Alla inlägg under juli 2017

Av maria tafvelin - 17 juli 2017 18:40

ja, dagarna alltså :)  


Lördag, det var dagen när jag åkte på jobbet en sväng, sedan drog iväg på rackarenan, eller rättare sagt rambobanan med Paddy :)

 

Testade nyheterna på banan :)  


Hem, tog en solorunda med Theo

 

Hem, en duorunda med smårumporna

 

Till middag blev det grillat :)

 

Söndag, då höll jag endagskurs i nybörjaragility på RackArenan. Så himla kul !!!! Hem, ut med hundarna, till middag blev det färsk egengjord pasta med grönt

 

Idag är det måndag. Jobbat 06-drygt 12, hem, ut med hundarna ... sen har jag tagit det väldigt lugnt. Känns lite sådär småvingligt, hoppas det är snabbt övergående. 


Nu blir det tv-soffan med hundarna resten av kvällen. 


Tjing :)

Av maria tafvelin - 14 juli 2017 14:17

Fredag eftermiddag. Klockan är 14.18  Det är 13 grader och spöregn.  När jag kom från jobbet var det sol, hann ut med hundarna på promenad,och när vi kommit in igen, så började det störtregna ... fniss .... tur som en tok ... som vanligt alltså :)


Jag är så himla trött, så jag ska lägga mig i soffan, drapera mig med hundarna, och sova en stund om det går. Om det inte går sova, ska jag åtminstone vila. Typ resten av dagen känns det som. Till middag kan det väl passa med en flaska vin och en burk bullens? Man behöver inte ens värma korven, jag kan ta dem kalla. Så känns det just nu, får se om det hinner ändras innan det är dags att äta. 


Bröllopstårtorna som gick ut idag, känner jag mig inte riktigt säker på. Det blev inte så bra som jag trodde. Nu är det bara att hålla tummarna för att inte brudparet får spel när de ser tårtorna.   Till nästa helg är det en ännu mer komplicerad tårta. Måtte jag klara det!   Det här uttrycket som är mitt mantra: Hur svårt kan det va?  måste jag upprepa en babiljard gånger de närmsta dagarna, för att gaska upp mig lite igen. 


Skallen är tom ... eller, full av trötthet är den nog, om sanningen ska fram. Kryper ner i soffan och drar en filt över mig. Om några timmar är jag nog på banan ordentligt igen. 


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 13 juli 2017 04:34

Torsdag morgon. Klockan är 04.35 och det är 14 grader. Solen skiner, men appen säger att det ska mulna på under dagen. 


Idag firar jag 7 år som bloggerska. Jisses vad åren tickar på. Firar väl som jag brukar, genom att ströläsa inlägg jag gjort genom åren. Länge sedan jag besökte bloggen där allt startade : bygdsiljumsmaria.blogg.se  , får väl kolla in där ikväll :)


Torsdagar är ju alltid köriga på jobbet, särskilt nu under sommaren, då det är beställningar på bröllopstårtor, varje helg. Idag ska jag göra dekorationer till tårtorna som ska ut i morgon. 


Det ÄR tufft att kliva upp kl 4 varje morgon. Börjar se fram emot semester faktiskt. I år har jag, för första gången på många många år, semester i 4 veckor, med start 21 augusti, så det är ett tag kvar ... fniss. Fördelen med att jobba 6-12 är att hela dagen är kvar när man kommer från jobbet. Nackdelen är att det hunnit bli så varmt när man kommit hem, så det går inte ta såna där långa promenader med hundarna. Jovisst, alternativet är ju att ta de där långa promenaderna på kvällen, men då är jag så sjukt trött istället ... fniss. Nåja, det funkar såhär åxå. 


 Igårkväll blev det lite träning med Theo. Bara ett pass "håll kontakt med mig i alla lägen" 
 

Nä, nu måste jag lägga in en växel här. Ha en fin torsdag. Gör smarta val, värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 11 juli 2017 04:39

Tisdag morgon. 13 grader och mulet. Vaknade kl 03 först, och blev glad för att det var en hel timme kvar att sova.Hann knappt tänka tanken så somnade jag om och vaknade när telefonen skrek att det var dags att kliva upp. De få sekunder det tog för mig att stänga av oljudet, ta på glasögonen och kolla om jag verkligen ställt klockan rätt .... var den redan 4 ... De få sekunderna kände jag mig så trött att jag kände mig trasig. Snälla, hjälp! 


Men, så fort jag fått benen över sängkanten så kvicknade jag ju till, i vanlig ordning :)     


Jag är inne på kopp nr 2. Balkongdörren är ju öppen som vanligt, och jag lyssnar på småfåglarnas morgonmöte. En liten fågel verkar arg. De andra kvittrar lite mer muntert, men den här krabaten har ett hårt läte. Den är missnöjd tror jag. Det finns liksom ingen melodi... utan bara ett skarpt ..... låter nästan som att den skriker: "Käften" Å herregud så entonigt och enformigt. Hoppas den snabbt blir hjälpt av någon förstående kompis, annars får jag rent trycka in öronpropparna igen ... fniss. Nä, skämt åsido, jag ska ju alldeles strax väcka hundarna och gå ut, 


Häromkvällen grillade jag ju vegetariskt. Köpte en portabellosvamp som jag kryddade med vitlökssmör innan jag grillade. Hade även lite annat på grillen

 

Igår hade jag kvar en del grönsaker, så jag svängde ihop en pyttipanna på morot, potatis, zuchini, champinjoner ... sen slängde jag ner ett par Mamma scans köttbullar, som jag köpt för att ha som hundgodis ... fniss. Supergott

 

Persilja och basilika finns ju ute på balkongen, så det åkte på åxå :)


Nä, nu måste jag rappa på lite. Idag efter jobbet, ska jag åka och klippa gräset på arenan. Hoppas på uppehållsväder. 


Ha en fin tisdag. Värda grejer var det!


Gomorron

Av maria tafvelin - 9 juli 2017 08:06

Söndag morgon. 16 grader. Inte HELT klarblå himmel, det är några vita tussar längre bort. De där tussarna behövs nog så att solen dämpas en liten aning. 


Igår höll jag ju en dagskurs i nybörjaragility. Fy fasen så roligt!

 

Det var dock lite väl varmt. Men, med täta pauser för hundarna så fixade de hela dagen nästan. Kl 14.15 kände sig alla nöjda, de hade då jobbat i smågrupper med två eller tre olika hinderkombinationer, där man bytte bana efter en stund. Till slut hade alla kört alla banor, då blev det lunch och jag riggade om. Som avslutning fick alla köra en helbana, en och en inne på arenan. Det gick så himla bra för alla, trots att hundarna kroknat en del i värmen. En superrolig dag!


Mot kvällen upptäckte jag att jag var lite bränd på armarna och fram på bröstet. Hmm .... hade inte tänkt på att smörja in mig. Krämen jag smörjer ansiktet med på morgonen, har rätt hög solskyddsfaktor, så fejjan klarade sig bra :)


När jag kom hem tog jag hundarna på en maklig promenad, sen hände det inte så mycket mer. När det blivit såpass svalt ute på balkongen att det gick att sitta där, kring 20-snåret, hällde jag upp ett glas vin och parkerade därute i solstolen. 

   

Där satt jag till kl 22, drack vin och lyssnade på Tomas Ledin på Spotify. Hundarna låg parkerade bredvid mig i sina bäddar och filtar. Gemytlig avslutning på en underbar dag :)


Idag tänkte jag mig lite soloaktiviteter med hundarna. Det blir nog att söka sig till skogen, för på öppen mark blir det ju så nedra varmt. 


Förresten, jädrar va jag sover bra nuförtiden. Eller, från typ i tisdags. Min nya bäddmadrass kom då, en riktigt tjock och härlig.  Vaknar inte lika ofta på nätterna, vilket är så skönt. Tänk, ibland är det inte mer komplicerat än att byta bäddmadrass för att sömnen ska bli bättre :)  


Nä, nu ska jag hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Ha en Fin och härlig söndag! Hitta på nåt värt att fylla dagen med :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 8 juli 2017 07:53

Lördag morgon. 13 grader och klarblå himmel. 


Igår när jag klev upp var det 4 grader. Då var förvisso klockan bara 2.50

 


Jag började jobba kl 4 nämligen, så det gällde att kliva upp lite tidigt. Hoppade över kaffet, det blev bara typ: vakna, ta på kläderna, väcka hundarna, ge dem mat, ta en promenad, sen iväg på jobbet. Varför jag började denna okristliga tid, var för att chauffören var sjuk, så Mattias skulle köra "förstasvängen" som vi kallar det, och jag skulle köra "andrasvängen", samt att jag var tvungen hinna göra några gerjer i kondis innan jag slutade åxå. Jag skulle nämligen till Lycksele på begravning, eller, urnsättning som det heter. Stina dog den 2/2, och urnsättningen var igår.


Efter att ha rattat bullbussen några timmar

 

åkte jag hem, gick ut med hundarna, åt lite, kammade till mig, bytte kläder och åkte mot Lycksele. Kollade på eniro, det skulle ta 2 timmar och 13 minuter att köra dit, och det började kl 14. Kl 11 åkte jag, då jag förstod att jag nog skulle måsta stanna nån gång under färden,  pga trötthet. Jag hann knappt genom stan förrän jag började känna tröttheten. När jag kört typ 4 mil var jag tvungen att stanna. Lutade mig bakåt och blundade. Somnade direkt och sov i 20 minuter. Körde vidare och körde nästan 10 mil till, hade ca 5 mil kvar, då var jag tvungen att stanna igen. Sov en kvart, sen orkade jag köra sista biten. 


Framme på Berglunda kyrkogård slogs jag av hur vackert det var där. Det är den vackraste, mest rofyllda gravplats jag varit på. John, Stinas sambo, tog emot med en kram och ett "tack för att du kom" när jag hoppade ur bilen. Kramade om Donna, Matilda och Lena, från gruppen "Änglafonden". 


Ceremonin var vacker. Det kändes verkligen som att det var sommarens vackraste dag, just för Stinas skull.

   


Hemvägen gick lätt att köra, trots rödgråtna ögon. Ut med hundarna på promenad, sen var det soffläge hela kvällen.


Idag ska jag hålla en nybörjarkurs i agility, på RAckArena. 10-15 håller den på. Egentligen skulle jag ha stigit upp tidigt idag, för att hinna en rejäl promenad med hundarna innan jag sticker dit, men jag orkade inte. Kände att jag behövde få sova ordentligt.


Inne på andra koppen, hade tänkt slå på "ring så spelar vi", men kände att fågelkvitter är den enda musik jag behöver och orkar med just nu.


Ha en Fin lördag. Ta vara på den. Fyll den till bredden med Värda grejer!


Gomorron 

Av maria tafvelin - 5 juli 2017 14:33

Onsdag eftermiddag. 9 grader och regn. I morse var det 7 grader och regn, så det har åtminstone blivit varmare :)   Eftersom jag inte gillar när det blir varmare än typ 20 grader, borde jag väl vara nöjd. Jo, det vore jag, om det inte regnade ... fniss. 


Igår, efter jobbet, hem, ut med hundarna en sväng, sedan vilade jag en stund i soffan faktiskt. Det regnade och jag var trött och slut. Fanns lixom ingen anledning att INTE vila. Efter middagen blev det lite trickträning med hundarna var för sig. 

 

ja, fotot tog jag efter att ha klivit upp ur soffan själv, och talat om att det ska bli träning (genom att öppna kylen och ta fram korv)   Snacka om förväntansfulla :)


De är så duktiga alla 4 <3 


För 6 år sedan, låg min älskade lilla Kelly på djursjukhuset i Luleå. Hon blev ju ormbiten minns ni. Det var några fruktansvärda dygn där hon låg inne. Huvva. Tittar på henne nu, pigg, alert, alltid sugen på att göra något, arbetsvillig, lättlärd, motiverad .... En riktig Guldhund!  Det Finns ingen annan som hon, helt enkelt. 


Nä hörrni, nu ska jag ta och se om jag hittar de papper jag skrev när jag hade nybörjarkurser i agility. På lördag ska jag ha en dagskurs i nybörjaragility, på RackArena, i regi av Rackarungarnas hundskola. Det ska bli så vansinnigt, vansinnigt kul att hålla kurs igen, även om det bara är En dag. Åh vad jag ser fram emot det. Jag har verkligen saknat att hålla kurser, men  jag har inte haft tid helt enkelt. Då känns det superkul att kunna få hoppa in och köra nån sån här kort dagskurs hos RackarSusanne :)


Dyker ner i hundpappershögen med detsamma :)


Tjing så länge :)

Av maria tafvelin - 3 juli 2017 13:40

Måndag eftermiddag. Det regnar, hann precis in med hundarna ... eller ja, det småduggade lite bara när vi var ute. Nu regnar det något mer :)


I morse drack jag inte en endaste droppe kaffe. Eller, rättare sagt, jag har inte druckit en endaste droppe kaffe på hela dagen. Kaffet var slut redan igår, men då åkte jag till Fridas och käkade lunch, så där tog jag en kopp. Glömde köpa kaffe dock, så i morse var jag åxå utan. Det där frystorkade orkar jag bara inte med längre, så jag struntade i det helt enkelt. Tro på fan, det har gått bra ändå idag :)  


Idag kom ett av brudparen in från helgens bröllop. Hon var så himla nöjd med tårtorna, de var såååå vackra, och sååå goda. Det här var den tårta de valt

   

så kul att få respons, av bruden framför allt. Det är oftast hon som bryr sig mest om hur tårtan ser ut, och smakar, så att få Bara positiva ord från henne, det gjorde min dag, kan man säga. 


Jag ska faktiskt lägga mig och vila en stund. Det har varit en aning mycket i slutet, och jag känner att det är läge att vila mig i form. Det är lix regn och hundarna trynar helst inne då. 


Jo, jag har varit och handlat kaffe nu, men ... nu löns det lixom inte koka känns det som. Det får bli i morgon :)


Tjing så länge :)


Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14
15
16
17 18
19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards