Alla inlägg under augusti 2015

Av maria tafvelin - 25 augusti 2015 22:22

Kom nyss in från kvällsrundan med hundarna. Det blir en sen kväll ikväll. Jag har haft avslutning på valpkursen, och vi höll på från 18.30 till 21.00   Gissar att det finns 6 trötta hundar i sina respektive hem ikväll. Det har varit superkul med kursen, och kvällens avslutning kändes riktigt bra. Det är alltid lite vemodigt att avsluta en kurs tycker jag ... man skulle kunna hålla på sååå många gånger till ..... skulle vara så kul att få hänga med och se utvecklingen hos alla. 


Nä, nu måste jag använda mig av ett uttryck jag använder just vid såna här tillfällen: Jag är så trött så  jag håller på att gå av på mitten!


Hoppas du haft en Bra dag!


Gokväll

Av maria tafvelin - 25 augusti 2015 16:36

Moderna telefoner är superbra, och man kan i princip sälja datorn på facebook, och klara sig bara med telefonen. Det finns väl i princip bara EN nackdel ..... tappar man dem i golvet, så blir det lätt såhär:

  

Det har jag råkat ut för en gång och fick lämna in den för skärmbyte. Det är ganska ofta jag ser på Facebook att människor efterfrågar var man kan lämna in sin trasiga telefon för reparation och skärmbyte, och jag har ramlat över en sida på nätet , som åtminstone JAG kommer att använda mig av nästa gång.

http://www.gigamex.se/       Jag kollade runt lite på priserna på reparationer, och garantin de har, och jag måste säga att jag tycker att de är billiga, jämfört med många andra ställen, bl.a det ställe där jag lämnade in min för skärmbyte. En annan positiv sak är att man på hemsidan kan kolla vad det kommer att kosta. Sånt gillar jag. De har en sida på Facebook åxå, vilket jag åxå tycker är positivt. 


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 25 augusti 2015 10:00

Tisdag förmiddag. Kaffe, morgonpromenad och frukost är avklarade. Mailat riksbyggen åxå, för jag fick ett utskick i brevinkastet nyss där det stod att mätning av spiskåpan ska ske på fredag. Huvudnyckel används. Ehh .... fredag ... få se... jag jobbar natt mot fredag (mitt sista nattpass för övrigt) ... kommer ju isäng där mellan 8 och halv 9 ....   vill inte gärna att någon ramlar in under förmiddagen då jag sover.   Jag mailade och berättade som det var. Fick svar omgående att de kommer kring kl 14. Nu vet jag inte om jag kan lita på det sådär till hundra procent. Minns ni hur det var när de skulle hit och rensa luftrören .... ventilationen ...   Då bad jag om en tid torsdag kl 10. Japp, det skulle gå bra. Han dök upp onsdag kl 9, och använde mitt dyra, fådda Disp-schampo att tvätta grejerna med.  Så .... för säkerhets skull tänker jag sätta en lapp på ytterdörren om att jag har jobbat natt, och sover fredag förmiddag. 


Hörrni, jag har ju en modern telefon, och moderna prylar i min plåtkompis. När Hannah satt i bilen häromdagen så sa hon: Du kan ju lyssna på Pod:ar i bilen. 

- Que?  Jag visste inte vad Pod:ar var, måste jag erkänna. Hade inte den blekaste aning. 

- Ja, sa Hannah, det finns ju massor av Pod:ar att välja mellan, sen förklarade hon vad det var. Igårkväll upptäckte jag att jag har en app på telefonen som heter Podcaster. Jag antar att jag haft den hela tiden .... fniss   men jag har inte lagt märke till den förrän nu :) :) :)    Så, jag ska ta och kolla upp det där med Pod:ar  :)    GU så modernt!!!


Nä, nu måste jag sätta lite snurr. Jag har lite att förbereda inför kvällens avslutning på valpkurs. Hoppas nu allt går enligt planerna ....   


Ha en sällsamt bra Tisdag! Fyll dagen med värda grejer :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 24 augusti 2015 21:51

Åh vilken underbar dag jag har haft! Efter morgonrunda och medicinintag samt frukost, tog jag först ut Paddy på en knapp timmes promenad, bara jag och han. Vi stannade till vid bryggan en stund

 

När vi kom hem, bytte jag hund, och tog ut Cornelis på solorunda. Han fick avsluta med lite bad

 

Hem, tog Kelly och Molly på en runda. Vi gick bort till kanotudden och satt en stund och kollade på båtar, folk som fikade i gräset, samt nån som jobbade i utegymmet

 

Efter lite lunch som bestod av köttfärssås och smörfrästa zucchinistrimlor, begav jag mig på jobbet

 

En bra, men varm dag på jobbet, sen bar det iväg hem igen för att ta ut hundarna :) Till middag blev det torskrygg, kokta grönsaker och div. grönt från min "trädgård"  Kollade på idol, och när det slutade fick jag en tvåsekunders panikkänsla, jag skulle ju köpa kaffe idag, annars blir det inga tre koppar i morgon. Tog Cornelis med på coop


 

gick upp, lämnade kaffepaketet, kopplade hundarna och gick kvällspromenad. Nu är klockan läggdags och jag är så nöjd och glad över min dag :)


Gokväll



Av maria tafvelin - 24 augusti 2015 09:47

Klockan är strax 10. Jag klev upp halv 8 idag för att hinna ut en sväng med hundarna innan värmen slår till ordentligt. I skrivande stund är det 20 grader. 



Hur kan det komma sig att vissa människor tjänar på en månad, vad jag tjänar på ett år? På vilket sätt är de så mycket viktigare än Jag, som gör att de förtjänar den lönen?  Hur kan det komma sig att de fortsätter tjäna i princip samma summa, fastän de slutar på jobbet?


Hur kan det komma sig att människor med utländska namn ofta blir ratade innan de ens blivit kallade till jobbintervju?


Hur kan det komma sig att riktigt överviktiga människor blir sämre behandlade? 


Hur kan det komma sig att människor tar sig friheten att kasta glåpord efter, eller till och med fysiskt attackera de som inte är "normala" ut i deras ögon?


Hur kommer det sig? Vem har lärt dem att det är ok? 


Nu blir det maxdos medicin och lite solorundor med hundarna.


Gomorron



Av maria tafvelin - 23 augusti 2015 21:21

Ibland tror jag minsann att vi klivit flera tusen år tillbaka i tiden. Vissa av mina vänner, som står så långt ifrån bibelns ord som man kan komma, verkar plötsligt leva efter vad bibeln säger, åtminstone det stycke som handlar om - öga för öga, tand för tand. Nu tänker jag på det inlägg som delas på facebook som berättar att Hagamannen blivit misshandlad med en golfklubba. Inlägget delas på det sättet att man ska tycka att det är, inte bara ok, utan något beundransvärt som hänt - Någon har misshandlat Hagamannen. 


Jag känner samma hat och avsky mot Hagamannen, som jag känner för den/de som misshandlade honom med en golfklubba. I min värld saknar de båda två någon vital del i skallen, som överhuvudtaget kan göra så mot andra människor. 


Är det ok att slå ihjäl andra, eller misshandla andra, om det handlar om hämd? Varför? Av vilken anledning är det helt ok att bete sig som en jävla idiot, bara för att den andre betett sig som en jävla idiot? Två idioter blir inte automatiskt noll idioter bara för att de träffas och slåss. Det blir Två idioter lika förbannat. 


"Om det vore någon av dina anhöriga, din dotter, din vänninna, som blivit drabbad av Hagamannen, då skulle nog du åxå vilja hämnas"   Självklart skulle jag vilja det. På något sätt så tänker man att det skulle kännas bättre att få Nita den jäveln. Vad det egentligen gör för skillnad, bryr man sig nog inte så mycket om att fundera över. De allra flesta är dock smarta och tänkande nog, att inte svinga golfklubban mot någon, hur hämdlystna de än är. De allra flesta har faktiskt mer i skallen än så. MEn, då finns ju den här klicken människor .....    Hagamannen är en av dem ... det finns ytterligare ett gäng idioter .... typ som den som svingade golfklubban ... de lixom lever i den villfarelsen att de har rätt att göra som de gör. Jävla Muppar. De borde sitta inlåsta allihop. Eller, nä, vi borde skeppa iväg dem härifrån. 


I övrigt idag, så har det varit sjukt varmt. Morgonpromenad, frukost, sen iväg till jobbet. Hem, ut med hundarna, sen åkte jag och la ett viltspår till Lilly. Hannah och Robban kom hit och hämtade upp mig när de slutat jobba, så åkte vi så Lilly fick gå det. Jag blev jätteimponerad. Efter spåret fick hon bada och leka :)


Hoppas du haft en bra dag. Du, min vän som fått den fruktansvärda diagnosen bröstcancer ....  Jag tänker på dig ska du veta. Hoppas att du får glimtar av positiva tankar och känslor, som du kan ta till dig. Jag håller tummarna för dig!!!


Nu ska jag ta ut hundarna på kvällsrunda, sen en dusch innan jag kliver isäng. Dagen är slut.

Av maria tafvelin - 22 augusti 2015 16:48

Snart är veckan över. Ja, alltså, den här veckan då jag INTE ska klaga på värmen. Klockan är snart 17, och det är 27 grader. Det är ...... ehhh .... VARMT !!!! Idag tycker jag dock att det känns som om röten släppt, inte lika kvalmig värme. 


Efter en fantastiskt rolig valpkurs tog jag hundarna och drog iväg på RackArena

               

Efter en dryg timme åkte vi vidare för skogspromenad och bad

       


Har mest suttit stilla sedan vi kom hem, pga värmen. 


Hoppas att det är bara värmen som gör att Kelly inte riktigt är som vanligt. Jag känner mig lite orolig faktiskt, men kan inte sätta fingret på nåt speciellt .... det är nåt i blicken på henne .... jag vet inte. Hoppas som sagt att det bara är värmen, och att den värmen är över inom kort. 


Hundarna ligger helt utslagna .... själv tror jag att en sval dusch skulle sitta fint innan middag. Ikväll blir det karrékotlett :)


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 22 augusti 2015 08:20

Alltså, kotletten jag åt igår, som jag köpte på Auroragården ..... å Gu va god !!!  Ikväll blir det karrékotletten :)  Till kotletten blev det rabarberchutney, som jag åxå köpte där. MMMMMMUMS !!!

 

Efter middag och promenad med hundarna, blev det en kväll på balkongen

   

Morgonpromenaden var härlig. 17 grader, så det kändes riktigt skönt. Strax dags för valpkurs, vi brukar köra kl 11, men tar det 9.30 idag, så det inte ska hinna bli så oresonligt varmt. 


I övrigt idag får vi se vad som hittas på. Kanske Cornelis ska få bada :)  De andra ska få slippa :)   Jag ska i alla fall fylla dagen med värda grejer. Lyssnar på Ring så spelar vi, och hörde för en stund sen- Gabriellas sång. 


Jag vill känna att jag levt mitt liv. 


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards