Alla inlägg den 12 januari 2015

Av maria tafvelin - 12 januari 2015 22:20

Jag minns när jag gick socionomutbildningen på Universitetet ...   ja, det är ju massor med minnen därifrån givetvis, men just ikväll kom jag att tänka på ett muntligt anförande jag hade. (Vi hade många sådana) Det här var 8 minuter långt, skulle inte vara längre, inte kortare och jag lyckades svamla till det i slutet så att det räckte ihop precis :)


Jag valde att prata om Tankning. 

Tänk dig att du tankar på sedeltanken (som fanns på den tiden) Du kunde tanka med 20-lappar och hundringar. Tankar man med en tjuga så får man inte mycket, tankar man för en hundring, så får man lite mer, men det är svårt att tanka full tank på en sedelautomat. 


Nä, jag pratar inte om att tanka bilen, utan att tanka själen. Fylla energi och livsglädje. Att påta i trädgården kan vara att tanka för en hundring, att hitta den där hårklämman man letat ett tag, kan vara att tanka för en tjuga ...  Vad behöver DU göra för att fylla tanken helt? 


Att umgås med barnen om så bara över en fika

En skogspromenad med hundarna i underbart väder

En lunch med bästa kompisen


Sånt är saker som ger mig full tank.  Sen tankar jag ju på sedeltanken massor med gånger varje dag :)   Se till att tanken aldrig går tom. Fyll åtminstone på med nån tjuga när du känner att det börjar spotta och hurvas i systemet, så att du inte blir ståendes med tom tank. 


Kvällspromenaden med MockaMaffian är gjord. -20 betyder kort sväng. Nu har även Kelly insett att hon inte är någon vinterhund, så hon och Molly körde lite med handbromsen i. Paddy fixar det något bättre, om inte bra, och jag tror tamigtusan att Cornelis var glad när vi vände hemåt åxå :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 12 januari 2015 08:55

Gomorron Måndag :)   

-18 nu på morgonen, så det blir ingen långpromenad nu heller. I morgon ser det ut att ska bli mildare, och senare i veckan ännu mildare :)  Det låter bra det. Ska åka iväg och köpa en mutter så att jag kan laga sparken idag eller i morgon :)  


Hundarna sover, jag står och dricker kaffe i mitt supersöta kontor. Känns det igen? :)   Man har ju sina rutiner :)  


Tänkte på det här med att förändras, att bryta ovanor och vanor, att lära sig göra på ett nytt, annat sätt, vare sig det gäller mathållning, rökning eller livsstil i övrigt. Vissa har oerhört svårt att göra på nytt sätt, medans andra kan ändra stil ganska snabbt och enkelt. Jag hör nog till de som kan ändra mig och mina vanor ganska enkelt. Det är så att om jag bestämt mig för något, då blir det så. Punkt. När man väl bestämt något, så är det inte svårt alls. Det är om man tänkt sig - prova ... eller, känna efter om det passar .... då är det vanligtvis kört på en gång. Det gäller att tänka - Nu gör jag det. Då går det oftast bra :)  Eller till och med - då går det Alltid bra :)


Nä, klockan är efter 9 och jag har lite grejer att ta itu  med innan jobbet. Jag måste ringa och boka tid för han ventilationssnubben som ska hit. Det ska göras nåt i husen med ventilation, så de ska hit och "rengöra donen" inne på toan. Om man har hund, eller vill vara med när de gör det, så ska man ringa och boka tid. Jag har 4 hundar, så det känns som att jag hör till dem som ska ringa och boka tid :)   Jag måste även ta ned lilla uppvärmningsredskapet och tina upp tanklocket som sitter fastfruset på bilen. Idag måste jag tanka nämligen :)


Btw - jag drömmer inte alltid om sommartid upptäckte jag inatt. Jag hade en jävulsk mardröm, och där sprang jag i snö. Tänkte bara att jag skulle upplysa om att så är fallet :)


Ha en bra dag, fyll den med nåt värt, starta dagen med en liten sång :)

#spotify

Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards