Alla inlägg under mars 2015

Av maria tafvelin - 19 mars 2015 06:03

Torsdag morgon, nyss kommit in från morgonpromenaden. Uterinken har tinat fram så nu kommer jag att husera där rätt mycket, istället för i Bureå, kanske till och med istället för ridhuset. 


Jag ska sticka iväg på jobbet tidigare idag, det är ju torsdag och det innebär mycket att göra. Torsdag innebär åxå att jag går ut och jobbar inatt åxå, fast jag ska inte börja förrän kl 2. Tidigare började jag ju kl 1 för att ha ens en sportslig chans att hinna vara klar till kl 6, vi får se hur det kommer att gå inatt .... om jag hinner klart eller inte ...  men jag kan inte göra mer än mitt bästa :)


I afton har jag tvättstugan, och det får bli en långpromenad typ efter middagen. Sån är planen, sen får man se om man måste vara flexibel (som man kan kalla det om man drastiskt måste ändra planerna för att det inte blev som man tänkt)


Hörrni, det här med ensamhet eller tvåsamhet. Jag har valt ensamhet, och det är ett VAL. Ett val jag trivs med dessutom :) Varför jag ens för det på tal, är för att jag fick frågan häromdagen - Hur länge har du levt ensam?

- 5.5 år.

- Hur länge har du tänkt fortsätta med det?

- Tills vidare 

:)


NU ska jag kamma min nya röda fina lugg och åka på jobbet. Ha en riktigt bra torsdag. Fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 18 mars 2015 05:59

Onsdag morgon. Det är ganska fantastiskt egentligen, den där upplevelsen av att tiden ibland står stilla, och ibland går så rasande snabbt, trots att det är samma antal minuter det rör sig om. Prova stå i en bilkö i 45 minuter, och jämför det med att läsa norran och aftonbladet på nätet, dricka tre koppar kaffe och kolla fejjan. De 45 minuter som gått sedan jag klev upp, har gått så snabbt så jag har inte ens hunnit svälja tredje koppen än :)


4 minusgrader idag, ska sätta i motorvärmaren när jag om en liten stund ska gå ut med hundarna. Jag ska gå förbi uterinken och se om den tinat fram ännu, eller om det dröjer längre innan man kan vara där och röja runt. 


Å jädrar, nu måste jag hänga av mig morgonrocken och väcka hundarna om jag ska hinna gå bort till rinken. 

 

Fyll din onsdag med värda grejer, tänk på att valen du gör idag är Dina!


Gomorron

Av maria tafvelin - 17 mars 2015 22:27

Ännu en underbar dag är slut. Kom precis in från kvällsrundan. Det luktar faktiskt vår ute nu :)


Efter en bra dag på jobbet hjälpte jag Hannah lite tvärt med att frakta ett handfat till återvinningen, sen åkte jag hem och gick ut med hundarna. 45 minuters promenad, och sen lastade jag Cornelis och Kelly och åkte till Bureå och tränade . Det gick verkligen SUPERBRA ! Jag jobbade med dem en och en, och den andra fick ligga på mattan och vänta under tiden. Funkade hur bra som helst. Tränade åxå lek och bus. Hade med några leksaker, bla en av fotbollarna jag fick :) Det gick hur bra som helst, Cornelis lekte mest med bollen, och Kelly med kamptrasan, även om hon inte leker lika intensivt som C :)  

   

Min plan är att åka och träna i morgon åxå :)


Nä, nu ska jag skynda mig isäng innan jag somnar stående.  Hoppas att du åxå haft en riktigt underbar dag!

Gokväll

Av maria tafvelin - 17 mars 2015 05:48

Tisdag morgon, kaffet smakar bra även idag :) Hundarna sover ännu ... lugn och skön morgonstund.


Hörrni, inatt drömde jag att när jag kom ut till bilen så låg det massor med blombuketter i den. Jag kan dock för mitt liv inte komma ihåg av vilken anledning jag fick blommorna.  Det var  buketter Med skrivna kort till, och det var buketter utan skrivna kort. Åh ... tänk om jag kunnat komma ihåg anledningen till att jag fick dem .... eller så är det så att jag fick dem .... bara för att :) 


Drömde jag så för att många uppskattar mig, eller för att jag uppskattar mig själv? Förmodligen är det en mix av båda :)


2 minusgrader, verkar inte blåsa nåt ... klar himmel. Det blir ännu en vacker dag. Nu ska jag väcka hundarna och gå morgonpromenad. Ha en bra tisdag, och fyll den med nåt värt!


Gomorron

Av maria tafvelin - 16 mars 2015 21:37

Kom precis in från kvällspromenaden. En skön halvtimmes runda blev det. 


I morse kändes det lite ovant att kliva upp redan 5.15  Jag har ju blivit aningen bortskämd med sovmorgnar i slutet, men eftersom jag inte direkt är trött på morgonen, så gick det bra att hiva sig upp för att koka kaffe :)


Efter en bra dag på jobbet åkte jag hem och tog en 45 minuters promenad med hundarna. Härligt härligt :)  Alltså, när solen skiner som den gjort i slutet, då GÅR allting lättare, det lixom bara Är så. Nåja, snabb lunch, lasta Cornelis i bilen, åkte till Hannah för en snabb kopp kaffe innan det var dags att åka till veterinären med Cornelis för vaccination. Han var hur cool som helst. Satt vid mina fötter i väntrummet, och brydde sig inte om den Golden som befann sig lite längre bort

   

Min vackre duktige pojke! :)  


Hem, ut med hundarna en sväng till, bara för att det var så bra väder :)  Efter promenaderna var det dags för matlagning. Ja, inte till mig själv, utan till Pernilla och Matte :)   Efter det så blev det soffan framför tvn. Ett fotbad blev det åxå, å jisses man blir som en ny, yngre upplaga när man badat fötterna :)


Nu är det dags att kliva isäng. Upp med tuppen i morgon igen. På eftermiddagen har jag tänkt mig till Bureå och träningslokalen. Cornelis och Kelly ska med tänkte jag. 


Nä, nu blir det sängen här. 


Gonatt säger Paddy :)

 



Av maria tafvelin - 15 mars 2015 21:34

Söndagkväll och jag kom precis in med hundarna. Nu gör vi kväll här i paradiset. 


Efter morgonpromenaden lastade jag Kelly och Cornelis i bilen och drog iväg till ridhuset. Döm om min förvåning när det var smockfullt med bilar på parkeringen. Jag anade oråd, och mycket riktigt, det var ryttartävlingar, så det gick inte träna hund idag. Snopet.  Då stannade jag till på jobbet och gjorde lite volontärt arbete istället innan jag åkte hem


Väl hemkommen blev det en promenad i solen på 1.5 timmar. Helt underbart! 


Jag är så trött så ögonen går i kors, och min nya säng lockar mer än någonsin. Bäst göra proceduren kort :)


Hoppas du haft en härlig Söndag :)


Gokväll

Av maria tafvelin - 15 mars 2015 09:22

Söndag morgon, kaffe i kontoret. Ännu en dag  med klarblå himmel och strålande sol :) 


Jag ska åka till ridhuset och funderar på att ta Cornelis och Kelly med mig idag.  Jag har förresten anmält mig till en uppletande-kurs med Cornelis. Det är bara en kväll, en fredagkväll i maj, och det ska bli superkul :)  


Nä, det blir ett oerhört kort Gomorroninlägg idag, ska väcka hundarna och ta en promenad nu. Ha en bra söndag, och fyll den med nåt värt!

   

Gomorron

Av maria tafvelin - 14 mars 2015 09:12

Lördag morgon, jag har sovit som en stock :)  Vaknade kl 7, men tänkte : Kliva upp lördag morgon kl 7? 

Här kändes det som att Hannahs uttryck passade perfekt: Ain't gonna happen! :)


Solen skiner från en klarblå himmel, och vårfåglarna kvittrar härutanför. Det är lätt att det spritter i benen en sån här dag.   Jag står i mitt supersöta kontor och dricker mitt morgonkaffe. Strax dags att väcka hundarna för en morgonpromenad i solen, sen blir det lite städning. Jag fraktade ju bort gamla sängen igår, och jisses vad lägenheten känns stor när jag fick tillbaka allt utrymme :)  Det kommer ju att ta längre tid att städa nu när den blev såå stor ... fniss. 


 

Efter städning ska jag åka iväg till Bygdsiljum och hälsa på Westmans. Det ska bli så himla kul att träffa Solveig och Jonny igen :) Det känns lätt i hjärtat att vi är vänner igen, och jag är så glad över att jag sträckte ut en hand mot dem. Jag är naturligtvis glad över att de tog emot den handen åxå, det är ju inte alla som gör det när man ber om förlåtelse och vill gräva ner stridsyxan. 


Nu har jag lite hastigt och spontant städat kylskåpet. Jag upptäckte när jag skulle hälla grädde i kaffet, att påsen till köttstycket jag tog ur frysen för upptining, inte var tät. Det köttstycket hade jag lagt på översta hyllan i kylen. Det hade runnit blodvatten hela vägen och samlats längst ner. Så, nu är kylen städad och fin :)


Nä, dags att varva igång dagen. Det här kommer att bli en underbar dag :)


Gomorron

Presentation


Ny blogg, men det är fortfarande jag. Min blogg handlar om min vardag med jobb och hundar. Låter kanske trist, men det händer grejer varje dag. Jag ventilerar tankar, känslor, samhällsfenomen och annat som intresserar mig. Välkommen!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards