Alla inlägg den 5 januari 2015

Av maria tafvelin - 5 januari 2015 22:07

Då var det kväll och dags att krypa isäng. Idag var jag iväg till skogen med hundarna :)

 

Jag njuter varje dag av att kunna vara ute, och jag njuter av att vara yrselfri!   


Jag har många vänner som åxå har sjukdomar av olika slag, och jag vet att han hade rätt Dr Åslund, när han sa till mig för många år sedan: Du vet Maria ... Ingen klarar sig. En del får stroke, en del hjärtinfarkt, en del Parkinssons, vissa cancer, en del får Meniére. Det är ingen som klarar sig helt från sjukdomar, olyckor och smärta. 


Idag när jag passerade Konsum, på promenad med hundarna, kom både ambulans, polis och räddningstjänsten. Det var en bil som voltat av vägen och var nästan på gångvägen. DEN människan hade en enorm tur, för den hade passerat ett flertal björkar utan att klippa dem. Vad jag vet så blev det inga allvarliga akuta skador, men vem vet ...  whiplash? Trauma?  Man vet aldrig vad sådana saker för med sig. Så är det med allt. ALLA bär på något i ryggsäcken, sjukdomar, sorger, smärtor .... ALLA.   Är det då förmätet av mig att varje dag påminna om att fylla dagen med nåt värt? Är det att pissa på alla, att säga; Välj Glädje?


Nej. Tvärtom. Jag hävdar med bestämdhet att det ALLTID finns något positivt att plocka fram. Varje dag. Alla dagar. Det GÅR att välja glädje. OM MAN VILL ! Vill man inte, så vill man inte, och det är helt ok för mig, men jag hävdar att det GÅR. 


Jag har två ... säger vänner, fastän jag inte känner dem så väl, som lider av EDS. Jag visste inget om den sjukdomen förut, men jag säger er - Jag kan inte tänka mig nåt värre faktiskt. MEN, de här kvinnorna kan ÄNDÅ välja glädje. ... och är det något som är säkert : Kan DE så kan ALLA. 


Jag har skrivit om det sååå många gånger förut, men jag tar det igen. Jag tycker inte att man ska jämföra sig med andra och förringa sina egna smärtor och olyckor. Varför skulle man? Man mår inte ett dugg bättre för att man säger: Jamen, hon har ju EDS , då ska inte jag klaga. Det är ingen tävling i vem som har det värst, det är ett faktum; alla får något. det gäller för ALLA, att hitta glädjeämnen i sitt eget liv, i sin egen dag. Att fylla dagen med värda grejer, utifrån sin egen situation. DET tycker JAG är viktigt. Vi gläds åt olika saker, välj den glädje som passar Dig. Välj det värda som är värt nåt för DIG. DET kan alla göra, det är jag helt övertygad om. 


NU ska jag välja att gå ut med hundarna  :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 5 januari 2015 11:43

Nu har jag provat jobba 2-packen, som det kallas. Det innebär att man börjar kl 2 på morgonen när brödet börjar vara klart, sen packar man allt i backar och påsar, som ska iväg när chaufförerna börjar jobba kl 4. Ja, man har inte hunnit packa klart allt till 4, men de första svängarna som ska iväg. Det var lite knepigt igår hur jag skulle hinna sova, så jag la mig ju där kring 8 efter att ha varit ute med hundarna. Låg och såg lite tv ett tag, somnade och vaknade efter en timme ... och SEN var det svårt att sova. Oj oj oj .... somnade strax efter 12 igen, och hade väckaren på 01.10 ... och när den ringde .... hade jag nog lätt kunnat sova lite till :)    Om jag hade lagt mig vanlig tid, hade jag säkert somnat direkt och hunnit sova åtminstone 3 timmar i sträck. Jag ska ut på torsdagkväll igen, eller, natten mot fredag, men då ska jag börja kl 01, för på torsdagar är det minst dubbelt så mycket som ska packas, och jag behöver all extra tid jag kan få, eftersom jag inte är varm i kläderna än. 


Jag slutade kl 6, åkte hem, väckte hundarna, tog ut dem, gav dem mat .... kröp sedan isäng. Paddy hade lite svårt att komma till ro, han tyckte nog att det blev alldeles för tokigt med rutinerna, men till slut somnade han på min axel. Det märktes att även Kelly var störd i rutinerna, för hon "muffade" när hon hörde något utanför, förmodligen hemtjänsten ... och hon brukar inte muffa. De kanske trodde att Meniére var på besök så att jag låg pga yrsel, och därför kände sig oroliga.   Jag somnade kring 8 , vaknade till ett par gånger men kände mig som överkörd av tåget ... när klockan var 11 tänkte jag:  nu kliver jag upp och kokar kaffe ...   :)   Eftersom jag är ledig i morgon tisdag, så spelar det ju ingen roll om det blir lite hawaii med sömn och vakenhet, och så blir det ju framledes åxå, eftersom det sen bara är fredagmorgnar/nätter jag ska jobba .... det här var bara för att jag skulle få prova en natt när det är lite mindre som ska ut. 


Nu har jag druckit mina 3 koppar och allt känns som vanligt :)  Hundarna sover än, för dem blir det mycket vila och sömn såna här arbetspass, men jag funderar på att åka till skogs med dem idag så att de får jobba av sig lite. 


Hörrni, på Lördag kommer Cornelis! Då flyttar han hit. DET ska bli superskoj!! 

 

Nä, nu ska jag ta och vispa igång den här dagen :)  Ha en bra dag, och försök fylla den med värda grejer!


Gomorron !

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards