Alla inlägg under september 2015

Av maria tafvelin - 14 september 2015 21:17

Måndagkväll. Inget nytt under solen. Kylen är fortfarande kaputt. Tog dock hem några infrusna dunkar med vatten, eller, ja is ... från jobbet, så jag har fått in en liten gnutta kyla i kylen i alla fall. inget långsiktigt ... men får åtminstone hämta andan lite. Bekymret inte löst


Svängde in på Elgiganten och köpe ett nytt trådlöst internet för 249 kr. Har dock inte klarat av att installera, så jag sitter nu med datorn på rumsbordet, och hela vardagsrummet fullt med kablar utefter golvet. Bekymret inte löst


Nya kupéfläkten som jag köpt, ligger i bilen, har inte haft tid att byta., Bekymret inte löst


Har fortfarande inte fått tag på packning till handfatet ... och tipset jag fick för att lösa det utan att byta packning, fungerade inte. Bekymret inte löst


Inget nytt alltså, men hur det än är, så är måndagen slut, och i morgon är det tisdag. Frysen funkar fortfarande i alla fall, och bilen startar. DET är saker jag är glad och tacksam över :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 14 september 2015 06:36

Jag har några I-landsproblem . Kylen ÄR kaputt. 14 grader i den just nu. Trådlösa internet är åxå kaputt. Jag har inte hittat nån packning till handfatet än. Kupéfläkten i bilen måste jag byta innan det blir regn, och kyligare nätter.

Men det finns mycket positivt åxå! Helgen 3/4 oktober åker jag , Pernilla och Hannah till Sundsvall och bor på hotell ?
Hundarna får bo på pensionat. Det var inte ett alldeles lätt beslut att fatta, då jag har svårt att skiljas från dem ... Undrar om jag kommer att kunna sova den natt vi ska vara borta ?

Nä, det är väl bäst att jag vrider igång dagen. Måste försöka lösa det här med kylen. Det innebär väl att köpa en ny gissar jag.

Ser ut att bli en fin dag. En massa blå himmel är det i alla fall ?

Ha en härlig dag! Fyll den med värda grejer!

Gomorron

Av maria tafvelin - 13 september 2015 08:57

Igår, lördag, var det full huggning från morgonen. Efter morgonrunda var det dags att göra i ordning fika till valpkursdeltagarna, då vi hade avslutning igår. Kl 11 träffades vi, åkte upp till skogen för att lägga spår. När alla spår var lagda, åkte vi och hade miljöträning. Efter det åkte vi upp till skogen så att hundarna fick gå spåren. Samtliga hundar hittade sina klövar och bar stolt tillbaka dem :)   Hundarna var helt slut efter detta, så de var nog glada över att få ligga i bilarna när vi sedan åkte hit till min gård och fikade i lusthuset.


14.30 åkte kursdeltagarna hem, jag lastade hundarna och åkte till rinken och jobbade ett tag med dem. Sen bar det iväg hem för att få i sig mat. Jag hade tänkt hinna byta kupéfläkt i bilen igår, men jag hann inte. Det var lixom fullt upp ända tills det blev mörkt. Idag hinner jag inte heller. Ska iväg och jobba några timmar, sedan är det uppvaktning av Hannah som gäller. 


Igår slog mig en tanke om att kylen inte funkar som den ska. När jag skulle bre mackor till fikat, var smöret så mjukt. Vred upp på max, men det var fortfarande inte kallt igårkväll. Tog några saker ur frysen och la in, så att det åtminstone håller kylan någorlunda. I morse slog jag till kylen ordentligt, och tycker mig kunna höra att det finns någon form av liv i den. Hoppas verkligen att den piggnar till. 


Vädret har varit helt fantastiskt, länge nu. Soligt och lagom temp för promenader. Idag är det jättemycket dimma men det verkar på appen som att det ska klarna upp om nån timme :)


Nä, dags att ta itu med dagen. Kaffet är uppdrucket, nu ska jag väcka hundarna och gå ut. Ha en skön söndag. Fyll dagen med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 11 september 2015 23:17

å gud vilken olika dag! Efter morgonrundan åkte jag iväg för att försöka få tag på en tätning under hanfatet. No. gick inte. Sågade med nya lillsågen, sågade mig i fingret, åkte hem, lastade hundarna, åkte till RackArena

       

Ingen av hundarna förstod ens svårighetsgraden på labyrinten. Det var ju bara att knata på :)


Hem, sen fick hundarna ett ben att gnaga på

       


Nu ikväll har jag haft ett givande samtal med en fb-vän. Hon bor så långt söderut man kan komma här i sverige, och jag bor här i ursviken. Därborta där hon bor, har de helt andra problem än här där jag bor. Hon sympatiserar med ett parti som jag inte ger ett öre för, men vi hade ett 40 minuter långt, väldigt givande telefonsamtal. De har HELT andra perspektiv i andra änden av sverige, än vi har här uppe. 


Vi, jag och hon, tycker helt olika. Värdesätter i grunden samma sak, men politiskt står vi långt ifrån varandra. Det är helt ok. Jag har sett många som raderar vänner pga åsikt på facebook, och jag har själv raderat några som uttryckt sig rasistiskt, men jag raderar inte den här vännen bara för att hon inte tycker som jag. Hon tycker olika helt enkelt, och det är ok :)


Vi lever i helt skilda världar. Hon bor i södra sverige. Så långt söderut man kan komma. Jag bor i Ursviken. Mycket vatten rinner mellan dessa ställen. 


Nu ska jag vispa luggen åt sidan och gå isäng.Tar med mig att alla inte tycker som jag, och det är helt ok. 


Gokväll



Av maria tafvelin - 9 september 2015 21:26

Onsdagkväll. Klockan är 21.30   Var nyss ut och pinkade hundarna. Ikväll ORKAR jag inte gå nån promenad att prata om.  Efter morgonpromenaden i morse, satte jag in en plåt kycklinghjärtan i ugnen för torkning. Efter frukost och ytterligare promenad var det dags att åka till jobbet, men förbi och rasta Milo först. Efter jobbet hem, promenad med hundarna, sen iväg med Cornelis på Brukshundklubben en timme för lite träning. Först en halvtimme passivitet, vilket var tufft, då Moa och Caxa var där, och stod bredvid en stund. Sen ut på lydnadsplanen en sväng, och då hade han kommit in i träningsmode, och då är det inga som helst problem. Det är inte just lydnadsträningen han behöver mest faktiskt.   


Hem, slötitta på Idol, trött som skrutt. Måste hoppa isäng nu innan jag går av på mitten av trötthet. 


En liten rad om den flyktingvåg som nu rör sig över världen. Väldigt många rubriker handlar om SD, åtminstone på facebook. Eller, rubrikerna HAR handlat om SD ett bra tag, men nu börjar det faktiskt finnas många rubriker som INTE har SD i sig, och det är skönt. Massor och åter MASSOR med människor behöver hjälp. De MÅSTE få hjälp. Så är det bara, och det vore helt horribelt om vi stängde dörren framför näsan på dem och sa: Nä, vi vill inte hjälpa. 


Nä, fram för lite solidaritet och medmänsklighet. Vi har mycket vi kan dela med oss av. Men, å andra sidan så finns det många i det här landet som inte ens vill dela med sig till de som är sjuka, fast de är svenskar, och har bott i sverige i hela sitt liv. Många i det här landet tycker att sjukskrivna har det för bra. Jobbar man inte, tillför man inte ... så ska man inget ha.  


Som sagt. Fram för lite solidaritet och medmänsklighet. 


Gokväll

Av maria tafvelin - 8 september 2015 21:38

Dagen lider mot sitt slut, åtminstone för min del :)  Kom precis in från kvällsrundan. Totalt har jag promenerat hund i 3 timmar idag :)  Skönt! Förra veckan tränade jag ju två gånget på jobb-gymmet, och det hade jag tänkt göra den här veckan åxå, fast jag har promenerat med Milo före jobbet istället, då Robban är på älgjakt, och Hannah börjat på sitt nya jobb. Jag får träna lite extra nästa vecka istället :)

Oj va trött jag är! Bäst jag fäster luggen i natt-läge och kryper under täcket. Hoppas du haft en bra dag :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 7 september 2015 10:18

Efter morgonpromenaden igår, åkte jag och jobbade ett par timmar, åkte sedan hem och tog hundarna till rinken för lite gemensam träning

 

40 minuter senare åkte vi hem :)   Under eftermiddagen och kvällen fick jag ett antal sms av en valpkursdeltagare. Jag hade gett dem några tips på kursen i lördags, hur de kunde hantera några av bekymren de hade. Första sms:et igår afton handlade om att de redan när de kom hem från kursen, gjort som jag tipsat om, och redan igår var bekymret borta. De trodde knappt att det var sant.   :)     De uttryckte oro om vad som kommer att hända när kursen är slut, och jag försvinner, men jag svarade att jag finns kvar i all evighet, så länge de behöver mig. Då blev de verkligen glada :)    


Till middag lagade jag färsk kycklingfilé i ugnen, i en av de supersöta grytorna jag köpt på facebook :)  Jag smulade ner en hönsbuljong i grytan, samt hällde på en skvätt vatten. In i ugnen lagom länge. Till detta gjorde jag färsk pasta och ädelostsås. Men dra på trissor så gott det blev!!!!


 

Kvällen spenderades sedan i lugn och ro

       


Nu idag börjar det ramla in bilder på facebook, där jägare stolta grenslar nacken på ett dött djur, och de som har riktigt tur, får greppa horn som är många taggar stora. Eller, det är väl kanske bara de stora horndjuren som hamnar som trofé mellan benen på jägarna .... de övriga fotograferas kanske inte. Nåja. Smått makabert tycker jag att det är i alla fall. 

Dagen går, ska ta en runda med hundarna, sen iväg till stan och gå ut med Milo en sväng, träna en stund före jobbet, och sen blir det jobb. Ha en riktigt bra måndag allihop, fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 6 september 2015 09:52

Å herregud vilken rolig kväll jag hade igår!   Jag tog bussen in till stan där Hannah och Pernilla mötte upp, sen satte vi oss på buss nr 30 för vidare avfärd till Nyckelgatan. För säkerhets skull bad vi chauffören säga till när vi skulle kliva av. Det var bara vi tre på bussen, så han hade inte så många resenärer att hålla reda på :)


När vi kom fram till Stina, där även min bästis Annicka, och andra dottern Jenny var, så blev vi varmt välkomnade och serverade en supergod fördrink (ja, vi hann ju prata en hel del först, och gå runt och titta i lägenheten)  samt en SÅÅÅ god förrätt !

   

Till middag blev det en sagolikt god Grekisk pytt, med sallad och en fantastisk vitlökssås

        

Till efterrätt var det chokladfondant med grädde och färska hallon

 


Under hela middagen, som ju tog några timmar i anspråk, var det prat och framför allt skratt. Jisses va vi har skrattat. Det blev inte mindre skratt sedan, när vi flyttade oss till vardagsrummet för att ha lekar. Jenny hade fixat roliga musiklekar, och DET brukar inte vara min starka sida, men jag var faktiskt riktigt bra :) Då Jennys lekar var slut, rev Pernilla av en musiklek åxå, som vi körde fram tills att jag sa att jag måste faktiskt åka hem. Då var klockan 00.30  


Stinas sambo Jonas (som naturligtvis inte fått vara hemma under kvällen, då det var tjejmiddag) kom och skjutsade hem oss. Hem, ut med hundarna, sen var det bara att krypa isäng, med skrattet fortfarande bubblande inombords. 


Vaknade kring 7 men somnade om och klev upp kl 9. Nu har jag druckit mina tre koppar, ska ta en rejäl promenad med hundarna. Ser ut att bli fint väder även idag. Jag ska iväg och jobba några timmar sedan, sen blir det nog en sväng i skogen. 


Dagen igår var så full av värda grejer, så att det bubblade över och räcker långt fram på den här dagen åxå :) Att skratta flera timmar i sträck, det fyller minnesbanken med underbara minnen.   


Today I´m gonna be walking on flowers ... eller var det sunshine .... nä hur GÅR låten egentligen ... fniss


Gomorron


Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21 22 23
24
25 26
27
28 29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards