Alla inlägg den 3 september 2020

Av maria tafvelin - 3 september 2020 07:54

Torsdag morgon. 10 grader och väldigt dimmigt. Hostan har hållit mig vaken större delen av denna natt åxå. Försökte sitta och sova ett tag, men i helvete heller. Det enda jag kan trösta mig med, är att det så småningom går över. 


Igår, efter korta skogsrundan, åkte jag iväg på stora coop och bytte in perkon, och fick en ny. Den står som bäst och puttrar i köket, så strax är det dags för kopp nr. 1   Jag sprang även ett varv inne på icaMaxi innan jag åkte hem igen. Det kändes både kul och lite spännande att vara ute.... var extremt noga med att hålla avstånd, och var oerhört tacksam att jag inte fick en hostattack inne på någon av butikerna. 


Ja, det lär bli vila idag åxå. Den här hostan är väldigt envis.... och tittar jag tillbaka ett år, så var jag ju förkyld då åxå. Då höll det i sig i typ 7-8 veckor.


Igår blev det riktigt varmt ute - kring 20 grader. Idag verkar det ska bli 17 som varmast. Det är väldigt varmt ändå ... herregud, vi är ju i september ändå. Har inte plockat in änglatrumpeterna än, men ska göra det innan det blir minusgrader på nätterna. I år hann de inte blomma, men jag är glad över att de överlevde överhuvudtaget :)


Nya perkon levererar i alla fall gott kaffe. Jag kanske inte har riktigt full smak än, det är lite för täppt i näsan för det .... men en liten gnutta smak i alla fall :)  Jag var ju rätt säker på att jag skulle jobba idag, men .... pratade med chefen igårkväll, och ..... nä .... hemma även idag. Nu vet jag knappt om jag kan lova att vara tillbaka i morgon ens, hade ju trott att hostan skulle gett sig snabbare. Eller ja, trodde väl inte att jag skulle vara såhär tät heller ... men .... vi får helt enkelt se. Det är ju rätt många barn förkylda nu, så det är rätt lugnt, men ser att det är ett flertal i personalstyrkan som är sjuka åxå .... så de få som är friska, får nog ligga i lite ändå. Men, jag har inte tänkt gå tillbaka för tidigt, som jag gjorde för ett år sedan. Då kommer det bara att snurra på och börja om igen, och det vill jag INTE. Jag ska umgås med Pernilla och Otto på söndag, och då ska jag vara pigg och frisk :)


Nä, nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Det blir inga större utsvävningar idag, utan jag tar det ytterst piano. Det är VÄRT att vara stilla ett tag så att kroppen får återhämta sig. Ibland är det värt med action, ibland med vila. Man får lixom avgöra själv vad som är värt just Idag. 


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards