Alla inlägg under september 2021

Av maria tafvelin - 26 september 2021 09:01

Söndag morgon.5 grader och nästan helt klarblå himmel. Det blir en fin dag idag :)


Det är riktigt, riktigt skönt med en ledig dag. Det blev en 6-dagarsvecka, vilket det kommer att bli även nästa vecka men sedan måste det komma in mer personal i köket. Den första veckan är avklarad, och det har gått bra i det stora hela. Öppningskvällen hade jag hjälp i köket av kocken Tobias. Andra kvällen hade jag "hjälp" av en ung tjej som inte var van att vara i köket, och var mer ivägen än till hjälp, så henne skickade jag ut ur köket vid 19.30 Torsdag har vi inte restaurangen öppen, så då jobbade jag med prep inför helgen. Fredag och lördag har jag haft en ung kille till hjälp i köket, utbildad kock som jobbar på Rönnskär men gärna jobbar extra i köket när han kan. Vi har jobbat bra ihop och det har flutit på superfint. Nästa helg kan han inte jobba dock, så det känns lite spännande. 


Nu hinner jag ju inte fota tallrikarna som går ut, vilket är synd, men jag tog mig tid att fota en "varför vela, dela" Caesarsallad som gick ut i fredags

 

Idag ska jag mest vila. Cykeltur med hundarna planerar jag dock att göra. Jag tror att jag ska ta med mig en papperspåse och se om jag kan hitta nån svamp :)


Nu är det dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken, ge hundarna mat och komma ut på morgonrunda. Ha en superhärlig söndag, njut av dagen och fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 22 september 2021 07:49

Onsdag morgon. 7 grader och grått ute. Hade hoppats få sova lite längre, somnade kring 02 inatt .... Alice basunerade ut kl 07 att Lilly och Greta var ute på gården. Tja ... då var jag ju klarvaken, så lika bra att kliva upp. 


Igår tog jag rundan runt byn som  morgonpromenad

 

Åt lite frukost

 

Bara en stund senare drog jag iväg på jobbet. Jag visste att jag hade massor att göra inför öppning, så det var bäst att komma igång. Kl 17 när restaurangen slog upp dörrarna, var jag redo. Jag fick god hjälp under kvällen av Tobias, han är utbildad kock och kom med många smarta tips. Vi jobbade bra ihop i köket, så allt flöt på superbra. Det gick ut jordärtskockssoppa, carpaccio, oxfile, caesarsallad, älg, abborre, desserter ....och faktiskt En beställning på "varför vela, dela" som Anna döpt rätten till. Det är 4 portioner, och gästerna valde älgfärspastan

 

Det var superskönt att vi hade städat och diskat undan redan kl 21.30, så jag kunde åka hem redan då... då återstod ju kvällspink för hundarna, samt att jag skulle lägga en beställning för torsdag. Efter det handlade det ju om att kunna varva ner, och det tog ju en stund. 


Ny dag, vi har ju öppet även ikväll, så det gäller att vara på tå kl 17. Idag behöver jag dock inte åka in så tidigt, då jag har rätt bra förberett inför kvällen.


Dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken, ge hundarna mat och ta en morgonrunda. Tror det blir skogsrundan idag. 


Ha en superfin onsdag, fyll dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 20 september 2021 19:00

Måndag ... jamen, snart kväll ... åtminstone i Mina ögon :)  6 grader och mestadels molnigt... läs: helgrått ... fniss.


Idag blev det en lång dag på jobbet ... på min lediga dag. Jag är helt inställd på att den här veckan blir tuff, och det är inte synd om mig alls. I morgon öppnar restaurangen så det gäller att vara hyfsat förberedd :)


Men, vi börjar väl med gårdagen. 

Efter morgonrundan med hundarna, drog jag igång projekt "baka mjukkaka".  Jag kände att jag ville baka och bjuda Therese som jag jobbat med, och lärt känna på Kajutan i sommar. Vi är jämngamla och klickade direkt. Alltså, när hon berättade för mig att hon i en fb-grupp köpt "mjukkaka" ... eller, åtminstone vad hon TRODDE var mjukkaka.... betalade 300 kr ... och det var stekpannebröd, packat när det var alldeles för varmt, så det var alldeles blött ... ja , jag skrattade nästan så tårarna rann när hon berättade.... och direkt jag hörde det, så  bestämde jag mig för att baka och bjuda henne på några påsar :)


När brödet var svalt nog att packa, drog jag iväg till Stackgrönnan, där hon bor. Hon blev jätteglad :)


Hem, städade lite, tvättade lite , sedan tog jag hundarna och cykeln och drog iväg. Grusvägen bort mot Kåge blev det (i vanlig ordning)  . Parkerade cykeln och tog en promenad efter en stig åxå. Helmysigt

         

Hundarna var nöjda när vi kom hem igen och kröp ihop i soffan :)  Till middag blev det torskrygg sous vide, jordärtskockspuré, citronsås och  knaperstekt skinka. Önskar att jag hade haft bacon, men det hade jag inte, så jag körde plan B :) Gott blev det i alla fall :)

 

Jag har inte ätit middag ännu idag, tror jag steker mig en parisare, det känns som lagom. Dukar upp till "halv 8 hos mig" :)


Nämän, det var väl ungefär vad som hänt sen sist. Jahapp, nu pajade kontorsstolen fullständigt ... fniss. Det small till så åkte stolen ner så långt den bara kan, den har nått botten och det går inte höja den längre. Når knappt upp till bordet ... så jag avrundar väl nu :)


Hoppas du haft en bra, värd dag. Ha en superfin kväll. Skicka en glad emoj till en vän, kryp upp i soffan under en filt och kolla in nåt bra på tv, spola upp ett varmt bad och tänd ljus, ta ett fotbad, koka en kopp te... eller, nåt annat som är värt för just Dig. 


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 18 september 2021 17:23

Lördag afton. 8 grader och mulet. Tro inte för ett ögonblick att jag fått "bloggtorka" att jag inte haft något att skriva ... sanningen är den att DATORN VARIT SÅ SJUUUUUUKT SEG! Flera gånger har jag suttit i mitt superfina kontor, vid datorn, loggat in på bloggen .... men , sju svåra år senare har jag fått ge upp . NU verkar jag ha hittat NÅN form av lösning i alla fall :)


Det händer grejer ska ni veta. På tisdag öppnar restaurang Victoria, och vi har ganska många bordsbokningar redan. Min undran är - Känner Du någon som skulle vilja jobba som kock MED mig på restaurangen? Vore guld om vi fick tag på en till som VILL :)


Idag steg jag upp kl 06 för att dekorera smörgåstårtor inför Robbans pappas Ingemars begravning. Jag hängde även med för att sköta servering mm, tillsammans med Pernilla. Det flöt på bra, och det kändes fint att kunna göra det här för dem. 


När jag kom hem tog jag ut hundarna en sväng, sedan blev det matlagning ... Enkel matlagning. spagetti med ost & skinksås

 
Hörrni, i februari 2020 bokade jag och min bästa kåmpis Annica flyg, hotell och biljetter till GES på Cirkus i Stockholm. JAMEN nån gång strax efter, dök ju Covid upp, så konserten har blivit uppskjuten gång på gång på gång. Nu är det såpass länge sedan att flygbiljetterna gått ut, men nu har vi äntligen fått ett datum för konserten. 4/12. Nu är det ju bara så att vi kan inte åka. Försöker sälja biljetterna. 


Nu ska jag lägga mig raklång i soffan med hundarna en stund. Sedan får vi se hur jag lägger upp kvällen. 


Hoppas du haft en bra, värd dag såhär långt. Många timmar kvar på dagen ... så ... ja du vet. Nåt värt!


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 12 september 2021 09:10

Söndag morgon. 9 grader och .... mjölkigt skulle jag säga. Det har regnat, det är dimmigt och molnigt. 


Igår tog jag mig en lugn dag. Morgonrundan gick runt lillbyn, sedan gick jag över till Hannah. Robban var och jagade. Mitt på dagen dök Pernilla upp, hon var på väg till stugan och vi satt och surrade en bra stund. Gick hem till mig och städade lite, på eftermiddagen gick jag över till hannah och Robban igen. Det lades ett litet spår till Greta med en hartass, och det gick superbra. Ytterligare ett spår som åxå gick bra. Hon är ju 10 veckor gammal och en riktig tuffing :)  Jag stannade och hjälpte till med att putsa och paketera älgkött som Robban hade med sig hem från jagktdagen, och framemot kl 17 gick jag över till mig för att ta ut hundarna och sedan bege mig mot Kajutan och personalfest.


Jag svängde förbi in till stan och plockade upp Björn, sedan iväg till Stackgrönnan. Jädrar så fint de hade dukat!

 

Det var fördrink med tilltugg, supergott! sedan en buffé med västerbottensostpaj, rökt lax, fläskfilé, potatisgratäng, citronsås, melonsallad... så himla gott!! Efter maten blev ett superkul musikquiz. Jag brukar INTE vara bra på sånt, men den här gången kunde jag faktiskt svaret på flera av frågorna. :)  Kring 23 åkte jag hemåt, tog ut hundarna och var tvungen sätta mig i soffan och slå på tvn för att varva ner. Tinnitusen blir rätt så påtaglig efter en sådan där kväll, vi var ... 20 pers tror jag, och i takt med att öl- vin och whiskyintaget ökade, så ökade även ljudvolymen. Mycket trevligt att träffa allihop! Extra mycket pratat blev det naturligtvis med Therese, vi har verkligen klickat och hörs ju lite då och då. Ja, Ulla trivdes jag åxå mycket bra med, och vi surrade en hel del igår åxå. 


Det blir nog inte så många knop idag heller. Tänkte mig iväg på IcaMaxi och småhandla lite, har slut både tvättmedel och fryspåsar. Dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Det märks på hundarna att det blev ett sent kvällspink igår, för de ligger kvar uppe i sängen.... fniss.


Ha en skön söndag - fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 11 september 2021 08:13

Lördag morgon. 9 grader och helmulet, men appen säger att det åtminstone inte ska regna förrän i morgon. 


Igår var det jobb, lunch på Rustiqe och sedan personalmöte. Vi var 8 st på lunchen, Pär avtackades då han jobbade sin sista dag igår. Jag tog en    

en toast, det gjorde vår praktikant åxå,

5 st tog caesarsallad och en tog porchetta. Kycklingen till caesarsalladen var torr, och baconet alldeles för lite stekt, min toast var god, något för salt och brödet alldeles för hårt grillat... men värst var att när vi nästan ätit klart, ropade Anna att hon hade en levande larv i sin sallad. Vi andra kollade omgående vår grönsallad som låg på tallriken och både jag och praktikanten hade kryp i salladen. Pär hade ätit upp allt sånär som på ett par tuggor, och han kastade genast servetten över det som fanns kvar på tallriken. Inte så angenämt men jag kan inte låta bli att tycka synd om dem... en restaurangs mardröm


Vi gick tillbaka till hotellet och tog kaffe där, medans vi harvade oss igenom dagordningen på personalmötet. 17.15 var mötet slut och jag åkte hem. Idag har jag ingen direkt plan, förutom att kl 18 ska jag vara på Kajutan där vi som jobbat som arbetsledare, och kassapersonalen, bjuds på  middag. Det blir kul att träffa alla igen :)


Nu ska jag sparka av  mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Ha en fin lördag, gör nåt värt av den!


Gomorron

Av maria tafvelin - 10 september 2021 07:07

Fredag morgon. 5 grader och klarblå himmel. Ytterligare en vacker dag väntar :)

På onsdagen var jag återigen valpvakt till Greta, hon med sylvassa tänder ... fniss

   

På eftermiddagen tog jag med Greta och åkte för att besiktiga bilen jag ska få låna av Robban. Den gick inte igenom. På väg tillbaka svängde jag förbi bageriet för att träffa Carina en liten stund. Jag skjutsade hem henne från jobbet, hon fick sitta och hålla  Greta i famnen, det gjorde henne glad :)


Parkerade bilen, sedan hängde jag med Pernilla för att hämta Otto på förskolan, för vidare avfärd mot Önnesmark där Pehr börjat med middagen. Det blev kokt torsk med potatis och äggsås - supergott!  Efter maten drog vi iväg och plockade svamp. Äntligen  kantareller!! Tog bussen hem med svampen, Hannah och Robban mötte mig ute på E4 med hundarna, och jag fick lämna svampen till Hannah som tog på sig att rensa de gula, och torka trattisarna i den nyinköpta svamptorken :)

 

Igår morse när jag gick över, stod hon och förvällde svampen. När jag kom från jobbet hade hon paketerat i typ 12 små zippåsar som bara var att lägga i frysen. Så himla gulligt av henne :)  Pernilla satt hemma hos Hannah och Robban och jobbade,  jag passade Greta medans Hannah åkte och hämtade Otto på förskolan, så jag hann träffa honom en liten stund innan det var dags att gå över till mig, ta ut hundarna och laga mat. Det blev kycklingben i airfryern och kokt ris :)

 

Nä hörrni, nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken, det är dags att ge hundarna mat och komma iväg ut på morgonrunda innan jobbet. Idag blir vi bjudna på lunch på Rustique 
Jahapp, nu kom jag åt nåt så att det blev kursiv text. 
 
Ha en toppenfin fredag, fyll den med nåt värt!
 
Gomorron
Av maria tafvelin - 7 september 2021 07:20

Tisdag morgon. 11 grader och "regnlikt". Ska visst komma  några skurar idag vad jag kan förstå. 


Ja, nu är "provhelgen" på jobbet över. Både lördag och söndag hade vi ju middagsgäster, på lördagen 12 personer,  och på söndagen dryga 30. Alla fick ett papper att fylla i, för feedback. Jag har inte läst dem ännu, det ska jag göra idag tillsammans med Anna, så ska vi sätta oss ner och strukturera upp en plan för vad som bör åtgärdas inför öppningen den 21:a. 


Igår var jag hundvakt. Hannah och Robbans lilla taxvalp Greta, har ju kommit, och jag ska vara valpvakt i morgon åxå :)

         

Alltså, hur söt?! :)


Till middag drog jag ihop en pizza

 

Idag ska jag fixa matlådor på jobbet, som vi ska sälja till hotellgästerna. Det är ju perfekt att kunna göra så, när det blir över mat i köket.


Nä, nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken, gå över till Hannah och höra om jag kan ta bilen på jobbet. Hon är hemma med valpen (och Lilly) idag. Ha en fin dag, gör nåt värt av den!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards