Alla inlägg den 20 april 2021

Av maria tafvelin - 20 april 2021 16:55

Extra inlägg bara för att jag är så förbannad!!!!! 

20210402 anmälde jag mig som arbetssökande på Arbetsförmedlingen. Jag gick in på af:s sida och bokade ett telefonsamtal 6/4 kl 15-16 . Tänkte- ifall utflex behöver mig, så är jag ändå hemma och kan ta ett telefonsamtal vid den tiden :)
Den 6/4 kl 14.45 fick jag ett mail ... alltså, inget telefonsamtal ... bara info kring vad jag behöver göra mm ... men att ett telefonsamtal är inbokat den 20/4 15-16 . Ok ... jamen fine. 


Idag är det den 20/4. Mellan 15 och 16 satt jag och väntade på ett telefonsamtal. Jag hade förberett mig å allt ... ingen ringde. Kl 15.45 fick jag ett mail om att jag inte varit anträffbar. Men vet ni vad!!!! 


jag ringde af och var duktigt upprörd. 

- Ingen har ringt, vafan, jag har väntat!

- enligt vår logg så har handläggaren ringt 15.48 och 15.53 utan att få svar

- ja, i min telefon har det då inte ringt!!!

- Hmm ... ja enligt vår logg så har de även provat ringa den 9/4 2 gånger utan att ha fått svar. 

- den 9;de???  Varför ringde ni den 9:de? 

- Ja, det jag ser nu är att handläggaren provat ringa nu idag kl 15.48 och 15.53 utan att få svar...

- VAD FAN ÄR FEL???? Jag har suttit med telefonen i handen, har INGA samtal loggade den tiden. Finns INGEN som ringt mig den tiden

- Nä ... jag förstår om du blir upprörd ... jag skriver i loggen det du säger ... men du har fått en ny tid för samtal


Nuförtiden blir jag sällan upprörd. Jag blir inte arg, inte förbannad. Jag har full förståelse för saker och ting... men nu blir jag faktiskt förbannad. Punkt. Säg för fan inte till mig att ni ringt, när ni inte gjort det. Alltså, jag kan ju skärmdumpa min telefonaktivitet när som helst. Finns INGA samtal registrerade vid påstådda tidpunkt. Jävla idioter. Jag känner mig FÖRBANNAD. 


punkt för nu

Av maria tafvelin - 20 april 2021 10:54

Tisdag förmiddag. 11 plusgrader och strålande sol. Helt underbart! Det var lika vackert igår, och efter morgonrundan igår så fick jag ett sms av Mattias att han och Otto var ute/hemma hela dagen ifall jag ville träffa Otto. Självklart ville jag det, så jag begav mig dit rätt så omgående. Oj så varmt det blev vid läväggen på altanen. En kopp kaffe och vattenmelon satt fint :)  Otto sjåade på med både det ena och det andra, och när de skulle gå in för att byta blöja, sa jag:

- Nu ska mommo åka ner på stan och köpa hundmat, sedan ska jag städa bilen. 


Ner på stan, in på zoobutiken, köpa hundmat, hem igen, tog ut hundarna i hundgården där de fick sitta medans jag städade bilen. När jag plockat ur en massa skrot och dammsugat, hämtade jag min ångtvätt och tvättade av alla säten.  Hink med varmt vatten och diskmedel, trasa, svamp ... sedan var jag både nöjd och glad över att jag kom till skott äntligen.Jädrar, bilen blev som ny :)


I morse klev jag upp kl 7, kokade en kopp te och satte mig vid köksfönstret. Jahapp. En råtta dök upp, den (de) bor under min uteplats verkar det som, och det bor som sagt några under museét åxå. När jag druckit upp teet, sparkat av tofflorna, hängt upp morgonrocken, givit hundarna mat och varit ute på en rastrunda, gick jag och kollade råttfällorna jag riggat vid museét. Alla hade smällt igen, men ingen fångst. Ok, på´t igen. Tog in fällorna, riggade om, placerade en vid min uteplats, och två vid museét. Kanske skulle man skaffa katt :)


När jag fixat med det tog jag hundarna och gick runt byn, 5 km. När jag passerade Mattias, såg jag att han och Otto var ute på gården, så jag gick ner och morsade på dem, sedan gick vi hem. Det var riktigt varmt i solen, och det var skönt att det är skuggigt på vissa partier runt byn :)


Kom in typ 10.30 och fixade lite frukost, det blev en grön smoothie

 

Det känns som om jag gjort massor idag och klockan är bara strax efter 11. Vad ska jag ha för projekt idag tro? 

Ja, det är väl bäst att förbereda inför telefonsamtalet med Arbetsförmedlingen. Har fått mail om att man ska vara väl förberedd, så jag skriver väl ner några punkter så att de blir nöjda :)


Nu märks det att fåglarna börjar hitta mat på annat håll i naturen, för det är verkligen glest med besökare i trädet. Idag har jag i princip bara sett En fågel där, och det var hackspetten. Jag köpte en hink mörka talgbollar på ÖoB under helgen, men den lär jag nog inte ens behöva öppna utan kan spara till i vinter. 


Nä, nu ska jag ta itu med den där förberedelsen inför samtalet med Af. Ha en superfin tisdag - även denna dag har 24 timmar, och klockan tickar på. Gör nåt värt av dagen!


Tjing så länge



Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22
23
24 25
26
27 28 29 30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards