Alla inlägg under mars 2015

Av maria tafvelin - 7 mars 2015 10:01

Då var det Lördag :)  

Igår var jag hyfsat pigg med tanke på omständigheterna. Jag somnade aldrig på eftermiddagen, även om det ett tag kändes nära då jag satt i soffan en stund medans hundarna tuggade ben. 


Mittpådagenpromenaden blev 1.5 timmar lång, det var helt underbart soligt och fint. Upptäckte att det var svinhalkigt ute på isen, så det fick bli promenad efter vägen istället, men det är härligt det åxå :)


Jag påbörjade städningen igår. Det här är nog första gången jag delar upp städningen på två dagar ... fniss. Jag har kvar att torka golven.  En del av städningen gick ut på att spraya soffan med ättikavatten, då Paddy helt plötsligt fick läckage. Det luktar ju knappt, och ser ut som vatten, men jag sprayar ändå, för säkerhets skull. Paddygubben.


Idag är det grått och lite trist väder, och det verkar blåsa en hel del. Jag funderar på att åka till Bureå för att träna hund. Tankarna går kring att idag åka dit med Cornelis, och i morgon med Kelly. Det är nämligen ingen ridhusträning i morgon.


Nä, nu är det dags att köra igång den här nya dagen :)


Gomorron

Av maria tafvelin - 6 mars 2015 09:44

Klockan är 9.45 och kaffet puttrar i köket. Jag kom hem från jobbet kl 6, gick ut med hundarna, kom isäng 6.45 Vaknade ett par gånger och när klockan var 9.30 så gick det inte somna om en gång till. Till slut var det bara att ge upp  och kasta benen över sängkanten, trots att jag hade världens myspropp liggande bredvid mig. 

     


Blå himmel och sol, 2 plusgrader. Idag blir det en ljuvlig dag igen. Jag har tänkt mig ut på isen, tror jag tar dem två och två. I övrigt har jag inte planerat in någonting idag. Jag brukar ju vara så nedra trött efter nattjobbet, så jag har ju flyttat fredagsstädningen till lördagen, men idag kanske jag orkar ta städningen ändå :)  Känner mig inte HELT överkörd  :)


Ni som läser Norran, läs i bilagan idag om Deborahuset. Det är där jag ska ställa upp som volontär. Ja, Hannah åxå för den delen :) Det ska bli jätteskoj!


Dags att starta dagen. Jag ska verkligen njuta av den här fredagen. Jag tror att man måste bromsa sig själv, och verkligen bli MEDVETEN om ..... Dagen som går. Som jag skrev för inte så länge sedan - Det är Fredag, men det är inte fredag IGEN. Det är alltså inte SAMMA fredag som återkommer, utan en helt unik dag där du har möjlighet att göra bra val. En helt unik dag som Du har möjlighet att fylla med det DU vill. 


Jag väljer Glädje. Vad väljer Du?


Gomorron

Av maria tafvelin - 5 mars 2015 20:26

Åh vilken underbar dag det blev idag :)

   

Solen stod som spön i backen, och jag klädde mig för mycket på morgonpromenaden :)


Efter jobbet blev det en promenad igen, omelett till middag, och nu ska jag försöka sova några timmar innan jag ska tillbaka på jobbet.  Hoppas du haft en bra dag :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 5 mars 2015 08:37

En sån här morgon blir man lycklig direkt man öppnar ögonen. Åtminstone Jag :)  Klarblå himmel och sol :)  Det är 6 minusgrader och så vackert så man tappar andan. Ljuvligt att få vakna så.


Det känns otroligt bra att det är sånt här pigg-väder just idag, eftersom det är torsdag och det innebär ett jobbpass nu på dagen, 12-16, och sedan ett pass i natt 01-06. Det är tillräckligt tufft även om det är kanonväder, men det är lättare att hålla sig pigg när det är sol :)


Hundarna sover än och jag dricker mitt morgonkaffe. Strax dags att väcka vovvarna och gå ut. Molly torde väl ska protestera när det blivit minusgrader igen, men hon blir väl glad av Solen i alla fall :)


Glad att det blir sol, lär han väl bli, tiggaren som sitter vid Coop åxå kan jag tänka. Han sitter där från morgon till kväll, vilket väder det än är. Han nickar när jag går förbi med hundarna, han säger hej när jag går in på affären. Han är inte alls påstridig. En annan tjomme som var där kring jul, han var rent obehaglig, men inte den här mannen. Ger jag honom pengar? - Nej.   En gång i veckan stoppar jag in något i kylen som finns inne på Coop, och jag vet att tiggarna här i Ursviken får ta del av det. Det är min gåva. 


Jag tänker på det som skrivs kring tiggarna, invandrare, u-landshjälp osv. Många basunerar ut i ilska hur fruktansvärt fel det är att hjälpa människor i/från andra länder, istället för att hjälpa VÅRA, SVENSKA människor FÖRST. De allra flesta, skulle jag vilja påstå, har ingen aning om hur det ser ut rent penningmässigt kring de här sakerna. Det blir en principfråga för dem. För att dra en grov parallell så låter det likadant från människor som blir förbannade för att man tar hit en hund från ett annat land, när det finns hemlösa hundar här hemma i Sverige. 


Varför ska det ena utesluta det andra, tänker jag. 


Självklart ska våra gamla och sjuka ha den vård de behöver!!! Självklart ska "våra" människor och djur ha det bra, men det är Oavsett, tycker jag. Visst i helvete har vi resurser så att det räcker både till DET och till andra, det är jag helt övertygad om, men prioriteringarna ser inte riktigt såna ut tyvärr. Det är inte pengarna det sitter i, det är synen, och attityden. Nåt parti (med anhängare) skulle säkert vilja bygga en hög mur runt Sverige, och det vet vi ju, rent historiskt, hur bra Det var. Nåt parti (med anhängare) skulle säkert vilja att det bara finns Svenskar, och inget annat i vårt land, och det vet vi ju, rent historiskt, hur hemskt det kan bli. 


Blir jag nu så nedstämd att jag inte kan gå ut i solen och njuta av dagen? 

- Nej. JAG gör vad JAG kan, mer kan jag inte göra, och då kan jag med gott samvete åxå känna lyckoruset i kroppen som kommer när solen skiner :)  Jag röstar på ett parti som ser allas lika värde, jag hjälper till, där jag känner att det känns rätt i mitt hjärta att hjälpa till, jag ger gåvor i den storlek jag har möjlighet till. Det gör att jag kan ta emot dagen med ett stort leende, för jag vet att jag gör vad JAG kan för att världen ska bli en bättre plats. Jag har gjort många saker bara senaste året, för att både jag och andra ska må bättre, och det har gjort skillnad :)


Prova du åxå vettja ! :)


Nä, nu ska jag väcka hundarna och gå ut i solen :)  Ha en riktigt bra dag, och fyll den med nåt värt. Kanske skänka en 50-lapp till Världens barn? Kanske lägga in en matvara i butiken som skänker mat till de som behöver? 


Gomorron

Av maria tafvelin - 4 mars 2015 11:18

Onsdag förmiddag. Kom precis in från en solorunda med Cornelis, där jag tränade lite utanför konsum. Gick superbra :)


Frunchen idag var inte så snygg på bild, för vet ni vad jag åt? Fniss ... det blev pölsa-soppa med rödbetor :)  Jag åt ju pölsa och kokt blomkål igår, supergott. Tänkte, jag drar i mig lite pölsa idag åxå innan jobbet, men jag iddes inte koka blomkål, utan tänkte att det funkar bra bara med lite rödbetor till. Drog ner en skvätt vatten i pannan, och bevisligen blev den skvätten för stor, för det blev soppa. Äh, spela roll. Jag hällde upp det i min superfina skål och tärnade rödbetor i. Funkade hur bra som helst, men som sagt ..... såg kanske inte så aptitretande ut ... fniss


Nä, nu ska jag göra mig klar och sticka iväg på jobbet.  Ha en bra onsdag, och fyll den med nåt värt!


Tjing så länge

Av maria tafvelin - 3 mars 2015 23:06

Idag har hundarna haft en väldigt stilla dag. De har varit ensamma för mycket, tur det är sällan det händer. 


Efter jobbet åkte jag hem, gick en promenad med hundarna, sen tog jag väskan med klippgrejer, hämtade upp Hannah och åkte till Pingstkyrkan mitt i stan. Där mötte vi upp Nina och ett gäng förväntansfulla kvinnor som skulle bli sminkade och klippta.


En av dem var extra tärd av sitt missbruk ....  ett par andra snäppet mindre tärda ... men märkbart trasiga. Hannah sminkade dem jättefint, och de fick bli kammade, klippta , stylade .... och de var så glada. Det är inte speciellt ofta de här kvinnorna blivit ompysslade och det kändes så bra i hjärtat att ställa upp och göra det här. Som Hannah sa när jag skjutsade hem henne efteråt - Det här var Givande. 


Ja, Det var verkligen Givande för oss. 


Nu är jag jättetrött och ska krypa isäng. Hundarna har varit ute på kvällspink och jag ska bara borsta tänderna så är jag redo för sängen. Hoppas att du åxå lyckats få in nåt Värt i din dag!


Gokväll

Av maria tafvelin - 3 mars 2015 09:10

Nyss kommit in från morgonrundan. Mötte farbrorn, ni vet han som inte orkar böja sig ner och ta upp bajset efter sin hund. Han har flexikoppel på den, så att den ska kunna jogga lite lätt. Men, han verkar ha fullt upp med att hålla styr på rullatorn, för att hala in flexit och hålla i styret samtidigt, det verkar vara minst en grej för mycket. Jag insåg ju det på bra långt håll, så jag stannade så att han skulle hinna hala in vovven, som kom skällandes som en galning. Jag vet faktiskt inte hur länge jag stod där, men nog hann jag räkna till 300 i sakta mak alltid. Han ropade, han vevade runt med armarna i nåt slags försök att få in flexit. Jag vet inte om själva knappen som gör att flexit rullar in av sig själv, var ur funktion, eller om han låst den och inte fick upp den .... nåt slags problem hade han i alla fall. 


Jag stannade på det avstånd att mina höll sig tysta, men förstod ju att går jag förbi när den där hunden beter sig sådär, då får jag problem. Till slut, vid 300 ungefär, hade han fått styr på grejerna så att vi kunde fortsätta gå. Det är en enorm tur att han inte har en större hund (dvärgpudel) för den lyckades slita så att rullatorn kom över på fel sida gångvägen. Jo, Cornelis lät som om han skulle mörda, så  mycket kan jag säga. Men, vi kom oss förbi i alla fall :)


Nu ska jag snart fixa lite tidig lunch. Ni vet, känslan när man blir så sugen på något att man inte lixom kan hejda sig ... så blev det för mig. Jag blev så sugen på pölsa, så jag måste äta det nu :)  pölsa och kokt blomkål. 


Jag hade ställt väckaren på 8 i morse, och jädrar va jag sov gott när den ringde. Det verkar ju funka att sova gott i min gamla säng, så länge botten ligger där den ska. Undra just hur gott jag kommer att sova när jag får den NYA sängen :)


Hoppas du får en bra dag, och att du kan fylla den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 2 mars 2015 21:08

Måndagkväll. Ska alldeles strax gå ut med hundarna en runda innan jag kryper isäng. Hörrni, den här dagen blev ju inte riktigt som planerat .... fniss. 


Jag skulle åka in och lämna bilen på verkstan för en felsökning, då airbaglampan blinkar. Jag hade kommit överrens med verkstan att lämna bilen på baksidan, och lämna nycklarna i, kl 11.30, och hämta bilen kl 14.30. 


Då klockan var 10 ringde de från frissan. Just hon JAG hade tid hos idag, hade fått magsjuka, så det blev inget. Ok. Nästa vecka blir det. Tisdag kl 9. 


Åkte och lämnade bilen på verkstan, Hannah plockade upp mig och skjutsade mig på jobbet. 14.30 kom hon och hämtade mig igen och skjutsade mig för att hämta bilen. När jag kom in på verkstan sa jag - DLB 430, det var en felsökning

- Jaha, har du bilnycklarna?

- Nä, jag ska ju HÄMTA bilen.

Killen såg helt förvånad ut, läste på en lapp och sa

- Nä, han hittade aldrig bilen han som skulle köra in den, så den är inte kollad. 


Då kom han in, han jag mailat med.

- Kommer du nu först, sa han

För att hämta bilen ja, men jag hör att den aldrig ens varit inne


- Lämnade du den på framsidan?

- Nej, på baksidan, där vi kom överrens om att jag skulle ställa den. 


Han kutade iväg lite hastigt, kom tillbaka efter ett par minuter och sa

- Det går inte felsöka den där bilen. 


Nähäpp. Snopet. Det tyckte De åxå. 


Jag fick i alla fall tipset att åka till en verkstad på Manhemsgatan som pysslar med Sittroäääääng. 


Jahapp, tillbaka på jobbet och jobba klart. Inget uträttat överhuvudtaget idag .... fniss


I morgon tisdag, efter jobbet, ska jag och Hannah bege oss till Pingstkyrkan. Jag ska ha med klippgrejorna, och Hannah sminkväskorna. Det ska bjudas "ompyssling" till kvinnor som är på sne. Det ska bli jättekul :)


Nä, nu ska jag ta en promenad med vovvarna. På tal om vovvarna. På promenaden efter jobbet, stannade två kvinnor och formligen ÖSTE beröm över hundarna. De ser oss ofta på promenad, och är så imponerade över hur fint de går tillsammans. När vi pratat en liten stund, stannade en karl och en kvinna, som kände de här två kvinnorna, och de öste lite beröm de åxå :)

 


Hoppas Du haft en bra dag :)


Gokväll

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards