Alla inlägg under mars 2015

Av maria tafvelin - 24 mars 2015 22:26

Det är slut. Det går inte att reparera längre. Jag måste inse att det är dags att släppa taget om dig. Det känns svårt, men jag har inget val. Det kostar för mycket att ha dig kvar. 


Tänk så många saker vi gått igenom tillsammans. Jag har svurit åt dig, varit riktigt och ärligt förbannad på dig, men du har verligen Gett mig mycket åxå. Det har varit några fantastiska år, och jag hoppas att jag någon gång kan hitta någon som passar mig lika bra som du gjort. 


Det är så surt, det som kommit emellan oss, som gör att jag måste lämna dig. Jag trodde att det skulle gå att ha överseende med, men nu gick det inte längre. 


Det känns tungt i hjärtat att ta farväl av dig. Tack för de här åren. Kära plåtkompis. Den där jävla airbagen var det som satte stopp för vår fortsatta relation. Det blir för dyrt att rusta till, och nu får jag körförbud på dig. 

Det blir lite svårt att sova ett tag, för jag vet inte hur jag ska klara mig utan dig, men det måste ju gå. 


                       


Som sagt, tack för de här åren!


Gokväll


Av maria tafvelin - 24 mars 2015 05:35

Igårkväll frös jag hela kvällen. Det fanns inte en chans att jag skulle sova med öppen balkongdörr inatt. 4 hundar i sängen gjorde dock, tack och lov, att jag inte frös Hela natten. 


Det snöar ordentligt, vilket känns .... sådär. Jag ska ju lämna min plåtkompis på verkstad nu på morgonen, och sen promenera till jobbet, vilket borde ta ca 40 minuter. En dag med solsken och klarblå himmel, skulle ju det vara en skön promenad .... men idag vet jag inte ....  Har jag lite tur så går det någon buss jag kan hoppa på istället. 


Idag hade jag tänkt inviga jobbets Gym (som ställdes iordning igår) men när jag tänkte efter så hinner jag inte. Jag måste ju promenera tillbaka på verkstan för att hämta bilen efter jobbet. Sen hoppas jag att det är hyfsat väder så att det kan bli nåt ordentligt gjort med hundarna innan det är dags att gå på styrelsemöte. 


Nä, nu måste jag lägga på en rem. Ha en bra tisdag, och kom ihåg att fylla den  med nåt värt!

Gomorron

Av maria tafvelin - 23 mars 2015 22:09

Efter en bra dag på jobbet blev det i sedvanlig ordning en promenad med hundarna. Efter promenaden halvsomnade jag sittandes i soffan, men kvicknade till när Hannah ringde. Det resulterade i att jag åkte in till stan och klippte Robban. Jag passade på att köra förbi verkstan där jag ska lämna in bilen i morgon, bara så att jag vet var jag ska ta vägen :)


I morgon afton är det styrelsemöte med bostadsrättsföreningen. Det ska bli lite halvkul faktiskt :)


Nu är jag så vanvettigt trött, och jag riktigt LÄNTAR i säng. Har dock glömt ladda telefonen (det går ju bara ladda via datorn nu)  och jag måste ju ha lite krut i luren om väckaren ska orka väcka mig i morgon bitti. Jag undrar om jag måste göra en, förvisso lite omständig manöver, och flytta datorn till sängen .... för att kunna ha mobilen ansluten till datorn ....  Jo, jag gör nog det, för jag orkar inte vara uppe längre.   :)


Så, jag flyttar datorn .... får väl ta en köksstol att ställa den på .... japp, så får det bli :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 23 mars 2015 05:40

Måndagmorgon. Min nya mobilladdare verkar lite krasslig. Den laddar när jag sätter sladden i USB-uttaget i datorn, men inte när jag trycker ner den i adaptern till strömuttaget. Det var väl märkligt och tokigt. Det verkar bli en sväng ner på stan för att köpa en ny adapter. Idag måste jag även ringa verkstan jag fick tips om, och kolla upp det här med airbaglampan ....  måste ju ombesikta. På El och Diesel gick det ju inte felsöka bilen och hitta var felet sitter, så jag måste till en annan verkstad. Hoppas det inte blir alltför svindyrt. 


Om ungefär en månad drar hundkurseriet igång igen, och jag börjar med att starta en kurs i vardagslydnad. Egentligen är rubriken lite felaktig - Vardagslydnad, då det egentligen inte handlar om lydnad, utan mer om kommunikation, men, vad man än väljer att kalla det så startar den om en månad :)  I Maj startar nybörjarkurs i Agility, och jag hade en tanke om att hålla en mix-kurs, vi får se hur jag lägger upp den.


Klockan börjar bli 6 och det är dags att väcka hundarna för morgonpromenaden innan det ska ätas frukost och åkas på jobbet. Jo, det här med hållbarhet. Grädden som jag hällde i kaffet gick ut den 11/3, men smakar hur bra som helst. Det är hållbarhet det :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 22 mars 2015 09:27

Igår afton fick jag tummen ur, slet bort madrasserna från sängen, tippade upp den på långsidan, skruvade bort blecket där benet skulle skruvas fast, men det gick inte för det fanns inga gängor .... fotograferade blecket, samt fotade den sida i manualen där man såg hur man skulle sätta fast blecket i sängbotten och sen skruva fast benet. Detta skulle de ha på reklamationsavdelningen på Furniturbox innan de kan skicka mig ett nytt bleck.   Så, nu är det gjort. Nu är det bara att avvakta svaret. 


Igår afton rengjorde jag vinterkängorna jag köpte på Engelssons, som gick sönder efter en dryg månads användning. Jag skickade tillbaka dem och krävde pengarna tillbaka. Så. Nu är Det åxå gjort, så nu är det bara att avvakta :)


Jag städade igår, gick en dryg timmes promenad med hundarna och slank in på rinken på vägen hem. Cornelis fick gå i koppel medans de andra var lösa därinne. Vi är inte där än att jag släpper honom lös med någon annan än Molly, men jag ville se hur mycket han kunde fokusera på Mig när de andra kutade runt, eller om han skulle stirra skallen av sig på de andra. Han följde mig hur bra som helst, och stirrade inte alls fast sig i de andra

 


Nu ska jag hänga av mig morgonrocken och ta en morgonpromenad med hundarna. 3 minusgrader och lätt snöfall. Kl 11 ska jag möta upp en tjej som hörde av sig igår och vill ha hjälp med hunden, en staffe. Ska bli intressant att se vad jag kan hjälpa dem med. 


Ha en Skön Söndag!


Gomorron

Av maria tafvelin - 21 mars 2015 09:14

Lördag morgon. Eller ja, den har nog slagit över till förmiddag kanske :)  Jag har precis hällt upp första koppen, tagit på mig morgonrocken och tjocksockarna (det är lite kallt på golvet, 7 minusgrader ute och öppen balkongdörr)  :)


Igår hade jag en bra dag, även om fredagar generellt är lite småsega. Jag sköt upp städningen till idag, och satsade på hundarna istället. Efter 40 minuters promenad lämnade jag Kelly och Molly hemma och tog Cornelis och Paddy till rinken. Först ut var Cornelis, där jag varvade lydnad med boll-lek. 

         

Han har dödat en av de 7 bollarna, så det är 6 rullande kvar :)

Sen var det Paddys tur. Där funkar lydnaden bättre än boll-lekandet. Jag försöker LÄRA honom att leka med boll ... belönar alltså med godis när han springer efter bollen :)

     

Efter en timme åkte vi hem, och då var killarna trötta

     

På kvällen körde jag lite olika grejer åxå

 

Till middag blev det jättegod lax

 


Sen blev det tv och prata i telefon :)


Idag är det Kelly och Mollys tur i rinken, men nu ska jag gå morgonpromenad :)


Ha en härlig lördag!

Gomorron

Av maria tafvelin - 20 mars 2015 11:07

Jag kom hem strax efter 7 från jobbet, tog en promenad med hundarna, kom isäng strax efter 7.30 ...  Det var strålande sol ute, så det kändes inte helt lätt att somna ifrån den. Fixade dock det efter en stund och vaknade kl 10. Att det ska vara så nedra svårt att sova efter nattjobbet! Tur att jag bara jobbar en natt iveckan! Hur bär ni er åt ni som jobbar natt en hel vecka i sträck, och sedan ska ställa om till dag? 


På morgnarna (när jag inte börjar jobba kl 8 för då hinner jag inte) när jag dricker kaffe i mitt supersöta lilla kontor, brukar jag ju läsa Norran och Aftonbladet, tätt följt av ett par bloggar jag följer. Behöver du inspiration till att ändra dig? Vill du hitta andra vägar att gå? Vill du lixom ha ett rikare liv, med enkla medel? Har du svårt att upptäcka nya, intressanta sidor i livet? Ser du mörkt på tillvaron? Då rekommenderar jag att du läser: http://klokegard.se/blogg

Här i slutet har hon bla skrivit många tips på hur du kan  bjuda in mer spänning i vardagen, och det är verkligen allt ifrån att hotta upp sexlivet (till dig som har något) till att sticka hemifrån. Gå in och kolla vettja!  


Många behöver verkligen hjälp med att kunna se tillvaron ljusare, det har jag märkt. Väldigt många sitter fast i ett mörker som är svårt att ta sig ur. Ibland hinner jag tänka: Men, VILL du ens komma ur mörkret?  Jag hävdar med en dåres envishet att det GÅR att hitta NÅGOT positivt, VARJE DAG, men man måste VILJA se det. 


Jag kom att tänka på en tant som bodde granne med Per, en gammal kompis, eller rättare sagt, hon bodde granne med hans föräldrar. Hon var otroligt negativ och trivdes nog i sin bittra bubbla, för inga positiva vibbar kunde rubba hennes negativa livssyn. En dag gick Pers mamma över till henne. Solen sken ute. Tanten var negativ. - Men, sa Pers mamma glatt, solen skiner idag!

- Hon försvinn snart, svarade tanten buttert. Snacka om att se glaset som halvtomt istället för halvfullt. För en sådan människa blir en sån här dag Kolsvart i dubbel bemärkelse, eftersom det blev solförmörkelse. 


Idag rockar vi sockor, städar lite (tror jag, om jag inte skjuter upp det tills i morgon) går iväg till rinken senare och tränar/leker med hund, ..... mmmmm ..... sen vet jag inte mer :) 


Dags att börja ta tillvara den här soliga, fina dagen :)

Gomorron

     





Av maria tafvelin - 19 mars 2015 20:52

Torsdagkväll. Det är snart dags att gå isäng så att jag hinner sova lite innan jag ska upp och jobba igen. Efter jobbet idag blev det en promenad med hundarna, sen har jag haft tvättstugan. 


Till middag blev det korv stroganoff :)

 

Jag tycker ju att det är superkul att laga mat, och har funderat rätt mycket kring det här med hur maträtter komponeras, både till vardag och fest. Det är som att vissa rätter är förutbestämda, och tillbehören ristade i sten. 


Spagetti och Köttfärssås

Korv Stroganoff och Ris

Korv och makaroner


Till dagens korv stroganoff tog jag ruccolasallad och rivna morötter, ringlade lite olivolja/citron över. Så himla gott! Det är superkul att hitta goda, roliga, annorlunda tillbehör till rätterna, istället för pasta, ris och potatis. Det finns ju huuuuur mycket som helst att välja mellan, det är bara att prova, skapa, tänka lite utanför boxen :)


Vi får se vad jag hittar på för gott i morgon :)  


Nu ska jag gå ut med hundarna, sen hoppa isäng. Hoppas du haft en bra torsdag :)


Gokväll

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards