Alla inlägg under augusti 2015

Av maria tafvelin - 21 augusti 2015 16:00

Det gäller ju att ligga rätt i tiden. Det gäller att framhålla punkter som berör människor, som känns aktuella. Nu tänker jag på politik, och den undersökning från det brittiska undersökningsinstitutet Yougov som visar att SD är det största partiet med 25 procent, jämfört med Socialdemokraternas dryga 23, och Moderaternas 21.  Nu går det inte tro att den enda undersökningen visar hur människor kommer att välja SD i valet, men det är intressant.


Lyssnar och läser:


http://www.expressen.se/nyheter/undersokning-sd-ar-sveriges-storsta-parti/ 


Vad tror NI gör att SD ändå får respons överhuvudtaget? 


Jag tror att det är för att de lyft frågor som är aktuella JUST NU. Tiggarna tex. De resonerar inte så mycket om arbetstillfällen, eller andra "tråkiga" frågor, utan de satsar egentligen alla kort på det här med invandrare, flyktingar och tiggare. Lite .... blomman för dagen. Jag tror inte för ett ögonblick att SD har en politik som sträcker sig över alla områden i vårt land, utan de har en smal politik som i princip bara lockar de som vill ha ut tiggarna, och stoppa invandringen.  Nu är det ju bara den lilla detaljen att Sverige är en del av världen, vilket är en surprice för många. Sverige har MÅNGA olika frågor att politiskt ta ställning till, och bearbeta, inte bara invandringspolitik.  Det handlar om arbeten, jämställdhet, företagande, äldrevård, sjukvård, sjukförsäkring, föräldraförsäkring, barns framtid, utbildningar, människors lika värde, både inom och utom landet. Det handlar om miljö, infrastruktur, låt alla delar av Sverige Leva - även Norrland, Välfärd, bostadspolitik, skolan - hur ska den se ut? , energipolitik, regionalpolitik, Hur vill vi att Sverige ska se ut? ÄR det så att bara vi får ner invandringen, så löser sig övriga parametrar? På vilket sätt? 


Politik är ett helvete som man ibland önskar att man överhuvudtaget slapp bry sig om. Löns det ens bry sig? "DE" bestämmer ju ändå!   Nu är det ju bara den lilla detaljen, att "DE" är ju faktiskt i själva verket "VI" . 


Tänker vi verkligen så förbannat kortsiktigt och korkat att vi tror att allt blir bra, bara vi får ut invandrarna, och skär ner invandringen?   Nä, jag håller oss så mycket smartare och mer intelligenta än så.  Rösta inte på ett Hoppa- Hulle-Hulle-Hulle- parti :)Fredag eftermiddag. Solen gassar och värmen håller i sig. Pernilla har trampat en rostig spig genom foppan och foten, Städningen har blivit uppskjuten pga värme. Hannah kan förvänta sig ett telefonsamtal inom kort av mig, då jag vill höra hur hennes dag varit. Själv har jag .... inte gjort så mycket. VArit ute med hundarna var för sig ytterst korta stunder. TRänat lite "pang du är död" med Cornelis under promenad tex ... varit på Auroragården och köpt fredags-och lördagsmiddag

 

Återkommer senare om hur middagen blev :)


Nä, nu ska jag sjunka ner i soffan med hundarna igen ... för varmt för att göra nåt annat


 


Tjing så länge :)
Av maria tafvelin - 20 augusti 2015 04:24

Klockan är 4.25 och jag hade svårt att fatta att det var sant, när väckaren ringde kl 4. Nu när jag står här i mitt supersöta kontor och dricker kaffe och klipper med ögonen, går min tanke till Pernilla och Mattias som börjar jobba 4.45 , (alltså en timme tidigare än jag gör den här veckan) ....... och de börjar den tiden VARJE DAG, vecka efter vecka, månad efter månad, i två års tid. Den största delen av den tiden har de jobbat till MINST kl 19 varje dag åxå. Nu kanske ni förstår varför jag inte klagat på värmen den här veckan. De har en hel veckas semester och hittade av den vecka som är allra soligast och varmast. Det unnar jag dem!


Igår efter jobbet blev det en sväng med hundarna, sen kom Julia hit. Julia är en ung tjej från Burträsk jag träffat på flera kurser jag haft. (Hon har åxå en staffe)  :)   Jag har gett henne ett och annat tips som visat sig fungera alldeles ypperligt. Vi satt i lusthuset här på gården några timmar och pratade agility och kurs framför allt, men hann även med annat hundprat. Hon sa nåt som jag tog fasta på. Vi pratade om det här med att verkligen Förstå hur man ska förenkla allt kring hunden, och inte göra allt så svårt för sig. Ofta gör vi det så komplicerat och försätter oss i situationer som skapar mer konflikt än nåt annat. Vi kan ta ett exempel: Du har varit ute med hunden på promenad (eller aktivitet) När ni kommer in,  kutar hunden runt som en galning och har svårt att varva ner. Sånt här sker nog ofta hos hundägare, se situationen framför dig. Hunden rusar runt, skäller, kutar upp i soffan så soffkuddarna sprutar åt alla håll, fortsätter in i nästa rum och välter allt som kommer i dess väg. Du står där, mitt i kaoset och försöker få hunden att ta det lugnt.  Eller, det kommer någon, hunden blir som tokig, hoppar, skäller, vägrar lyssna när du i allt högre tonart försöker få den att sluta. Ofta slutar de här situationerna med att Du är genomsvettig och frustrerad, och hunden slutar inte förrän den själv vill. Såna här situationer hör jag ofta hundägare vill ha hjälp me, hur de ska träna bort. 

Träna bort?


Sätt koppel på hunden. När ni kommer in från promenaden, ta inte av kopplet. Gör som Julia, knyt kopplet runt midjan och ställ dig och diska. Ni slipper hamna i konflikt, och situationen som uppstått tidigare, uppstår inte längre. Det här går att applicera på massor med "problem". 

- Men, säger många .... då lär du ju aldrig hunden.

- Jo säger jag, det är precis vad man gör. Man lär in en ny vana. 


Många skriver eller ringer, och ber om hjälp i olika situationer där de inte vet hur de ska nå sin hund, och "träna bort" vissa beteenden. Jag ger ofta tips som är lika enkla som geniala, och som handlar om att på ett enkelt sätt ge nya vanor. 


Ok. Nu är klockan 4.45  Det tog så lång tid att skriva det här inlägget så nu måste jag skynda mig ut med hundarna. Fasen ... just som det började bli intressant :)


Igår afton kom Hannah och Robban hit. De hade med sig hämtmat från Thai-restaurangen, som vi åt i lusthuset, sen körde vi lite agility innan det var dags att gå in och titta på Idol. Pernilla och Mattias kom tillbaka med min bil. Vi kastbytte i måndags ... eller om det var i tisdags... då de skulle köra en himla massa grejer och behövde en stor, stadig bil med kula. Jag har faktiskt saknat min plåtkompis, då Pernilla och Mattias gamla Golf INTE har någon direkt körglädje inbyggd. Den är så sjukt tungstyrd att jag blev helt matt efter första svängen. Armträning i flera dagar, DET har jag haft ... fniss. 


Nä jädrar, nu måste jag dra på. Ha en BRA dag, fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 19 augusti 2015 04:33

Det här är ingen vanlig dag :)  Det är Hannahs födelsedag :)   Grattis lilla gumman på 24-årsdagen!   


Min lilla Hannah ska ju snart börja på ett nytt jobb. Hon har jobbat på OKQ8 i Burträsk sedan hon var 18, och på MakeUpStore .... ja, hur länge är det nu hon jobbat där?   Hmm .... Men ett bra tag är det :)   Nu den 1:a september börjar hon på ett nytt jobb - Consultec. Spännande!   Jag har så himla duktiga barn!!!! Jag är så stolt över dem så det finns inga gränser!


Klockan är 4.37  och jag har inte hunnit dricka upp kaffet än. Det börjar visst gå lite trögt, det här att kliva upp kl 4. Nåja, det är bara i morgon kvar, sen blir det att sova lite längre om morgnarna igen :)


Såhär ser väderprognosen ut de närmsta dagarna

 

Säger inget mer. 


Igår när jag kom hem från jobbet, gick vi ner till vattnet, och Cornelis han var ju snabb på att springa ut och bada ... men de andra ... nä .... de stannar på land och luktar på blommorna som vanligt

 

Nä OJ va klockan skenar idag .. bäst dra i mig kaffet, hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Minst en halvtimmes promenad måste vi ju hinna med innan jag drar iväg och de kastar sig i sängen och sover vidare ... fniss


Ha en Härlig Onsdag! Fyll den med nåt värt! Ni vet ju att ikväll kl 00.00 är dagen borta :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 18 augusti 2015 04:24

Igår när jag kom hem från jobbet, var det alldeles för varmt för en långpromenad med hundarna, så det fick bli en kortare variant. Det verkar bli ännu varmare idag, så egentligen skulle man väl ha klivit upp kl 3, och tagit en rejäl vända ... men så gott som hundarna sover nu, så har jag inte hjärta att väcka dem en minut tidigare än jag måste :)


Jag har lovat att inte klaga på värmen, åtminstone den här veckan när Pernilla och Mattias är lediga. Nä, det är ingen som sagt till mig, utan det kom jag på helt själv. Jag har ju fått ha en lång period där det faktiskt gått vara ute mycket med hundarna och jobba, utan att riskera värmeslag på dem. Jag har hört väldigt många säga: Vi fick då ingen sommar, men för mig har det varit sommar i alla fall :)  Men, jag bor väl på rätt ställe helt enkelt :)      Nä, nu blir det en vecka där hundarna vilar från dw och dylika arbetsuppgifter, det är för varmt. Nån kväll kan det bli att ställa upp agilityslalom och träna det istället, samt balansträning på bollen. 


Kvällsrundorna blir ju där kring 21 nu då jag kliver upp kl 4, och igårkväll såg det ut såhär

 


Inatt någon gång, vaknade jag och öppnade ögonen. Där, på lakanet såg jag .... en hundskit! Nä vafan ... Molly !!! Blev dock konfunderad och böjde mig närmare .... nä .... det luktar inte skit .... då har hon väl spytt upp nåt ... nåja, jag la mig faktiskt och somnade om. När väckaren ringde och jag fått på mig glasögonen såg jag vad det var 

 

Jaha .... jamen dåså ..... fniss


Ikväll är det valpkurs för Hannah och Robbans gäng. Näst sista gången. Den andra gruppen har kört 2 av 6 gånger. De planerade kurserna framöver, ytterligare en valpkurs, och en vardagslydnadskurs, kommer inte att bli av. Jag har tagit mig en rejäl funderare och känner att jag inte orkar med det. Så, jag har backat på dem. Återkommer i vår. Snart är det ju dags att damma av Tomtepoolen åxå. Det var ju en tjomme som, efter att jag varit i Norran och Folkbladet, åxå startade upp en tomtepool här i stan, så vi får se hur det går med min pool. Nu kommer jag inte att jobba ihjäl mig kring den just det här året, för dagen före julafton, då fyller jag 50 stora år, så mitt fokus ligger på den skojiga fest vi ska ha då, så julafton kommer i andra hand i år :)


Nä, klockan är 4.40 och det är hög tid att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna för morgonrundan. Ha en härlig tisdag, och för dig vars humör styrs av solen, kan det ju bli en helt underbar dag :)  För oss andra blir det garanterat en underbar dag :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 17 augusti 2015 04:20

Måndag morgon. Klockan är 4.20  och jag står i mitt supersöta lilla kontor och dricker kaffe. I veckan börjar jag jobba 5.45 så det är bäst att vara uppe i tid :) 


I veckan är det prova-på-simträning för hund. Förra veckan, direkt jag såg att det kom ut om prova-på, mailade jag och bad att få boka tid idag kl 15 för Cornelis. Fick då ett svar, där det frågades om jag kunde tänka mig förra måndagen kl 15 istället, pga att det var så många som ville komma, att de inte skulle hinna med alla under rätt vecka. Då jag jobbade eftermiddag förra veckan gick det inte men jag var tvungen att maila och fråga om min bokade tid Idag, den 17:de funkade. Fick då till svar: Ok


Jahapp, det var ju ett långt och välkomnande svar. Skrev faktiskt att man som kund inte känner sig speciellt välkommen av ett sådant svar, men det fick jag inget svar på. 


Igårkväll skrev jag ett mail och frågade var de håller till, då jag har för mig att de flyttat. Nu när jag vaknade såg jag att jag fått svar på mailet. Tyvärr kan jag inte komma idag, då hon som sköter det akut blivit inkallad på jobbet, men jag kan beställa tid vilken dag som helst i veckan. 


Var det inte så fullt? 


Nä, jag skiter i det där nu känner jag. Hittar på nåt annat istället. Får väl dra på mig baddräkten och simma runt i havet och simträna med honom :)


Nä, klockan tickar, nu är den 4.40  Kaffet är uppdrucket och det är dags att hänga bort morgonrocken, väcka hundarna och ta en promenad. När jag kommer från jobbet har jag hela dagen kvar :)  Vi får se vad jag ska göra av den :)  Det enda jag vet säkert, är att jag ska fylla den med värda grejer :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 16 augusti 2015 10:03

Söndag morgon. Eller, förmidag heter det väl när klockan passerat 10. Dricker mitt morgonkaffe och kollat igenom Aftonbladet och Norran. Jodå, det har hänt hemska saker även inatt och tidigt på morgonen. 


Igår hade jag en härlig dag. Efter morgonrunda och frukost, var det andra kurstillfället för valpkurs nr 2. Då kursen var slut lastade jag hundarna och åkte till RackArena där vi spenderade en dryg timme. 

           

Gick Rambobanan med Kelly åxå, innan vi åkte hem. Väl hemma, fick hundarna gnaga ben, och sen blev det städning. Solen sken, som den gjort nu i några dagar, och det verkar ska fortsätta

 

skärmdumpen är ju från igår, men inget har förändrats på den fronten .... ser ut att ska bli sådär nu framöver. Jag är så otroligt glad för Pernilla och Mattias skull, som befinner sig i stugan och är lediga till veckan!


Efter städningen planerade jag vin- och spakväll. Hann hälla upp ett glas, då hörde Moa av sig och befann sig här i Ursviken. Moa, alltså Cornelis gamla ägare. Jag tog med mig Cornelis ner på gården och satt där i gräset och pratade med henne i en dryg halvtimme innan hon åkte. Sen tog spakvällen vid :)


 

En mysig avslutning på en kanonhärlig dag :)


Idag ska jag iväg och jobba, men nu först ska jag ta en rejäl promenad med hundarna. Ha en riktigt härlig söndag, och fyll den med positiva, värda grejer. Låt inte idioter få dig att tappa humöret :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 15 augusti 2015 09:25

Kollar aftonbladet och norran på nätet medans jag dricker mina tre koppar morgonkaffe. 

Ettåring dog efter att ha krupit ner i vattnet nära hemmet

En kvinna våldtaget i Stockholm

Två drunknade efter båthaveri

En död i trafikolycka

Misstanke om grov kvinnofridskränkning


Det var rubrikerna, utan att ens ha skrollat. Jag vet att rubriker som låter hårda, ger BETYDLIGT fler läsare än rubriker med vänligt innehåll. Det ser jag ju bara på min blogg, det har jag skrivit om tidigare. Människor dras i allmänhet till det snaskiga, gärna brutala. Varför är det så?  Är det därför samhället ser ut som det gör åxå?   Det positiva och snälla, är lite mjäkigt? Det brutala och hårda, är lite coolare?    Vet inte hur man ska tolka det, men en hård rubrik, ger dubbelt så många läsare i alla fall. 

Igår efter att ha skjutsat hem den här hunden från veterinären, åkte jag tillbaka till stan och lunchade med Hannah och Robban. Vi köpte med oss Kebabsallad och åkte och satte oss vid grillstugan på Erikslid.

 

Lilly och Milo var med. Lilly har fått mohawkfrisyr (och lång tunga)   :)


Efter lunchen åkte jag hem och tog hundarna till skogen. Cornelis åt så mycket blåbär han bara hann med i farten :)


    

Jag hade ju tänkt ha städdag igår, men ..... nä ... det blev inte ... fniss. Tar det idag istället. Ska strax ut på morgonrunda, sen blir det frunch .... sen valpkurs, och efter det får jag se hur jag lägger upp det. Nåt med hundarna i första hand, och sen blir det nog den där städningen :)  


Hur det än blir med detaljplanerna för dagen, så ska jag fokusera på det positiva.  :)


Gomorron 

Av maria tafvelin - 13 augusti 2015 23:10

Torsdagkväll. Efter jobbet blev det en härlig promenad med hundarna, lite middag, och sen blev det tv-soffan. Sitter och kollar på filmen "Ghost"    Länge sedan man såg den nu :)


Jag var ju med i Norran idag. Blev jättenöjd över texten i artikeln, såg dock på bilderna att jag förvisso gått ner 13 kg, men har minst lika mycket kvar att gå ner :)   Nåja, nu var ju inte min person i fokus, utan själva artikeln om ormbett. Det var inte bara viktigt alltså, utan till och med överviktigt :)


I morgon ska jag skjutsa en hund till veterinären. Inte någon av mina den här gången, utan en annan. Sen är jag ledig, såvida det inte blir att åka och tapetsera med Hannah. Jag har ju gjort helg ....   eller, jag kallar det bara så ... jag är ledig fredag och lördag, sen jobbar jag söndag. Men, det känns nästan bättre att göra helg nu, sen ta söndag som start på nästa vecka :)  


Nä, reklampausen tar slut, och filmen tar vid igen ... det är väl inte ens så länge kvar på den, sen blir det kvällspink och gonatt. 


Hoppas du haft en bra dag :)


Gokväll
Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se