Direktlänk till inlägg 24 maj 2014

Broar eller raviner?

Av maria tafvelin - 24 maj 2014 18:59

Politik .... står ju rätt högt på listan över samtalsämnen just nu, och en del människor spårar ur å det grövsta när politik kommer på tal. Det är ju inte så svårt egentligen. Vad vill man? Vad tycker man? Vilket slags samhälle vill JAG leva i?  Vad vill JAG ska prioriteras? Vad vill JAG att skattebetalarnas pengar ska gå till?


Ghaaa ... ju mer jag tänker på det, desto svårare blir det. Det är rätt så lätt att tänka BORT partier , men vilket parti motsvarar MINA önskemål om hur Sverige ska styras? Nu tänker jag inte bara på EU valet, utan överhuvudtaget. 


Ibland är det till och med svårt att veta hur man själv tycker och tänker. TYCKER jag verkligen att alla är lika mycket värda?   Jag Trodde det ... men tycker jag att pedofiler och mördare är lika mycket värda som andra?


Vad jag däremot tycker, är att även de som inte är fullt arbetsföra, ska ha rätt till allt livet har att erbjuda. Jag Vet att det finns de som tycker att om man inte arbetar, ska man inte, SKA man inte kunna ha en stuga i fjällen osv. Även om det handlar om arbetsoförmåga pga sjukdom och funktionshinder. Nä ... ni kan vara lugna ... de alllra flesta som inte kan arbeta av olika saker, de KAN inte ha stuga i fjällen osv. Varför? - Det finns inte pengar till något sådant.  Jo, jag vet att en del som hävdar sig vara arbetsoförmögna, jobbar svart, tjänar pengar, och lika förbannat har råd att ha stuga i fjället osv. MEN DET HAR VÄL FÖR FAN INGET ATT GÖRA MED DE SOM ÄR ARBETSOFÖRMÖGNA!!!!!!! Dessa personer ÄR bevisligen helt fullt arbetsföra, eller hur!!!!???? 


Hur drabbar det våra barn, när föräldrarna inte är arbetsföra? Jo, de är uträknade redan i skolan. De kan inte delta i saker som kostar pengar, som skolresor osv. Snacka om att hamna i utanförskap!


Lika lön för lika arbete - självklart tycker jag, men inte lika självklart i politiken och verkligheten. 


Hjälpas åt - Mitt ledord. Solidaritet. Hjälpa varandra. 


Hur kan det komma sig att en del har den övertygelsen om att Bara vi stänger gränserna och håller oss till Sverige, så kommer inget ont att hända. Ta inte in hundar från utlandet , ta inte in invandrare, ta bort oss från Eu ... låt oss bara kura ihop oss i SVerige, så kommer allt att bli bra.  Va?


HUR kan det komma sig att man tror att det som händer utanför våra gränser, inte påverkar oss? Hur kan det komma sig att man tror att omvärldens agerande, inte får någon inverkan på vårt land? VARFÖR ska vi dra tillbaka vårt mandat från omvärlden, och bara kura täcke i Sverige? Fattar inte. 


JAG tycker att vi måste hjälpas åt. Alla som KAN och klarar av att arbeta i yrkeslivet, gör det. De som INTE kan, ska inte bli nedvärderade för det. De har ju inte VALT att vara funktionshindrade och sjuka på olika sätt. VEM i HELVETE har tagit sig rätten att ge dem mindre värde?????!!!!! För så är det. Nån idiot har gett dem mindre värde, och tyvärr så är det många som håller med. 


Som jag skrev tidigare - politik upprör. Jo, det upprör även mig, när jag tänker på hur en del resonerar. 


Tror jag ska fixa middag och äta lite.   

Tjing så länge



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Söndag 21 april 09:01

Söndag morgon. 4 minusgrader och ... tror jag kan kalla det halvklart. Sol upp 4.35 och ner 20.32. Rejält långa, ljusa dagar nu. Det har dock varit så kallt på nätterna att snön envist ligger kvar, men det ska väl ge sig så småningom :)   I onsda...

Av maria tafvelin - Tisdag 16 april 20:16

Tisdagkväll. 1 plusgrad och mulet. Sol upp 04.53 och ner typ nu, 20.17 . Det är periodpaus i hockeyn, så jag passar på at blogga :)   Oj .... hade tänkt blogga under helgen, men helgen kutade förbi ... fniss. Men, nu tänkte jag hamra ner några me...

Av maria tafvelin - Söndag 7 april 19:28

Söndag kväll. Temperaturen på nollan och disigt. Det ska börja snöa igen kl 20. Fy fan rent ut sagt vad det snöade i morse!! Det slutade snöa typ mitt på dagen... och nu ska det dra igång igen. Sol upp 5.26 och ner 19.48   Det har varit kortvecka...

Av maria tafvelin - Måndag 1 april 11:32

Måndag. Annandag påsk. 1 minusgrad och dis... det småsnöar, har snöat hela helgen. Sol upp 5.47 och ner 19.29   Tänker på det här med tidsomställningen... när man ställer Fram klockan, som vi gjort nu, då märker jag inget, påverkas inte. MEN, när...

Av maria tafvelin - Fredag 29 mars 11:16

Långfredag mitt på dagen. 2 minusgrader... disigt, lät snöfall, blåst... verkar ska vara sånt här väder fram tills torsdag nästa vecka. Bara att gilla läget :)  Sol upp 4.58 och ner 18.20   I onsdags klev jag upp tidigt ... 3.45 närmare bestämt, ...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<<
Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards