Alla inlägg den 10 maj 2015

Av maria tafvelin - 10 maj 2015 21:44

Dags att ta ut mina älskade hundar på kvällsrunda och sedan krypa isäng. Den här dagen har varit proppfull, verkligen. Ni som hängde med på morgoninlägget vet ju det här med den arga hundägaren, som numer är min ovän (enligt henne, pga mitt beteende)


Jo, det kan nog vara så att jag är usel på just människor. Absolut. Det säger jag inget om. Japp, köper det. Att du känner dig som ovän till mig pga det jag sagt, yes, det fattar jag. Säger inget om det. Jag Är. Jag är ingen människomäniska. Jag funkar nog bättre med djur, kanske särskilt med hundar. DÄR har jag i alla fall rönt framgångar, och där känner jag mig hemma, säker, lugn, trygg. Jag VET att det funkar. Det är sämre med många människor. Det är nog pga det här med skitsnack, svammel, babbel och tveeggade svärd. Hundar lever i Nuet, är betydligt lättare att läsa och förstå sig på, och även lättare att kommunicera med. 


TROTS detta, har jag många vänner bland människor åxå. Jo, det är faktiskt sant, jag klarar hyfsat att kommunicera med de flesta, tro det eller ej. Klart är däremot att det finns en anledning till att jag bor med 4 hundar och ingen mänsklig partner. Inte för att ingen vill ha mig, utan för att jag väljer bort det. Jag vill inte. Jag verkligen VILL inte. Jag är för usel på det, och jag känner att jag inte vill lägga ner speciellt mycket tid och energi på att bli bra på det heller. Jag jobbar hellre med hundarna. Så enkelt är det. Är DU en människa som känner dig orättvist eller illa behandlad av mig? Så kan det säkert vara, och jag ber om ursäkt för att jag är den jag är, om så är fallet. Jag har inte träffat någon Hund ännu som INTE fått någon form av hjälp av mig, så jag känner mig ändå nöjd, eftersom det känns som ett prio nuförtiden. 


Dagens hundkurs var fantastiskt rolig, och jag känner mig jättenöjd med den :)

       

Hundarna var helt slut efter en timme, och ägarna var nog åxå lite möra. Tack till deltagarna!


Efter kursen tog jag ut Cornelis på gården för lite lydnadsträning

 

sen tog jag en rejäl promenad med hela gänget. Efter sen lunch åkte jag in till stan, till Hannah och Robban, och träffade deras supersöta valp Lilly

 

Vi åkte iväg till skogen med Lilly och Milo, och strosade en stund :)  sen åkte jag hem. Btw så startade inte bilen, varken när jag skulle åka IN till stan, eller när jag skulle hem igen. Tack och lov att jag fått låna en starthjälp av Mattias !


Trött och nöjd med dagen, ska jag ta ut hundarna och sen gå isäng.  I morgon jobbar jag 8-12, så jag måste försöka kravla mig upp 5.15   


Hoppas du haft en bra dag, och att du kunnat fylla den med värda grejer :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 10 maj 2015 09:04

När jag vaknade i morse hade jag fått ett pm av kursdeltagaren som hoppade av kursen, ni vet kursen jag för dennes skull bytte dagar för. Hen var "nådigt förbannad" för att jag hängt ut hen på min blogg. Eftersom du läser min blogg så skriver jag här, så att alla som läst inlägget åxå förstår. Du säger att du inte tar skit ... nä, det ska du inte göra heller, lika lite som jag faktiskt. 


Jag blev besviken över beteendet att inte själv kontakta mig och säga att hen inte ska gå kursen trots allt. Att folk hoppar av är ingen big deal, det händer ju på varje kurs, men att inte kunna kontakta mig och säga typ: Jag vet att du bytte dag för min skull, sorry men jag ska inte gå i alla fall. DET hade jag önskat, inget annat. Visst, som hen skrev, jag var ju inte tvingad att byta dag, nej, tvingad var jag inte, jag gjorde det för att ställa upp, och visst, det är kanske inte så stor grej för Dig, men för mig kan sådana grejer kännas viktiga. ATt jag skriver om det på bloggen 

- ja ... jag skriver ju om det mesta på bloggen, så varför skulle det här vara ett undantag?  Jag skriver ju ingen osanning precis. Nu tror jag att den här kursdeltagaren, som aldrig blev någon kursdelatagare, missförstod även det stycke som handlade om en ANNAN kursdeltagare, som inte dök upp, men som inte avsagt sig platsen heller, fastän vi haft kontakt sedan kursen startade. Det handlar om en annan kurs som jag åxå kör nu. Alltså, två olika kurser, två olika deltagare :) 


Kl 11 är det mixkurs träff nr 3 och vi ska köra parkour/miljö. Härligt väder, solen skiner, det blir en bra dag :)  I eftermiddag åker jag och träffar Lilly :)  Hon hörs vara en otroligt aktiv valp, som biter och river i allt, sover lite och busar mycket. Ska bli kul att träffa det lilla livet :)


Nä, dags att ta morgonpromenaden med hundarna. Ha en Skön söndag, fyll den med nåt värt


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards