Direktlänk till inlägg 20 april 2018

Matlagning och oroande böneställning

Av maria tafvelin - 20 april 2018 12:42

Fredag, mitt på dagen. Hahahaha, jag kollade på väggklockan för nån timme sedan och blev förundrad över hur mycket jag hunnit sedan jag klev upp. Steg upp typ 8.30,drack kaffe,  gick en 45 minuters runda med hundarna, var på coop och handlade 3 aptunga kassar mat (samt en bukett tulpaner), lagade korvstroganoff på en hel korvring, kokade 1.5 kg ris, vispade ihop en stor pannkakssmet som ska bli fläskpannkaka, gick en 25 minuters solorunda med Theo, hämtade upp hundmat ur frysboxen .. kommer in och kollar på klockan som säger 10.05   Hann tänka: oj, har jag fått tillbaka den där tiden jag pratade om häromdagen .... alltså, tiden som verkar ha försvunnit? ...... fniss..... nä, bara batteriet som är slut i klockan :)


Nu ska jag dra igång och laga kebabgryta på två paket kebabkött, sen blir det att hoppas att ugnen är med mig så att fläskpannkakan blir bra.   Jag tror att jag lämnar sista rätten jag tänker laga - karrégryta med ingefära, tills i morgon. 


Varför jag lagar så mycket mat?  Jag ska ge bort matlådor till en fin ung människa som behöver lite stöttning just nu. Hoppas hen gillar maträtterna. 


Alltså, idag kan man nästan tro att det är sommar ute, ifall man blundar. Ja, blundar och har hyfsat med kläder på sig åxå. Men, 10 plusgrader och såndär riktig vårdoft. DET är härligt!!!! 2-3 grader varmare, sen är det helt perfekt temperatur, behöver för min del inte bli varmare än så :)    


Inatt vaknade jag en gång och blev orolig. Molly låg i böneställning och jag tänkte: nämän vafan, säg inte att det onda är tillbaka!!!!   Då såg jag att hon backat upp arslet på Theo, så hon låg i nerförsbacke typ. Phu. Skönt!


Igår åkte jag och köpte åksjuketabletter, då jag ju känt Meniére lite för nära. Tog en tablett idag innan jag gick morgonrundan. När jag lämnat hundarna och var på väg att handla, stod en granne ute på gården . 

- Du har en jädra gångfot, sa han. 

- Hahahaha, det har du säkert åxå haft en gång i tiden

jädrar va han skrattade. Jo, benet känns nästan helt bra, det är bara om jag tar för långa steg det lixom krampar. Det är väl därför det ser ut att jag går så fort ... jag tar kortare steg, men oftare .... fniss. 


Nä som sagt. Nu blir det en helvetiskt massa kebabgryta, sen blir det promenad med hundarna igen. Klockan går, även om väggklockan säger annat. Ha en fortsatt härlig Fredag. Hoppas att du åxå kan fylla dagen med nåt värt. Som ni alla förstår, så är de här matlådorna jag ska ge bort, det som är MEST värt för mig den här dagen. DESSUTOM har jag så himla mycket annat värt för mig, så min dag är fullproppad med positiva saker. Jag önskar detsamma för Dig. 


Tjing så länge

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Söndag 21 april 09:01

Söndag morgon. 4 minusgrader och ... tror jag kan kalla det halvklart. Sol upp 4.35 och ner 20.32. Rejält långa, ljusa dagar nu. Det har dock varit så kallt på nätterna att snön envist ligger kvar, men det ska väl ge sig så småningom :)   I onsda...

Av maria tafvelin - Tisdag 16 april 20:16

Tisdagkväll. 1 plusgrad och mulet. Sol upp 04.53 och ner typ nu, 20.17 . Det är periodpaus i hockeyn, så jag passar på at blogga :)   Oj .... hade tänkt blogga under helgen, men helgen kutade förbi ... fniss. Men, nu tänkte jag hamra ner några me...

Av maria tafvelin - Söndag 7 april 19:28

Söndag kväll. Temperaturen på nollan och disigt. Det ska börja snöa igen kl 20. Fy fan rent ut sagt vad det snöade i morse!! Det slutade snöa typ mitt på dagen... och nu ska det dra igång igen. Sol upp 5.26 och ner 19.48   Det har varit kortvecka...

Av maria tafvelin - Måndag 1 april 11:32

Måndag. Annandag påsk. 1 minusgrad och dis... det småsnöar, har snöat hela helgen. Sol upp 5.47 och ner 19.29   Tänker på det här med tidsomställningen... när man ställer Fram klockan, som vi gjort nu, då märker jag inget, påverkas inte. MEN, när...

Av maria tafvelin - Fredag 29 mars 11:16

Långfredag mitt på dagen. 2 minusgrader... disigt, lät snöfall, blåst... verkar ska vara sånt här väder fram tills torsdag nästa vecka. Bara att gilla läget :)  Sol upp 4.58 och ner 18.20   I onsdags klev jag upp tidigt ... 3.45 närmare bestämt, ...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21
22
23 24 25
26
27
28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards