Alla inlägg den 20 juli 2017

Av maria tafvelin - 20 juli 2017 17:15

Igår var jag med om något fruktansvärt obehagligt. STrax efter 4.30 kopplade jag hundarna för att gå morgonrunda. När jag nästan var hemma igen, skulle bara genom tunneln vid järnvägen, så såg jag något inne i tunneln. Hann tänka: sopsäck, jacka, skadad hund, innan jag upptäckte att det var en människa. En ung människa. Jag blev lite rädd och osäker, så jag stannade några meter ifrån. Det var mörkt i tunneln, och jag visste inte om det fanns fler, kanske utanför tunneln.

- Hallå, ropade jag lite svagt. Hur står det till?

Ingen respons. 

- Hallå, hur är det, ropade jag högre. 

fortfarande ingen respons. Fasen, jag måste ju gå fram och se om människan lever. Hen ligger här barbent, och det var INGEN värme ska jag säga. Klev fram mot personen, som jag nu upptäckte var en ung människa. En barbent ung människa. När jag nästan var framme, började hundarna morra så fruktansvärt. Jag tror att det var Kelly och Molly som var värst. Precis när jag skulle ta sista klivet fram, rök Kelly och Molly ihop. Jag hade inte tid med hundslagsmål, så jag backade några steg, fick isär hundarna, ropade högt: Jag ringer ambulans. Nu såg jag att armarna började krampa i spasmer, sådär ovanför huvudet. Tanken slog mig genast: någon form av hjärnskada? Kanske epilepsi?  Ringde 112, mötte ambulansen uppe vid vägen, så att direkt skulle köra rätt. När ambulansen anlänt och jag berättat vad jag sett under tiden jag hållit koll på hen, dvs det här med armarna, så åkte jag på jobbet. 


Mina tankar snurrade kring - var hen ute och joggade på morgonen, därav barbent? Kanske joggade och plötsligt fick ett epilepsianfall?   Nåja, jobbade på ett par timmar, då ringde polisen upp mig och ville hålla ett förhör. Jag svarade på de frågor jag fått, men tänkte att det kanske inte alls var något naturligt bakom att ungdomen låg där. 


När jag kom hem från jobbet, var tunneln, och en stor bit utanför, avspärrade, inte bara med band, utan även polisbilar. Då kändes det riktigt jobbigt. Vad har hänt egenligen?  Vad är det jag varit med om?


Ut med hundarna på promenad, och sen hann jag väl knappt in, så ringde Norran för att få en intervju. Efter det ringde AFtonbladet. Först för en intervju, sen ringde de igen och ville spela in ljudklipp. Svt ringde för intervju ... 


Gick isäng tidigt, då jag var så fruktansvärt slut. Precis när jag skulle somna, ringde Folkbladet. 


Kl 03 somnade jag, och sov till 4.15


När jag kom hem från jobbet idag, tillsammans med Gullefjun, som jag plockat upp, tog jag en runda med hela högen. Nu måste jag lägga mig i soffan. Somnar jag så somnar jag. 


Det har hänt grejer kring det här idag åxå. Det ringde en kille som pratade med brytning, som ville ha uppgifter kring det jag sett. När jag inte ville svara, blev han lite högljudd och obehaglig. Jag ringde in till polisen och berättade detta. 


Nu vila. 


Tjing så länge

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14
15
16
17 18
19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards