Alla inlägg under augusti 2021

Av maria tafvelin - 28 augusti 2021 08:18

Lördag morgon. 8 grader och klarblå himmel. Idag blir en supervacker dag :)  Ring så spelar vi bjuder precis på "because I´m happy"  och den passar väl ypperligt :)


Igår tog jag bussen till Kajutan och jobbade mitt sista arbetspass. Sommaren har verkligen gått fort, och fick avsluta med en riktigt trevlig dag där det rullade på bra. Återlämnade de t-shirts jag haft i sommar, samt nyckeln. Tack för Mig!  Hannah kom och hämtade mig när jag slutade, och vi åkte upp på solbacken, då jag ville kolla om ett par nya svarta byxor att ha i köket på hotellet. Jag hittade ett par supersköna, supersnygga till ett bra pris :)


Efter att ha jobbat lite dubbelt under augusti månad, blir det skönt med en HELT ledig helg innan jag börjar på allvar på hotellet på måndag. I torsdags var jag där hela dagen, och påbörjade stora städningen med att torka allt från golv till tak, diska upp allt som står på hyllorna, så att allt är riktigt rent när vi kommer igång. På lördag nästa vecka, kommer ett sällskap som ville boka och gratulera en 75-åring med middag, och på söndagen kommer inbjudna gäster - ett 30tal, för att hjälpa oss i ett genrep. Ska bli superkul, och viktigt att få prova i skarpt läge, så man får en bra hum om hur och vad jag kan förbereda så att allt funkar klockrent när vi väl öppnar. 


På torsdag afton hämtade Pernilla mig på hotellet när hon hämtat Otto på förskolan. Vi svängde förbi på pizzerian i Bureå och hämtade upp pizza som vi åt när vi kom fram till Önnesmark. Gott :)  Efter maten blev det lite lek och bus med Otto, innan vi hämtade in valparna. Herregud så gulliga, men jädrar vilka vassa tänder!


           

Tog bussen hem efter ett par underbara timmar :)


Igår afton vevade jag ihop en färskpasta med pesto. Enkelt, snabbt, gott

 

Sedan lite tv innan det var dags att ta en kvällspink och hoppa isäng

 

Nu håller det på att vara dags att sparka av tofflorna, hänga upp morgonrocken, ge hundarna mat och komma iväg ut. Det blir skogsrundan idag på morgonen. I helgen blir det att komma ut i skogen och plocka lite bär. Att hoppas på svamp är nog för mycket begärt... fniss.  Hannah hittade "vårt" kantarellställe för nån vecka sedan ... i år var det 4 kantareller ... förra året tror jag att det var 5 st  :)


Ha en superfin dag. Fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 24 augusti 2021 08:30

Tisdag morgon. 7 grader och riktigt vackert ute. Man kan tro att datorn har frusit ihop, för jädrar så segt det går. Har suttit i 20 minuter bara för att komma in på bloggen. Hinner skriva en hel mening innan det syns nåt på skärmen. Blir således ett lite kortare inlägg :)


Det händer mycket nu. Jobbar ju både på Kajutan och Hotellet, men har blivit av med flera pass på kajutan, tack till Therese och Björn för det!  Igår tog jag bussen ner på stan, då jag är utan bil. Kokade lite päronmarmelad till frukostbordet, gick igenom en del grejer med Anna, Annas pappa kom förbi och vi fick liv i nya ugnen. :)

På eftermiddagen tog jag bussen hem igen. Idag skulle jag ha jobbat förmiddag på Kajutan, men Therese tar förmiddagen själv, så jag kan ta bussen ner på stan även idag, och spendera hela dagen på hotellet, istället för att åka dit efter jobbet på Kajutan. I moron jobbar jag dock där, samt fredag, sedan är det fullt fokus på hotellet.


Efter några dagars intensivt regnande, blev det  äntligen sol igen

     

 


Nej, nu är det dags att börja avrunda så att jag inte missar bussen :) Ha en superfin dag, se till att fylla den med nåt värt! 


Gomorron

Av maria tafvelin - 20 augusti 2021 17:09

Fredag afton. 15 grader och ... skurar. Minst sagt :)


Igår var dagen då min Hannah fyllde 30. Dagen började med att jag, efter att ha tagit en morgonrunda med hundarna, hämtade Otto hos Mattias kl 06.00 Efter lite mys i soffan och lek uppe på hans rum, gick vi över till moster. Dobban hade hunnit iväg till jobbet. Efter en stund kom Pernilla och vi åkte ner på stan för att äta hotellfrukost. Så himla mysigt! En sväng på stan och Mio hann vi med, innan vi återvände till Boviken. Jag hade i antågande en middag på nya jobbet - 9 personer som skulle ha tre-rätters från kl 19. Jag var på plats kl 14 för att börja förbereda. De hade beställt maten i förväg, så jag visste att det var 7 rencarpaccio med tunnbrödsticks, en jordärtskockssoppa med rotfruktschips och en norrländsk bruschetta till förrätt, 5 älg sous vide med ugnsrostade rotsaker, 1 oxfile med grönpepparsås och potatisgratäng, 2 stekt abborre med lyxig potatismos och citronsås, samt en spagetti med älgfärssås. Till efterrätt 6 skellefteågömma, 2 blåbärspaj med vanlijsås och en chokladfondant med hallonsås.


Om vi säger såhär: 22.45 när jag skulle gå hem, satt sällskapet fortfarande kvar, och jag fick mottaga applåder för maten.De var ju inbjudna som "testpanel" så deras ord var viktiga. Idel lovord, det enda negativa var egentligen att någon tyckte att  älgköttet var något osalt .... och saltkaren på borden finns ju av en anledning, så det tog jag inte så hårt.

   

Nu fotograderade jag inte alla rätter... men är nöjd med det jag skickade ut. 


Jag var hemma strax efter 23 igår, så jag tog en rejäl sovmorgon i morse, till kl 9. Klev upp, gick ut med hundarna, sen över till Hannah, som var ute i inglasningen och aktiverade min present till henne - en fönsterputsrobot :) Vi satt därute och pratade medans roboten jobbade, Pernilla och Otto var på ingång för lunch, så jag hämtade palt och kroppkakor ur frysboxen, som vi värmde och åt i inglasningen. Robban var åxå med :)


Efter lunch åkte jag ner på hotellet ett par timmar, märkte upp och frös in några grejer ..... sen hem igen. Kvällen kommer att bli extremt lugn. Rätt så trött i kroppen, det blir skönt med en helt ledig helg


Vet inte riktigt vad jag ska fixa till middag ikväll .... ska rota runt lite så får jag se vad jag hittar på. Ha en superhärlig fredagkväll, gör nåt värt av den!


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 18 augusti 2021 07:29

Onsdag morgon.15 grader och spöregn. Senaste veckan har varit fullt upp kan man säga. I fredags var jag i önnesmark på förmiddagen, jag och Otto var på lekpark inne i lövånger, sedan åkte vi tillsammans med Pernilla och åt lunch på bjuröklubb

       

Efter det åkte jag och jobbade kväll på Kajutan. Lördag och söndag jobbade jag åxå eftermiddag. Måndagen spenderade jag på Hotellet, gårdagen började med jobb på Kajutan, sedan på hotellet. Igår tillagade jag älgstek som chefen Anna fick provsmaka. Jag körde köttet sous vide i måndags, så igår värmde jag bara upp några skivor i sous viden, stekte lite rotsaker och gjode en kantarellsås. När Anna ätit utbrast hon att det var det godaste hon någonsin ätit, godare än oxfilé. Det var ju kul att höra :)


Idag skulle jag ha jobbat förmiddag på Kajutan och eftermiddag på hotellet, men i samspråk med de övriga på Kajutan, kan jag spendera hela dagen på Hotellet :) Vi var 2 arbetsledare på förmiddagen idag, och som vädret är och att säsongen praktiskt taget är över, behövs det absolut inte 2 st. Igår var jag ensam från 7 till 10.30, då kom hon som jobbar i kassan, och hon i maten kom kl 11.30 Det gick hur bra som helst. 


Jag har hunnit vara i skogen med hundarna och  kollat efter svamp och bär, cyklat med hundarna åxå, Allt har inte varit jobb :)

       

Nä, nu ska jag ropa ner hundarna. De lär INTE vilja vara ute speciellt länge idag, regnet riktigt VRÄKER ner.  Ha en fin dag, gör nåt värt!


Gomorron


Av maria tafvelin - 12 augusti 2021 18:37

Torsdag eftermiddag. 22 grader "mestadels soligt"


I morse när jag vaknade kl 8, kände jag - nu mår jag som vanligt. Den här effekten av vaccinet, är borta ur kroppen. Det var så himla tydligt. - nu är jag som vanligt. Jag kan nu förstå, ungefär hur jag skulle mått, om jag fått covid ... fast, det kanske skulle hållit i sig i typ en vecka eller två. Tack, det räckte med två dygn!


Underbart att kliva upp och må "som vanligt". Alla Gör inte det. Alla kliver inte ens upp. Jag blev helt bestört när jag på fb fick se att fina, fina, fina Louise, somnat in ... Jag har svårt att greppa det ... alltså, vi kommunicerade ju bara för några dagar sedan via fb. Louise var en sådan person som alltid hade något fint att säga. Alltid. Tisdag.Det var den dagen då  det skrevs på hennes fb, via dotter,att hon inte finns längre.Fan FAn.FAN . Jag hade ju planerat att överraska henne med en blombukett igen, som jag gjort tidigare ... som hon uppskattade så mycket. Bara en liten, fin bukett, med  ord som typ: Tänker på Dig. Inget mer. Inget större. Bara - Jag tänker på dig.  Jag hann inte.

 På förmiddagen idag, gickjag en runda med hundarna. Eftersom jag vaknade och kände mig "som vanligt", tog jag , överlycklig en morgonrunda, gick över till Hannah på en kopp kaffe, sedan hem till mig igen ... men ... när det spritter i benen, blev det ytterligare en liten promenad, innan jag skulle iväg på hotellet. När jag gått  förbi postlådorna ... såg jag ambulansen på byavägen, utanför en av grannarnas hus. När Jag passerade, KÄNDE jag stämningen, och såg att några stod och grät. Känslan var att Det här är inte bra. Det här är INTE något som ambulansen kan göra något åt. 

Gick hem, lämnade hundarna .. åkte på hotellet ... provlagade en rätt... japp, DEN blir den :)  Massor med surr, beställningar, ja ni vet ... det är så himla mycket just nu, kring restaurangen. Alltså ... Kökschef ... Sug på ordet!!

 När jag körde hem .... och passerade grannen .... då bar de precis ut kistan till bårbilen. DÅ... kom kom lixom en Massa känslor. Klarar inte av att skriva ner alla just nu. Det blev för mycket. För många.

Nåt Värt, kan vara - prata med dina nära. Orkar du inte prata, skriv ett sms , typ - hej, jag tänker på dig. bor du nära - plocka en bukett blommor, en näve gräs, vad som helst...kör ner i ett glas vatten och bär över. Tänk bara tanken - Någon kommer över med en näve gräs i ett glas , och säger - Hej, jag uppskattar dig !  Alltså ... vad skulle DU tänka? Behövs det mer? 

 Vet inte ... men ... tjing så länge

Av maria tafvelin - 11 augusti 2021 08:45

Onsdag morgon. 16 grader och jag ser rätt mycket blå himmel... trots att ena appen säger mestadels mulet. Den appen säger åxå att det ska vara spridda åskskurar idag, medans den andra säger att det kanske blir lite regn 10-11, men att det sedan blir sol igen. Nåja, den som orkar vara vaken får se. 


Jag tog ju andra dosen vaccin i måndags och allt kändes bra tills kl 03 igår morse. Vaknade och hade frossa så tänderna skallrade, sjukt illamående och vansinnigt ont i armen. Å herregud så dålig jag kände mig, var det läge att ringa 112? Kring 9 hasade jag mig ner för att ta alvedon och ge hundarna mat. Ringde Hannah och frågade om hon kunde ta ut hundarna, jag kände mig så otroligt dålig. Hon kom över och tog ut dem, när hundarna kom in igen hasade jag mig upp till sängen, somnade och sov till kl 15. Vaknade, hasade mig ner för att ta mer alvedon, släppte ut hundarna på gården för pink, la mig sedan i soffan där jag halvsov till kl 21. 21.30 var det kvällspinkat. Tog ytterligare en alvedon och gick isäng. Somnade direkt, vaknade kl 8. Idag orkade jag klä på mig i alla fall, tog en ytterst långsam, ytterst kort, runda med hundarna, men nu blir det att lägga sig igen. Snacka om schack Matt. Illamåendet och frossan har gett med sig, armen gör inte ont så länge jag håller den stilla, så det borde räcka med att vila idag, sen borde jag vara på banan igen. Innan jag tog andra dosen hörde jag mest att de som tagit den, fått lite ont i armen. Nu efteråt, är det hur många som helst som blivit totalt utslagna, med frossa, illamående och väldigt ont i armen. Några har legat i upp till 4 dagar. När jag läste om att det pratas om en tredje spruta, vet ni ... då är det så att jag ryggar faktiskt.


Igår fyllde min fina Alice 10 år. 

 

Nu har hon fyllt både 8, 9 och 10 år hos mig. Tiden går <3


Igår blev det inget ätit, ska försöka peta i mig något nu, sedan lägga mig igen. Helt sjukt, kroppen har försatt sig själv i totalt viloläge. Idag känns det nästan som när Meniére varit förbi en sväng, helt slut. Nåja, det kommer ju att ge med sig, det fattar jag åxå. 


Ha en bra onsdag. Gör nåt som du känner är Värt, för DIG.


Gomorron

Av maria tafvelin - 9 augusti 2021 08:01

Måndag morgon. 16 grader och ... jag tror inte att det regnar precis NU, men det verkar ska göra det fram tills mot eftermiddagen, då verkar det ska klarna upp några timmar, för att sedan börja regna igen under natten. Regnet behövs!


Det har varit hektiska dagar, i kombination med en otroligt seg dagtor, som gjort att bloggen varit tyst. Flera morgnar har jag suttit här vid datorn, men det har varit lögn i helvete att åstadkomma något. Vi får se ifall jag kommer så långt som att publicera inlägget, eller om datorn bara lägger ner. 


Här blev det en paus på en timme ... fniss. Först ringde Therese från jobbet, sedan ringde Pernilla .... och jag hann glömma bort att jag inte bloggat klart, så jag gick ut med hundarna :)


Lördagen, vilken underbar dag! Hannah fyller ju 30 år den 19:de, men överraskningsfesten gick av stapeln i lördags. Kl 10 kom både Benny och Therese, samt Pernilla och Pehr. Det blev lite tävling, Hannah skulle packa grejer åt Robban, och tvärtom. Allt från muggar till snöskyffel och grill .... Massor med saker

   

Strax innan 12 blev de inputtade i en liten bil, med packning och allt, för avfärd ner på stan där ett helt gäng väntade på restaurang Rustiq. Där åt de lunch, för att sedan dra iväg och paddla i älven några timmar. Själv stannade jag kvar och fixade bord, stolar , dukning och pynt i Hannah och Robbans inglasning

 


  När hela gänget var samlat igen, och maten hämtad (catering från "tyske kocken") blev det mat

 

Efter  maten blev det lekar, skratt, mingel och bara så fantastiskt trevligt! Vädret helt perfekt ... Allt var så himla perfekt

 

Älskade lilla gumma <3


Strax ska jag dra iväg för att få andra dosen vaccin, sedan åker jag på hotellet. Idag ska det lagas lite mat för att prova grejerna :)


Ha en superfin måndag. Fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 3 augusti 2021 09:09

Tisdag morgon. 13 grader och klarblå himmel. :)  Igår morse hade jag tänkt skriva ett inlägg, men datorn var så jädra bråkig så jag la ner. Idag verkar den på bättre humör :)


Ser nu att jag inte bloggat på nästan en hel vecka, har det hänt förut?  Lediga dagar har jag spenderat på hotellet, ska snart åka dit idag åxå. Under helgen har jag jobbat, det har varit mycket folk. Jag har lyckats byta några pass framöver, från eftermiddag till förmiddag, på så sätt kan jag hinna på hotellet ett par timmar efter jobbet på Kajutan, och den sista helgen i augusti skulle jag egentligen jobba, men Björn var schysst att ta den jobbhelgen åt mig. 


Igår var jag och Anna på shoppingtur igen. Vi åkte och köpte en sous vide, vacuumförslutare, matberedare, stavmixer, 80 nya vinglas ... ja, det var väl det. Fulla bilen med grejer :)  Nya ugnen står på plats nu åxå 


 

      

När jag kom hem igår afton, la jag en beställning till svensk cater, nu gäller det att börja fylla upp förråden och skafferiet. På söndag ska det provlagas lite mat är det tänkt, och den 19:de är det middag för en styrelse, så det rör på sig. 


Till middag igår blev det spagetti med en enkel korvsås. Skar falukorv i små tärningar, fräste dem tillsammans med finhackad gul lök och vitlök, på med krossade tomater och lät det puttra medans spagettin kokade. kryddade med oregano och timjan, salt och peppar. Det blev riktigt gott

Hundarna har varit ute, jag har varit över hos Hannah och Robban en stund, nu blir det brunch, sedan drar jag iväg på hotellet. Ha en superfin dag, se till att fylla den med nåt värt!


Gomorron


Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards