Alla inlägg den 9 april 2021

Av maria tafvelin - 9 april 2021 19:03

Fredag kväll. Eller, ja ... klockan är ju efter 19, så visst är det kväll? :) Mommo-Otto-dag, Mommofjeeda, är slut för denna vecka, men det är fortfarande flera timmar kvar på dagen att reflektera, le, tänka, sortera, skratta, vara tacksam...


Dagen började kl 05.30 Tänk, när det är nåt kul, då dansar man upp vilken tid som helst på dygnet, och det bara spritter i benen. Jag skulle vara i Önnesmark kl 07.00 för att äta frukost... brukar ju vara där kl 8 ... men då har Otto endera hamnat i snudd på hungersnöd, eller så har han redan ätit, och själva grejen är ju att få äta frukost tillsammans. Så, strax före 7 var jag på plats, och Otto hade rätt så nyvaknat faktiskt :) Efter frukosten satte jag mig i soffan med Otto en stund, så att han skulle få vakna till, innan vi skulle åka hem till mig. 

 

Vi tittade lite på Blippi :)

Efter lite morgonmys framför tvn var det dags att krama mamma och Pehr hejdå, och åka iväg. Det här var första gången han orkade hålla sig vaken hela vägen hem till mig, annars brukar han somna i Bureå :)  När vi anlände här, var han väldigt angelägen om att kolla om Robban kommit sig loss med bilen .... han hade ju kört fast sist han var här ... fniss. När han konstaterat att Dobban kommit sig loss, så var det ok att vi gick in till mig .... fast först ville han gå in till Dobban och berätta att han hade för lite kläder på sig för att vara utomhus, då det snöade en hel del. 


Om jag skulle berätta allt i detalj, skulle jag bli kvar vid datorn tills i morgon, så jag tar det lite kort. 

                               

Att leka med skum och bubblor, att rita, pluppa, det brukar vi göra. Idag visade han att det här med att klippa med sax, är något han verkligen gillar. Oj vad duktig han är med saxen! Han klippte jättemånga, jättesmå, bitar i papperet. Jag är superimponerad! En lång stund höll han åxå på med nyckeln till kontorsdörren. Det är riktigt kul att vara med och se hur han fokuserar, jobbar, inte ger upp.  Sovstund, inga problem, han somnade nästan när jag la honom i sängen.  Vi hann även över och träffa hans älskade moster och Dobban innan han skulle hem till pappa Mattias. Men, innan han blev hämtad, ville han att jag skulle rita hans mamma. Jag ritade. Han berättade att hon skulle ha mössa och vantar, och en vagn, där Otto skulle sova. När jag ritat klart, la han sitt huvud på teckningen - min mamma, sa han.  Åh gud, jag började nästan gråta <3


Kan man söka jobb och ha som krav att man ska vara ledig på fredagar? Det borde väl vara ett rimligt krav, eller hur? Jag menar, jag kan ju jobba både lördagar och söndagar!


Flera timmar kvar på den här fredagen, men vet ni ... den är så full av värda grejer, att jag kan bara luta mig tillbaka och låta timmarna gå. Det har slutat snöa, det blir en promenad med hundarna, sedan är det bara - fredagkväll, helt enkelt. Hoppas du fått en bra, värd dag!


Tjing så länge

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22
23
24 25
26
27 28 29 30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards