Alla inlägg under juni 2014

Av maria tafvelin - 19 juni 2014 21:03

Vilken härlig dag jag haft !  Efter lunch och svängen ner på stan, städade jag lite, sen tog jag hundarna på ytterligare en timmes promenad. Jag laddade ner appen "Gå för hjärtat" i morse, och har fixat 10 kr till hjärtforskning idag, bara genom att promenera :)


Jag ska snart ta ut hundarna på kvällspinket .... men har fastnat framför en film på tv. Näthat handlar den om. Tänk er för, ni som anonymt attackerar människor på nätet. Om hat eller bitterhet kommer från en människa som man vet vem det är, kan man hantera det på ett helt annat sätt än om det kommer från okända anonyma. Ni borde se den filmen ni åxå, ni som beter er så. 


I morgon ska jag upp kl 6 för att packa, dricka kaffe, ta ut hundarna, lasta bilen och åka iväg in till stan och möta upp Hannah och Robban. Vi ska ta alla hundarna med oss och åka till Högnäs :)  Ska bli jättekul :)  


Hoppas du haft en Bra dag och att du kunnat fylla den med nåt värt :)



Gokväll

Av maria tafvelin - 19 juni 2014 10:46

Idag är det torsdag, och jag är ledig :)  I morgon har vi ju stängt på jobbet, så därför blir det som fredag på jobbet idag, och fredagar är jag ledig :)  Jag är ledig även i morgon och på lördag, så, även om jag inte ogillar att jobba, så ogillar jag inte att vara ledig i tre dagar heller :)


Från och med på måndag jobbar jag eftermiddagskontoret, eftersom min kontorskollega går på semester. Ha en härlig semester Carina! Hoppas du får lagom varmt, men sol :)


Igårkväll var det sol. Jisses så vackert det var. Strax efter kl 20, tog jag den här bilden

 


Idag blev det en timmes promenad vid vattnet. Kelly hittade en torkad fisk som hon med stolthet bar. När vi kom upp till storvägen och jag skulle koppla henne, bytte hon glatt bort torrfisken mot en bit torkad kycklinghjärta :)

       


Nu ska jag äta lite frukost och sen bege mig in till stan en sväng. Måste på apoteket och hämta ut mer medicin, och sedan köpa hundfoder. Förbi på affärn sen när jag kommer hem, och sen småstäda lite :)


Ha en superbra Torsdag allihop! :)

Gomorron

Av maria tafvelin - 18 juni 2014 07:34

Pigg idag. Upp tidigare. 45 min. rask promenad. 

     


säger bara en sak: 

http://www.youtube.com/watch?v=7d3OK6RkjTQ


Gomorron!

Av maria tafvelin - 17 juni 2014 21:47

Vad är Värda grejer för Dig?  Vad tycker DU ?  Vad värdesätter DU?


Ser ett djurprogram på Tv där de vänder sig tredubbla för att rädda en duva. Duvan lämnas in för operation  för att klara sig. 


Var går gränsen för DIG, för vad som är värt att räddas?


Jag skulle aldrig lämna in en duva som var svårt skadad kan jag säga. Skulle hellre ta en stor sten och slå ihjäl den faktiskt. OOOHHHHH så fruktansvärt!!!! säger många. - ÄVEN DUVOR HAR RÄTT ATT LEVA !!!!  

- jo, men de har även rätt att få dö om de är svårt skadade!!!


Men, nu var det inte just duvan jag skulle fokusera på, utan det här med att vi faktiskt värderar olika saker, olika högt. Om alla värderade alla saker likadant, skulle vi bara behöva ha ETT politiskt parti :)


När man säger: Vi gillar olika!   ..... Lever man åxå så då?   Alltså, med den inställningen?  Gillar man ALLT olika, eller bara vissa olika saker? Finns det några gränser?


Nä, nu håller jag på att nå MIN gräns i alla fall. Alltså, gränsen till hur länge jag orkar vara uppe. Minns hur trött jag var i morse ...... vill inte vara lika trött i morgon bitti :)    Ut med hundarna och sen isäng, det blir kvällens melodi :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 17 juni 2014 06:25

Det händer inte ofta, men någon gång då och då ..... jag är ybertrött när alarmet drar igång. Jag vaknade vid 2 när Paddy ville lämna soffan och borra ner sig under täcket istället, och jag vaknade vid 4 ... mest troligt bara för att kolla om jag skulle kliva upp snart. Jag brukar nämligen så gott som varje morgon (förutom vid dessa tillfällen som inträffar någon gång då och då) vakna precis före alarmet startar. Idag sov jag som en stock, och vaknade inte förrän det larmat ett par minuter ..... å herregud så trött jag var. Jag känner mig fortfarande lite trött .... eller rättare sagt sjukt trött ... men efter mina tre koppar så torde det ha riktat upp sig. 


I det närmaste klarblå himmel idag, men bara 4 plusgrader. Kylskåpskallt alltså :)


oh my god .... snart måste jag slita av mig morgonrocken (är lite kyligt här eftersom balkongdörren stått helt öppen hela natten)  klä mig och gå ut. Piggnar nog till när jag kommer ut om inte annat. 


Ha en Bra tisdag, och kom ihåg att fylla den med nåt värt :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 16 juni 2014 22:07

Kvällsrundan avslutad. Vinden har mojnat och solen lyser .... det är inte helt klarblå himmel, men rätt så blått i alla fall. 


Ikväll har jag funderat på nåt som jag ägnat rätt många timmar tidigare genom åren att fundera kring. Jag har skrivit om det rätt så många gånger åxå, men jag tar det en vända till :)


Jo alltså man har ju alltid en uppfattning om människor man träffat. Ibland är det bara ett intryck, då man bara träffat människan någon enstaka gång. Andra har man träffat upprepade gånger, och på så sätt fått en uppfattning om. MEN, då kan det ju åxå hända att andra har en HELT annan uppfattning om den människan. 

- Va, Näää, så är hen inte, hen är såhär!

Visst är det så att Alla människor har flera olika sidor, och beroende på motparten, så syns de olika sidorna olika mycket. Så tror jag att det är i alla fall. Man har olika "roller" beroende på i vilket sällskap man befinner sig, tex om man är på jobbet, ute på krogen, hemma med närmsta vännerna, eller tillsammans med familjen/släkten. Så är det med alla, det finns ingen som kan övertyga mig om motsatsen. 


Det är Få som känner ALLA sidor hos en människa, många gånger även om de lever i nära relation. 


Till och med den värste idioten, har positiva sidor som man kan tycka om. Eller, är det så att hen är så helvetiskt dum att man bara måste tycka om hen bara för det? Nä ... .alla har positiva sidor. Åxå. 


Nu är det dags att plugga in öronpropparna och sova. Hoppas du haft en bra dag, och att du kunnat fylla den med nåt värt :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 16 juni 2014 13:30

Oj vad det har regnat periodvis idag, har jag sett genom kontorsfönstret. Det regnade på vägen hem åxå, men slutade innan jag var hemma. När jag tog ut hundarna på en runda, var det till och med sol :)

 

Men i vanlig ordning har jag så himla tur :)  Jo, jag såg vartåt det barkade, så jag tog bara korta rundan .... och precis när vi kom hem började det åska och störtregna :)  Inte en endaste droppe på oss :)


Nu har hundarna fått lite att tugga på och jag ska ta en vända på löpbandet tänkte jag. Jag har ju blivit så förslappad så det är rent komiskt  ... fniss. Men ... .jag kan ju ändra mig och bli hurtig igen :)   Tur förresten att man bara kan förändra sig själv och ingen annan. Tänk om människor hade förmågan att ändra andra, hur fan skulle JAG vara då?   Knappast den jag är i alla fall :) :) :) 


Nä, nu är det dags. Ha en mysig Måndageftermiddag :) Tjing så länge

Av maria tafvelin - 16 juni 2014 06:24

Måndag morgon. Igårkväll hann jag faktiskt inte skriva nåt. Jag kom hem 19.30 från jobbet, gick ut med hundarna och sen hade jag fullt upp med att skriva sms. Jag skriver ju till gruppen (vardagslydnad)  och en av deltagarna hade en del frågor, samt att hon var överlycklig över att redan se resultat, redan efter första kurstillfället :) Efter att ha skrivit med henne, kändes det bra att bara slötitta på tv en stund innan det var dags för kvällsrunda och sänggående. 


Kollar ibland på Hemnet, bara för skojs skull. Så sjukt dyrt att köpa en liten lägenhet nu. Om man kollar på slutpriser på de lägenheter som är sålda, så blir man helt mållös. 1:or och 2:or är helt enkelt abnormt dyra inne i stan. För en 1:a får du räkna med 200-500 000. 


Tänk så tur jag hade när jag hittade den här, och att säljaren inte var ute efter att tjäna storkovan på att sälja den, utan la ut den på blocket och ville bara bli av med den.   


Jag bor ju så himla vackert och perfekt! Hav ..... Hav luktar underbart. Det är lixom inte bara vatten.  


Jag tror vi tar lite musik till det

#spotify

Nu ska jag väcka hundarna och gå ut :)

 


Gomorron!

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards