Alla inlägg under januari 2015

Av maria tafvelin - 15 januari 2015 09:23

Molly är nog kär. Hon har ALDRIG velat ligga nära någon annan hund än Paddy och Kelly, inte ens sitta nära. Men Cornelis ... 

   

De är som ett fint litet par :)


Idag börjar jag jobba kl 13 och jobbar till 17, sen börjar jag om igen 01 och jobbar till 05 eller 06. Det gäller att försöka hinna sova nån timme efter första omgången, och sen försöka somna i morgon bitti direkt efter morgonpromenaden. I morgonkväll är det ju personalfest med bowling, middag och hockey :)  Då vill man ju orka hänga med åtminstone till kl 22 :)


Oj, det måste jag berätta innan jag glömmer - inatt var det sommar igen i drömmarna :) Är det så att i mardrömmarna är det vinter, och övriga drömmar sommar?    Fortsätter utredningen :)


Det blev sent igårkväll, i ett av hundforumen jag är med i på facebook var det några personer som ... ja.. jag vet inte vad jag ska kalla det ... ställde frågor bara för att provocera, kan man kalla det. Till en början tolkade jag det som att det fanns ett äkta intresse för att få svar på frågorna, men till slut upptäckte jag att det spelar ingen roll vad man svarar, så kommer det bara nya "frågor". Så trött man blir.  Gruppen handlar om naturligt ledarskap, och vi som är intresserade av hur vår relation med hunden påverkar hela hundens beteende och agerande. Jag tycker att det är oerhört intressant att upptäcka vilken stor betydelse det har, det här med hur JAG agerar. Inte bara vid hundmöten osv. utan HELA TIDEN.  Jag märker det knappt på mina egna hundar, för de är ju vana .... men ser det ju tydligt med andras hundar, och Cornelis då, som nyss har kommit. Är man lugn, så smittar det av sig på hundarna, det är bara så. Bästa kompisen sa ju, när jag hade Bjässen här: Fränt att hundar blir som vax i dina händer.   Jo, lite fränt är det allt att lugn kan påverka så mycket som det gör. Är man stissig, pratig och "all over the place" så blir hundarna det åxå. Men, hur gör du? är det rätt många som frågar faktiskt, särskilt ägare till de hundar som tillfälligt bott här, eller vistats här korta perioder.   Hur jag gör? - Jag gör inte så mycket alls. Säger definitivt knappt ett ord, utan vill att hunden ska koncentrera sig på mitt kroppsspråk. Det går oerhört snabbt att på det sättet få ner hunden i stress, tro det eller ej :)


Det är jättemånga som har problem med hundmöten, och att hunden drar i kopplet. Många hör av sig och vill ha tips med att "träna bort" dessa problem. Jag säger såhär till en början: Sätt silvertejp över munnen, det är steg 1. Direkt du vaknar på morgonen sätter du på silvertejpen, och sen får den sitta på hela dagen. Mer gör du inte de första tre dagarna. Återkom sedan :)  Så, du som läser det här, är hundägare, och har problem vid hundmöten och koppeldragande - sätt silvertejp på munnen och låt den sitta på i tre dagar, återkom sedan :) :) :) 


Nä, det var ju inte problem jag skulle prata om, det var ju kärlek :)  Alltså, att se Molly och Cornelis .... det värmer i mitt hjärta. 


Jädrar, klockan går .... bäst jag hänger av mig morgonrocken och vispar igång dagen :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 14 januari 2015 09:20

Idag tog jag sovmorgon :) Hade ställt väckaren på 8.30 men vaknade strax före 8 av ett sms från en vän som behöver stöd. Efter några sms fram och tillbaka klev jag upp och kokade kaffe. Nu är det bara 5 minusgrader ute, så det blir nog några längre promenader :)   Jag har inte fått tag på någon mutter som passar så att jag kan laga sparken, så det blir att åka på järnaffärn idag, där har de ju garanterat :)  


Jag är inne på min andra kopp, och det blir nog  bara 2 plus en halv möjligtvis, för jag spillde ut en del av påtåren. Jag gick i köket, hällde upp, och när jag vände för att gå tillbaka till mitt supersöta kontor, då satte jag vänsterfoten i en av hundskålarna, så jag gjorde nåt slags ofrivillig spagat och spillde ut halva koppen. Men, jag klarade halva i alla fall :)


Hundarna, ja, de sover än i vanlig ordning. Cornelis har snarkat högljutt, och drömt har han åxå gjort. Nu är det tyst på hans plats, och på alla andra platser åxå för den delen. Det snöar ute och vi ska strax ta oss en morgonpromenad. 


Ha en riktigt bra Dag och kom ihåg att fylla den med nåt värt, så att tiden inte bara rinner iväg till ingen nytta. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 13 januari 2015 10:40

Klockan är inte ens mitt på dagen, och redan har det mesta gått utanför schemat :)  


När jag kl 6.30 tagit på mig och hundarna kläder för att ta en morgonpromenad, så ringde Hannah. Hon jobbar i Burträsk idag och hade blivit stående med bilen. Då det är minus 19 grader, blir bilen snabbt utkyld ... eller det var väl i själva verket så att det hade aldrig hunnit bli någon värme i bilen, då det blivit nån ispropp, så bilen började koka. Nåja, jag var ju klädd och klar, så jag gick med raska steg bort mot parkeringen, tänkte att hundarna får pinka i farten, sen får de åka med. Jag skulle först förbi och hämta upp Robban så att vi kunde bogsera tilbaka bilen. Fanns inte så stor chans att Hannah ville ratta den tillbaka till stan. 


Molly hon kör ju med handbroms, så där tar det emot lite. Upptäckte väl att det gick lättare när jag närmade mig parkeringen, så jag tänkte att hon insåg att hon skulle få hoppa in i en varm bil och därför trippade på. När jag kom fram till bilen och öppnade luckan för att släppa in dem, så upptäckte jag att Mollys koppel var tomt. Hon hade krupit ur halsbandet och sprungit tillbaka till porten. Nåja, in med de andra, igen med luckan, gå tillbaka och hämta Molly. 


När vi kom fram till Hannah, var hon rejält skarpfrusse, men jag hade kört högsta värme i min bil, så jag själv höll på att kläckas, så jag tog av mig jackan så hon fick ha den runt sig åxå. Sen påbörjades operation bogsera bilen till stan i rusningstrafik. Nåja, det gick bra alltihop, men jag missade givetvis massagetiden. 


När jag kom hem, tog jag en kort sväng med hundarna sen gick vi in. Cornelis är den ende som går att vara utomhus med i den här kylan, så jag tog på honom mockajackan, sen gick vi ut, han och jag. 

   

Igår mailade jag till de här som skulle rengöra ventilationen här idag och i morgon. Hade man hund skulle man ju boka tid. Jag ringde numret som stod på lappen, två gånger, men fick inget svar. Lämnade röstmeddelande men ingen ringde upp. Då mailade jag på den adress som stod där. Fick svar direkt och en fråga när jag ville boka tid. Onsdag kl 11 skrev jag. Finemang, så skulle det bli. 


kl 10 idag ringde det på dörren - Hej, jag skulle rengöra luftintagen sa tjommen som stod utanför. Eh ... ok. 


Hundarna var fantastiska. De hoppade upp i soffan och satt där tills han var klar.

Eftersom jag trodde att han skulle komma i morgon så hade jag inte precis förberett inne på toa. Eller, var väl inte så mycket som skulle förberedas, men hade tänkt hinna fylla på tvålpumpen. Det hann jag inte, varpå jag kände hur det började lukta Disp schampo som jag fick i julklapp av min bästa kompis Annica. Han använde mitt dyra, fådda schampo och tvättade av ventilationsgrejerna med. Jamen, tack då.  



Nämän .... snart ska jag laga lunch :) En intressant dag såhär långt :) 


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 13 januari 2015 05:45

Tidig morgon och jag klev i vanlig ordning upp för att dra igång perkon innan jag gör nåt annat. Hann faktiskt reflektera över att den var så tyst ... och att det aldrig började lukta kaffe. Men, jag läste Norran och gick sedan in i köket. Hällde upp ... - en kopp kokat vatten. NEEEJ !! säg inte att perkon gett upp!!  Hällde ut det kokade vattnet och hällde på kallt igen. Nu låter det som ett tröskverk innifrån köket, så det är nog som det ska . Phu!


Japp, här gick jag och hällde upp en kopp, och det ser ut precis som det ska :)   Tänk ... såna där småsaker kan åxå påverka. Visst, hade det varit så att perkon verkligen varit trasig, så skulle det ju ha funkat ändå, jag har ju, vis av erfarenhet, köpt hem en burk frystorkat kaffe som kriskaffe, ifall det andra tagit slut. Nu kommer dock kaffet inte att ta slut på ett bra tag, då jag fick kaffepaket av alla jag tomtade hos på julafton :)


Igår kväll sa min väderapp att det skulle bli 0-gradigt idag. Härligt tänkte jag, då får jag lufta sparken :)  Men, jag vet inte vem som sitter i appen och skriver, för det kommer inte att stämma. Det är -18 nu, och appen säger -12 som mildast under dagen. Jävla lurendrejeri!   Det står att det blir mildare under slutet av veckan, men det vet jag inte om jag tror på. Det blir som sagan om fårherden och vargen .... Till slut tror man inte på det.


Enda anledningen till att jag är uppe nu är att jag ska vara på massage på jobbet kl 8. Jag börjar ju inte förrän kl 14. Först var det sagt att jag ska jobba 13-17, men jag frågade om jag kan jobba 14-18 istället, och jag har ju så suveränt bra chefer, så det gick bra :) Det betyder att jag kan dra nytta av dagsljuset mer :)


På fredag är det happening med jobbet :)  Vi ska bowla och käka middag tillsammans :) Jobbet bjuder! Så himla roligt! 


Nä, nu ska jag hänga av mig morgonrocken, väcka alla hundarna och gå ut. Vet inte om jag skrivit det tidigare, men jag har världens finaste och bästa hundar :)  Alla 4!


Ha en bra tisdag, fyll den med nåt värt!


Gomorron

 

Av maria tafvelin - 12 januari 2015 22:20

Jag minns när jag gick socionomutbildningen på Universitetet ...   ja, det är ju massor med minnen därifrån givetvis, men just ikväll kom jag att tänka på ett muntligt anförande jag hade. (Vi hade många sådana) Det här var 8 minuter långt, skulle inte vara längre, inte kortare och jag lyckades svamla till det i slutet så att det räckte ihop precis :)


Jag valde att prata om Tankning. 

Tänk dig att du tankar på sedeltanken (som fanns på den tiden) Du kunde tanka med 20-lappar och hundringar. Tankar man med en tjuga så får man inte mycket, tankar man för en hundring, så får man lite mer, men det är svårt att tanka full tank på en sedelautomat. 


Nä, jag pratar inte om att tanka bilen, utan att tanka själen. Fylla energi och livsglädje. Att påta i trädgården kan vara att tanka för en hundring, att hitta den där hårklämman man letat ett tag, kan vara att tanka för en tjuga ...  Vad behöver DU göra för att fylla tanken helt? 


Att umgås med barnen om så bara över en fika

En skogspromenad med hundarna i underbart väder

En lunch med bästa kompisen


Sånt är saker som ger mig full tank.  Sen tankar jag ju på sedeltanken massor med gånger varje dag :)   Se till att tanken aldrig går tom. Fyll åtminstone på med nån tjuga när du känner att det börjar spotta och hurvas i systemet, så att du inte blir ståendes med tom tank. 


Kvällspromenaden med MockaMaffian är gjord. -20 betyder kort sväng. Nu har även Kelly insett att hon inte är någon vinterhund, så hon och Molly körde lite med handbromsen i. Paddy fixar det något bättre, om inte bra, och jag tror tamigtusan att Cornelis var glad när vi vände hemåt åxå :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 12 januari 2015 08:55

Gomorron Måndag :)   

-18 nu på morgonen, så det blir ingen långpromenad nu heller. I morgon ser det ut att ska bli mildare, och senare i veckan ännu mildare :)  Det låter bra det. Ska åka iväg och köpa en mutter så att jag kan laga sparken idag eller i morgon :)  


Hundarna sover, jag står och dricker kaffe i mitt supersöta kontor. Känns det igen? :)   Man har ju sina rutiner :)  


Tänkte på det här med att förändras, att bryta ovanor och vanor, att lära sig göra på ett nytt, annat sätt, vare sig det gäller mathållning, rökning eller livsstil i övrigt. Vissa har oerhört svårt att göra på nytt sätt, medans andra kan ändra stil ganska snabbt och enkelt. Jag hör nog till de som kan ändra mig och mina vanor ganska enkelt. Det är så att om jag bestämt mig för något, då blir det så. Punkt. När man väl bestämt något, så är det inte svårt alls. Det är om man tänkt sig - prova ... eller, känna efter om det passar .... då är det vanligtvis kört på en gång. Det gäller att tänka - Nu gör jag det. Då går det oftast bra :)  Eller till och med - då går det Alltid bra :)


Nä, klockan är efter 9 och jag har lite grejer att ta itu  med innan jobbet. Jag måste ringa och boka tid för han ventilationssnubben som ska hit. Det ska göras nåt i husen med ventilation, så de ska hit och "rengöra donen" inne på toan. Om man har hund, eller vill vara med när de gör det, så ska man ringa och boka tid. Jag har 4 hundar, så det känns som att jag hör till dem som ska ringa och boka tid :)   Jag måste även ta ned lilla uppvärmningsredskapet och tina upp tanklocket som sitter fastfruset på bilen. Idag måste jag tanka nämligen :)


Btw - jag drömmer inte alltid om sommartid upptäckte jag inatt. Jag hade en jävulsk mardröm, och där sprang jag i snö. Tänkte bara att jag skulle upplysa om att så är fallet :)


Ha en bra dag, fyll den med nåt värt, starta dagen med en liten sång :)

#spotify

Gomorron

Av maria tafvelin - 11 januari 2015 22:18

Det är söndagkväll och det är dags att krypa ur one-piecen och krypa i pymmen. Kom nyss in från kort kvällsrunda. Det är -18 och det borgar inte för några långprommisar direkt. Molly bromsade redan i trappen ner. 


Idag har vi haft en otroligt lugn och skön dag. I morgon börjar jag inte jobba förrän kl 13. Den här veckan jobbar jag 13-17 må -to , och sen går jag ut kl 01 natten mot fredag. 


I morgon efter jobbet ska jag åka ner på stan till Hannahs jobb och hämta mina IKEA-saker. Jag hade lite bråttom hem igår, så jag sa att jag hämtar mina saker senare, då de ju var packade i samma påse som hennes. Hon tar med dem på jobbet i morrn eftersom hon jobbar till kl 19. 


På tisdagmorgon ska jag på massage :)  Jag har INTE varit på massage många gånger i mitt liv. En gång i Turkiet när jag , Pernilla och Hannah var iväg, och vi höll på att fnissa ihjäl oss under hela massagen, sen har jag varit en gång i stan åxå ... men jag tycker inte om när främmande människor tar i mig, så jag uppskattade det inte så värst mycket. På tisdag blir det bara nacke och axlar, och det känns faktiskt som att det vore bra. Jag får bita ihop helt enkelt :)


Nä, nu är det dags att borsta tänderna och göra kväll. Jag har haft en lugn, skön, bra dag. Laddad för arbetsdag med andra ord :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 11 januari 2015 14:27

Söndagen såhär långt har varit hur bra som helst :)   Jag somnade omedelbart när jag la mig igårkväll, och vet ni ... det känns som att Cornelis förstod redan när jag tog kopplet igår utanför IKEA, att jag är hans nya matte nu, och att han flyttat hit för gott. De andra gångerna han varit här, har han sovit på soffan. Jag brukar aldrig låta tillfälligt boende hundar sova i sängen, det är bara flocken som får det. Igår kväll när det började dra ihop sig till läggdags, hoppade han upp tillsammans med de andra och la sig tillrätta i sängen, och där sov han tills i morse. Han blev glad när jag vaknade, och överöste mig med x antal pussar, och när jag klev upp för att koka kaffe, bytte han plats till soffan, men fortsatte att sova. 

   


Morgonrundan, som inte blev av förrän kring 11, blev en blåsig variant ... blåsig, snöig och svinkall. Jädrar vad det har snöat inatt, och gjorde fortfarande när vi gick ut. Det blev kappa på, för samtliga

 


Efter den rundan, la sig hundarna tillrätta och tog det lugnt

     

Jag småstädade och fipplade ett tag, pratade med Hannah och Pernilla i telefon en stund, och sedan tog  jag ut Cornelis på en solo-runda. Han fick låna Paddys varma mocka-kappa ..

     

Nu snarkar de allihopa och jag har nyss ätit lunch. Det blir en lugn och stillsam dag. Ha en skön Söndag du åxå!

Tjing så länge

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards