugnsrostad blomkål till lunch. De blev riktigt bra.

 

Jag serverade en fetaostkräm till. 


När jag kom hem tog jag en runda "nedanför Olles" så att hundarna fick springa lösa. Det stod en tjomme i vit kammodräkt med en kamera och spanade efter ugglan. När jag kommit längst bort på lägdorna och skoterspåret gick hemåt igen, såg jag att ytterligare 2 människor parkerat vid vägen och var på väg mot dungen. Förmodligen för att spana efter ugglan de åxå. När jag kommit nästan hela vägen fram, kopplade jag hundarna. Vill ju inte att de ska rusa fram för att få hälsa. När vi kommit en liten bit till, såg jag att ugglan satt på marken och de tre personerna fotade hej vilt. Jag stannade och pratade med dem och berättade att jag ser ugglan i princip varje dag. Men, sa jag, det där är den mindre, det finns två. Kvinnan i sällskapet sa: Jo, jag såg båda två igår när jag bara körde förbi här, men jag klev aldrig ur bilen. 


Jag fortsatte hemåt, tog fram en kycklingfilé ur frysen och tinade den några minuter i mikron, sedan drog jag igång sous viden. 65 grader i 2 timmar.  Hannah och Robban kom hem, jag bar över lite grejer till Otto och blev kvar en stund och surrade. 


Hur middagen blev? - Rent sjukt God :)

 

Idag står det fisksoppa på  menyn.


Läser om detta Coronavirus och får hurven. Läskigt när det blir sådan spridning på ett allvarligt virus. I skåne har ett 50-tal personer kommit till sjukvården för att testas, då de varit i Italien på skidsemester under sportlovet. De har till och med förberett så att det går att testa dem medans de sitter kvar i sina bilar. 


Nä, nu är det hög tid att sparka av tofflorna och hänga upp  morgonrocken. Det känns lite småkallt härinne ... fast, frågar du Pernilla och Hannah så är det ALLTID kallt här. Nåja .. jag har ju inte direkt varmt .. men ... nu är det till och med så att Jag småfryser lite. Aha, 16 grader ... ja, det kanske är någon grad för svalt. 


Måste fixa frillan innan jag drar iväg..... la mig med blött hår igårkväll ... fniss. Ska dra igång platt-tången och försöka bända ner det värsta kaoset :)   Ha en superhärlig Torsdag - gör nåt värt av dagen!


Gomorron 

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6
7
8 9
10 11 12
13
14 15
16
17 18
19
20 21 22 23
24 25
26
27
28
29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards