Alla inlägg den 6 maj 2015

Av maria tafvelin - 6 maj 2015 22:07

En underbar dag håller på att ta slut, och jag åxå ... dvs jag är trött som sjuttsingen, och det ska blir skönt att krypa isäng. Ska bara gå ut med hundarna först. 


Efter morgonkaffet och morgonrundan i morse, kom Hannah hit med lille Milo. Vi hade bestämt att ta en dw-runda med hundarna. Idag fick Molly dra kätting, och Cornelis fick hänga med för att börja träna det här med vett, etikett och allemansrätt i skogen

 

Han går ju fram som en avverkningsmaskin som både kvistar, avbarkar, hugger och kapar. Han fick börja med att gå i koppel. Svår utmaning bara det, när två hundar bredvid honom fick dra kätting. Det hade han åxå velat göra. När han gick riktigt bra, släppte jag lös honom och han fick springa som en idiot, hämta grenar osv. Men han kom som en oljad blixt när jag visslade

 

Sen fick han gå "här" dvs nära utan att gå fot, men utan att plocka pinnar

 

Han var väldigt väldigt duktig, och jag kommer att fortsätta jobba med det, och perioderna när han ska gå "här" ska bli längre och längre. Till slut är tanken att man ska kunna gå en skogspromenad med honom utan att han ska avverka skog som en maskin :)


Han tog sig ett bad åxå 

 

Lille Milo stretade på bra. Vi var ute i 1.5 timmar

 

När vi var på hemväg, alla tre hundar lösa, då såg jag att Molly, som gick lite framför mig, körde över vad jag trodde var en pinne. Det visade sig när kättingen rasslade över den att det var en huggormsbäbis

 

Ok, den ser lite stor ut på bilden, men den var bara en decimeter lång, men det spelar ingen roll, jag fick lite gåshud ändå och tankarna fladdrade tillbaka några år i tiden, när Kelly höll på att stryka med efter ett ormbett. Det blev till att koppla hundarna efter det där. Som Hannah sa:

- Trevlig promenad, man vågar ju inte ens titta upp, man tittar i marken hela tiden   :)


När vi kom tillbaka åt vi lunch, sen begav sig Hannah hemåt. Jag tog ut Paddy och Kelly på en halvtimmes duopromenad innan det var dags att åka till jobbet. Precis när jag skulle åka, kom granntanten ut och frågade om jag hade nån bild på tvn. 

- jag vet inte, har inte kollat idag, men jag kan gå in och kika, svarade jag. 

Nä, ingen bild på tvn meddelade jag henne och hon skulle ringa till sappa och felanmäla. När jag kom hem från jobbet strax efter 18.30 , och varit ute med hundarna, slog jag på tvn. Nähä, ingen bild ännu!   Jag ringde och felanmälde jag åxå. 


Till middag blev det köttbullar och blomkålsmos

 

Det blev att äta utan att se på tv ... och det kändes lite ovant ... fniss


Nä, gu va jag är trött. Bäst ta ut hundarna och sen hoppa isäng. I morgon är det ju torsdag, och jag börjar jobba kl 13, jobbar till 17, sen går jag ut kl 01 igen. Ska försöka sova länge i morgon. I morgon hämtar Hannah och Robban sin lilla valp Lilly. Det ska bli kul att träffa henne :)


Hoppas du åxå haft en värd Dag :)


Gokväll

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards