Alla inlägg under maj 2017

Av maria tafvelin - 18 maj 2017 07:54

Torsdag morgon. Det är 10 plusgrader och lite grumlig himmel. Helskotta så varmt det var igår efter jobbet! 17grader, bara sådär rakt av. Det hann bli riktigt grönt fläckvis medans jag jobbade, och snöhögarna som är kvar nu, är relativt små :)   


Efter jobbet blev det en varm promenad således ... riktigt svettig faktiskt ... fniss. Lite tv, lite fippel, lite kvällsträning med först Theo, sen Kelly, ute på gården.

   

Idag börjar jag jobba kl 12, så jag har tänkt mig att hinna ut med Paddy och Molly på solorundor med tillhörande aktivitet innan dess :)


Hörrni .... jag var nyss med om  något väldigt obehagligt. Jag tryckte på knappen "kontakter" på telefonen (det var meningen att jag skulle trycka på "knappsats", men kom åt fel knapp)  Döm om min förvåning när det finns massor med namn och telefonnummer, som jag inte har den blekaste aning om vem det är. VEMS kontakter är detta?? Fattar ingenting alls. En kontakt känner jag igen, hon heter Maria Tafvelin. Alltså, det är riktigt obehagligt när det finns en kontakt som heter Pappa. Alltså .... pappa har varit död sedan november 1991. Hur FAN kan det här komma sig?  De här kontakterna fanns inte för ett par dagar sedan, då jag faktiskt sökte i kontaktlistan, utan de har hux flux flyttat in nu de senaste två dagarna ungefär, men HUR??? Är det någon som har en susning om vad som hänt, får  ni gärna höra av er. 


Nä, kaffet är uppdrucket och hundarna väntar på att bli väckta skulle jag tro. Upp med morgonrocken på kroken, sen kör jag igång dagen på allvar. Jag har redan börjat göra värda grejer ska ni veta - dricka kaffe i lugn och ro på morgonen, läsa norran och aftonbladet på nätet, göra ett blogginlägg .... redan DÄR har jag grejer jag kallar värda. En värd start på dagen helt enkelt. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 16 maj 2017 07:30

Tisdag morgon 3 plusgrader och sol. Det blir återigen en kylig, men vacker dag :)   Vet ni, igår när jag gick en promenad med hundarna efter jobbet, hände något som fick nackhåren att resa sig, och hjärtat att slå betydligt snabbare. Vi var på hemväg, efter skelleftehamnsvägen, när en liten hund kom farandes som skjuten ur en kanon, ut från en gård, rakt över vägen och mot oss. Jag hörde en röst som ropade "stanna"  "kom HIIIIT" ... men hunden lyssnade inte alls. Hur nära som helst att bli överkörd för det första, och Molly talade om att hon INTE uppskattar att någon kommer springande mot henne i full fart. Jag stannade, då stannade även den lilla hunden, och skällde som besatt. Nu hann mannen (yngre modell) fram och slet tag i hunden och lyfte upp den. 

- Du bör ha den där hunden kopplad, sa jag


Han svarade inte. Eller, om han gjorde det så pratade han så tyst att det inte kom några hörbara ljud. 


Lite skakig i benen blev jag. Både för att det var så nära att hunden blev påkörd, men jag fick ju även minnesbilder från när Eddie bet den lilla hunden som kom fram till oss. Nu tror jag ju inte att det skulle blivit nåt slagsmål om den här lille parveln kommit ända fram, men det var några darriga sekunder där man faktiskt hann tänka: Hur ska det här gå?


FÖRE jobbet igår, blev det ett litet pass nosework med Theo. Han är inte van ännu att bli lämnad hemma  när jag jobbar, så han följer med och ligger i bilen än så länge. Då passar det ju bra att gå till garaget på jobbet och köra nån vända, så ligger han så nöjd i bilen sen

 

Första gömman hittade han snabbt, men inte den andra. Det blir att köra rätt ofta tror jag, jag menar, när han ändå är med i bilen. Ska ju fortsätta träna honom i att bli lämnad hemma med de andra naturligtvis, men det kan ju vara ett tag bort innan det går :)    


Det blir ju nämligen så att han flyttar in. Han stannar kvar här. Hon som äger honom (hittills) jobbar så mycket, och är borta i jobbet så mycket, så det blir för henne mest att försöka få hundvakt, och till slut blir det lixom ohållbart. Hon har verkligen lagt ner sin själ i den här hunden, tex tävlat i rallylydnad, gjort doftprov till NW, gått appellkurs, ja listan kan göras lång. Men, som vi alla vet, så kan saker och ting ändras i livet, så att det inte riktigt blir som man tänkte för några år sedan. Jag hyser den största respekt för henne, och hon har gjort ett ypperligt jobb med Theo. Nu tycker jag att hon visar hur mycket hon älskar den här hunden, när hon inser att någon annan kan ge honom det han förtjänar i form av tid och aktivitet.


Det är en hemsk känsla att bära på - att inte räcka till för sin hund. Jag kunde inte räcka till för Eddie, och jag var tvungen ge upp på Cornelis. Det är hemskt att känna så, men med det kommer åxå att fatta ett beslut som blir bäst för hunden.


Nu börjar det vara dags att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Efter gemensam morgonrunda tror jag att jag ska ta Kelly och Paddy på solorundor innan det är dags att bege sig på jobbet.


Ha en Fin dag. Ta kloka beslut. Gör något värt av dagen.


Gomorron 



Av maria tafvelin - 15 maj 2017 07:01

Måndag morgon. 1 minusgrad och klarblå himmel. Det blir en fin dag :)   Jag hade ställt alarmet på 7.30, tänkte ta sovmorgon, men vaknade kl 5 och var pigg, så det var lika bra att kliva upp då. 


I lördags hängde jag med Pernilla på IKEA. Hon skulle köpa nytt kök och en bäddsoffa till stugan. Vi kom fram där kl 10 och gick direkt till köksavdelningen. Vi skulle ju ha hjälp med att rita upp köket för att få en plocklista, och Pernilla visste att det kan vara kö till att få hjälp, så vi anmälde oss på en gång. Oj ... det var visst lång kö, för hon som tog emot oss sa att alla var upptagna till kring kl 16. Hon såg nog på våra ansiktsuttryck att det inte var vad vi ville höra, så hon ändrade sig och sa: Jag har en som kommer kl 11, och hon är bokad först kl 11.30, så om det är ett litet kök ....   Vi  nappade på det, sen sprang vi runt och skrev ner i minsta detalj vad Pernilla skulle ha, så att det skulle gå snabbt vid datorn. Kl 11 kom hon, och 11.30 var allt klart :)  Då gick vi och åt lunch, innan det var dags att ta itu med plocklistan. 


Alltså ... vi skulle börja med att lasta bäddsoffans 3 paket på vagnen. Vi hann inte ens få ner första paketet från lagerhyllan förrän det brast fullständigt. Vi skrattade så fruktansvärt mycket att vi helt enkelt inte fick ner det. Ni vet, när man skrattar sådär hejdlöst så blir man så svag ...  Paketet vägde 40 kg, men det gick knappt att rubba. När vi skrattat ett bra tag, klev det fram en snubbe som frågade om vi behövde hjälp. Det visade sig att Pernilla kände till mannen, han jobbar som bagare på Stigs. Han hjälpte oss att baxa ner det första paketet, sen vände han sig till Pernilla och frågade om hon var ensam där .... hon skrattade - nä, mamma är ju med åxå. Å herregud, vi bara skrattade och skrattade. Bagarn med fru gick därifrån med ett stort leende. Vi insåg snabbt att vi behövde fler vagnar, och jag kan säga såhär: Ett kök, en bäddsoffa, ett köksbord, plus en vagn med lite småkrafs ..... Det blir mycket!! 


   

kl 14 var vi färdiga och började åka hemåt. Pernilla och Mattias skulle bort på middag kl 18, och jag vill ju inte lämna hundarna hur länge som helst, så det var en perfefkt IKEA-resa :)  På kvällen snöade det, sen snöade det hela natten, så när jag klev upp igår morse var det typ en dm snö. Kul ... fniss. Nåja, under tiden jag var på jobbet hann det ju regna lite, åsså lite sol på det, så det var fint väder när jag slutade jobbet :)    Hem, ut med hundarna på promenad, stekte rödspätta till middag, gick ner på gården och tränade med Theo en stund

 

Han blev trött 

 

Strax dags att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Egentligen skulle jag varit ledig idag, men vi har manfall på jobbet, så jag ska jobba ändå. Får vara ledig någon annan dag istället. NU till det viktigaste den HÄR dagen: 


Lilla rivjärnet, piraten, UnderBetty, mysproppen MOLLY, fyller 9 år idag :)

   

     

Storgrattis Lill-Molly :) <3 


Nä hörrni, kaffet är uppdrucket, dags att sprätta igång dagen på allvar :)  


Värda grejer. Fyll dagen med värda grejer!


Gomorron


Av maria tafvelin - 12 maj 2017 08:54

Fredag morgon. Ledig dag :)   3 plusgrader och sol :)    


Vaknade abrupt av att alla hundarna kastade sig ner och sprang mot balkongdörren. Japp, det blev fågeljakt, då en liten talgoxe kommit in. Jag måste skaffa nån form av nätdörr faktiskt. Det här har ju hänt flera gånger tidigare, och jag kan bara föreställa mig hur det skulle se ut om de börjar jaga fågel när jag inte är hemma och stoppar dem. Herregud, de kan ju riva hela paradiset .. fniss


Jag hade en väldig tur i morse faktiskt, för fågeln flög aldrig längre in än att det var lätt att få ut den igen. Klart, att möta 4 hundar vid inflygningen, gjorde väl att den insåg sitt misstag och försökte retirera. Den navigerade bara lite fel vid backningen, så den hamnade i fönsterrutan BREDVID balkongdörren, sen flaxade den ner bakom blommorna där, hämtade andan lite innan den vevade igång vingpartiet igen och tog ny fart, den här gången faktiskt mot balkongdörren. Nu var det ju så att dörren inte stod helöppen, utan bara öppen typ en dm, vilket gjorde utflygningen lite småmarig för lillstackarn, den var tvungen att precisionsflyga för att hitta utfarten, men till slut gick det och den flög iväg och satte sig i rönnen ute på gården. Jag stängde balkongdörren och gick isäng igen :)


Nu puttrar perkon, hundarna sover ännu. Theo är här, och han blev jätteglad när jag klev upp. Lite staffemys blev det innan jag gick och startade kaffekokning. Nu har han knorrat ihop sig i soffan här bredvid. 


Idag tänkte jag dra igång lite dw med Molly, och ska prova sele på Theo. Kan han ha någon av de som finns här, så ska han få dra en sväng åxå. 


Fredag är ju lika med städdag som vanligt, så, städning ska det åxå bli. I övrigt planerar jag solorunda med Paddy, och solorunda med Kelly. Jag ska ensamhetsträna Theo (inte helt ensam, utan tillsammans med minst en av de andra) Det kan ju vara jättebra om det funkar, så kan jag vara hundvakt även när det blir varmt ute och han inte kan hänga med i bilen när jag jobbar tex. 


Nä, klockan går, dags att fånga dagen och fylla den med värda grejer :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 11 maj 2017 08:28

Torsdag morgon. 2 plusgrader och halvklart. Det betyder att det är rätt kallt, men man ser blå himmel, fastän det är rätt stora vita moln. Jag har ju varit hemma från jobbet i två dagar för att jag känt mig krasslig, men idag ska jag jobba, och efter jobbet ska jag hämta lille Theo som ska vara här tills på lördag :)


Hörrni. Idag är det ju chokladbollens dag. Scrollade runt på facebook och såg nåt som jag blev helt förfasad över. Något helt vanligt förekommande på facebook . en bild på chokladbollar med tillhörande: Tagga någon som älskar chokladbollar. 


Flera hundar kommentarer till denna bild, varav den ena var värre än den andra. Jo, jag förstår att många som hävdar att det heter negerboll, åtminstone i den tråden, uttalade sig bara för att provocera, vilket åxå lyckades, men jag tror ändå att flera faktiskt anser att eftersom det hetat negerboll tidigare, så ska det prompt göra det fortsättningsvis åxå. Många försökte föra ett vettigt resonemang med de som hävdar att om det inte får heta negerboll, ska kakan finsk pinne minsann åxå byta namn. Å herregud. Nåväl, De som försökte prata om förtryck, vilket ordet neger faktiskt innebär rent historiskt, tappade till slut konceptet de åxå tyvärr, och sänkte sin egen ribba för hur de betedde sig. 


Jag blir tamigfan mörkrädd när jag ser hur vuxet folk beter sig. Jag menar, är det konstigt att det är krig i världen, när ett gäng vuxna människor kan tappa greppet så fullständigt om en diskussion, och själv tappa bort sina värderingar när de blir provocerade?


Ett exempel: En av de som mest hävdat att det ska heta negerboll, därför att alla förstår att man inte äter neger, och vägrar lyssna på det andra lyfter fram i termer av förtryck (historia alltså) , håller sin linje stenhårt. En av de som försöker påverka personen att åtminstone lyssna på argumenten, tappar till slut fattningen och börjar gå på om att den andre jobbar på samhall. Där tappade jag respekten för hennes resonemang. 


Nä ... innan jag brusar upp på allvar, ska jag sluta. Jag kommer INTE att kunna påverka hela världen genom att skriva ett inlägg på min blogg, men jag kan dela med er om MIN uppfattning om det hela. Visst i helvete kan man visa andra människor hänsyn och respekt!!!! 


Nä, nu ska jag hänga bort morgonrocken, väcka hundarna och gå ut. Och nej, jag ska inte äta någon chokladboll idag, av den enkla anledningen att jag inte tycker om dem. Fniss


Ha en BRA torsdag. Fyll dagen med nåt värt!!!! 


Gomorron

Av maria tafvelin - 9 maj 2017 08:09

Tisdag morgon. Ont i huvudet, ont i halsen, värk i armbågarna, fryser (jo, jag har stängt balkongdörren).  Men ... det kunde faktiskt ha varit värre. Jämför man, tex med ett Meniéreanfall, så är jag i det närmaste helt frisk. Allting är relativt, men jag är hemma från jobbet. 


Igår återlämnade jag Milo och Theo till sina respektive ägare, sen åkte jag på jobbet. Kom hem, upptäckte att någon kissat lite i soffan. Sprayade med ättiksvatten. Hade en lugn kväll, fixade lite färsk pasta med div. tillbehör till middag

 


Under hela dagen, likaså kvällen, var det i princip olika väder varje gång man tittade ut genom fönstret. Regn, snö, hagel, snöblandat regn, sol .... väldigt schizofrent ....     Mössa och vantar på kvällspromenaden, sedan såg jag fram emot att få krypa isäng. Drog undan täcket ....


 

Bröt nästan ihop. Spraya med ättiksvatten, bära till tvättkorgen (typ, kastade in det på golvet i duschen) 


Min säng är 140 cm bred. Halva sängen var avstängd pga "vattenskada" ... så .... vi hade 70 cm att ligga på, jag och tre hundar. Jodå, vi rymdes, 70 cm räcker om det bara händer någon gång då och då ....   jag hoppade över pölen och la mig nära väggen .... å nej, glömde öronpropparna .... nä, det får fan vara, jag sover utan. Vaknade kl 3 när fåglarna började sjunga upp sig för dagen. Alltså, va i helvete är det för fågelart som låter : BrÄÄÄp ..... BrÄÄp. Funderade ett tag om det var nån form av gräsand ... men ... nä, de låter ju mer: bräp bräp  .... måste va nån form av gam, struts eller nåt annat stort som satt härute och gastade i morse.  Nåja, så småningom somnade jag om. Vaknade igen kring 7 och klev upp. Idag har jag ju lust att ligga hela dagen, men var ska man ligga? Kanske kura ihop sig i en av hundbäddarna framför tvn. Måste dock iväg på apoteket. När jag var där i fredags för att hämta ut mer medicin, så fanns det inget kvar på receptet. Mailade läkaren igår, som har skrivit recept nu, så jag kan åka och fixa ut mer piller. 


Finns det liv efter döden?  Det vet vi inte. Men vi VET att vi har ett liv NU i alla fall. Låt oss fokusera på det vi HAR och VET, istället för på saker vi INTE har, och INTE vet. 


Jag har just Nu. Det vet jag. Jag ska göra nåt värt av det. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 8 maj 2017 07:57

0-gradigt och ... ja inte helt mulet .. man ser lite blå himmel fläckvis :)   


Hörrni, igår ... då var det ju blandade känslor i vädret kan man säga. Lite småkylig morgonrunda, sen iväg till jobbet. Såg att det var sol ett tag, sedan störtregn, åsså ymnigt snöfall på det ... jisses ....   Det ser ut att ska kunna småsnöa till och från under den här dagen åxå. 


Efter jobbet blev det en kort runda i skitväder, sedan var det dags att fixa lite mat. Grävde runt i kylen och hackade ihop nån form av sallad. Smörfräste sparris till det. Blev riktigt gott :)

Tränade lite med Milo och Theo, då jag ska återlämna dem till respektive ägare idag

         

Idag jobbar jag på Walles och börjar kl 12. I morgon bär det iväg till Byske och Fridas :)


Jahapp, nu ser jag att jag gick iväg från kontoret utan att ha avslutat inlägget ... fniss ... nåja, nu har vi varit ute på morgonrundan, och det var kallt :)


Nu ska jag gå ner i tvättstugan och se om det finns någon ledig tid i veckan. Sen blir det nog inte så mycket aktivitet förrän det är dags att åka iväg till stan. Känner en förkylning smyga sig på, så jag ska ta det lite piano.


Ha en Förträfflig måndag, och fyll dagen, som vanligt, med värda grejer!


Gomorron 



Av maria tafvelin - 6 maj 2017 22:19

Oj, vilken härlig kväll jag har haft!! , ja, dagen har inte varit så dum heller förresten. Efter morgonrundan lastade jag Theo och åkte till RackArena .... men ... vi äntrade aldrig arenan, för det var bara lervälling.

   

så vi tog en skogspromenad istället. 

   

Nu kanske nån undrar varför jag promt gör sologrejer med alla nya hundar som dyker upp här, och det har jag ett oerhört genomtänkt svar på. Jag gör det för att skaffa en relation. Om man jobbar med hundarna mycket var för sig, stärker man relationen. Har jag en hund här kortvarigt, som den här underbara lille staffen Theo, då gäller det verkligen att få en relation ... för jag hoppas naturligtvis att jag får vara hundvakt fler gånger åt den här ljuvlige lille parveln. Eller ... jag VET att jag kommer att få vara hundvakt åt honom fler gånger :)  

Efter skogspromenad och lunch var jag faktiskt tvungen att lägga mig i soffan och slumra en stund. Vet inte riktigt varför, men var så himla trött. Paddy vid fötterna, Molly vid knäna, Kelly vid huvudet, Milo på en filt i hallen och Theo på bädden nedanför soffan. Vi sov allihop en timme :)  Det var skönt, och behövligt. Jag skulle ju ladda för kvällen :)   Min kåmpis Annica hade ju bjudit mig på Jonas Gardells föreställning "30 år tillsammans" och vi skulle träffas vid portarna till Balderhallen kl 18.45 

   


Jag tog med Theo så att han fick ligga i bilen.Jag skulle lätt kunna lämna honom hemma med de andra om det inte vore för att jag inte vet om han skulle gny, yla, skälla ...   det krävs lite mer tid för honom här, innan man kan lämna honom. Så, han fick hänga med. 


Döm om min förvåning, när jag, efter att jag och Annica bänkat oss i Balderhallen, ser Stina, Annicas äldre dotter vid min stol 

- Får vi sitta här eller? frågade hon

- Men ... HEJ, hahaha, hann inte mer förrän jag såg Jenny, Annicas yngre dotter, och i samma veva ser jag Pernilla !!!!!  VA????   Först kopplade det inte alls, för Pernilla har ju spelat med så fint, när jag berättade att jag och Annica skulle se Gardell - Jaha, men va roligt, har hon sagt. Jag skickade till och med ett foto på mig själv innan jag åkte in till stan, både till Hannah och Pernilla, och skrev: Strax iväg på Gardell. - Ha så kul, fick jag till svar. Nu satt hon här, och Annicas döttrar åxå, vi bildar ju, tillsammans med  Hannah (som inte kunde vara med ikväll, för hon och Robban är i stockholm) det tjejgäng som årligen brukar äta middag ihop hemma hos någon av oss. Det här var Annicas 50-års-present till mig, då hon inte kunde delta vid själva firandet när det begav sig. Så ... egentligen är det väl först ikväll som jag blev 50 år :)   Tack älskade Ni, hela bunten !!!!!


Hur vad då Gardell? 


Ska jag vara 100 % ärlig så var det väl inte riktigt lika bra som jag trodde att det skulle vara. Det började bra, men rätt snart så tappade han farten på nåt sätt ... det gick på tomgång en bra stund, för att sedan hämta sig, och slutnumret var det bästa på hela föreställningen. Han har ju en enorm förmåga att koppla samman djupa, viktiga, svåra frågor, med humor och helt galna utspel. Jag trodde nog att det skulle vara en tydligare struktur .... just det här med "30 år tillsammans" , för så förstod jag det när jag läste om föreställningen, men så var det inte riktigt tycker jag. Dock så är han helt fantastisk, och även om jag stundom tycker att han liknar en näbbmus som går på uppåttjack, så kan man inte låta bli att älska honom. 

 


Aldrig ska jag sluta älska dig
du är allt jag har och allt jag ber om
hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
att du är där för mig som jag är där för dig
ge inte upp

Till och med den sången fick han oss att skratta till. Det var nog nästan det roligaste av allt. 

 

Nu har klockan egentligen passerat läggdags för länge sedan, men det går ju lixom inte bara att komma hem, ta ut hundarna och sen bara krypa isäng. Inte efter en sådan här överraskning. Tack Annica, Stina, Jenny, Pernilla, Hannah.   NU är jag 50 glada år!



Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11 12
13
14
15 16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards