Alla inlägg den 23 augusti 2022

Av maria tafvelin - 23 augusti 2022 08:06

Tisdag morgon. 12 grader och halvklart. Klarblå himmel väntas kring kl 9. Sol upp 04.50 och ner 20.27


I söndags var jag med Pernilla och Otto på Leos lekland. Dagen började av att jag vaknade av telefonen kl 08.15, Det var Otto som facetimade, och när jag svarade sa han:

- Mommo, vill du följa mej på Leos Lekland och leka med mej?

- Självklart, jag ska bara kliva upp, göra mig klar och gå ut med hundarna först. :)

   

I 2 timmar var vi där och klättrade, kröp och åkte ruchkana. Förstod att jag skulle få träningsvärk... har ju inte gjort ett smack sedan i början på mars. 


Igår började jag känna av halsen... åkte på jobbet och tänkte att det nog går över när man äter frukost och kanske dricker en halv kopp kaffe. Det blev korv stroganoff till lunch, sedan kokade jag några kroppkakor på överbliven potatismos. Kroppkakorna åkte in i försäljningsfrysen

   

Gjorde även 2 ugnspannkakor på bland annat överbliven gröt. Dessa skar jag i bitar och la i förskolans frys, perfekt för äldsta gruppen att ha med sig på utflykt och steka på muurikan. De hann inte med på bild bara :)


Åter till halsen ... när jag slutade för dagen kände jag att det var sämre. Kom hem, gick ut med hundarna och nu var det som att det bara brakade till, blev tät i näsan, jättesnorig .... och började frysa. 

 

Det kunde inte hjälpas - på med koftan, under filten i soffan med hundarna nära. Kändes som om jag hade typ 40 graders feber, men hade bara 38.. nåväl, kändes förjävligt i alla fall. Kort kvällspink, sedan ladda upp med nässpray, snytpapper och ett glas vatten vid sängen. Så sjukt ont i halsen! Somnade rätt snabbt ändå, men vaknade strax efter midnatt och gick i köket för att leta fram zyx. Gick och la mig igen... men var tvungen upp igen för att ta en alvedon. Hostat, snorat, haft svårt att svälja, fryst och svettats om vartannat, men till slut blev det morgon och dags att kliva upp. Sitter med en kopp te med honung i. Ska strax försöka hasa mig runt på en morgonrunda, sedan blir det soffläge framför tvn, det kan jag säga redan nu. 


Att jag blir förkyld är ingen överraskning, kroppen kämpar fortfarande med sviterna efter sorkfeber/njursvikten, så den är nog rätt mottaglig för det mesta som kommer i min väg, så nu kom den.  Har dock upptäckt att jag inte löser riktigt lika mycket hår längre. Fick ett tips av en vän att äta B-vitamin, och det köpte jag typ samma dag, så det har säkert hjälpt. 


Ska backa ur tofflorna och hänga upp morgonrocken, väcka hundarna och komma iväg ut en sväng. Idag är en sån där dag där Vila står högst upp på listan över värda grejer. Vad står på Din lista?


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards