Alla inlägg under januari 2017

Av maria tafvelin - 31 januari 2017 07:56

Tisdag morgon. Inne på andra koppen. 6 minusgrader och vacker himmel. Hundarna snusar och sover ännu. 


Hörrni .... ibland gör jag bort mig lite. Ibland gör jag bort mig mycket, men nu tror jag tamigfan att jag slagit rekord. Ni vet, jag bytte ju vindruta på bilen för ett par veckor sedan. Direkt jag hoppade in i bilen såg jag att det var ett "streck" på den nya rutan, men tänkte att det var nåt smuts, så jag gick inte in och sa till, eller kollade upp det närmare, utan hade lite bråttom hem, så jag bara drog iväg. Dagen efter blev jag dock lite fundersam, då det inte försvann trots att jag körde vindrutetorkarna och hyfsat mycket spolarvätska. Kollade med fingret utifrån ... men vafan, det är ju en repa!  Ringde på Ryds bilglas och sa: det är ju en repa i nya rutan. Jag fick en tid nu på fredag för att byta ruta igen, för en repa ska det ju inte vara. 


Nu till det pinsamma. När jag skrapat rutan några gånger med isskrapan, så har det där försvunnit. Finns inte tillstymmelse till "repa" kvar. Fattar inte ... visst fan borde jag ha känt ifall det var en sträng med lim?  Å herregud .... de skulle beställa en ruta från Göteborg för de hade ingen hemma .... och nu måste jag ju ringa dit och säga att "repan" försvunnit .... som genom ett mirakel ..... Hahahahahahaha, ska man skratta eller gråta?    Självklart känns det skönt att slippa lämna in bilen igen, men .... ja , ni förstår ,, hahahahahahahahaha


Idag ska jag sticka iväg och fixa lite ärenden innan jobbet. Ska hämta ut ett paket, den inflyttningspresent jag köpt åt Pernilla och Mattias till huset, sen måste jag förbi apoteket och hämta ut mer medicin. Har haft en sjuk tinnitus de senaste dagarna, så jag har ökat dosen något och hoppas slippa hamna i nåt skov av någon värre grad. 


Vattenkranen i köket har börjat läcka ... eller, det har läckt ett tag, men nu är det lite mer, så jag måste skaffa typ reservdelar och ordna det där. Men i övrigt är allt toppen här i paradiset :) :) 


Ha en Bra dag. Fyll den med nåt värt! 


Gomorron



Av maria tafvelin - 29 januari 2017 17:34

Oj, vilken dag det här har varit!  Efter morgonrundan tog jag Eddie på kort solorunda, hämtade upp hundmat från frysboxen i hobbyrummet, packade det jag skulle ha med inför dagens roliga uppgift. Jag skulle hjälpa Susanne på Rackarungarnas Hundskola  att hålla noseworkkurs. Det var en hel, stor grupp med weathen terrierägare som träffats för både årsmöte (tror jag) samt att de ville gå dagskurs i nosework. Ca hälften av gruppen, 8 personer, skulle jag ha hand om, i en nybörjargrupp, och Susanne hade hand om de övriga som redan kommit en bit. 

Vi skulle träffas 11.20 på lokalen i Bureå, jag och Susanne, för att rigga lite. När jag skulle åka, hittade jag inte bilnyckeln. Å gud va jag letade ... men till slut tänkte jag- jag måste ju ha glömt den i bilen. Drog med Eddie och halvsprang bort till bilen, men den stod så låst och fin på sin parkering. Men vafan !!!!! Slet med Eddie upp till lägenheten igen .... Vart kan jag ha lagt den, och hur tänkte jag?    Ok. Djupandas ... försöka tänka steg för steg .... backa bandet i små små omgångar .... GHAAAAA !!!!!! Den planen sprack, jag slet upp kylen, alla köksskåp, in på toa och rev upp alla lådor .... NÅNSTANS MÅSTE JU NYCKELJÄVELN VARA !!!!!!  Tiden gick ... insåg att jag inte skulle hinna fram till 11.20 .... började nästan hyperventilera när jag kom på : jomen visst ja ... jag var ju ner och hämtade upp hundmat ur frysboxen, och  använde då bilnyckeln som "kniv" för att öppna en kartong :)   Snabbt ner igen, in i hobbyrummet, och Japp, där vid frysboxen låg bilnyckeln :)


Snabbt som ögat iväg, slirade in och parkerade vid lokalen i Bureå och tog trapporna i ett par tre kliv. Phu!

Att hålla kurs är fantastiskt roligt, och det var det idag åxå, MEN, det är en HELT annan sak att hålla kurs när man inte själv skrivit manus. Nu ville jag inte själv skriva manus heller, då det inte var min egen kurs. En del missar blev det, och det bad jag om ursäkt för, men trots dessa missar så gick det hela superbra, och alla deltagare fick nog med sig en positiv känsla tror jag, och var imponerade av sina hundar. 


Kom hem, gick ut en kort sväng med hundarna ... och nu känns det nästan som om klockan vore 23. Jag är rätt slut. 


Vilken dag!    Jojustja .... när vi tog fikapaus, gick jag ut och luftade Eddie. Susanne kom ner för att träffa honom, och vi kan säga såhär mycket: Ska Eddie kunna motstå Susanne, så behövs det 2-3 chip till. MINST. Han tappar helt fattningen när han träffar henne. 


Nä ... ska kolla om jag har nåt som är snabblagat till middag .... Sen ska jag hänga i soffan resten av kvällen. 


Hoppas du kunnat fylla din dag med värda grejer!





Av maria tafvelin - 27 januari 2017 12:19

Fredag, mitt på dagen. Blå himmel och sol. Vilken fantastisk dag!  I morse efter morgonrundan, lastade jag Eddie och åkte till RackArena för div. övningar, som nosarbete, inkallning samt för att han skulle få sträcka ut och springa. 

   

Solen hade inte riktigt hunnit kliva upp, men det hade den gjort när vi kom hem. Jag lämnade Eddie hemma med Paddy , och tog ut smårumporna på isen :)

       

Vi var ute ca 40 minuter, sen gick vi hem, jag bytte hund och tog Paddy ut på isen :)

     

Å jädrar va han sprang. Han får sånt spring i benen att de bara springer och springer, och han vet inte ens åt vilket håll han ska, så han gör piruetter lite nu och då, men i full galopp. Bästa dressyrhästen skulle bli grön av avund :)


Oh Happy Days! Klockan är bara 12.30 och dagen är redan fylld med så mycket värt. Nu ska jag baka fröknäcke, sen har jag tvättstugan ... Snacka om att fylla dagen med Bra grejer! Hoppas att du åxå gör det!  Fyller dagen med nåt värt alltså!


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 25 januari 2017 07:41

Igår var det 13 minusgrader på morgonrundan, så Molly ville hålla den kort, om vi säger så. Vi tog dock en halvtimmes runda. Efter lite frukost tog jag Eddie på en halvtimmes klövjerunda åxå, innan det var dags att åka till jobbet.


Hem från jobbet, kort runda med hela gänget, sedan var det dags för middag. Jag kokade en blomkålssoppa med purjo. Kan vara den godaste blomkålssoppa jag någonsin gjort :)

 

Lite slötittande på tv hann det åxå bli innan det var dags att kvällspinka hundarna och krypa isäng

 

Idag är det Noll grader men verkar blåsa en hel del. Snart dags att ta morgonrundan. Noll, då ska väl Molly kunna trivas åtminstone en liten gnutta på promenaden.  Minns ni hur lite päls hon hade, då hon kom till mig från Spanien för drygt 6 år sedan

 

Lillgumman <3


Idag ska jag och Pernilla göra en specialbeställning till en kund. Det är beställt 70 st landgångar, det är inget vi egentligen har i sortimentet,jo landgångsbröd har vi, men det är första gången vi ska leverera färdiga landgångar. Det blir både spännande och roligt. Ska fota och visa er sedan hur de blev. 


Nä, nu är tredje koppen drucken, dags att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Det är onsdag, och jag ska fylla dagen med så mycket värt som jag bara kan. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 23 januari 2017 07:24

Helgen gick fort! På lördag åkte jag ner till Umeå och hälsade på Stina på Onkologen. Nu finns bara smärtlindring att hjälpa henne med, och det är knappt det finns smärtlindring som duger till att få bort smärtan. Det är så tragiskt! 


När jag kom hem från Umeå var jag rätt slut. Tog ut hundarna på en lite längre sväng, sen blev det middag, och efter det hände inte mycket mer. Igår, söndag, var det ju jobb, ut med hundarna, sen körde jag godissök en och en. Middag och tv-soffa. 


Det var som att helgen gick så snabbt att jag inte hunnit göra så mycket. Idag skulle jag egentligen jobbat 8-14, men vi måste styra om lite i schemat, då en kollega blir borta från jobbet hela veckan. Så, idag jobbar jag 9-15, sen får vi se hur jag ska jobba övriga dagar. 


På tal om ingenting, jag bytte ju vindruta på bilen i fredags. När jag hämtade bilen såg jag direkt jag hoppade in, att det var ett "streck" på rutan. Trodde det var nån smutsrand ..... men upptäckte på lördag att det var en repa. På utsidan alltså. Vafan. DET känns ju inte sådär jättetoppen. Ska ringa på Ryds bilglas nu på morgonen och tala om det, och se hur vi löser det. 


Nä, jag har faktiskt inte tid att stå här och hänga längre. Måste väcka hundarna och gå ut. 3 plusgrader och regn, säger appen. Jahapp. Tur man har kläder för alla väder :)


Ha en fin måndag! Fyll dagen med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 20 januari 2017 14:36

Alltså, halva dagen och hela kvällen är kvar, och vi har redan fyllt dagen med flera ton värda grejer! Jag berättade ju i morse att Eddie fixade att vara "ensam" i 50 minuter i morse medans jag var och lämnade bilen för att byta vindruta. Kom hem, åt frukost, städade lite, tog ut Eddie på en solorunda med lite övningar, hem .... tog ut Paddy på en liten solorunda, precis när jag kom hem med honom fick jag sms att min bil var klar. Åkte iväg, hade oavbruten videokontakt, och det var precis som i morse. Han stirrade på ytterdörren i typ 20 minuter, sen försvann han ur bild. Jag hörde honom gnälla lite när han tittade på dörren, men det var så lågt att det omöjligt kan ha hörts utanför dörren. YES !!!!! Ett riktigt genombrott i ensamhetsträningen !!!! 


Han är förresten riktigt hjälpsam, den där Eddie. Igår fick han feeling och tyckte nog att vi skulle möblera om, för han bet tag i soffan och flyttade den. Jag blev faktiskt helt paff innan jag kom mig för att säga att det INTE skulle flyttas någon soffa i det här hemmet.  Idag när jag skulle städa, upptäckte jag att han tagit disktrasan. Ja, han hade säkert tänkt torka bordet eller nåt, men så glömde han bort sig och började äta på den istället. 


Nu ska jag ner på gården och träna Kelly en stund. Då blir hon glad :)  Härligt att det är åtminstone LITE ljust fastän klockan snart är 15. Blå himmel är det åxå :)


Nä ... ville bara berätta om det stora genombrottet.  :)


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 20 januari 2017 06:31

Fredag morgon. Jag står i mitt supersöta kontor och dricker kaffe. 3 minusgrader och klart väder ... ja, det står så på appen, det är ju kolsvart så det kan jag inte se än ...  Jag är ledig idag, men uppe tidigt ändå. Jag ska köra bilen till Ryds Bilglas för att byta vindruta. Det var ju en spricka tvärs över hela rutan redan när jag köpte bilen, och fick ju ner priset rätt ordentligt för det. Så ... så snabbt som möjligt ska jag åka iväg, men måste hinna dricka mina tre koppar och gå ut med hundarna först. Eddie kan inte hänga med i bilen idag, för i lånebilen från Ryds, får man inte ha hundar. Så ... han får vara hemma med de andra hundarna, vare sig han vill eller inte. Ska hålla koll i övervakningskameran, hoppas han bara går och lägger sig. 


I förrgår, före jobbet, körde jag ett solopass med Eddie efter morgonpromenaden. Var på parkeringen på Coop och tränade kontakt och följsamhet. Gick riktigt, riktigt bra. Igår före jobbet, tog jag en längre klövjepromenad med honom. Fick göra några hastiga manövrar då jag såg att vi mötte en, som jag vet är hanhund, och jag INTE vill att hans jobb-promenader blir klatjofs pga ett sådant möte. 


Jahapp, jag glömde visst att skriva klart och publicera det här, för nu har jag kommit tillbaka från stan, med en liten lånebil ...   Jag hade ju övervakningskameran igång, och satt uppkopplad hela tiden, ca 50 minuter. Såhär såg det ut de första 20 minuterna

 

 

Han stod och stirrade mot ytterdörren hela tiden, men alldeles tyst. Sedan försvann han ur bild, så endera gick han därifrån, eller så la han sig ner. Det var inte det minsta ljud från honom på hela tiden. Såhär såg det ut när han hörde mig i trappuppgången då jag kom hem igen

 

Perfekt att det gick så bra. Hoppas att det går lika bra i afton när jag ska hämta hem min egen bil åxå. 


Nu ska jag äta frukost, sedan dra igång nåt litet städprojekt. Har en annan uppgift att göra idag åxå. 

Ha en bra Fredag. Fyll den med värda grejer. 


Gomorron

Av maria tafvelin - 18 januari 2017 07:46

I två dagar har jag, Hannah och Frida haft utbildning i bröllopstårtor, med Pernilla som lärare. Det är amerikanska våningstårtor det har handlat om. På måndagen fick vi börja med att ta emot en låtsasbeställning av Pernilla. Frida fick en beställning på en 2 våningstårta på 20 bitar, vit marsipan med mönster och rosaröda blommor, jag fick en 3-vånings på 50 bitar, vit slät marsipan och ljusrosa rosor och Hannah en 4vånings på 70 bitar, vit marsipan, mönster på en våning,  vinröda nejlikor och gröna blad.   Vi började med dekorationerna. Alltså, det ÄR inte helt lätt att göra x antal rosor i olika storlekar och få dem så snygga som de ska vara på en bröllopstårta. Jag kommer att ta alla tillfällen i akt till att öva så att jag kan göra lika snygga som Pernilla, när bröllopstårtbeställningarna börjar komma in till sommaren. 


Efter att ha gjort dekorationerna (vi fick hjälp med att räkna ut vilken storlek vi skulle ha på våra tårtbottnar, bara DET är ett smärre h-vete)  blev det att vispa ihop själva fyllningen. Supergod citron/philadelphia-fyllning och hallon består fyllningen av. Dags att fylla tårtan och stryka upp den. Ok. Inte lätt det heller. Fram med tumstocken. Allt måste bli riktigt rakt, och den måste vara struken slät så att marsipanen ligger slätt och fint sedan när det är dags att klä den. Jisses vad vi jobbade med att rikta, stryka, mäta ... gå runt bordet och kritiskt granska .... stryka igen, mäta igen ... till slut var man nöjd och körde upp allt i kylen. 


Igår, dag två, var det dags att klä med vit marsipan, samt dekorera.  Efter att ha klätt (vilket åxå kräver en del, både lätta och snabba händer, för att inte värma tårtan för mycket) var det dags att mäta längd på plaströr och sticka ner i tårtorna. Det måste man ha, för de väger en hel del, och utan pinnarna skulle allt rasa ihop. Bara att mäta, klippa och få ner pinnarna var som en liten vetenskap i sig. När alla tårtor stod där de skulle, var det dags att placera rosorna. 


Såhär blev våra tårtor: 

Fridas

   


Hannahs:

     

och Min:

     

Vi fick provsmaka åxå .... jädrar så god tårta !!!!!!!!   Tack för utbildningen Pernilla, nu ska vi klara av att göra fina bröllopstårtor i sommar :)


Efter jobbet gick jag först en solorunda med Eddie och körde lite lydnad ute på gården, sen gick jag en vända med allihop. Lugn kväll i vanlig ordning, med mys i tv-soffan

 

Idag börjar jag jobba kl 11, det är 3 minus och jag hinner gå en längre runda före jobbet. 


Ha en Bra dag. Fyll den med nåt värt!


Gomorron



Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards