Alla inlägg under februari 2016

Av maria tafvelin - 11 februari 2016 22:05

Torsdagkväll. Sängdags. 


Ibland händer saker som gör att man hamnar i beredskap. Man gör sitt yttersta.  Det gäller barnen, hundarna och vännerna. 


Idag sa min arbetskompis, unga fröken Frida:

Du måste vara världens bästa mamma!


Igår sa homeopaten: Det märks verkligen att du älskar dina hundar, du är BRA!


Man gör sitt yttersta. Av kärlek. 


En dag är slut. En tuff, men Bra dag är slut. 


Gokväll

Av maria tafvelin - 9 februari 2016 22:45

Ok. Det kom ingen andra kasse från LInas matkasse igårkväll. Ett felpack gjorde att kassen jag skulle ha, packades aldrig. Så, jag fick kylvarorna, vilket var 6 saker. Vad jag INTE fick var torrvarorna, vilket var 14 saker. Idag fick jag sms från LInas matkasse, där de beklagade att de inte kunde leverera en komplett kasse den här gången. 


Ok. Men du Lina, det är lugnt. Jag svälter inte ihjäl, och jag äter inte dålig mat .... men det är klart ... jag hade sett fram emot att prova lite nya recept. MEN, jag ser fram emot nästa leverans istället :)   Tills  vidare lagar jag enligt egen skalle :)


Alltså ... oj så många som kommit in och köpt semlor idag. Visst, vi hade NÅGON form av beredskap, men inte i den dignitet som behövdes för att stilla alla semmelsugna gäster. Tack ALLA ni som kom in till oss idag :)


Nä, nu måste jag hoppa isäng. Jag är så himla trött. Trött och glad. Härlig dag är slut. Hoppas Din dag åxå varit härlig :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 8 februari 2016 21:20

Måndag kväll och jag vill så gärna gå isäng. Har jobbat några timmar idag på min lediga dag .... det är fettisdag i morgon, och det ska ut nästan 14 000 semlor på Wallins kafferepet inatt. Fjorton TUSEN . Fattar ni! Idag har jag hjälpt till på kontoret och knappat in ordrar. Det är MÅNGA som beställt semlor som ni förstår. Helskotta va många orderinknappningar det var. Vanliga dagar, körs "brödsvaret" som det heter (alla beställningar för morgondagen) ut kl 14. Där kan bagarna kolla hur mycket bröd som beställts, dvs hur många degar de ska sätta, hur många wienerbröd som ska bakas osv under natten. Där ser även de i kondis (läs Pernilla) hur många tårtor och bakelser som ska pressas fram under arla morgontimmar. (av henne själv alltså)  Idag var vi två kontorister. Carina i kontoret på nedre plan, och jag på kontoret på övre plan .... å jädrar va vi knappade ordrar. Strax före 17 kunde vi skriva ut brödsvaret. Jag kan säga såhär mycket. INatt har de SJUKT mycket att göra. 


Efter jobbet, ut med hundarna i halkan. Lite småfippel och väntan på LInas matkasse som jag tänkte prova. Ikväll var premiärkassen :)  Då jag ju springer ut och in med hundar i olika konstellationer, och kassen skulle levereras mellan 17 och 22 .... så valde jag att sätta en lapp på dörren: Hej Linas matkasse, lämna kassen utanför dörren. Tack.


Kl 20.30 muffade Kelly till. Vi var alla inne då, men lappen satt kvar på dörren. Anade att det var Linas matkasse. Skönt att den kom såpass tidigt. Jag är trött ikväll och vill komma isäng. Hämtade in kassen och lastade ur den. Hm. Det mesta fattades. Ringde kundservice. Jovisst, jag hade bara fått kylvarorna, det mesta låg i en torrkasse, som jag inte fått. Kundservice kontaktade chauffören som ringde upp mig. 
- ja alltså, jag hade ingen torrkasse till din adress. Jag kollar det när jag kommer tillbaka. Jag bor i Ursviken själv, så jag kan leverera den om den finns där ... men det blir kring kl 22. 


Sådärja. Så var det med den tidiga kvällen. Fniss


Varför jag provar Linas matkasse?  

jag vill få inspiration till nya maträtter, nya kryddningar, Nytt helt enkelt. Det var prova-på- pris, så det passade perfekt :)


Kvällens middag var på inget sätt dålig heller , trots att jag hittade på receptet själv :)

 

Fräste champinjoner, purjo och paprika. skivade ner rökt renstek. Hällde på lite grädde, kryddade med vitpeppar. Degade ihop lite färsk pasta ... det går ju så sjukt snabbt. 1 ägg och 1 dl durumvetemjöl. Knåda, kavla, strimla, koka i typ 2 minuter. Hällde av vattnet och drog ner det i övrig röra. Kokade ihop. Hällde upp i tallriken och drog dit lite färsk basilika. Hur gott som helst :)


Få se vad det blir för middag i morgon .... om Lina hunnit hit med ingredienser till nån middag eller .... Känslan när jag insåg att mer än hälften saknades var faktiskt ..... : Guess what !   Hahahahahahahahahahahaha


Nä hörrni .... ska göra mig klar för sängen, men måste ju hålla mig vaken om resten av ingredienserna kommer. Porten är ju låst, så jag måste ner i trappen för att hämta .... fast... vafan .... de får ju räkna med att man kommer ner i pymme, vid den tiden :)


Hoppas du haft en bra dag. Nu laddar vi för fettisdag :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 7 februari 2016 07:50

Igår efter en fantastiskt rolig dag på jobbet, där vi spelade Mello-låtar hela dagen, kom jag hem och gick ut med hundarna. Det hade snöat rätt mycket under dagen, vilket jag naturligtvis upptäckte redan på jobbet, och på vägen hem. Efter promenaden blev det lite småfippel och mat. Efter maten tog jag med Cornelis ut på gården för lite träning. Ett lättsamt lydnadspass samt lite snöjobb. Gick upp, bytte hund och tog ut Paddy. Samma sak där, lättsamt lydnadspass samt snöjobb. Upp, bytte hund, Kellys tur. Där blev det ett lite längre pass. Körde ett pass på balansbollen inomhus med Molly, sen blev det soffan. Nu ska jag inte påstå att jag satt som klistrad vid tvn .... kollade lite då och då, läste lite i tidningen Brukshunden, skrev lite mer på det papper som ska sättas in i en pärm på jobbet, lite om regler och vad som gäller på Fridas (så småningom måste vi ju ha in mer personal)


Idag var alarmet ställt på kl 8, men jag vaknade strax före 7, då traktorn kom och skottade härute. Igår morse vaknade jag kl 5, alarmet stod på 7. Jag hann tänka: Har jag bytt ljud på alarmet, då jag inte kände igen ljudet ... det visade sig snabbt att det var TV:n som dragit igång av sig själv. Va?! Fick helt enkelt kliva upp och stänga av den, sen krypa isäng igen. Men, det var ju igår det. Idag höll tvn tyst hela natten :)


Idag ska jag och Frida jobba ett par timmar på Wallins. Vi måste hjälpas åt lite, nu under tyngsta semmeldagarna. Det är hyfsat många tusen semlor som ska ut, och Pernilla och Mattias jobbar nära nog dygnet runt de här dagarna. Så, vi ska hjälpa till lite med sysslor som inte riktigt hinns med annars.


Jag tänker mig att jag ska hinna ut på isen en sväng i eftermiddag, nu när det är mildare. Bara 4 minusgrader idag.

Nä, nu är kaffet uppdrucket, nu ska jag hänga bort morgonrocken och väcka hundarna. Ha en skön söndag!


Gomorron 



Av maria tafvelin - 6 februari 2016 07:31

Lördag morgon. Hundarna sover och jag dricker kaffe. En vanlig morgon alltså :) 16 minusgrader ,så jag är glad att jag var ner och riggade kupévärmaren under huven redan vid kvällspinket igårkväll. 


Igår pratade jag ju om en nutellakaka som vi skulle baka på Fridas. Det här är resultatet:

 

Det var faktiskt rätt många som köpte en bit, och till någon sålde jag 5 bitar som hon tog med sig hem :)


Den kommer att finnas även idag, så ni som inte hann komma in igår är välkomna in idag :)


Igårkväll skrev jag en statusuppdatering på facebook. Jag skrev:


Jag trivs med att känna mig glad. Jag trivs med att skratta. Jag trivs med att känna mig tillfreds. Därför gör jag vad jag kan för att uppnå det, varje dag. Jag tycker att det funkar bra 

 


Jo, jag vet att det är lättare för mig att vara glad, då jag inte längre behöver gråta över ekonomin, som jag gjorde många gånger när jag var helt sjukskriven i många år. Jo, jag vet att det är lättare för mig att känna mig tillfreds, då jag har ett arbete jag trivs med. Jo, jag vet att det är lättare för mig att skratta, då jag egentligen inte har några bekymmer. Jag vet att många kämpar med ekonomin, jag vet att många går utan jobb, och jag vet att många känner att de inte har en anledning att skratta. Det vet jag. MEN, jag vägrar gå omkring och inte våga skratta, bara för att någon annan har det sämre. Jag vägrar ha dåligt samvete över att jag är lycklig och mår bra. Jag vägrar sluta berätta om hur glad jag är, även om det innebär att någon på facebook inte vill läsa om min glädje. 


Jag vägrar ha dåligt samvete gentemot de som inte är lika glada. 


Sådärja. Då var det sagt :)


Nu är klockan såpass mycket att jag måste väcka hundarna och gå ut. Hoppas på milt väder i morgon och på måndag, så man hinner vara ute mycket.   Ikväll kan det bli spakväll, om jag orkar. Brukar vara rätt mör på lördagkvällarna. Men, myskväll blir det i alla fall :)


Ha en bra lördag :)  Ha en VÄRD lördag !


Gomorron

Av maria tafvelin - 5 februari 2016 06:57

Då var det fredag igen, men idag är inte bara en vanlig fredag - det är Nutellans dag , hahahahaha. På Fridas kommer detta att uppmärksammas med en nutellakladdkaka :)  Vi (läs Frida) provbakade igår, så idag blir det på riktigt. Ska åka lite tidigare till jobbet så att vi hinner baka före vi öppnar :)


Igår blev det lite träning med Cornelis efter promenaden på aftonen. Rullade ut blåbert och körde lite slalom samt snurrövningar. Nu fixar han att snurra åt båda håll utan att ramla omkull, eller "tappa" högerbenet. 


 

Nu skulle jag vilja hinna iväg till lokalen i Bureå och träna åxå, men de dagar jag kan, har det varit uppbokat, så här långt. 


Nä, dags att dricka sista slurken, och sen väcka hundarna för att gå ut, göra mig redo för dagen, kamma till luggen och åka iväg på jobbet. Ha en fin Fredag! Värda grejer, kom ihåg - Värda grejer!

Gomorron

Av maria tafvelin - 4 februari 2016 07:01

Igår fick jag torka lite Correpiss igen .... ett litet bakslag, men sånt får man räkna med. Det finns inget som går spikrakt som man vill och har tänkt :)


Så är det lite med min plåtkompis åxå. Motorvärmaren är ju stendöd, men istället för att lämna in den på verkstan, så tänkte jag spara in de pengarna och använda kupévärmaren under huven istället, för att värma upp motorn. Igår när jag gick ut med hundarna på morgonen, gick vi till parkeringen, jag tog ut kupévärmaren, öppnade huven (jo, den går att öppna när man är ensam ,om man skrövlar ihop ena handsken och klämmer fast själva öppningshandtaget) Nu bar det sig inte bättre än att sladden till kupévärmaren var så kort att jag inte kunde ställa ner den på bilen ens. Ok. Jag har ju en skarvsladd ..... trodde jag.   Det blev till att kallstarta alltså. Ok. Precis när jag drog igång plåtkompis, skulle en av mina grannar (kvartersgestapo) köra in sin bil i garaget (bakom min bil)  Han hamnade i ett rökmoln kan man säga. 


 - Du får skrota bilen, sa han.

- Nej, det tänker jag inte göra, svarade jag.

Då blev han närmast arg, och gastade om att det ju blev kolsvart bakom bilen när jag startade. 

- Ja, när jag kallstartar den i 15 minus, så blir det så. 

då var han redan på väg därifrån, muttrande. 


JO, det var ju lite synd att han råkade hamna i värsta rökmolnet, det var ju inte med mening jag brakade igång bilen precis när han gled in i garaget och hoppade ur sin bil. Men, nu blev det så . Nu ska jag ta med en förlängningssladd och gå ner, peta in kupévärmaren under huven och dra på högsta värme. DÅ ska det inte bolma rök bakom mig när jag vrider igång mullret :)


Nä, hög tid att väcka hundarna. Ha en riktigt bra torsdag! Fyll dagen med nåt värt! 


Gomorron

Av maria tafvelin - 3 februari 2016 06:48

Idag för 6 år sedan, kom min fina Kelly till mig. Inte en endaste sekund har jag varit missnöjd med henne på något som helst sätt. Kelly är en one in a lifetime hund. Världens bästa hund.

     

Kelly arbetar med stor glädje, vad vi än ska träna. Lydnad, agility, freestyle, rally, nosework, trickträning. Hon är så himla lätt att träna, hon är verkligen med på ALLT. 


Nu måste jag hålla mig lite kortfattad, då jag ser att det är 15 minusgrader ute. Jag måste gå ut och stoppa kupévärmaren under huven, då motorvärmaren är stendöd. Ska nog åka lite tidigare till jobbet åxå, då Frida börjar lite senare idag (hon jobbar kväll, då vi stänger 20.00 på onsdagar)   Blir dagen idag, som dagen igår, då jädrar får jag ligga i före öppning, så mycket kan jag säga. 


Ha en riktigt fin onsdag. När jag kommer hem från jobbet blir det att fira ordentligt :)


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24
25
26 27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards