Alla inlägg den 20 augusti 2022

Av maria tafvelin - 20 augusti 2022 08:08

Lördag morgon. 17 grader och molnigt. Det förväntas regna 9-12 samt från 20.00  Sol upp 04.40 och ner 20.38 

Hoppas kunna klippa gräset idag. Det har behövt göras några dagar nu, men jag har helt enkelt inte orkat. 


Igår fyllde min Hannah år, jag var på ytterligare en lägenhetsvisning ... sedan tog jag det väldigt lugnt. 


Förskolan var stängd igår för kompetensutveckling för pedagogerna, och då brukar jag ju fixa lite rolig frukost, en god lunch och baka nåt till 2-kaffet. I torsdags innan jag gick hem, vevade jag ihop en deg som fick jäsa över natten, så jag började gårdagen kl 6.15 med att få in frallorna i ugnen. Kl 7.30 var det frukost. Jag ställde fram nybakade nattjästa frallor, nygräddade våfflor, smör, ost, skinka, apelsinmarmelad, hallonsylt, lite sallad från förskolans trädgård. Alla var nöjda tror jag :)


Till lunch hade jag planerat helstekt fläskytterfilé med ugnsrostade rotsaker och grönpepparsås. Jag fick en chock när jag tog ut fläskytterfiléerna ur förpackningarna. Aldrig sett så dålig ytterfilé - det var mest fett och sladder. 

Av totalt 2.483 kg blev det kvar 1.137 kg, resten var sladder

     


Blev så upprörd att jag glömde fota maten när den var färdig. Det blev rätt små portioner, men de tyckte att det var gott i alla fall. Ringde IcaKvantum där jag handlat, och berättade. De ordnade omedelbart så att vi inte skulle behöva betala.  När lunchen var äten, gick de iväg på en timmes promenad medans jag diskade bort. Iväg på lägenhetsvisning på en lägenhet jag kände direkt i trapphuset att jag inte ville ha... fniss. Kunde absolut inte tänka mig att gå där med hundarna, och när jag kom in i lägenheten stod det väldigt klart att det var ett NEJ som gällde. Det var som gulligt, vi var 5 st på visningen (utav 10 som var inbjudna) Det var några äldre människor och jag. Jag hade köplats 4, de övriga hade plats 1, 2, 3 och 5. Vi gick därifrån samtidigt allihop, och ingen var intresserad av lgh. Vi pratade som om vi vore vänner, och en av farbröderna ropade åt mig och en äldre dam när vi skulle gå över gatan till parkeringen 

- Jamen hejdå tjejer!

Fniss. 

- Har du åxå bilen där inne, sa den äldre damen och pekade mot ck-parkeringen

- jajjamän

- Jag fick köra 2 varv innan jag hittade en parkering

- Ojdå, jag hade tur, det var en som precis backade ut när jag kom

- Jag står på den här sidan, sa hon och pekade, så jag ska ditåt, men hej då, ha en trevlig helg

- Jamen tack detsamma

Gulligt :)


Till middag gjorde jag en laxpasta

 


Jahapp, nu började det störtregna. Skulle lätt kunna krypa under täcket och se tv hela dagen känns det som. Eftersom det regnar så blir det inte att klippa gräset förrän efter lunch tidigast


Nä, nu är det bara att ta sig i kragen, backa ur tofflorna, hänga upp morgonrocken, väcka hundarna, ta paraplyet och gå ut. Klarar inte av att ha regnkläderna när det är såhärpass varmt, då svettas jag ihjäl. Ha en fin dag, fyll den med nåt värt!


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards