Alla inlägg den 9 maj 2021

Av maria tafvelin - 9 maj 2021 08:27

Söndag morgon. 4 plusgrader och klarblå himmel. Hoppas vi får en riktigt solig och fin dag :)


Igår klev jag upp 6.15 ... vaknade och kände att jag inte skulle kunna somna om, lika bra att kliva upp. Morgonpromenad runt byn, det blev powerwalk och jag joggade lite lätt vissa bitar. Det medförde att jag hade 38 min i högre hastighet

 

när jag passerade Mattias hus, var han och Otto ute, så jag gick ner och småpratade en stund, sedan gick jag hem för att fixa frukost. Klockan var kring 8.30 när jag kom hem, och det blev en grön smoothie på banan, apelsinjouice, spenat, grönkål och avocado. En favorit :)

 

Hundarna knorrade nöjda ihop sig i soffan, själv gick jag ut och räfsade. Tänkte, det går ju åtminstone räfsa där snön försvunnit, resten tar jag när den är borta. Dikeskanterna både hos mig men även hos Hannah och Robban, hela baksidan på mitt hus, samt gaveln mot museét, så att rabarberplanteringen kom fram. Det har börjat visa tecken på liv hos rabarberna :)  Idag ska jag ta Alice och skrindan, och köra bort allt till "bränngropen" upp mot skogen bakom förrådslängan, så att vi kan elda upp det. 


Lite städning och tvätt blev det, sedan åkte jag till återvinningen med kartong och plast, sprang en vända på icaMaxi, sedan hem igen. Redan mitt på dagen kändes det som att jag hunnit precis hur mycket som helst :)


Eftermiddagen blev lugn och vilsam. Till middag fixade jag en ceasarsallad. Körde kyckling och bacon i airfryern, det blev kanonbra

 

En liten runda i skogen med hundarna 

 

totalt antal steg under dagen, känner mig nöjd med det. Efter skogsrundan med hundarna fick de sig nosjobb i form av godissök, själv sjönk jag ner i soffan framför tvn. Kl 22, precis innan jag skulle lägga mig, körde jag igång sous viden. Jag hade tagit fram en rulle av älgkalv från frysen som tinat under dagen. Gned in den med färska örter och la ner i badet. Tänkte köra den i 20 timmar. Ska göra nån typ av potatissallad till och äta ikväll. Spännande :)


Nu har jag druckit kaffe faktiskt. Fick som feeling ... fniss. Ska skriva till Hannah och höra om de ska med på promenad. Vi brukar ju följas med hundarna på söndagarna, runt lillbyn. Efter morgonrundan drar det igång med bortforsling av  det jag räfsade ihop igår.


Ha en riktigt skön söndag, se till att fylla den med nåt värt!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards