Alla inlägg under juni 2019

Av maria tafvelin - 14 juni 2019 05:36

Fredag morgon. 12 grader och molnigt. Appen säger att det ska klarna upp och bli strålande sol, som sedan ska fortsätta stråla och värma hela helgen. 


Igår var jag sådär oresonligt trött redan till lunch. Åkte hem och åt, tog ut hundarna ... och när jag kom tillbaka för att sätta igång efter det, då tog det emot ska jag säga. Jag har ju jobbat med Hassan, storstädning i trapphus, vilket innebär kliniskt rent, både väggar, fönster, trappräcken, trappor och golv. Igår jobbade jag med en annan, ny över sommaren. När vi började igår på morgonen, frågade jag om han gjort det tidigare. Jo, han hade varit där dagen innan med Hassan, då jag var på hemstäd hos den här supergulliga tanten. Jamen va bra, sa jag, då vet du att det absolut inte får finnas något grus i hörnen, vare sig i trappen eller på platåerna. Jo, det visste han. 


Jag torkade väggar, räcken och lister, samt städade tvättstugan, medans han tog trapp och golv. Ett trapphus tar ca 2 timmar på 2 personer. När vi skulle packa ihop för dagen kom en kvinna ut från trappuppgången vi just var klara med. Hon kom fram till mig och frågade ifall vi gjort golven. Jo .. det har vi. Hon ville att jag skulle följa med och kolla på en sak. I trappen var det grus i varje hörn, likaså nere i källargången, där var det åxå GRUS I HÖRNEN!!!  Jag kunde ju inte ställa mig och säga - Det är inte JAG som tagit golven, utan jag var ju tvungen ta emot klagomålet och säga: Absolut, du har rätt, det där ska INTE vara där, det ska vi ordna. 


Jag blev så förbannat trött. Så förbannat trött. Det hade varit bättre om hon gnällt över nån fläck på väggen, som var Mitt ansvarsområde, men att stå och ta klagomål på något som jag framför till min kollega för dagen som oerhört viktigt ... det kändes bara förjävligt. Jo, jag var trött .... överreagerade väl rent känslomässigt just därför. Kollegan kom släntrande för att kolla vad som stod på, jag sa

- Bakläxa, grus i hörnen. Lite sådär kort och irriterat

- Vardå?

Gick med honom och pekade ...

-i princip varje trappsteg, nere i källargången i varje hörn. 

-Men där har jag ju varit, sa han. 


Kunde där och då drämt till honom i skallen med moppskaftet. Sååå jävla less. Då fick han för sig att hämta en trasa och medel för att gå över trappen igen, klockan var 15.45 och vi skulle tillbaka på jobbet för att tömma bilen. 

- Det där får du göra i morgon, jag har inte tid att jobba över idag, sa jag och stegade iväg mot bilen. 


När vi kommit ungefär halvvägs till jobbet sa han:

- Vad ska DU göra idag som inte hinner jobba över?


Jag övervägde att stanna, öppna passagerardörren och sparka ut honom. Allvarligt. 


Framme på jobbet mötte vi Hassan och medans vi lastade ur bilen pratade Hassan. Hassan är jättetrevlig, en jäkel på att städa, skrattar ofta, men pratar så dålig svenska att jag förstår inte ens hälften av vad han säger. Han säger ofta: 

- Förstår du?  Jag svarar nästan lika ofta:

- Nej. 


Nu stod han och pratade med mig, jag fattade i princip inte ett ord, sneglade på klockan. 16.00. 

- Nu måste jag sticka, sa jag och satte mig i bilen. Stängde dörren, startade motorn, petade in D och gasade. Det var så otroligt skönt att veta att jag snart är hemma. Eller .. snart och snart .... kön vid rondellen är alltid lång sådär 4 minuter över 16 ... men bara vetskapen om att arbetsdagen var slut. 


Hemma, tog ut hundarna ... bara att öppna ytterdörren och mötas av hundarna gör ju att humöret ändras och man piggnar faktiskt på sig lite. Städade bort lite i köket, åt lite, sen landade jag i soffan. Alice höll mig nära sällskap. 


 

20.30 Kände jag att jag inte orkade längre. Tog ut hundarna en sväng, borstade tänderna och körde kvällsrutinen ... sen kröp jag isäng. Sms:ade med Pernilla en stund, sedan somnade jag. 


Kl 5 drog alarmet igång och jag klev upp en kvart senare. Nu sitter jag med typ en klunk kaffe kvar, sedan är det dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Molnen har skingrats och solen lyser från en klarblå himmel. Det är ett tecken. Ett tecken på att det kommer att bli svettigt .... fniss. 


Hörrni, nu kör vi fredag. Hoppas verkligen att det stämmer det chefen lagt in på mitt schema för idag - repstäd. Då får jag förhoppningsvis städa själv, och det kan jag garantera - det kommer INTE att lämnas något Grus i hörnen!


Vad slags värda grejer ska du fylla dagen med idag?


Gomorron

Av maria tafvelin - 13 juni 2019 05:35

Torsdag morgon. 8 grader och molnigt. Ser några små små blå fält bland molnen, men de är som sagt var pyttesmå ... och inte särskilt många heller. I helgen ska det bli kring 24 grader igen. Det är bara för att jävlas, det är jag säker på. Endera för varmt, eller för kallt .... fniss. 


Igår var jag ju på ett hemstäd. Det var en supersöt liten "tant" som bodde i en stuga. Samma köksluckor som jag har, samma bruna kakel med samma mönster (fast mitt är ju numer vitt), samma furutak (fast mitt är ju numer vitt). Allt eftersom dagen gick, insåg jag hur lik hon var min mamma, på många sätt. Svor rätt friskt, lyssnade på dansbandsmusik, hade många prydnadssaker precis likadana som mamma hade, ett par tavlor med samma motiv, och det klassiska - älskade att baka och blev småsur när jag tackade nej till en kaka .... fniss. 


Kl 9 kokade hon kaffe och bjöd på hembakad mjukkaka. Hon hade en bagarstuga på gården, där två kvinnor faktiskt var och bakade igår. Hon hade dukat fram några kakor åxå, men det tog jag inte. 

- ska du inte ha en kaka, frågade hon

- nej tack, jag avstår, svarade jag.

Kl 12.30 tog jag min medhavda sallad och satte mig ute på hennes lilla uteplats och åt. Hon kom ut med en tallrik bryta för att äta själv, hon sa:

- ja, inte vet jag om du vill ha mitt sällskap men ...

- jo men jättegärna, svarade jag. 

Hon gick in igen och hämtade en bit hembakt tunnbröd med smör på, och gav mig. Så gulligt!

När hon ätit klart gick hon in och hämtade kaffe på maten. .... och ett fat med några kakor. Tackade nej till kaka även denna gång ... vilket roade henne lite, samtidigt som hon nog blev lite småputt.


Hon var så rolig att konversera med och hon berättade om sina sjukdomar, sin cellgiftsbehandling .... på många sätt liknade hon som sagt min mamma. Hon såg knappt nåt heller, därav att hon hade svårt att städa. Nåja, hon erkände åxå att hon tyckte att det var skittråkigt ... fniss.Hon sa några gånger - men åh vad jag känner mig onyttig som bara går här och släpar fötterna ...  då sa jag åt henne att gå och lägga sig och sova ... fniss. Hon skrattade högt och gick och la sig. 


Kl 14 var det kaffedags igen tyckte hon. Vi satte oss ute och hon sa snabbt:

- Ingen kaka, förstår jag

Vi skrattade båda två, och jag berättade för henne om min mamma, hur hon rent blev sur på hemtjänstpersonalen om de tackade Nej till fika. 


-Kommer du tillbaka i morgon, frågade hon.

- Nej, jag stannar nog över nån timme idag, så hinner jag klart, svarade jag. 

- Du kan väl komma förbi här någon gång om du har möjlighet?


Jag blev rent tvungen svälja några gånger. 

- Om jag är häråt så lovar jag att titta in, svarade jag. 


17.15 var jag klar, och jag fick en stor kram när jag skulle åka. 


Kom hem, gick ut med hundarna, tog fram smörgåstårtstommarna, möblerade om i kylen så att jag skulle få in dem även dekorerade, i kartong. Såhär blev de:

   

Efter det var jag så himla trött, så jag landade i soffan efter att ha tuggat i mig vattenmelon, jordgubbar och vindruvor .... kom på precis nu att jag åt inget mer sedan ... men det var nog lika bra ... fniss. När jag satt i soffan upptäckte jag att jag nu faktiskt med lätthet får upp foten i knät och kan själv plocka ut hundhår som jag trampat in. För några månader sedan var det helt omöjligt. 

 

Ytterligare en positiv effekt av att ha gått  ner i vikt :)


Nä ... bäst att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Hoppas myggen har frusit ihjäl så att man kan gå i skogen :)


Ha en superbra Torsdag! Många ser ju torsdagen bara som en transportsträcka till fredagen .... gör inte det. En torsdag kan bli alldeles underbar, förutsatt att man fyller den med värda grejer :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 12 juni 2019 05:46

Onsdag morgon. 6 grader och klarblå himmel. Hoppas att änglatrumpeterna har klarat natten, då jag såg att en kompis fått skrapa rutan på sin bil nu på morgonen. 


Idag ska jag iväg på ett hemstäd som det kallas, och det är en bra bit att köra, så Pernilla går hit och tar ut hundarna mitt på dagen. 


Igår hann jag bara ur bilen när jag kom på mitt arbetsställe, och skulle börja plocka ut städgrejerna, så kom det en kille gående. En bra bit bakom honom kom en tjej, storgråtande. Ni vet sådär brölande gråt som på inget vis går att stoppa eller hålla tillbaka.  Hon ropade något till killen som jag inte kunde tyda


- Håll käften jävla hora, ropade killen tillbaka

- Men är du dum i huvudet, ropade hon och fortsatte storgråta

- Håll käften din jävla slyna. 


Hjärtat brister och skallen kokar. Hade så gärna velat stoppa tjejen och säga: Den där killen ska du inte följa efter. Gå åt ett annat håll, och håll dig borta från honom. Vette fan om jag inte gjort det ifall jag inte haft arbetskläderna på mig. Killen skulle jag velat fråga vem som gav Honom rätten att förminska och förnedra tjejen som gråtande gick bakom honom. Är det ens någon som gör det tänker jag - ifrågasätter andra människors självgivna rätt att förminska och förnedra någon? Är det någon som tar tag i axlarna på en sån här kille, tittar honom i ögonen och säger:

- Håll Käften. Punkt. 


I kväll ska jag dekorera smörgåstårtorna som ska levereras i morgon, har lite ideér om hur jag ska göra, då det är till en skolavslutning och jag vill sätta lite sommarlovstema på den :) Superkul att få göra, bild kommer i morgon :)


Idag blir det lite småtufft att hänga upp morgonrocken ... eftersom jag sover med öppen balkongdörr så är det något svalt härinne ...  så själva påklädningen efter att ha hängt upp den, lär gå i raketfart .... fniss. Och, ser jag nu .... sparka av tofflorna får gå i raketfart åxå ... jag åker hemifrån kl 7 idag, då jag inte behöver förbi på jobbet utan åker direkt till städet ... klockan är nu 06.15 och det är dags för morgonrunda med hundarna. 


Ha en superfin onsdag, gör nåt värt idag!


Gomorron

Av maria tafvelin - 11 juni 2019 05:45

Tisdag morgon.. 8 grader och molnigt. Perfekt städväder :)  Ja, det är bra promenadväder åxå. 


Igår klämde jag tummen i ett fönster, så jag har en blånagel och tummen spränger ordentligt. Min första arbetsskada ... fniss. Efter jobbet hann jag bara pinka hundarna, sen över till Pernilla för att få umgås med Otto en stund medans hon tränade, och innan Mattias kom hem 


   

Han är det sötaste barnet EVER! :)   Idag när jag kommer hem, ska jag försöka hinna köra lite nosework med hundarna, sen ska jag fylla smörgåstårtorna. Jag vet inte ännu var jag ska jobba idag, det får jag höra när jag kommer på jobbet.  Jag söker nytt jobb hela tiden, så vet ni nåt, hojta till! Jag söker ett jobb där jag VET att jag hinner hem på lunchen, alternativt VET att jag INTE hinner hem ....  det  här att inte veta tycker jag är jobbigt. Så länge Pernilla är mammaledig funkar det ju eftersom hon med väldigt kort varsel kan ta ut hundarna. 


Men gud vad man lixom tappar arbetsivern vid vissa projekt .... så länge man håller uppe flåset så går det snabbt och lätt ... men sedan, om man typ tar en paus .... då är det som förgjort att komma tillbaka och fortsätta. Har fortfarande inte målat golvlisterna till hallen .... eller spegelramen ....  eller köpt nya golvlister till köket ...  Det gick ju så himla bra att måla tak och väggar, tapetsera mm. Hur kommer det sig att det bara dör av?  Jag kan ju knappast vara ensam om fenomenet? Lite irriterad kan jag bli på mig själv faktiskt, men jag må ju förlåta mig .... jag har ju så många nya roliga projekt hela tiden :)


Nä .... nu är det  nog dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Morgonrunda står på schemat innan det är dags att åka på jobbet. Nu gäller det för både er och mig att fylla den här dagen med värda grejer. Nu kör vi en BRA Tisdag :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 10 juni 2019 05:35

Måndag morgon. 13 grader och halvklart. Super, då fixar man att ta en spänstig promenad nu på morgonen, inte så varmt så att man kroknar redan vid grindstolpen, och hasar sig fram som en slokande sparris. SKÖNT! :)


Igår efter kort morgonrunda, lastade jag hundarna och drog iväg på RackArena för att klippa gräset.

 

2.5 timmar senare var vi klara och åkte hem. Jag lastade ut hundarna, begav mig sedan till Pernilla och Mattias för att sätta ut de snittblommor jag köpt till Pernilla. Hem, vattnade i trädgårdslandet hos Hannah och Robban, vattnade änglatrumpeterna ... sen var det bara att vänta på att ungdomarna skulle komma hem. 


När de äntligen kom, följdes vi åt till Pernilla och Mattias, för att få visa den present jag gett henne som 30-årspresent. Jag har skapat en liten trädgård på deras bro, då tomten är under uppbyggnad om man säger så. 

         

Nu har jag ju bara ställt ut allt lite random, jag har inte alls samma öga som Pernilla ... så det ska bli superkul att få se när hon har möblerat om därute :)   


Natten till igår föddes det så mycket knott så det är helt sjukt. I stora svärmar flög de runt och gjorde livet surt för allt levande. Det var nog därför det började blåsa fram på eftermiddagen - annars hade allt liv upphört - förutom knotten. 


Bakade brödet till smörgåstårtan jag har fått beställning på. Insåg ju direkt jag hällde i mjölet att nåt var fel. Jovisst hade jag lyckats köpa Vetemjöl special FULLKORN!  Skit åxå .... måste köpa rätt idag, och göra om den. 


Nä ... då är det väl dags att sparka av tofflorna och hänga upp morgonrocken. Idag ska jag jobba ett par mil utanför stan, så Pernilla tar ut hundarna åt mig. Ha en fin dag och kom ihåg att fylla den med nåt värt!


Gomorron


Av maria tafvelin - 9 juni 2019 07:03

Söndag morgon. 18 grader och halvklart. Appen lovar att det INTE ska bli lika fruktansvärt varmt som det varit de senaste dagarna, utan landa på 22 grader som mest. Hoppas det!


Igår efter kort morgonrunda fortsatte jag med överraskningspresent till Pernilla. De kommer hem i afton, och tills dess ska den vara klar. Bild kommer senare :)  Fick åka iväg på Solbacken och handla lite prylar som fattades till presenten, passade på att dyka förbi på Björkis och köpa ben till hundarna som de fick ligga ute och gnaga på när jag kommit hem.


      

Själv satte jag mig i skuggan på min lilla uteplats och sprättade en kall. 

 

Efter nån timme gick vi in, jag drog igång en tvätt och sen var det plötsligt dags för middag. Jag stekte en kycklingfilé och gjorde en kycklingsallad

 

Mot kvällningen då det svalnat av en aning, drog jag runt på gräsklipparen en sväng, tittade till grödorna i växthuset ... hoppas på mer regn nu så att jordgubbslandet kan leverera :)


Jag har ju balkongdörren öppen dygnet runt, och igårkväll fick även ytterdörren stå öppen. Skönt!  Men hundarna tyckte fortfarande att det var varmt. 


   

Alice njöt av en blöt kall handduk. 


Theo behövde ut och pinka vid ett tillfälle, släppte ut honom på gården som jag gjort massor med gånger. Direkt han kom ut tog han rygg på en fågel och drog iväg. Men för helvete Theo!! Innan jag ens hunnit få luft i lungorna till att ropa på honom, så var han redan borta. Han ville väl känna sig fri som en fågel gissar jag. Nåja ... efter 10 minuter kom han hem, glad som vanligt, som om inget hade hänt. 


Idag ska jag åka iväg och klippa gräs på RackArena. Theo och Alice får följa med, sen ska jag färdigställa Pernillas present. Det ska bli så kul att de kommer hem, nu är det ju flera dagar sedan jag träffade lille Otto <3  Pernilla skickade mig några bilder och en liten filmsnutt igår


 


 

Nä om jag skulle sparka av mig tofflorna och hänga upp  morgonrocken. Ut med hundarna, äta lite frukost, sedan dra iväg på gräsklippning. Ha en Skön Söndag och kom ihåg att aktivt fylla dagen med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 8 juni 2019 06:58

Lördag morgon. 18 grader och klarblå himmel och klockan är bara 7. Hoppas dock att det INTE blir lika förbannat varmt som igår!!!

 

Det var en pärs att jobba igår. Kånka runt på hinkarna med städgrejer mellan trapphusen, upp och ner i trappor .... drack massor med vatten men svettades nog ut det dubbla. 


På väg hem från jobbet svängde jag förbi på Solbacken för att kompletteringshandla lite grejer. 30 grader varmt, och tror ni inte på fan att åtminstone EN idiot hade med sig hunden i bilen. Bakluckan öppen, men det ger knappast någon svalka för hunden, när bilen står i solen, dessutom med solen strålande rakt in på hunden. Inte ens bemödat sig om att parkera åt andra hållet så att hunden slapp solen rakt på sig. Den flämtade otroligt mycket och jag blev både beklämd och förbannad. Det stod 3 personer och försökte ge skugga åtminstone, de väntade på ägaren. När jag handlat färdigt och kom ut, stod de fortfarande kvar, och en av dem tog upp telefonen för att ringa polisen. 


HUR kan det komma sig att NÅGON i dagens läge lämnar hunden i bilen i 30 graders värme?  Nu VET jag att det i många nyare bilar finns klimatanläggning så att man till och med från telefonen kan kyla bilen, precis som man kan starta värmare via telefonen. Bevisligen så hade just den HÄR bilen inget sådant dock. 


Hem, ut med hundarna, sen var det väl mest att vänta på att det skulle bli svalare ute. Gjorde en dykning i frysen och hittade en klump pizzadeg. Tja ... varför inte?  :)


 

som sagt ... räknar fortfarande kalorier, men ibland går räknestickan i taket ... fniss. 


Ja ... inte håller man många knop i vämen

   

Men hörrni, Vad är det för dag, är det en vanlig dag? 

- NEJ, det är INTE en vanlig dag, för min Pernilla fyller 30 år idag!!!  :)   Jag ska ringa och sjunga för henne när jag vet med säkerhet att hon är vaken. Jag vet ju att Hannah har planerat den här dagen för henne, de befinner sig ju i husvagnen på Lycksele camping, och hon kommer att få en fullspäckad dag :)  


Nä, nu ska jag sparka av mig tofflorna och hänga upp morgonrocken. Det är lördag - bästa dagen :)


Fyll dagen med värda grejer!


Gomorron

Av maria tafvelin - 7 juni 2019 05:33

Fredag morgon. 16 grader och full sol. Hur varmt ska det bli idag egentligen? Hett som i Helvetet förmodligen.Det blir inte kul att storstäda trapphus i den här värmen!! Ärligt talat så vet jag inte hur jag ska stå ut. 


Igår efter morgonrunda så blev det nosework för Theo, och köttbullesök för Alice


   

Jag ringde Coop och berättade om perkolatorn jag köpt hos dem som slutat funka .... och jag hittar inte kvittot. 

- du måste ha med garantisedeln, sa hon jag pratade med

- aha, så det är inte kvittot som är garantin, frågade jag

- nej, det är en garantisedel som du fick när du köpte den. 

DÅ gick det upp ett ljus för mig. Då visste jag precis var den låg - garantisedeln alltså. Den ligger i handskfacket i bilen. Japp, mycket riktigt :)


Så, efter hundarnas aktiviteter så tog jag med perkon och åkte iväg på Coop och bytte till en Ny perko :)  samt ordnade med lite andra grejer. När jag vände hemåt svängde jag in på Solbacken och tänkte bland annat besöka lager 157 som öppnade igår ... men .... nä .... herregud .... det var ju en kö som inte var av denna värld! Den måste ha varit minst 200 m lång, så jag handlade på Willys, och lite sånt där .... sen åkte jag hem. 


Vattnade i växthuset och i pallkragarna, startade grillen ...  till middag blev det grillad karré med råstekt potatis. Gott!

 

Efter maten Startade jag upp gräsklipparen och körde tills jag storknade i värmen - herregud, 27 grader .... men tänkte att jag måste härda mig lite om jag ska klara av att städa i sommar.

 

Gruvar för den här dagen faktiskt. 


Nä, om jag skulle sparka av mig tofflorna och hänga upp  morgonrocken, det är dags för morgonrunda

 

Alice stod vid trappan och väntade på mig när jag knäppte kortet nu på morgonen. 


Hörrni, det är fredag! Ha en underbar dag! Till er som älskar värmen säger jag - Grattis, jag är glad för er skull! Till er som inte tål värmen lika bra, som funkar som mig säger jag- håll ut, när natten kommer blir det svalare :)


Gör nåt värt av dagen!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards