Alla inlägg den 13 augusti 2022

Av maria tafvelin - 13 augusti 2022 08:46

Lördag morgon. 14 grader och rätt så soligt, men regn förväntas kring kl 12. Sol upp 04.18 och ner 21.04


Igår, första veckans sista arbetsdag. Direkt efter frukost satte jag igång med att göra några kroppkakor av potatis som blev över i tisdags, och sedan gick jag loss på projektet jag tänkte mig till lunchen. Det var kokta makaroner över, så jag mixade dem, rörde ner vetemjöl och havredryck, stekte några småplättar och la undan till det barn som har mjölk - och äggallergi. I resten av smeten vispade jag ner ägg, för det var så svårt att få dem att hålla ihop. Det gick suveränt :)  Kroppkakorna var sålda innan de hann in i försäljningsfrysen

 

Plättarna hann jag inte fota, de försvann i ett nafs och var slut innan jag skulle äta. Tur att det fanns lite blodpudding kvar som jag kunde äta till lunch :)


Jag har, precis som väntat, varit jättetrött hela veckan, vore ju märkligt annars, men det GICK! Nu gäller det att vila och fokusera på återhämtning inför nästa vecka. Den här första veckan har det varit få barn, så det har varit tyst och lugn miljö... ja... dessutom är de ju ute mest hela tiden. Nästa vecka är det något fler barn, men inte fullt. Skönt att ha fått mjukstarta, orken är ju definitivt inte tillbaka, och hur länge det dröjer, det vet man inte.


Jag hade planerat att åka förbi IcaKvantum på vägen hem, för att köpa ett par burkar surströmming. Jag vet att de fick hem igår på morgonen, och begränsningen var 2 burkar per hushåll, då det är sån brist i år. Men, jag orkade helt enkelt inte. Ska se om jag får tag på idag istället. Butikerna kommer att få in små leveranser fram till surströmmingspremiären, och jag gissar att man måste vara snabb om man ska hinna få tag på nån burk. 


Kom hem, tog hundarna på en kort runda, sedan var det vila som gällde. Gjorde snabbt en pizzadeg som fick jäsa 2 timmar bara, och fixade en calzone för att fira första veckan på jobbet

 

 

Orkade inte dricka upp hela ölen, även om det bara var en liten burk, men det jag orkade dricka var kallt och gott :)


Halvlåg i soffan med hundarna ett par timmar, gjorde lite godissök åt dem...  Kl 21 var kvällspinket bortgjort, tänderna borstade och jag kröp isäng. Somnade snabbt och vaknade kring kl 03 för att gå på toa. Somnade om, vaknade kl 6... somnade om och sov till 8.15  Fortfarande trött, men tänkte att jag kliver upp ändå, kan ju vila senare under dagen om jag behöver. 


Hundarna var upp och lekte en stund, men gick och la sig igen. Nu är det dags att glida ur tofflorna, hänga upp morgonrocken och komma iväg ut. Ha en fin Lördag - se till att göra nåt värt av den!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards