Alla inlägg den 20 september 2021

Av maria tafvelin - 20 september 2021 19:00

Måndag ... jamen, snart kväll ... åtminstone i Mina ögon :)  6 grader och mestadels molnigt... läs: helgrått ... fniss.


Idag blev det en lång dag på jobbet ... på min lediga dag. Jag är helt inställd på att den här veckan blir tuff, och det är inte synd om mig alls. I morgon öppnar restaurangen så det gäller att vara hyfsat förberedd :)


Men, vi börjar väl med gårdagen. 

Efter morgonrundan med hundarna, drog jag igång projekt "baka mjukkaka".  Jag kände att jag ville baka och bjuda Therese som jag jobbat med, och lärt känna på Kajutan i sommar. Vi är jämngamla och klickade direkt. Alltså, när hon berättade för mig att hon i en fb-grupp köpt "mjukkaka" ... eller, åtminstone vad hon TRODDE var mjukkaka.... betalade 300 kr ... och det var stekpannebröd, packat när det var alldeles för varmt, så det var alldeles blött ... ja , jag skrattade nästan så tårarna rann när hon berättade.... och direkt jag hörde det, så  bestämde jag mig för att baka och bjuda henne på några påsar :)


När brödet var svalt nog att packa, drog jag iväg till Stackgrönnan, där hon bor. Hon blev jätteglad :)


Hem, städade lite, tvättade lite , sedan tog jag hundarna och cykeln och drog iväg. Grusvägen bort mot Kåge blev det (i vanlig ordning)  . Parkerade cykeln och tog en promenad efter en stig åxå. Helmysigt

         

Hundarna var nöjda när vi kom hem igen och kröp ihop i soffan :)  Till middag blev det torskrygg sous vide, jordärtskockspuré, citronsås och  knaperstekt skinka. Önskar att jag hade haft bacon, men det hade jag inte, så jag körde plan B :) Gott blev det i alla fall :)

 

Jag har inte ätit middag ännu idag, tror jag steker mig en parisare, det känns som lagom. Dukar upp till "halv 8 hos mig" :)


Nämän, det var väl ungefär vad som hänt sen sist. Jahapp, nu pajade kontorsstolen fullständigt ... fniss. Det small till så åkte stolen ner så långt den bara kan, den har nått botten och det går inte höja den längre. Når knappt upp till bordet ... så jag avrundar väl nu :)


Hoppas du haft en bra, värd dag. Ha en superfin kväll. Skicka en glad emoj till en vän, kryp upp i soffan under en filt och kolla in nåt bra på tv, spola upp ett varmt bad och tänd ljus, ta ett fotbad, koka en kopp te... eller, nåt annat som är värt för just Dig. 


Tjing så länge

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards