Direktlänk till inlägg 20 april 2021

Förberedelse

Av maria tafvelin - 20 april 2021 10:54

Tisdag förmiddag. 11 plusgrader och strålande sol. Helt underbart! Det var lika vackert igår, och efter morgonrundan igår så fick jag ett sms av Mattias att han och Otto var ute/hemma hela dagen ifall jag ville träffa Otto. Självklart ville jag det, så jag begav mig dit rätt så omgående. Oj så varmt det blev vid läväggen på altanen. En kopp kaffe och vattenmelon satt fint :)  Otto sjåade på med både det ena och det andra, och när de skulle gå in för att byta blöja, sa jag:

- Nu ska mommo åka ner på stan och köpa hundmat, sedan ska jag städa bilen. 


Ner på stan, in på zoobutiken, köpa hundmat, hem igen, tog ut hundarna i hundgården där de fick sitta medans jag städade bilen. När jag plockat ur en massa skrot och dammsugat, hämtade jag min ångtvätt och tvättade av alla säten.  Hink med varmt vatten och diskmedel, trasa, svamp ... sedan var jag både nöjd och glad över att jag kom till skott äntligen.Jädrar, bilen blev som ny :)


I morse klev jag upp kl 7, kokade en kopp te och satte mig vid köksfönstret. Jahapp. En råtta dök upp, den (de) bor under min uteplats verkar det som, och det bor som sagt några under museét åxå. När jag druckit upp teet, sparkat av tofflorna, hängt upp morgonrocken, givit hundarna mat och varit ute på en rastrunda, gick jag och kollade råttfällorna jag riggat vid museét. Alla hade smällt igen, men ingen fångst. Ok, på´t igen. Tog in fällorna, riggade om, placerade en vid min uteplats, och två vid museét. Kanske skulle man skaffa katt :)


När jag fixat med det tog jag hundarna och gick runt byn, 5 km. När jag passerade Mattias, såg jag att han och Otto var ute på gården, så jag gick ner och morsade på dem, sedan gick vi hem. Det var riktigt varmt i solen, och det var skönt att det är skuggigt på vissa partier runt byn :)


Kom in typ 10.30 och fixade lite frukost, det blev en grön smoothie

 

Det känns som om jag gjort massor idag och klockan är bara strax efter 11. Vad ska jag ha för projekt idag tro? 

Ja, det är väl bäst att förbereda inför telefonsamtalet med Arbetsförmedlingen. Har fått mail om att man ska vara väl förberedd, så jag skriver väl ner några punkter så att de blir nöjda :)


Nu märks det att fåglarna börjar hitta mat på annat håll i naturen, för det är verkligen glest med besökare i trädet. Idag har jag i princip bara sett En fågel där, och det var hackspetten. Jag köpte en hink mörka talgbollar på ÖoB under helgen, men den lär jag nog inte ens behöva öppna utan kan spara till i vinter. 


Nä, nu ska jag ta itu med den där förberedelsen inför samtalet med Af. Ha en superfin tisdag - även denna dag har 24 timmar, och klockan tickar på. Gör nåt värt av dagen!


Tjing så länge



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av maria tafvelin - Lördag 18 maj 17:36

Lördag afton. 23 grader, sol. Sol up 2.59 och ner 22.04 .... rätt många timmar kvar till solnedgång alltså ... fniss   Hänt i veckan             Känns verkligen märkligt med sån värme .... samtidigt som snöhögarna på gården ligger kvar...

Av maria tafvelin - Söndag 12 maj 10:18

Söndag förmiddag. 12 plusgrader och växlande molnighet. Det har regnat inatt, men slutat nu :)  Sol upp 3.20 och ner 21.43   Veckans mat Måndag- korv stroganoff   Tisdag- Fläskpannkaka   Till mellis gjorde jag spett   Onsdag - ...

Av maria tafvelin - Söndag 5 maj 12:11

Söndag mitt på dagen. 5 plusgrader och halvklart. Sol upp 3.44 och ner 21.19   I fredags bjöd jag på helstekt fläskytterfilé, pommes och beasås till lunch. Det blev uppskattat :)   Bakade åxå lite bullar att lägga i försäljningsfrysen   ...

Av maria tafvelin - Torsdag 2 maj 19:26

Torsdag ... jamen kväll :) 9 plusgrader och mulet. Sol upp 3.55 och ner 21.09   Då var valborgshelgen slut. Efter jobbet på tisdagen, valborgsmässoaftonen ... så var jag helt slut. Kl 19.47 skrev jag till Pernilla och Hannah i vår chattgrupp: -...

Av maria tafvelin - Tisdag 30 april 17:16

Tisdag afton. Valborgsmässoafton! 10 plusgrader och mest soligt!!!!!!! Sug på den!!!! Sol upp 4.02 och ner 21.02   Igår var det kräksnö, hagel och mot kvällen spöregn. Aldrig kunde man tro att det skulle bli både soligt och riktigt varmt idag :) ...

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22
23
24 25
26
27 28 29 30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards