Alla inlägg under november 2021

Av maria tafvelin - 12 november 2021 08:15

Fredag morgon. Temperaturen på nollan och det ser ut att kunna bli en solig och fin dag. Det verkar åxå som att vi har tur att det blir fint väder under hela helgen, då jag ska flytta :)


Veckan har gått i ett huj. Jag har jobbat, packat, kört flyttkartonger, packat ännu mera, jobbat ännu mera...  Ikväll är det inte bara fullsatt i restaurangen, det är överbokat till och med, så det blir en svettig kväll gissar jag. Jag har ju lyckats få ledigt i morgon, då är det inte många bokningar, så killen från Boliden ska kunna fixa det tillsammans med den superduktiga Zehra som jag haft som tvåa i köket under helgerna. Jag förbereder så att allt finns färdigt, enligt chefens önskemål.


Nä, det här blir en kort uppdatering bara. Har redan varit ute med hundarna, nu måste jag packa lite. Ha en fin fredag, se till att fylla den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 8 november 2021 07:56

Måndag morgon. 7 minusgrader och solen har precis gått upp. Idag blir en strålande vacker ledig dag :)


Igår kom Pernilla och fortsatte måla väggar. Jag åkte iväg på Vitberget för att träffa en kvinna som kontaktade mig redan förra året för ett tomteuppdrag, men då blev det ju inte av pga corona. I år kommer vi att genomföra planen - en "tomtestig" på Vitberget. Kommer att bli superkul :)  På hemväg svängde jag in på IcaMaxi och handlade lite. När Pernilla åkt hem, blev det att packa. Nu är alla 10 kartonger fulla, så jag ska idag åka och köpa 10 till, och fortsätta packandet. 



   


Till middag igår blev det kycklingben och potatisklyftor i airfryern. Till det gjorde jag en mangosalsa

 

Supergott :)


Nä, sparka av tofflorna, hänga upp morgonrocken, ropa ner hundarna och ge dem mat, sedan ut på morgonrunda innan jag ger mig iväg på Rusta för att köpa flyttkartonger. Ha en superfin måndag - fyll den med nåt värt!


Gomorron  

Av maria tafvelin - 7 november 2021 08:46

Söndag morgon. 1 minusgrad och lite sådär ljusgrått på himlen. I morgon ska det dock bli strålande sol :)


Här händer det grejer ska ni veta. I fredags kom Pehr och hans pappa hit för att flytta min hundgård bort till mitt nya place i Östanbäck

     

På eftermiddagen, när jag var på jobbet, fick jag denna film av Pehr. Alldeles i början ser ni huset jag ska flytta in i :)


  Så himla fint!


Fredagkväll på jobbet. Hon jag hade till hjälp i köket, blev plötsligt illamående och var tvungen gå hem, så jag var ensam i köket. Det gick ändå bra. Igår var det nästan fullbokat, och 30 pers kom kl 18, så det var minst sagt fullt upp. Nu är jag ju ledig idag och i morgon.... PLUS lördag, då jag tagit ledigt för att flytta :)


Pernilla är på väg hit, hon har börjat fixa lite här. I Ottos rum på övervåningen har hon målat väggarna, och hann igår påbörja att måla nere i vardagsrummet. Jag ska stöka med att packa idag tänkte jag. Ja, även i morgon gissningsvis... det är ju lite jobb med att flytta .... fniss


Nä, bäst jag sparkar av mig tofflorna och hänger upp morgonrocken. Dagen har ju börjat, och det gäller att haka på.  Ha en riktigt fin söndag, fyll den värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 3 november 2021 08:32

Onsdag morgon. 6 grader och regnskurar. Pissregn... Pissgrått ... fniss


Igår jobbade jag till kl 16, åkte hem, gick ut med hundarna, sedan började jag med middagen. Jag hade bjudit in ungdomarna på tacotårta och de dök upp strax efter 18. Mycket trevligt och gott :)  Det blev, förutom surr, en hel del mätande och räknande... Pernilla och Pehr ska ju in med div. möbler, samt att det ska sågas upp en öppning från vardagsrummet in till köket, och öppningen som är från vardagsrummet in till hallen, ska byggas igen. Ska bli spännande att se slutresultatet, kommer säkerligen att bli toppenfint :)


I måndags åkte jag in till stan på förmiddagen, svängde förbi på gummiverkstan och lämnade sommardäcken på hotell, skulle sedan på jobbet och hämta mina kockrockar som jag glömde där i lördags... de måste ju tvättas :)  Jag ville prata med Anna en sväng om ledighet för flytt, och Anna skulle vara på plats kl 11. Nu bar det sig inte bättre än att jag var på stan redan strax efter 10, så jag gick på café Kanel och åt frukost :)


 


Ikväll är jag ensam i köket, och det lär gå bra, för onsdagar är fortfarande väldigt lugna. Två små sällskap har bokat bord, men man vet ju inte hur många drop-in det kommer... vi får helt enkelt se :)


Fasen... jag tror jag ska koka mig en kopp kaffe... när hände DET senast? .. fniss  Ska sätta mig i köket och dricka en kopp, innan jag sparkar av mig tofflorna och hänger upp morgonrocken. Ha en fin onsdag, se till att göra nåt värt av den!

Pi

Av maria tafvelin - 1 november 2021 08:14

Måndag morgon. 2 grader och skurar enligt appen. Nu är det i princip ingen snö kvaroch det verkar ska fortsätta regna. 


I fredags var det fullsatt på restaurangen, men jag fick hjälp i köket av en tjej som varit i köket rätt mycket med mig, så det gick riktigt bra ändå. På lördagen var det väldigt lite bokat, så Anna fattade beslutet om att jag kunde vara själv i köket, så skulle den här tjejen få lära sig serveringen. Nu bar det sig inte bättre än att det kom så många som inte bokat bord, att det blev fullsatt då åxå. Tjejen fick hoppa in som tvåa i köket och Anna tvingades fixa serveringen själv. Jag har inte hunnit prata med henne ordentligt om hur det egentligen gick, men jag ska upp på jobbet idag, så jag får prata med henne då. Varför jag ska upp på jobbet är att jag av någon anledning glömde att ta hem mina kockrockar för tvätt :)


Igår kom Pernilla och Otto förbi. Pernilla ville mäta, kika, planera, hur de ska möblera osv. när de flyttar hit. Hannah och Robban kom åxå över, så det blev en massa lek med Otto mellan varven :)   Vi åkte allihop på Budspa och åt lunch, sedan delade vi på oss. Pernilla, Hannah och Otto åkte på möbelaffär, medans jag och Robban åkte till Östanbäck för att planera var hundgården ska ställas. Vi gick ett varv inne i huset åxå. Hem, åkte på IcaMaxi en sväng, gjorde en pizzadeg, gick ut med hundarna.... 

 

I Augusti, under några riktigt varma dagar, köpte jag hem några öl. De har stått i kylskåpet, det har lixom aldrig känts läge att sprätta någon. Det läget kom igår :)


Nä, nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken, ropa ner hundarna och veva igång dagen. Skickade precis en påminnelse via mail till kommunen, att de lovade komma och titta på hundgården, som ju blev lite förstörd av förra vinterns skottande av byavägen. De skulle komma och titta när snön försvunnit ... och DEN snön försvann för länge sedan.... och nu ska allt skruvas ner, och jag gissar att ett par av sektionerna blir svåra att hantera, då de blivit så skeva . Nåja, få se vad som händer.


Fyll dagen med nåt värt!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards