Alla inlägg under september 2015

Av maria tafvelin - 22 september 2015 22:12

Tisdagkväll och hög tid att kasta sig isäng. Står och kollar priser på ny kyl/frys, för även om jag fick hopp häromdagen när den faktiskt brummade och fungerade .... så är den knäpptyst idag, och vill inte alls hålla kallt. Det är bara att inse att jag måste köpa en ny. Hur man ska få ut den här gamla, har jag ingen aning om, jag kan ju inte ens dra fram den på golvet. Såna här bekymmer tycker jag är lite småjobbiga faktiskt. 


Efter en timmes morgonrunda, tog jag ut Cornelis på en solosväng innan det var dags att åka på jobbet. Efter jobbet blev det en promenad i underbart höstväder med sol och klarblå himmel. 


Såhär precis innan läggdags, vill jag bara säga till er alla i Skellefteåområdet:


LÄS tidgningen Megafonen i morgon !!!!!    Det är jätteviktigt :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 21 september 2015 17:26

Hemma från återbesök hos veterinären, och två timmars jobb. När vi kom in till Gertrud och jag lyft upp Molly på undersökningsbordet sa Gertrud

- Hello Darling, vilket bra läkkött du har!    Hon spolade ögat och släckte sedan alla lampor. 

- Det behövs knappt, för jag ser det med blotta ögat, sa hon innan hon tog fram instrumentet och lyste med olika färger.   

- Det verkar ha gått bra att medicinera, och du verkar ha droppat så ofta som du ska, för det ser onekligen bättre ut än jag trodde.


hornhinnan är skadad, och det är så tunt så tunt, och det kan fortfarande brista. Jag ska fortsätta med antibiotika och ögondroppar, bara gå koppelpromenader, och hålla koll på hennes öga. Så länge hon kan öppna det, även om hon naturligtvis är besvärad och gärna kniper, så ska jag fortsätta så, och komma tillbaka på måndag. Så himla skönt att hon får behålla ögat!!!! Jag har dragit massor med suckar av lättnad ska ni veta!   Vi vet inte än om hon slipper operation, då det kan bli aktuellt att lägga på en lins ... men, för tillfället är det helt ok :)


Kyljäveln .....   jag lastade ur frysen och tog ner allt jag hade ovanpå kylen, och provade sedan dra fram den. Nä ... Jag förstår ju att en av anledningarna är att tjommen som la klickgolvet i köket, inte lagt under kyl/frys, så det är lixom en nivåskillnad att få upp den på .... och det fixar jag inte. Eller, FixADE inte, rättare sagt. Ska fundera några varv, sen prova igen. Vore väl fan ..... 


Den brummade och levde om när jag åkte tidigare idag .... så den är inte Död .... den orkar bara inte riktigt leva heller .... 


Nä, nu ska jag veva ihop lite mat och gå ut med hundarna.   


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 21 september 2015 13:08

Igår afton hade vi surströmmingsskiva här på gården. Tanken var att vi skulle hålla till i lusthuset, men det blev så många anmälda, så vi höll till i tvättstugan :)   25 pers var vi, och det var jättetrevligt. 


Men, det var igår det ... idag är det måndag. Måndag mitt på dagen. Efter morgonrundan lastade jag Cornelis och Paddy och drog till skogs. Vi tog en timmes promenad. Först fick C dra kätting, och sen blev det 10 minuters nedvarvning. 

 

Hem, tog in C och P, tog ut Kelly på gården för lite träning. Molly, hon har vilat. Om en dryg timme tar jag Molly med och åker på återbesök till veterinären....undras vad hon kommer fram till ... men det syns tydligt att hon har ett sår på hornhinnan ...  lillgumman. Efter vet.besöket får hon följa mig på jobbet.


Nä, jag ska försöka vispa ihop nån slags av lunch. Jag har inte så mycket i kylen nu, av naturliga skäl, men en sak är säker: jag blir inte klok på kylen. nu verkar den brumma igen ....  Försökte ju tömma frysen häromdagen, och dra ut hela historian på golvet, men jag fick inte fram den. Inte för att jag vet vad jag ska göra ifall jag får ut den på golvet heller .... ja kanske kan dammsuga baksidan, det är väl det enda ...   jo fasen, jag måste nog försöka dra ut den igen.   Jag kanske förstår precis vad som behöver göras, bara jag får se hur det ser ut :)


Tjing så länge




Av maria tafvelin - 19 september 2015 10:37

Nattsömnen har av förklarliga skäl varit ytterst sparsam. Det har droppats, torkats, inte kunnat sovas ... men till slut blev det ju ändå morgon. Vi har varit ute på en härlig höstpromenad, jag har druckit mina 3 koppar, jag har insett att kylen inte fungerar sådär klockrent. Den behöver hjälp med frysklampar för att hålla kylan nu igen. Känns inte stabilt. 


Igår när jag lix var nere på stan, skulle jag springa in på Ahlsells och köpa tätning till handfatet. Nähäpp. Där får man inte handla som privatperson. Så, jag kan fortfarande inte tvätta mig och borsta tänderna inne på toan. Nu måste jag ta itu med att lokalisera var man får tag i en tätning, samt hur fasen man bär sig åt för att få dit den. Byta kupéfläkt i bilen måste jag åxå ta itu med. 


Strax dags att droppa i mollys öga igen. Tyvärr såg jag nyss att det är var därinne igen ....  Såhär såg det ut i går morse

igår efter veterinärbesöket

 

och alldeles nyss:

 

jo jag vet, jag kunde inte hålla telefonen stilla.


Nä, nu ska jag pyssla med Molly lite, sen blir det balansträning för de andra. Blir några solorundor idag åxå, mellan varven.


Gomorron 


Av maria tafvelin - 18 september 2015 14:49

Efter att ha lämnat Molly hos veterinären i morse, åkte jag hem med tanken att jag skulle städa. Städa bort mitt dåliga samvete. Mitt dåliga samvete över att jag inte åkte till veterinären redan samma dag som Paddy bet henne i ögonlocket. Dåliga samvetet över att jag ljög för veterinären och inte berättade precis hur det gått till.   Egentligen vet jag inte varför, jag har ju redan berättat för alla, både här på  bloggen och de jag träffar dagligen, hur det gick till. Hundarna var i bilen på parkeringen till Brukshundklubben. När jag skulle lasta in Cornelis i bilen, hann inte ens öppna grinden för att släppa in honom, så hörde jag Molly skrika till, och såg Paddy bita henne. Han bet och släppte i samma sekund, och jag blev mest chockad, för det har aldrig någonsin hänt under de  5 år jag haft Paddy och Molly, att Paddy ens gjort en tendens till att bita någon överhuvudtaget.   Såg inte ens först att han bitit i ögonlocket, det såg jag först när vi kom hem. Det var ett litet jack i nedre ögonlocket, och jag spolade med koksaltlösning. Tyckte det såg helt ok ut.   Jag har fortsatt att tvätta och spola, (har även gett tabletter med smärtstillande och inflammationsdämpande som jag hade hemma ... psst .... DET vågade jag ABSOLUT inte berätta för veterinären. 


Igårkväll blev det hastigt sämre. Lixom från noll till hundra, blev det jättesvullet och jag såg att det bildades var. I samma veva tog de där tabletterna slut. Inatt har hon sovit väldigt nära, och vi har sovit väldigt dåligt båda två. När jag smekt och stykit på hennes huvud, har hon kunnat slappna av och sova, men direkt jag somnat själv, har hon sprattlat till, och jag har börjat stryka igen tills hon slappnat av och somnat. Kl 6 i morse mailade jag veterinären och bad om en akuttid, vilket jag fick svar på strax efter kl 7. Kom 10.10


Kl 10 fanns jag på plats. Veterinär Gertrud kom ut och tog emot oss. Jag lyfte upp Molly på undersökningsbordet, tog av tratt och regntäcke. Gertrud lyssnade på hjärtat och sa: Det blir operation. Hon sprang iväg och hämtade en såndär blankett man får fylla i inför operationer. Hur gick det till, frågade hon. 


Här hände något. Egentligen vet jag inte varför. Jag har ju berättat för alla hur det faktiskt gick till, och det är väl inget mer med det. MEN, jag skämdes så fruktansvärt över att inte ha kommit in tidigare, att jag till och  med ljög och sa att jag inte visste. NU kan jag inte ens förstå varför jag sa som jag gjorde, för det spelar ju ingen roll, men jag sa att hundarna sprang lösa, bakom mig, på en skogsväg och hon skrek till. Varför sa jag så? Varför sa jag inte sanningen? Jag är inte så ärlig som jag trodde att jag var. 


Allt gick snabbt. - Du får hämta henne kl 13 , sa Gertrud, tog molly under armen och stormade iväg. Med Mollys regntäcke i handen gick jag ut till bilen, både bedrövad och lättad. 


Som jag berättade tidigare så var min tanke att jag skulle åka hem och städa, städa bort mitt dåliga samvete .... men det var nog för välstädat för att jag skulle känna mig tillräckligt plågad, så jag tog på regnkläderna, kopplade hundarna och gick en 45 minuters promenad istället, sen åkte jag in till stan, mötte upp Hannah och Robban, blev bjuden på lunch på stan, innan det var dags att hämta Molly. Tusen Tack för lunchen Hannah !!!.... tror inte ens att jag sa det innan jag sprintade iväg till veterinären. 


Tog min kölapp .... blev uppropad ....  

- jag är här för att hämta Molly.


2300 kr tack

inga problem. (jo, men det hör inte hit)

Fick 2 gula receptpapper i handen, med 2 olika preparat utskrivna på vart och ett av dem, SAMT en liten flaska med ögongel. 

- molly kommer snart, och Gertrud kommer för att prata med dig. 


Huvva. 3 minuter av fruktansvärd väntan, sen kom sköterskan ut med Molly, som bara ville upp i famnen. Sen ett par minuters väntan till, innan Gertrud hade tid att prata. 


Gertrud är en äldre dam. Hon är oerhört respektingivande. Många ogillar henne för att hon är så "hård" . Jag gillar henne, för hon är rak, ärlig och helt utan krusiduller. Sånt gillar jag. Hon är även oerhört duktig. Sånt gillar jag åxå. 


 Hon kom ut och beskrev de här 4 olika slags medicinerna som Molly ska ha. 6 ggr per dag under helgen och återbesök på måndag, för att kontrollera om hon får behålla ögat. 


- Det är en mycket allvarlig skada, sa hon innan jag gick. 


Samvetet slår mig så att jag får blåmärken. Mina vänner upprepar: Du kunde inte veta att det var såpass allvarligt. Slå inte på dig själv, du ÄR en bra hundägare. Tack och åter tack för att ni påminner mig om det, för nånstans så VET jag att jag är det, men i just det HÄR fallet, känner jag att jag inte varit på hugget. 


Molly, hon ligger just nu på sitt fuskfårskinn i soffan, nära där jag står i mitt supersöta kontor. Jag har brett om henne, och när hon tittar upp, ser jag inget annat än kärlek.  När jag ser denna kärlek, så inser jag att jag måste släppa det här dåliga samvetet som piskat skiten ur mig. 


Kärleken Är

Av maria tafvelin - 18 september 2015 10:50

Inatt har jag inte sovit gott. Mollys öga blev sämre igårkväll, och inatt har vi nog sovit dåligt både hon och jag. Jag har precis varit och lämnat henne för operation. Usch vad jag har dåligt samvete över att jag inte åkt till veterinären tidigare.  Kl 13 får jag hämta hem henne och fram tills dess ska jag städa. Städa, städa, städa. 


Det regnar friskt därute, men det är inte kallt. 


nä .... hörrni. Det känns rätt så .... tomt i berättarskallen. Tror jag återkommer senare.


Tjing

Av maria tafvelin - 17 september 2015 08:03

Alltså .... det här är helt fantastiskt .... fniss. 


Jag åkte och köpte en ny, jättebillig trådlös router. Hur jag än kämpade med det, så fick jag inte igång det. Jag kollade instruktionerna en babiljard gånger, och JO, jag hade kopplat rätt. En av sladdarna följde inte med, men den tog jag från den gamla. Efter många om och men, tog jag den gamla routern, och enbart den nya sladden. Då funkade den gamla. Det var bara sladden som var trasig :)   


Nu när kaffet var klart och jag öppnade kylen för att ta fram grädden, tyckte jag att det levde om i kylen. Jo vet ni på fan, den verkar ha startat igen!!!   Den kanske bara behövde vila en vecka :) :) :)  Man tror knappt att det är sant :)


Det här med att skjuta upp och inte stressa när det händer nåt, verkar vara melodin :) 


Idag är det torsdag, och jag ska jobba 10-14, sen tar jag helg. Men, nu är det först den här dagen. Det verkar ha regnat en del inatt, men har slutat nu i alla fall. Dags att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Ha en härlig torsdag, och kom ihåg att fylla dagen med värda grejer :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 16 september 2015 06:27

Onsdag morgon. Sitter i soffan och dricker mitt morgonkaffe. Det känns väldigt onaturligt att sitta ner och dricka kaffe ... snudd på obehagligt .... fniss .... men det beror ju på att mitt trådlösa internet lagt av, och jag måste sitta fast i sladden. Sladden når inte ända bort till kontoret. Ska fixa nytt trådlöst nån dag framöver.


När jag öppnade kylen för att ta en skvätt grädde i kaffet, så var det faktiskt 5 grader därinne. Med tre stora dunkar som frysklampar, och ett par mindre flaskor, så håller den kylan. Igår, efter jobbet, körde jag iväg älgklövarna jag haft i frysen, och la dem i frysboxen hos Hannah och Robban. Jag behövde utrymmet till att hålla dunkar och flaskor med vatten, frysta. Måste ta itu med det här med kylen nån dag framöver.


Måste även försöka täta under handfatet ....   nån dag framöver. d


Igår, efter jobbet, lastade jag, förutom de frusna älgklövarna, hundarna i bilen och åkte in till stan. Sprang in på Coop Erikslid och köpte lite sallad. Körde sedan upp på Brukshundklubben, där jag åt min lunch i bilen innan jag tränade hund. Kelly, Molly och Paddy fick sig några varv på agilityplanen. Fasen, Paddy är faktiskt riktigt bra på agility :)  Cornelis fick sig en runda i skogen ovanför klubbstugan. När vi skulle åka därifrån och jag precis skulle dra igen bakluckan hände något som aldrig hänt tidigare. Paddy bet Molly. Det var över på ett ögonblick och jag  hann inte uppfatta vad som hände precis innan, men hon steppade väl runt lite som vanligt. När vi kom hem upptäckte jag att han bitit henne i undre ögonlocket. Som tur var, verkar inte själva ögat vara skadat. Drömde dock inatt att hon blev blind. Fy så hemskt. 


Undrar dock vad som flög i Paddy. 


Idag efter jobbet har jag ett klippuppdrag, sen är det styrelsemöte för Brf. Det verkar ska regna under dagen, men klarna upp i afton. Perfekt. Tänkte en dw-promenad i afton efter mötet. 


         

Nä, bäst att hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Mycket kan  man skjuta på, men inte morgonpromenaden :)


Ha en bra onsdag, kom ihåg att fylla dagen med värda grejer!

Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28 29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards