Alla inlägg under maj 2020

Av maria tafvelin - 11 maj 2020 05:18

Måndag morgon. 1 minusgrad och klarblå himmel. Det verkar ska bli soliga dagar framöver, men inte några temperaturer att tala om ... som varmast 9 grader, på söndag. Vi får se hur veckan efter det ser ut :)


Igår blev en väldigt lugn dag. Efter morgonrundan hade jag tänkt åka på Rusta å lite sånt, men jag ändrade mig. Det var ju faktiskt inte nödvändigt, och det är väl just de där "utflykterna" där man åker iväg bara för att kolla på något, fast man inte direkt ska köpa NU, man bör undvika. Jag menar, jag tycker ju själv att människor börjat slappa på det här att hålla avstånd ... 


På aftonskvisten tog jag ut hundarna var för sig på gården. Theo fick söka godis och köra lite lydnad, Alice fick köra bort löv från baksidan gården med skrindans hjälp. Jag städade bort lite annat junk jag hade härute, som dök upp när snön faktiskt försvann :)


Jag berättade ju om det läckra bokställ jag fick inpå när jag köpte spjälsängen. 100 kr för spjälsäng, madrass, bäddmadrdass, spjälskydd .... PLUS ett bokställ. Det kallar jag fynd :)  Såhär ser bokstället ut:

 

Coolt va! :)


Idag blir en lugn dag på jobbet, lättlagad lunch - spagetti med skinksås. Kanske baka lite mjukkaka när jag har två stål där? Vi får se :) 


Eftersom det är måndag, var ju tanken att jag skulle hämta Otto på förskolan, men han är sjuk, så han är hemma idag. LillGubben <3 


Nä hörrni, sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken låter som en bra tanke just nu. Även om det är lite kyligt ute så är det oerhört vackert. Tror jag tar skogsrundan nu på morgonen. Ha en superfin Måndag - se till att ta tillvara på dagen och fylla den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 10 maj 2020 07:59

Söndag morgon.0-gradigt och snöfall. Det blev ju faktiskt supersoligt och fint igår afton, och all snö hann försvinna, så jag tog en cykeltur med hundarna runt lillbyn. Det började snöa inatt igen, så nu ser det ut som igår morse när man tittar ut på gården och på bilen. Nåja, tids nog försvinner ju även denna snö, men det känns lite segt. 


Igår efter morgonpromenaden, åkte jag iväg och hämtade spjälsängen jag fyndade på facebook. På köpet fick jag ett supercoolt bokställ de ville bli av med

 

Funderar på att ställa den på min uteplats och låta en klängväxt bo i den :)  


Monterade Ottos nya säng

 

Nu har jag börjat leta tapeter till hans rum. Lite andra grejer åxå, det ska vara ett rum fyllt av rolig stimulans, färger, former ... men ska fixa så att sovhörnan känns lugn och rofylld. Superkul ju :)


Eftersom det var lördag igår, blev det även lite städning och tvätt, NÅT kul måste man ju få ha :)  Till middag blev det nudelwok 

 

Ska rota i frysen och se vad det blir ikväll. Nu har jag ju faktiskt varit duktig på att inte fylla frysen så mycket, utan äta det jag stoppar dit. Det är när jag ramlar över nåt superbra pris på kött eller så, som jag köper och fryser in. 


Nu när pizzakvällen är bortstökad, kommer nästa roliga utmaning på jobbet. En familj har beställt kalaspaket - kakor och tårta till dotterns kalas. Temat för kalaset är Haj, så det ska bli hajkakor och hajtårta. Filar lite på hur jag ska göra tårtan, kul att ha fria händer :)


Nä, om jag skulle sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. När man väl fått sig ut känns det ju helt ok att vara ute, även om det ser lite murrigt ut. Undrar om jag ska ta hundarna och dra iväg på utflykt idag.  Om det varit sol skulle jag begett mig på Vitberget... ni vet ... sist jag var där, så gick jag ju vilse... fniss. Promenaden blev 2.5 timmar lång, varav den mesta tiden gick åt till att gå i cirklar och inte hitta ut. Vädret var bra när vi började gå, men det hann både störtregna och åska innan vi var tillbaka vid bilen ... fniss.  Men, likväl som man  måste upp i cykelsadeln när man vurpat, måste man ju upp på berget och försöka lära sig att hitta :) Men som sagt, vi tar det en dag när det är bra väder :)


I sommar hoppas jag kunna göra fler vandringar med hundarna. Med tält denna gång. I somras blev det ju "bara" dagsvandring.  :)


Nä, NU ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken, jag är peppad inför dagen - vad den än kommer att innehålla, vi får se :)  Ta vara på dagen, gör nåt värt av den :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 9 maj 2020 07:14

Lördag morgon.0-gradigt och .... Vindbyar säger appen. Vindbyar? 

   

Det toksnöar ju! Vilket enormt bakslag för våren. Jävla Skit.


Igår var jag helt återställd från meniéreanfallet och kände mig pigg. Till lunch lagade jag vegetarisk wellington

 

Efter att ha diskat bort efter lunch, och ätit själv, vek jag de sista pizzakartongerna (med Tittis hjälp) inför hämtpizzakvällen. 47 beställda pizzor och jag var redo när klockan började närma sig första hämtning kl 16.00  Hamnade något efter tidsschemat där kring 16.50 - 17.00, men sedan hamnade jag helt rätt, och de som kom för att hämta, fick sina pizzor precis på klockslaget. 47 pizzor mellan 16.00 och18.00 ... ja, jag är faktiskt imponerad själv :)  Eller, faktum var att det var 48 pizzor, för jag brände en, det går ju så nedra snabbt på stålet, och jag körde två stål, en i vardera ugn. Supernöjd med pizzakvällen städade jag undan och åkte hem. Kom hem strax efter 19, och man kan ju tro att jag hade med mig en pizza, men det hade jag inte. Var inte direkt sugen på pizza.. fniss


En sväng med hundarna, sedan var det tv-soffan för oss alla tre

 

Idag ska jag åka iväg och hämta en spjälsäng jag fyndat på facebook och planen var ju åxå långa härliga promenader i vårsol. Blir det några sådana? Jo, om jag väntar till kl 17, för då säger appen att det blir strålande sol. Det ska snöa i morgon igen, men om solen lyser ordentligt så hinner det som kommit, förhoppningsvis försvinna innan det kommer mer. 


Nä, nu drar det ihop sig till att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Hur motigt det än känns, så blir det morgonpromenad i snöglopp. Men, jag ska inte klaga alltför mycket, det är inte alla som har möjligheten att kliva upp överhuvudtaget. Gör nåt värt av den här dagen, den kommer aldrig igen.


Gomorron


Av maria tafvelin - 7 maj 2020 05:11

Torsdag morgon. 4 plusgrader och soligt. Gårdagen blev överjävlig. Efter sedvanlig morgonpromenad med hundarna gav jag mig iväg på jobbet.  Fixade fram frukost, åt frukost med yngsta gruppen, sedan diskade jag bort och gjorde pannkakssmet och 2 omgångar pizzadeg - 25 bollar. Behöver göra åtminstone 25 till, det är 47 pizzor beställda och det Finns ju en risk att någon går åt pipan. Nåja. Strax före kl 10 började jag steka plättar ... kände att det inte kändes helt hundra. Kl 10 stängde jag av plattorna då jag insåg att Meniére hade kommit. Stapplade ut i matsalen och höll mig i väggen. Tänkte försöka ta mig på toa, då jag insåg att jag nog skulle kräkas. Ut från angränsande rum kom Titti, en av pedagogerna 

- Hur är det Maria?

- Yr

Stod precis bredvid soffan i matsalen, så jag satte mig ner. Svetten bara rann, håret var redan genomblött och det droppade från ansiktet kände jag. Det blir ju så. 


Titti sprang ut och hämtade Sara, som snabbt fick axla rollen som plättstekare, men först släpade de in mig i vårt nya personalrum där det finns en soffa. Jag måste fått ur mig att jag nog skulle kräkas, så de fixade en hink. Jag satte mig i soffan med hinken i knät och bara blundade. Kände att jag skulle kräkas om jag öppnade ögonen. Nu blev det så att jag kräktes ändå. Fy Fan, säger jag. Fy Fan för att ha Meniére. Samma känsla som jag alltid får, fick jag även igår - Jag orkar inte. 


De kom och tittade till mig med jämna mellanrum. Grejen är ju att jag inte berättat om Meniére på jobbet, jag har ju haft det så himla lindrigt och bra sista året, så det är klart att de blev rädda. Jag fick hjälp att sakta lägga mig ner i soffan, och fick filtar på mig. Jag vet att jag frös nåt kopiöst, det blir ju så när man svettats så fruktansvärt, och kräkts .... då kommer frossan. Jag vet inte hur många filtar jag fick på mig till slut, i hur många omgångar, men jag vet att jag frös. 


Anfallen brukar ju pågå i 4-5 timmar, så när jag lyckades sätta mig upp igen, anade jag att klockan kunde vara kring 14.00  Precis när jag ställde mig upp, kom Bodil in för att titta till mig igen, och blev glad att jag var på benen. Jag gick ut i matsalen, klockan var 14.30 och visst, kroppen kändes ju som om den gått igenom en mangel ... Tog en kopp kaffe och satte mig för att renskriva pizzabeställningsunderlaget. Berättade för dem hur sjukdomen fungerar och att jag haft det i många år. Försäkrade dem om att jag inte behövde skjuts hem.  Kommer ihåg nu att de frågat tidigare om de skulle ringa Pernilla eller Hannah, men jag lyckades förmedla att de kunde inget göra, det var bara att vänta ut eländet. Bättre att få ligga helt stilla, absolut inte åka bil. 


När jag kände mig stabil nog, efter en halvtimme ungefär, satte jag mig i bilen och körde iväg till Pacson för att hämta pizzakartonger. När jag kom ut därifrån såg jag att jag hade ett platt bakdäck. Nämän vafan! Hade jag varit fullt frisk hade jag ju slitit ut hundburarna, fixat fram reservdäcket och bytt, men ... finns absolut ingen sådan ork så nära ett meniéreanfall. Satte mig i bilen, halvt i gråt. Ringde Hannah - hon jobbade och skulle inte vara hemma på ett par timmar. Robban var och fräste stubbar någonstans. Ringde Pernilla och vi sa att hon skulle bara hämta Otto på förskolan, sen skulle hon komma och skjutsa hem mig. Bilen fick lämnas så länge. Nu bar det sig så att jag fick tag på Robban som kunde komma förbi och pumpa upp däcket. Han hittade dock en skruv i däcket, så det var ju bara temporärt det var luft i. Klockan var då 16.40  

- Kör till Euromaster mittemot El & Diesel, där kan de nog fixa punkan

Googlade upp dem och kollade öppettider. De stänger kl 17.00  


Körde dit, kom fram 16.50 och det stod två stycken före. 16.55 var det min tur. Hoppas de inte tror att jag har druckit tänkte jag, då balansen inte var den bästa. 

- Har du någon som har möjlighet att fixa min punka såhär 5 minuter före stängning?

- Jag ska kolla. 

Han ropade på någon inne på verkstan, kom tillbaka och sa:

- Kör in. 


Den lättnaden. 


Körde in bilen, pratade ett par ord med Håkan, tror jag den vänlige själen hette. Gick sedan in och satte mig på en stol i "receptionen" Efter någon minut kom Håkan dit

- Däcket är kört. Kom får du se. 

Jag följde honom och han visade. Jo, det var ju förstört. 

- Har du något nytt jag kan köpa av dig?

- Jag hoppas det. 

Han gick till en dator och fipplade en stund. 

- jo, jag har det. 900 monterat och klart. 

- Kör. 

 

Gick tillbaka och satte mig i stolen. Det tog inte många minuter så stack han in skallen och sa att det var klart. Tack snälla, snälla Håkan. Du räddade mig. 


Halvt i gråt körde jag hem. Så himla slut i kroppen, men så lättad över att jag hann få hjälp med däcket. De där pengarna hade jag ju tänkt ha till annat, men .. shit happens, som de säger. 


Hem, hundarna fick gå från hundgården, över vägen, pinka där, sedan in. Nu var prion att duscha och sedan ligga hela kvällen. Så blev det åxå. Upp för att kvällspinka mig själv och hundarna, sedan läggdags. 


Jag känner mig mör. Så är det ju dagen efter ett anfall. Men, jag åker på jobbet. Ska åtminstone fixa frukost och lunch - det blir lasagne idag, plus göra pizzadeg så att det finns i morgon. De kan backa upp mig på jobbet så att jag kan åka hem tidigare om jag vill och behöver. <3


Nu ska jag hasa mig ur tofflorna och kränga av mig morgonrocken, bryta ner håret som står åt alla håll, ropa ner hundarna och försöka ta en liten promenad. Den blir inte lång. Ha en bra torsdag. Att kunna vara uppe och gå, det kan vara EN värd grej. 


Gomorron


Av maria tafvelin - 6 maj 2020 05:08

Onsdag morgon. 5 plusgrader och rätt så molnigt skulle jag säga. Appen säger molnigt punkt, så jag är något mer positiv ... fniss. 


Igår när jag publicerat blogginlägget slog det mig att det var den 5:e ... jag tänkte på det dagen innan, dvs den 4:e, men när den 5:e kom, dröjde det till efter morgonkaffet innan jag kom på:


Igår var dagen då mamma varit död i 15 år. Herregud, 15 år! Det känns helt overkligt att det är såpass många år sedan. Det känns skönt att det även finns positiva vibbar kring just den 5/5, och det är Theo. För 3 år sedan var jag hundvakt åt honom, det var inte första gången, men skillnaden denna gång var att han blev kvar hos mig. 

             

 

Ja ... jag har ju flera hundra foton på honom, men nu har jag inte tid att lägga ut fler ... :)


Igår, efter jobbet, åkte jag på gummiverkstan för att skifta däck på bilen. Det var smockfullt på parkeringen, ja även inne faktiskt. Jag skyndade mig att anmäla min ankomst, sedan gick jag ut och satte mig. Jag hade tid 15.45, kom dit 15.30 och de rullade in bilen 15.50   så jag hann faktiskt börja frysa, för det blåste en del. Nu kunde jag ju ha klivit upp och gått runt lite ... så jag får skylla mig själv ... fniss. 

 

Hem, ut med hundarna, in, kastade i mig korv och makaroner, sedan hann jag inte så  mycket mer så var det dags att åka på styrelsemöte för 4H. Kom hem kl 20 och skulle försöka få datorn samarbeta kring den mall jag skulle använda för att skriva protokoll. Det gick inget vidare och det var hyfsat svårt att varva ner trots att jag var supertrött. Hur jag ska få till det där protokollet blir ju intressant, får försöka ikväll igen. 


Igår var sista beställningsdagen för hämtpizza på fredag, och det var bra, då behöver jag inte säga nej till någon. Det blir en utmaning dock ... fniss ... det är 47 pizzor beställda  :)  Jag ska börja göra pizzadeg idag som får stå i kylen och kalljäsa till fredag. 


Idag bjuder jag plättar och hallonsylt till lunch, sedan får jag nog lägga krut på att möblera om i kylarna så att jag rymmer pizzadegsbollarna som ska in. Varorna jag beställde igår, kommer i afton ...  så där får jag ytterligare en utmaning ... fniss.  Efter jobbet ska jag åka iväg och hämta pizzakartonger på PacsOn, samt hämta en spjälsäng jag fyndat på Facebook för en hundring. 


NU ska jag sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken, dags att ropa ner hundarna och vispa igång dagen på allvar :)   Ha en superhärlig Onsdag - fyll den Värt!


Gomorron


Av maria tafvelin - 5 maj 2020 05:28

Tisdag morgon. 1 plusgrad och klarblå himmel. Det ser ut att kunna bli 10-11 grader senare under dagen :)   Igår var det ju ett fantastiskt väder, som gjorde att jag styrde iväg lunchen till den äldsta gruppen, som var på utflykt. 

   

Kebabgryta med ris stod på menyn. 


Direkt efter jobbet åkte jag och hämtade Otto på förskolan. När vi kom hem tog vi ut hundarna, sedan gick vi och lekte i lekstugan

     

Vi har inte vårstädat lekstugan, så jag ska ta Hannah med mig (det är deras lekstuga) med mig någon dag och göra det :)


Kvällen blev lugn i vanlig ordning,lite tv och lite tvätt, kvällsrunda och sedan hopp isäng.


Idag bjuder  jag på fiskpinnar och potatismos till lunch och i afton, direkt efter jobbet, åker jag på däckverkstan och skiftar till sommardäck. Hem, ut med hundarna, middag, sen är det möte med 4H:s styrelse kl 18.00


Igår hann jag ju runt lillbyn på morgonrundan. Det gör jag idag åxå om  jag rappar på lite, sparkar av mig tofflorna, hänger upp morgonrocken och går NU  :)  Så, det ska jag göra. Ha en fin tisdag, kom ihåg att göra nåt värt av den.


Gomorron

Av maria tafvelin - 4 maj 2020 04:58

Måndag morgon. 1plusgrad och klarblå himmel - underbart! :)  Alarmet ringer om en minut, men jag var uppe för en halvtimme sedan, då jag vaknade och inte kunde somna om, så jag är inne på andra koppen :)


Igår hade jag en lugn dag. Efter morgonrundan och lite småfippel, ringde jag Hannah och frågade om hon kunde komma och hjälpa mig att sätta fast en skåplucka i köket, som lossnat. Man måste ha minst 3 armar för att fixa det. Hon och Robban kom över och hjälpte mig, sedan blev vi sittande en stund och surrade. Hannah har verkligen inte ett enkelt chefsjobb. Många helger har hon fått rycka ut och jobba då någon sjukskriver sig, det verkar omöjligt att få tag på någon som kan hoppa in, så oftast blir det hon själv. Så även igår, då hon blev tvungen åka och jobba 16-21. Tyckte synd om henne.  När de gått över till sig ringde Pernilla och frågade om vi skulle träffas på solbacken, hon och Otto skulle handla. Självklart ville jag det, så jag åkte dit. Jag fick ju umgås med dem en stund, sedan åkte jag hem igen :)


Till middag blev det torskrygg sous vide

 

Riktigt gott! Till efterrätt skopade jag i mig lite av hallon/lakritsglassen jag gjorde förra helgen :)  Jag hade tänkt sticka ut och cykla med hundarna, men upptäckte att det spöregnade, så jag hoppade över det. Gick isäng rätt tidigt, som vanligt, det är väl därför jag vaknar kring 3.30 ... fniss. I afton ska jag hämta Otto på förskolan, det är alltid lika kul :)  


Nä hörrni, jag hinner en längre morgonrunda ifall jag sparkar av mig tofflorna och hänger upp morgonrocken och ger mig ut redan nu. Ha en superfin måndag, gör nåt värt av den!


Gomorron

Av maria tafvelin - 3 maj 2020 09:48

Söndag morgon. 6 plusgrader och  molnigt. Bilderna på appen ser lite roliga ut, varannan timme är det sol, varannan timme regn.Det kan ju mycket väl visa sig stämma :)


När Otto åkte härifrån igår, åkte jag på IcaMaxi för att handla lite. Men dra mig baklänges så mycket folk det var på solbacken. Inte bara på IcaMaxi, utan även de andra parkeringarna var fulla. Avstånd verkar inte lika viktigt för många nu, folk har verkligen börjat slappna av. Hoppas att det inte ger alltför stora konsekvenser. 


Till middag blev det entrecote och sötpotatispommes

 


Det blev tv-kväll, stjärnornas stjärna. Nog var det rätt att David vann, samtidigt som det känns som att han redan var stjärna i alla genrer, han kunde redan allt klockrent. Det kan man ju inte säga om någon annan som deltog i tävlingen, och det roliga är ju att Jon-Henrik knappt kunde Nån genre, och inte är någon sångare direkt ... men han har något i personligheten som gör att folk röstat på honom ändå. Så är det ju även utanför artistvärlden - somliga har något i sig som gör att man tycker om dem, och men vet knappt varför. 


Sitter nu och går igenom hur nästa vecka ser ut, efter jobbet alltså. Måndag - hämta Otto på förskolan, Tisdag- skifta däck på bilen, hem för att äta och gå ut med hundarna, sedan iväg på möte på 4h, onsdag och torsdag bokar jag inte in något efter jobbet, för fredag har jag pizzakväll på jobbet, så jag jobbar till typ 18.30. 


Idag tog jag mig en längre typ av sovmorgon. Visst, har vaknat ett par gånger under natten, men det har nära nog aldrig hänt att jag INTE har det. Vaknade sedan kl 9, och då kändes det lagom att kliva upp ... fniss. 


I afton ska jag köra en torskrygg sous vide, till det bara en sallad tror jag. 


Nä, sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken så att vi kommer ut på morgonrunda, sedan söndagsfrukost. Ha en superfin söndag, se till att välja nåt värt att fylla dagen med. 


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards