Alla inlägg under augusti 2015

Av maria tafvelin - 13 augusti 2015 11:23

Jag har fått väldigt många reaktioner på gårdagens inlägg. Väldigt många. Alla utom 1 har varit positiva, och alla pm jag fått har uteslutande varit från människor, både kända och okända, som håller med mig och tackar för att jag skrev som jag gjorde. 


Människan som var negativ, menar att det var fruktansvärt det jag skrev, att jag sympatiserar med gärningsmannen, och att jag inte känner empati med offren och deras anhöriga. 


Men så satans korkat. 


Att bli offer, att vara anhörig, måste ju vara så fruktansvärt att det knappt går att beskriva. Det gäller alla som mist en anhörig eller vän, oavsett hur det skedde, men att oskyldigt bli bragd om livet, är helt horribelt. Vad jag skrev om, som de allra flesta förstod ,var att vi inte ska göra det till ett rashat. För vad vinner vi på det? Ingenting!!! Det spär på invandrarfientligheten, och det är inte DÄR det är fel, det är INTE där det är fel. 


Rattfylleriet tar död på fler oskyldiga, än invandrarna. Då tycker jag att vi skickar iväg rattfylleristerna åxå. Inte BARA de som kört ihjäl någon, utan vi skickar alla. Vi skickar även gubbjävlarna som slagit sina fruar och sambos. Inte BARA de som slagit ihjäl frun eller sambon, utan vi  skickar alla gubbjävlar som slagit överhuvudtaget. Jo, kärringjävlar som slår sina män får åxå åka med ..... och föräldrar som slår sina barn, inte BARA de som faktiskt tagit ihjäl sina barn, utan alla som slår barn. Jag tror att vi skickar de här svenska snubbarna som skjutit ihjäl andra svenska snubbar åxå. Eller, vi skickar alla som har skjutvapen, det blir nog bäst. Å den här snubben som skar ihjäl nån härom året .... även om han är svensk, så skickar i honom åxå i samma veva. Pedofilerna, de ska definitivt åka iväg. 


Det finns massor fler, som ska ut från det här fina landet. Skeppa iväg jävlarna bara, så att vi slipper se dem. 


Idag är jag i Norran förresten. På förstasidan å allt :)   Hundarna är med åxå . Artikeln handlar om ormbett, och hur nära det var att Kelly strök med för några år sedan, då hon blev huggormsbiten.  


Just det !!!!  SKICKA FÖR FAAN HUGGORMARNA ÅXÅ !!!!!


Vart vi ska skicka allihop??   Ingen aning, men bort ska dem


Gomorron

Av maria tafvelin - 12 augusti 2015 21:18

Jag blir så jävla trött ibland.   Många av mina vänner på facebook har länge hävdat att de gillar olika, att de aldrig dömer . De har delat MASSOR med både artiklar och sidor som handlar om att : Döm ingen, de osynliga sjukdomarna har du ingen aning om, eller: Gå en mil i mina skor innan du dömer mig, eller: Var snäll mot din nästa, för nästa gång gäller det Dig. 

Efter "Ikea-morden" känner jag att jag faktiskt fått nog, och kommer förmodligen att radera en och annan "vän". Helt plötsligt behöver man inte alls gå en mil i någon annans skor. Helt plötsligt så är det helt ok att fullständigt utan fakta, döma någon. Helt plötsligt gillar man inte alls olika, eller åtminstone inte DE olika ... för NU plötsligt är rasismen så synlig som aldrig förr. NU plötsligt, tar man verkligen fasta på att gärningsmannen inte är SVENSK. Det handlar inte om en människa längre, utan EN ICKE SVENSK.   Precis som om lösningen vore att skicka bort ALLA som inte är SVENSKAR, så är vi kvitt problemen med mord. Jamen .... SKITENKELT !!!! Eller??? ÄR det verkligen så??? och .... jag vet inte hur mycket NI vet om bakrund. Jag har ju ingen aning om hur många mil NI har gått i förövarens skor .... men nog måste det vara bra många mil, eller? 


VAD driver en människa till att begå dessa, helt vansinniga och oförståeliga handlingar? Vare sig det gäller att :

- Köra i fyllan

- slå sin partner

- ta sitt liv

- misshandla en okänd

- misshandla en känd

- sabotera

- stjäla

- misshandla sina barn

- våldta

- råna banker

- göra inbrott

- misshandla djur

- mörda


Listan kan göras lång. VAD driver en människa till att göra detta?   VAD??? Söker vi ens svar på frågorna?   Nej, det är ju lättare att säga: Ut med packet, som om Asylsökanden och invandrare var de onda, och blev vi bara av med dem, så ordnar det sig. Det kan jag garantera - det gör det INTE! 


VAD driver en människa som nyss fått avslag på sitt uppehållstillstånd? 

Vad driver en människa som ....  Kolla listan ovan. 

skulle DU gjort ? ... kolla listan ovan. 


Nej, naturligtvis inte. DU är ju inte desperat. DU har ju andra lösningar.   DU skulle ju aldrig någonsin !!!!!   

Men, du gillar olika???   DU har empati???   DU kan sätta dig in i hur andra tänker, känner ... lever???  


Nej, jag kan inte heller förstå HUR .... däremot så förstår jag att det är något som gått helt fel. Det är något som blivit fulltständigt tjorv. Sjukdom, trauma .... vad vet jag? Vad gör vi åt det?   


Det första vi måste göra, är att öppna ögonen och se att det inte bara är invandrare som gör ovanstående (se min lista) Det handlar om Människor, inte nationalitet. Det finns våldsmän inom alla nationaliteter. Det finns offer inom alla nationaliteter.   Lösningen är INTE att skicka ut alla invandrare. Lösningen är att hjälpa alla människor. 


Hjälpa alla människor som mår dåligt. 


Hur gör vi det?


Ja inte fan hjälper det att vara fientlig och att dela invandrarfientliga inlägg. 


Öppna ögonen och se att dessa problem finns i ALLA nationaliteter, över hela världen.  Människor mår dåligt av olika orsaker, över hela världen. Sluta slå dig för bröstet och skylla på invandringen. Sluta be mig gå en mil i dina skor, när du inte ens har tankeverksamhet nog att förstå det jag nyss skrivit. 


Ghaaa. Av maria tafvelin - 11 augusti 2015 23:11

Tisdag kväll. Kom nyss in från kvällsrundan med hundarna. Jag konstaterar att jag är förföljd. Förföljd av Tur och Lycka :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 10 augusti 2015 12:37

Måndag. Klockan är 12.37  . Jag har hunnit med massor av värda grejer redan :)   Efter morgonkaffet blev det en 40 minuters morgonrunda, sedan tog jag Cornelis med så han fick posta ett brev. 

 

Sedan blev det ett lydnadspass med honom. Efter det tog jag Kelly med mig och drog till skogs

 

Efter 40 minuter i skogen åkte jag hem, tog ut Molly och Paddy på en nästan minuters stilla promenad. Erbjöd dem ett bad, men de avböjde

  

Nu står jag och svettas som en idiot, och ska göra det ett litet tag till, sedan kliva i duschen och sen åka på jobbet. 


I cirka en vecka har jag haft så nedra ont längst ner i ryggen, mot vänster sida ... har tänkt att det är nån inflammation i nåt muskelfäste, men igår sa Hannah : Det kanske är nåt som ligger fel. Tja ... kanske är det så. Kanske har jag gjort nån hastig manöver som gick fel. Få se om jag kan knäcka till det själv på nåt sätt. 


Ha en riktigt bra Måndag, och tänk på att även måndagar ska fyllas med värda grejer :)


Tjing så länge


Av maria tafvelin - 9 augusti 2015 19:31

Söndag. Inte kväll och läggdags än, men ibland måste jag skriva ner saker jag tänkt på, annars hinner jag glömma :)


Efter morgonrundan åkte jag in till stan tvärt för en dejt med Hannah :)   Vi var upp på Solbacken en sväng. Skjutsade henne på jobbet, sen åkte jag till mitt eget älskade jobb :)


När jag kom hem, gick jag ut med hundarna en sväng. Hem, kebabsallad till middag ... sen gick vi en längre runda när det faktiskt blev mulet och lite svalare. Efter promenad och lite vila, blev det ett tufft pass på balansbollen för samtliga. 

 

 

Cornelis kan balansera utan att jag håller i bollen, i flera sekunder nu. Tyvärr så hann jag aldrig fota när Kelly står på bakbenen på bollen ....  och när Molly balanserar har ni ju sett flera gånger nu. Paddygubben, jo han balanerade han åxå, men det fotade jag aldrig. 


Har tänkt på en grej.   Ja alltså, inte bara nu idag, jag har nog haft upp det tidigare ... men tar det igen. 


När jag skriver att jag inte trivs i värmen, så får jag många kommentarer (på facebook) om att jag inte ska klaga på värmen. När jag skriver att jag kläcks, svettas och förgås, så blir jag taggad i bilder som visar värsta snöstormarna, 2 meter snö, 35 grader kallt, som ett slag i ansiktet. 


När jag skriver att jag inväntar det mysiga mörkret (gjorde det igår, när jag satt på balkongen, väntade på mörkret så att jag skulle få njuta av mörker, stillhet, sommardofter, tända värmeljus) så får jag kommentaren: undrar om du säger samma sak i November. 


Inget ont om dig som skrev kommentaren, absolut inte, och jag förstår nog på ett sätt om du inte menade det så bokstavligt, men jag tänker ändå, då det återkommer : 


Vad är det som är så svårt med att leva i Nuet?   OM jag gillar kvällsmörkret NU, MÅSTE jag då gilla mörkret i November, som är dygnet runt? OM jag ogillar 25 graders värme, MÅSTE jag då gilla kylan vid minus 35?   OM jag uppskattar mulet väder och lite svalare temperatur, MÅSTE jag då gilla 3 meter snö?   

VARFÖR är det så himla svårt att leva i nuet?  om det NU är för varmt för mig, så är det. Om det NU är för kallt för mig, så är det. Om det NU är för mycket snö för mig, så är det. Om det NU är underbart, så är det. Varför tänka: Nä, jag kan inte njuta NU, för det blir säkert sämre sen??? Eller, Nä, jag kan inte säga att jag vill ha mindre varmt, för det blir svinkallt i vinter?   


Jag föredrar att leva NU.   Just NU vill jag LEva.   Huruvida det blir 3 meter snö och 35 grader kallt i vinter, det bryr jag mig inte om NU. Jag vill fylla den HÄR dagen med värda grejer. OM jag svettas IDAG, så svettas jag IDAG. OM jag älskar skenet av värmeljus i ett svalkande mörker efter (enligt MIG, för varma dagar) så GÖR jag det ... och jag älskar det.  Om det är sol, men (enligt mig och mitt mående och tyckande) lämpliga temperaturer, så ÄLSKAR jag det :)  Det är INTE så att jag hatar sol, det är VÄRMEN jag har svårt med :)


Det här VET alla som känner mig ... men det har förmodligen tillkommit nya, eftersom det ens kom på tal :)


Förresten .... det här gäller nog mer än bara temperatur och snödjup ....   Att respektera varandra för vad de tycker och tänker NU. Vi vet aldrig vad som påverkar andra. Det vi tyckte igår, kanske inte stämmer i  morgon. Saker kan ha hänt, nya insikter, nya kunskaper, händelser ..... Det finns många anledningar till att människor faktiskt börjar värdesätta saker på ett annat sätt.  Så ... 


Är det DU som har svårt att leva i Nuet? Eller, vill du bara smälla andra på fingrarna?


Gokväll

Av maria tafvelin - 9 augusti 2015 08:42

Igår Lördag, startade jag upp en ny valpkurs, och efter det drog jag iväg på Rusta och köpte agilityhinder. De har rea nu, så det är typ halva priset på alla hinder. Köpte tre hopphinder, slalom och långa tunneln. Efter detta inköp åkte jag och tvättade bilen. När man köpte Renast, ingick en 6-pack coca cola eller fanta ... så nu har jag en 6-pack Cola i kylen, det är inte ofta minsann :)


Åkte hem, gick en runda med hundarna, satte upp agilityhindren och lät alla prova ett par varv

         

Jo, Paddy fick prova åxå 


  Det var så himla varmt, så det blev bara ett par varv var. Cornelis blev för stressad efter 1.5 varv, och då blev det platsliggning medans jag tog ner banan och packade bort den Alla hundar tyckte att det var superskoj :)  Jag hade varit in på Arken zoo och köpt ben åxå, så det blev bengnagartajm för dem efter agilityn

 


Efter det här blev det väl en väntan på att det skulle bli lite svalare ute, vilket det inte blev förrän på kvällen. Då blev det en längre runda med hundarna, sen skulle vi se tv hade vi tänkt, men det var så nedra dåligt på samtliga kanaler, att vi gick ut på balkongen istället

     

När det blev mörkt, tände jag värmeljus, både ute och inne. Åh så himla fint!

 


Idag är det söndag. Klarblå himmel och strålande sol. Det verkar som att det här varma soliga vädret ska fortsätta åtminstone en vecka till. Kanske blir det till och med att bada någon dag framöver :)


Dricker mina tre koppar, sedan är det morgonpromenad. Idag är ju även jobb-dag, min helg är slut. Tror jag sticker iväg efter morgonpromenaden, så har vi hela eftermiddagen/kvällen till att kanske göra en skogsutflykt. Blir det något mindre varmt än igår, så kanske jag sätter upp agilitybanan åxå och kör några varv :)


Ha en riktigt riktigt bra söndag, och fyll den med värda grejer. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 7 augusti 2015 10:26

Igår, torsdag, kom 2 representanter från tidningen Norra västerbotten för att göra en intervju. Det handlade om en artikel som ska in , och handlar om sommarens faror för hund, och i synnerhet ormbett. Som ni minns så höll ju Kelly på att stryka med för några år sedan, då hon blev ormbiten. Det blev intervju, och sen åkte vi upp till skogen för att ta bilder. Alla hundar var med. Om vi säger såhär: När Cornelis ser två människor sitta ihopkrupna på en stig där vi kommer gående, så får han väldigt bråttom att komma dit. Han hamnade nog i "sökmode" och tog på arbetskläderna. Som jag tidigare berättat, så får han väldigt bråttom då ... fniss. 


Nåja, efter Norrans besök, åkte jag och tog ut Diva, sedan begav jag mig på jobbet. Hem, ut med hundarna, ner i tv-soffan. Så var den dagen slut, efter att ha fyllt den med både roliga och intressanta saker :)


I morse vaknade jag och fick panik direkt jag slog upp ögonen - Helvete, kaffet är ju slut!!!  som tur är, hade jag inte tömt ur termosen från utflykten med hundarna i onsdags, så jag kunde värma på 3 koppar i mikron. Inte så supersmaskigt, men med en skvätt grädde, gick det ner ... fniss


Fick en chock när jag kom ut nu vid morgonrundan. Jädrar så varmt! Jag såg ju att det skulle bli varmt i helgen, men jag fick nästan en chock ändå. 


Fredag och jag är ledig. Det blir städdag och sen måste jag iväg och kopiera lite papper. I morgon kör jag igång en ny valpkurs. HOppas vi slipper åskan som ser ut att ska komma i morgon. 


Nä, nu ska jag börja fylla den här dagen med värda grejer :)  


Gomorron

Av maria tafvelin - 5 augusti 2015 22:12

Åh vilken dag jag haft !!! Helt ofattbart bra faktiskt! Jag hann aldrig vila i morse som jag tänkt ... la mig i soffan och slog på tvn, och det var så intressant det jag tittade på, att jag lixom inte kunde blunda. Nåja. Kl 11 drog jag iväg till den här hundägaren som ville ha hjälp. Jag hoppas verkligen att mina tips hjälper henne!  Vi får höra om nån vecka. 


Svängde förbi Konsum på hemvägen, köpte rostbiff och potatissallad som jag packade i ryggan, tillsammans med vatten och kaffe. Lastade bilen och sen drog vi iväg till en fin skog, jag och hundarna :)

 

Började med att lägga ett viltspår, sen ett personspår där jag la fotbollen i slutet.

   

Efter detta var det dags för första promenaden. Paddy i flexi, Cornelis fick dra kätting, och smårumporna lösa

   

Så fantastisk skog, och härliga sandvägar!    När vi kom tillbaka till bilen, blev det lunch :)

   

Sen bar det iväg på promenad nr 2

             

Anledningen till att Molly kanade runt på en bild, var för att myror hade drabbat henne. Hon blir helt spattig av att få myror på tassarna, och kanar runt som en dåre, sprätter med benen och beter sig minst sagt ... udda. 


Tillbaka till bilen, tur jag hade mycket vatten med mig förresten. In med alla hundar i bilen förutom Molly, som jag tänkte skulle gå viltspåret. Hon tog upp bra, men då började Cornelis pip-skälla i bilen som en idiot. Tror ni Molly fortsatte då? - Nä, hon satte sig ner och tittade mot bilen.  Vägrade gå helt enkelt. Jahapp. Efter en stund tog jag bara en promenad i båge med henne tillbaka till bilen, utan spår i tanken överhuvudtaget. Fick en briljant idé om att Paddy kunde få spåra. Hahahaha, det som hände när han skulle gå på spåret, det hade jag velat filma och visa. Hann ju fippla upp telefonen och börja filma, men redan efter nån sekund slog det av - minnet fullt.   Alltså, Paddy sprang runt runt som en jävla galning, såg fullständigt vansinnig ut, och sprang nog fortare än han någonsin gjort tidigare. Runt runt, i en pytteliten cirkel. Jahapp. Gick i en båge tillbaka till bilen. JÄttebra spårhundar jag har 


Ok Cornelis, ska du gå viltspår då. 


När Cornelis ska jobba, så vill han att det ska gå undan. Det spelar ingen roll om han drar mig på sparken, drar dw, eller bär något i munnen. Direkt han får på jobbarkläderna, då är det fullt fokus, och helst full fart, framåt. Han drog iväg nåt så jävla snabbt så jag ramlade, hahahahahahaha   men klöven, den hittade han klockrent :) 

 

Efter det här fick han gå det andra spåret och hitta fotbollen åxå. 


Efter 3 timmar åkte vi hem, och jag kan säga så mycket att hundarna är rätt så möra.   Jag åxå för den delen. Nu är det dags att göra kväll här i mitt supersöta paradis :)    


Hoppas att du kunnat fylla dagen med nåt värt!


Gokväll

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se