Alla inlägg den 8 februari 2016

Av maria tafvelin - 8 februari 2016 21:20

Måndag kväll och jag vill så gärna gå isäng. Har jobbat några timmar idag på min lediga dag .... det är fettisdag i morgon, och det ska ut nästan 14 000 semlor på Wallins kafferepet inatt. Fjorton TUSEN . Fattar ni! Idag har jag hjälpt till på kontoret och knappat in ordrar. Det är MÅNGA som beställt semlor som ni förstår. Helskotta va många orderinknappningar det var. Vanliga dagar, körs "brödsvaret" som det heter (alla beställningar för morgondagen) ut kl 14. Där kan bagarna kolla hur mycket bröd som beställts, dvs hur många degar de ska sätta, hur många wienerbröd som ska bakas osv under natten. Där ser även de i kondis (läs Pernilla) hur många tårtor och bakelser som ska pressas fram under arla morgontimmar. (av henne själv alltså)  Idag var vi två kontorister. Carina i kontoret på nedre plan, och jag på kontoret på övre plan .... å jädrar va vi knappade ordrar. Strax före 17 kunde vi skriva ut brödsvaret. Jag kan säga såhär mycket. INatt har de SJUKT mycket att göra. 


Efter jobbet, ut med hundarna i halkan. Lite småfippel och väntan på LInas matkasse som jag tänkte prova. Ikväll var premiärkassen :)  Då jag ju springer ut och in med hundar i olika konstellationer, och kassen skulle levereras mellan 17 och 22 .... så valde jag att sätta en lapp på dörren: Hej Linas matkasse, lämna kassen utanför dörren. Tack.


Kl 20.30 muffade Kelly till. Vi var alla inne då, men lappen satt kvar på dörren. Anade att det var Linas matkasse. Skönt att den kom såpass tidigt. Jag är trött ikväll och vill komma isäng. Hämtade in kassen och lastade ur den. Hm. Det mesta fattades. Ringde kundservice. Jovisst, jag hade bara fått kylvarorna, det mesta låg i en torrkasse, som jag inte fått. Kundservice kontaktade chauffören som ringde upp mig. 
- ja alltså, jag hade ingen torrkasse till din adress. Jag kollar det när jag kommer tillbaka. Jag bor i Ursviken själv, så jag kan leverera den om den finns där ... men det blir kring kl 22. 


Sådärja. Så var det med den tidiga kvällen. Fniss


Varför jag provar Linas matkasse?  

jag vill få inspiration till nya maträtter, nya kryddningar, Nytt helt enkelt. Det var prova-på- pris, så det passade perfekt :)


Kvällens middag var på inget sätt dålig heller , trots att jag hittade på receptet själv :)

 

Fräste champinjoner, purjo och paprika. skivade ner rökt renstek. Hällde på lite grädde, kryddade med vitpeppar. Degade ihop lite färsk pasta ... det går ju så sjukt snabbt. 1 ägg och 1 dl durumvetemjöl. Knåda, kavla, strimla, koka i typ 2 minuter. Hällde av vattnet och drog ner det i övrig röra. Kokade ihop. Hällde upp i tallriken och drog dit lite färsk basilika. Hur gott som helst :)


Få se vad det blir för middag i morgon .... om Lina hunnit hit med ingredienser till nån middag eller .... Känslan när jag insåg att mer än hälften saknades var faktiskt ..... : Guess what !   Hahahahahahahahahahahaha


Nä hörrni .... ska göra mig klar för sängen, men måste ju hålla mig vaken om resten av ingredienserna kommer. Porten är ju låst, så jag måste ner i trappen för att hämta .... fast... vafan .... de får ju räkna med att man kommer ner i pymme, vid den tiden :)


Hoppas du haft en bra dag. Nu laddar vi för fettisdag :)


Gokväll

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24
25
26 27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards