Alla inlägg den 15 april 2021

Av maria tafvelin - 15 april 2021 08:33

Torsdag morgon. 1 plusgrad och nästan helt klarblå himmel :) Underbart!


Igår blåste det rätt kallt på morgonrundan, så jag gick inte hela vägen runt lillbyn, utan vände, då jag kände att jag nog skulle haft handskarna på ändå. Idag ska jag tänka på det när jag går ut :)


Efter morgonrunda och frukost, åkte jag och köpte fler råttfällor, som jag satte ut. Det är en rackare som fortfarande springer fram och tillbaka vid min uteplats ... ska rigga där idag. Nu vet jag förresten att jag har bofink i fågelmatsträdet åxå. Kollade upp det igår. Kul att det kommer fler och fler sorter :)


Jag hade tagit fram älgfärs som hade tinat framemot eftermiddagen, så jag ställde mig och rullade köttbullar. 

       

Finhackade lök och persilja i smeten, stekte i gjutjärnspannan, sedan fick de eftersteka i en annan panna innan jag hällde på grädde, mjölk, viltfond, och smulade ner lite torkade kantareller, salt och peppar. Kokade en stund och redde med maizenastärkelse. Det här ska jag och Otto äta till lunch i morgon tänkte jag :)


Dagen avslutades med godissök för hundarna

         

De höll på bra länge, jag hade gömt både högt och lågt, och efteråt låg de nöjda i bädden medans jag kollade på tv

 

Idag är planen att jobba med nosework och lydnad. Jag har lixom legat av mig en del med hundträningen, har inte jobbat så mycket framåt - uppåt, om vi säger så, utan gnatat på med saker de redan kan. Nu är det ju hög tid att lägga i en växel :)  


Jag vaknade 5.30 i  morse, men vägrade kliva upp. Jag menar, vad ska jag upp den tiden och göra? Fniss ... och efter många om och men, somnade jag om ... ja, visst fan hinner klockan bli 8.20 innan jag vaknar ... då var det lixom bara att kasta sig upp :)  


Idag dricker jag faktiskt kaffe. Ytterst sällan nuförtiden, brukar bli några matskedar när jag är över till Hannah och Robban på lördagsmorgnarna, fast nu drack jag ju kaffe i måndags efter middagen åxå, när ungdomarna var här. Nåja, nu fick jag feeling i alla fall :)  Klockan börjar närma sig 9, så det är nog dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Igår städade jag städskåpet ... vad ska jag ha för projekt idag tro? Kanske köra iväg till Degermyran med golvlisterna från hallen, som stått ute vid bron hur länge som helst. Har kastat ut en fuskbiabädd åxå, som både var trasig och nerspydd. Bäst passa på att göra såna grejer medans man är arbetslös och har tid. Att göra såna där grejer - städa lådor och skåp, köra iväg till återvinningen ... det känns så himla Värt, när det är gjort. 


Ha en toppenfin torsdag, och hitta på nåt värt att göra, du åxå!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22
23
24 25
26
27 28 29 30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards