Direktlänk till inlägg 24 april 2015

Hur då Närvaro?

Av maria tafvelin - 24 april 2015 10:47

Fredag. När jag klev upp 00.15 för att åka på jobbet, kändes det drygt. Jag hade inte hunnit somna och jag var rejält trött, men som vanligt så piggnar man ju till direkt man kommer utanför ytterdörren :)


Det gick bra på jobbet. Det är rätt kul att stå med näsan i nybakt bröd några timmar :)

 

Kom hem, ut med hundarna, kröp ner i sängen strax före 7. Det var nån minusgrad och balkongdörren stod öppen rätt  mycket, plus att jag var lite frusen när jag kom in från morgonrundan med hundarna .... men eftersom alla 4 kröp tätt intill under täcket så låg jag nog inte vaken alltför länge. Vaknade av att telefonen ringde, det var lillebror. 

- va, ligger du och sover?

- jo, jag har jobbat natt ... vad är klockan?

- 8.45  


Vi pratade en liten stund, han jobbade då, och hade jobbat natt han åxå. Han kör lastbil och var på väg hem. När vi slutade prata var jag fortfarande sjukt trött, men det var inte så lätt att somna om. Gjorde dock det efter en stund, och sov till kl 10. Låg kvar i sängen en stund och spelade spel på telefonen innan jag gick upp och kokade kaffe. 


Igår kom två böcker som jag köpt. Jag köpte två ex av samma bok - Lär dig LEVA, mindre stress - Mer närvaro. Ena exet är till mig, den andra ska jag ge bort till någon jag vill ska läsa den :)  


Jag tycker själv att jag är rätt så duktig på att leva i Nuet, att ta tillvara på varje dag, och varje stund av dagen. Jovisst, en del dagar sladdar väl mer bara förbi, men rent generellt tänkte jag. Jag tycker själv att jag är duktig på att påminna mig om alla små saker som förgyller min dag, och att värdesätta dem. Jag minns när jag för två år sedan köpte en ny, supersöt liten stekpanna, den där lila och oranga som jag visade bild på. En vän kommenterade då: Du kan verkligen hitta glädjen i de minsta tingen. 


Ja, så tror jag faktiskt att det är. Om man kan se även de små små tingen och glädjas över dem, så kan man fylla sin dag med väldigt många värda grejer :)


Det här med närvaro .... för mig betyder det att inte bara låta dagarna "rinna iväg" utan att faktiskt göra sig medveten om , inte nödvändigtvis varenda minut, men åtminstone sekvenser som ger energi. Ta det här med att vara utomhus. Att ta en promenad, en joggingtur, eller bara sitta ute på en filt. Väldigt många pluggar in musik i öronen när de ska promenera eller springa. Till och med när de är ute med hundarna. Musik, eller en ljudbok. Sånt har jag aldrig förstått. Jag vill ju uppleva den stunden ostörd. Jag vill fokusera på Nuet, vare sig det är fågelkvittret, kluckandet av vattnet eller fokus på hundarna. Jag vill vara närvarande.


Jag säger inte att de som pluggar in musik i öronen när de går ut, gör FEL .... säger bara att så vill inte jag göra, för jag vill vara närvarande i det jag gör just NU. 


Oj va tiden går snabbt! Så säger vi nog alla, ganska ofta till och med. Men, om man fokuserar så mycket som möjligt på stunden NU, så saktar man in tiden lite. Testa :) Om inte annat så blir man mindre stressad. Eller rättare sagt: Om du blir rastlös och frustrerad av att fokusera på varje sekund, låt säga under 10 minuter .... då tror jag att du är stressad :)  Det är precis samma som med hundar som är stressade. De KAN inte bara lägga sig ner och slappna av, både hjärnan och kroppen är igång konstant, och det blir svårt att "bara vara" men det går att få ner stressen. Både för människor och hundar :)


Tittar ut genom fönstret och har lite svårt att tolka himlen. Tittar jag lite till vänster så är det blå himmel, tittar jag lite till höger så ser det ut att ska bli oväder. Jag väljer att dricka min tredje kopp kaffe och titta till vänster, det blir jag glad av :)


Ha en Fantastisk Fredag, och fyll dagen med nåt värt :)


Gomorron

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Tisdag 26 mars 17:28

Tisdag ... ja ... vad kallar man tiden när klockan är 17.30. Det är inte kväll .... afton typ? Det är 3 minusgrader och ... appen säger mest soligt ... men jag vet inte ... nog är det rätt så mycket moln enligt mig :)  Sol upp 5.09 och ner 18.11   ...

Av maria tafvelin - Lördag 16 mars 08:46

Lördag morgon. 3 minusgrader och halvklart. Sol upp 5.46 och ner 17.40 Har precis ätit en rostad macka med avocado och rödlök efter morgonpromenad med hundarna. "Ring så spelar vi" ljuder från högtalaren :)   Då var det helg igen, veckorna går fo...

Av maria tafvelin - Söndag 10 mars 15:11

Söndag eftermiddag. 3 plusgrader och strålande sol. Sol upp 6.07 och ner 17.22   Kom precis in från en längre promenad med hundarna. Men så helvetiskt härligt med sol och några plusgrader! Det gäler att passa på att njuta innan sommaren kommer me...

Av maria tafvelin - Torsdag 7 mars 15:21


HÖrrni. Det är väder, det är SOL, det är soluppgång, men flera timmar till solnedgång. Dagar har gått, mat har lagats och ätits, tårar har runnit (av glädje) skratt har bubblat....    Dag Sixten Ingemar Johansson. Född 2/3 kring 18-snåret. Lagom ...

Av maria tafvelin - Söndag 3 mars 11:44

Söndag mittppådagen. 2 plusgrader och molnigt.... solen Vill lysa igenom men orkar inte riktigt. Sol upp 6.33 och ner 17.00   Igår blev jag mormor igen, till en liten kille :) :) :)  Hannah och Robbans första barn <3 Man svävar som på moln kan...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards