Alla inlägg under augusti 2015

Av maria tafvelin - 5 augusti 2015 09:38

Klockan är 9.40 och jag står och dricker morgonkaffe. Aha, sovmorgon tänker du, men Nej. Jag klev upp kl 4, började jobba 4.30 , slutade 8.30 (alltså, typ den tid jag brukar kliva upp nu när jag (egentligen) börjar kl 14 ) åkte hem, tog ut hundarna ... och nu står jag här i mitt supersöta lilla kontor och dricker kaffe :)


Jag tror jag ska vila en timme, sedan ska jag iväg till en tjej här i Ursviken som vill ha hjälp med sin hund. Det blir lite av en spännande utmaning faktiskt. En stor blandras som jag tror är uppe i stress nåt fruktansvärt. Återkommer när jag träffat tjejen och hunden :)


Efter det ska jag packa ryggan med lunch, kaffe, klöv, div hundträningsatteraljer, ben till hundarna , några filtar.... sen lastar vi in oss i bilen och drar iväg på en halvdagsutflykt i en stor skog :)   Det ska läggas spår, dras kätting, lekas, ätas lunch, hundarna ska få tugga ben .....  ja, en härlig dag helt enkelt :)


Balkongdörren står vidöppen, precis som vanligt. Den sista månaden har det dock varit så att det inte direkt varit tyst utomhus, varken dagtid eller kvällstid. Det har ju flyttat in ett par barnfamiljer här. Tidigare var jag väl yngst i husen, så är det inte längre. En av de här barnfamiljerna har 6 eller 8 barn, kommer inte ihåg exakt .... men det är väldigt livliga rackare. 


Nä, ska dra in silikonöronpropparna och vila en timme. Ha en riktigt härlig Onsdag! Fyll dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 4 augusti 2015 22:15

Tisdag  och jag ska hoppa isäng när som helst. Har redan varit ute på kvällspromenad med hundarna. Det blev lite hastigt och lustigt så att jag inte ska börja jobba kl 14 i morgon, utan kl 04.30  :)


Ikväll startade valpkursen om efter sommaruppehållet :)  Nu är det bara två gånger kvar. Ikväll jobbade vi med det vi hållit på med hittills: inkallning, förbudsträning, koppelgående .... men vi var på gångvägen istället för inne i rinken. Nästa gång ska vi jobba med rallylydnad, trickträning och nosarbete. 


Hörrni ... man börjar ju undra om det är en mobiltelefon man kör runt med. Ja ... plåtkompisen alltså. Det har ju hänt tidigare en gång att jag helt blev utan belysning utvändigt ... ingen blinkers eller lampor fungerade. I förrgår hände det igen. Då jag skulle hem från jobbet upptäckte jag ju rätt snabbt att det hände inget på instrumentpanelen när jag vispade in blinkersen. Mycket riktigt - stendött . Inget som blinkade eller lyste. Farthållaren funkade inte heller. Körde hem, men stannade på Konsum och sprang in och handlade. Kom ut, startade bilen, jo då funkade allt. Både blinkers, lampor och farthållare.   What?  


Har du något tips, eller idé om vad det kan vara?   Själv fattar jag ingenting ... fniss


Nä, bäst jag drar på mig pymmen och kryper isäng nu så att jag orkar upp där strax före kl 4. Hoppas du haft en bra tisdag :) 


Gokväll

Av maria tafvelin - 3 augusti 2015 12:56

Eller, det var nog mest ömsom regn, ömsom sol :)    Efter morgonrunda och frunch 

 

tog jag Cornelis och Paddy till skogen. 

 

Vi hann bara börja gå, så började det regna ganska ordentligt. Nu är det ju rätt så varmt, så det gör inte så mycket. Det är i alla fall alldeles för varmt för att ha regnjackan, tur jag inte är gjord av socker :)   Efter ca 2 minuter klarnade det upp

 

En stund senare, drog det igång igen

 

Nåja, en timme senare kom jag hem, bytte hundar och tog ut Kelly och Molly på en runda. Då var det sol och jädrigt varmt

 

Kelly får inte springa lös i skogen förrän jag tagit stygnen, vilket sker på fredag. 


Strax dags att kamma luggen och åka på jobbet.  Har förresten inte tvättat bilen än .... men det har ju regnat en del och vindrutan verkar tät :)   


Ha en riktigt bra måndag! Fyll den med nåt värt :)


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 2 augusti 2015 10:34

Då var det söndag, och arbetsdag :)  Har varit ute med hundarna en sväng, och Molly körde med handbromsmetoden en bra bit, eftersom det regnar lite. Jag hade förväntat mig regn hela dagen igår, men det blev inte så. Det regnade några minuter på morgonen innan vi gick ut, sen hann jag med både en solorunda med Paddy, och en längre runda med dem allihop, innan det började regna igen. Det är så himla vackert överallt

 

Jag hade ju vissa planer på att dra iväg och kolla på agilitytävling, men jag struntade i det, kände att jag inte hade lust längre, utan ville bara vara hemma. Städade, tvättade, promenerade med hundarna, körde lite trickträning ... hade en lugn härlig dag helt enkelt :)


Stängde tvättstugedörren efter mig kl 15.30 , tog en runda med hundarna, funderade över vad jag skulle laga för mat. Hade kvar en näve räkor i kylen som jag ju måste äta upp ... och den där räkröran är ju så nedra god, så att det skulle bli räkröra, det bestämde jag snabbt. Men till det då?` Pasta kanske? Hade först tänkt göra lchf-pasta, men hade bara Ett ägg, och iddes inte gå och handla, så jag gjorde helt enkelt vanlig pasta. Jädrar så gott :)

 

När det började mörkna, tände jag ljus .... så himla mysigt det är när det börjar bli lite mörkt på kvällarna

 

Nä, nu ska jag åka iväg och jobba några timmar. Ha en riktigt Skön Söndag! Fyll dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 1 augusti 2015 10:09

Japp, då har vi kommit in i Augusti månad. Juli månad avslutades på ett alldeles utomordentligt sätt, jag satt ute på balkongen till 00.30  Det var en magiskt vacker kväll, och jag satt därute med ett glas vin, samt ost och kex, och lyssnade på musik. I slutet lyssnade jag bara via telefonen så att jag inte skulle störa grannarna. Vilken underbar dag och kväll jag hade :)

Den här dagen har startat alldeles utomordentligt den åxå. Jag tog morgonrundan med hundarna FÖRE kaffet idag, för jag ville stå i mitt supersöta lilla kontor, dricka kaffe, lyssna på melodikrysset, blogga, kolla facebook ...   i lugn och ro. Hundarna slappar efter promenaden, och jag ska strax lägga upp planen för dagen. Det gäller ju att fylla även den här dagen med värda grejer :)


16 grader och det började precis regna. Det får bli inomhusaktiviteter till största delen. Städa ska jag, och gå ner för att kolla om tvättstugan är ledig, sen får det bli trickträning med hundarna :)   Jahapp, var och fyllde på kaffekoppen och ser att det redan slutat regna ...   jamen, då får vi se vad vi hittar på :)   


Ha en härlig Lördag allihop, fyll dagen med värda grejer :)


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards