Alla inlägg den 1 maj 2021

Av maria tafvelin - 1 maj 2021 14:02

Lördag eftermiddag. 4 plusgrader och blå himmel med inslag av vita fluffiga moln. 


Vi tar gårdagen lite snabbt. 


Efter morgonrundan lastade jag hundarna och åkte till rinken. Jag ville kunna låta hundarna springa, leka, söka godis, springa ikapp... men eftersom jag inte litar på folk att de inte smäller smällare redan på förmiddagen, så gjorde jag det inte på gården eller lägdorna, utan sejfade med rinken. 

     

En sväng på solbacken, sedan hem. Hann umgås lite med Otto, som var superglad över att det fanns snö kvar att åka bob på :)

   

Pernilla, Pehr och Otto skulle äta middag hos Hannah och Robban, själv hade jag egna planer :)  Jag hade tagit fram ett stycke kött jag fick av ungdomarna när jag fyllde år - ytterlår av rådjur. Hade först tänkt köra sous vide, men ändrade mig när jag provstekte en liten bit. Helt onödigt med sous vide på ett så mört kött. Jädrar så bra det blev att bara bryna och låta det vila i pannan tills det kommit upp i 55 grader. Gjorde en potatisgratäng och en kantarellsås till. 


           

Alltså, det var så sjukt gott så ni anar inte!!!!!  Jag är så himla glad över att jag hann äta i lugn och ro, det var verkligen HUR härligt som helst.... för efter jag ätit färdigt .... så smällde det naturligtvis hos en granne. Jag orkar inte ens beskriva hur resten av kvällen blev. Jag är bara glad över att kvällen är över, och det är en ny dag. 


I morse bjöd jag ungdomarna och Otto på frukost. Det var våfflor, smoothie, mackor, olika pålägg, avocado, rostade mackor .... men .... det är inte DET som är det viktigaste idag. Fokus ligger inte på Mig och min frukostbjudning. Inte idag. 


Den här dagen är DIN Rolle. Min lillebror Roland, som firar 11 år som nykter idag, och 9 år som sambo med Daww. Den resa jag aldrig trodde var möjlig, den fixade Du. 11 år idag. Stort, stort GRATTIS på 11-årsdagen, så himla himla bra jobbat!!!! Den här dagen är DIN! Så himla VÄRT!!!! <3


Jag har vilat en stund idag pga enorm tinnitus. Ville bara pränta ner ovanstående i bloggen, sedan ska jag lägga mig igen en stund. HOppas ni haft en bra valborgs och att ingen hund måst springa iväg i panik pga smällare eller fyrverkerier. Hela eftermiddagen och kvällen återstår av denna dag. Gör nåt värt!


Tjing så länge


Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards